- 24 Ocak 2016
- 4.213
- 8.417
- 108
Benim kızım 4 ayda 6.5 kilo ayda 1 kilo alıyor ortalama mama yiyoruz bizim ama doğum kilomuz düşüktüBwni kızım 3.5 aylık en son 6.200 kg dı 600 gr kilo almış dr az aldığını söyledi.sizin bebeklerinizin kilo alımı nasıl? Çok gazı vardı geçen ay memede hep ağladı mama vermiyordum.
Gaz sorunu da çok zordu canım o günleri atlattık inşallah siz de atlatırsınız. Alıştırma meselesine gelince, valla ben de hiç istemiyorum böyle şeylere alışsın ama son çare yaptık. Bi işe de yaramadı zaten:) gaz problemi olduğunda her alt açmada 5 dk masaj yapıyordum karnına bastırmadan. Bi de geriye yaslanarak emzirme yöntemi var. O şekilde emzirirken zart zort çıkarıyor benimki. Tavsiye ederim.Ataklarından biridir belkş de benim kızımda gaz sorunu devam ediyor bazen sizin gb çaresizlikten arabayla gezdirdik arabaya alıştırmayın dediler.
Benim kızımın sağlık problemleri sebebiyle fazladan aşıları var. 4. Ay aşılarıyla çakıştığı için 2 hafta öteliyecek dr. bakanlık aşılarını. Sorun olmuyor demek ki.Gecmis olsun canim insallah sorunsuz atlatirsiniz darisi bize :) bi sorum olacak bu 4. Ay asisini tam 4 aylik oldugunuz gun mu yaptirdiniz biz cumartesi gunu 4 aylik olcaz insallah saglik ocagi asi icin 23 subatta gelmemizi soyledi yani 4ay 10 gunluk olucax o zaman aklima takildi da bi sorayim dedim
Ah canım benim kızım da öyle uyutuyorum 30. Dakikada uyanıyor günüm onu uyutmaya çalışmakla geçiyor bir tek aşı günü uyumuştu inşallah sizin de kolay geçer canimAyyy maşallah inşallah bizde rahat atlatırız benim kızın uyku düzeni çok bozuk gündüz neredeyse hiç uyumuyor ayakta sallıyorum ayağımdqn indirince uyanıyor 24 şubatta bizimde aşımız olacak inşallah.
Ebe sınırda kilo aldığını söyledi üzüldüm çevremde herkes mama ver deyip duruyor bebeğim emse sütüm var ama çok emen bi bebek değil annelik işte acaba ben hata mı yapıyorum diye düşünüyorsun.Canım benim kızım da 3.5 aylık 3 aylık kontrolde 6800 grdı. 1 kilo civarı almıştık bu ay da ama 4. Ayda nr kadar olacak bilmiyorum yanakları yine tombullaştı gibi geliyor. Genelde her ay 1 kilo ve üzeri aldı sadece anne sütü alıyor. Ama seninki de az değil gibi buradaki arkadaşların hemen hepsinin 500-600 arası aldı. Sütün kalitesi düşmeye başlıyormuş artık o yüzden az almaya başlarlarmış hemşiremiz söylemişti
Benim kızım da 4 ay kontrolünde 6850 ydi canım önceki aylara göre az aldı büyüdükçe normalmiş kilo alımının azalmasiBwni kızım 3.5 aylık en son 6.200 kg dı 600 gr kilo almış dr az aldığını söyledi.sizin bebeklerinizin kilo alımı nasıl? Çok gazı vardı geçen ay memede hep ağladı mama vermiyordum.
İnşallah inan kuzenim ben den 5 gün sonra doğurdu erkek bebeği bizim kadar gaz sorunu yaşamadığını söylüyor gözüm yok Allah herkesin bebeğine rahatlık sağlık versinAh canım benim kızım da öyle uyutuyorum 30. Dakikada uyanıyor günüm onu uyutmaya çalışmakla geçiyor bir tek aşı günü uyumuştu inşallah sizin de kolay geçer canim
Anlıyorum çaresiz kalınca herşeyi yapıyoruzGaz sorunu da çok zordu canım o günleri atlattık inşallah siz de atlatırsınız. Alıştırma meselesine gelince, valla ben de hiç istemiyorum böyle şeylere alışsın ama son çare yaptık. Bi işe de yaramadı zaten:) gaz problemi olduğunda her alt açmada 5 dk masaj yapıyordum karnına bastırmadan. Bi de geriye yaslanarak emzirme yöntemi var. O şekilde emzirirken zart zort çıkarıyor benimki. Tavsiye ederim.
Sorma canım ben de ufak ufak başlamıştım gaz sorunu geri geldi ben de biraz ara vermeyi dusunuyorumevet canim anne sutu alan bazi bebeklerde inek sutu alerji yapabiliyormus diye ben de okumustum. Bizde onceden bir sikinti yoktu herhalde o kadar ciddi bir alerjisi yok. Ama yogurda baslamak icin erken oldu sanirim, pek tolere edemedi anlasilan. Ileride tekrar deneriz bakalim
Teyzesi güneşcik annesini emerken uyumayı tercih ediyor :) hakkını yemeyim kızımın dün gece 3 saat uyudu daha doğrusu bildiğin yorgunluktan sızıp kaldı :) sonra uyanınca gene devam. Ama ben iyiyim, inat etmenin alemi yok dedim kendi kendime, hep böyle kalacak değil ya, uyumuyorsa uyutmaya çalışmıcam, emmek istiyosa emsin sürekli. Bi kaç güne geçer allahın izniyle.Canım cok tesekkurler evet durum cok ciddi degil anladigim kadariyla egzersizle duzelecek herhalde kafa duzlugu icin de yan yatirmayi deneyecegim. Inek sutu icin de aynen sanirim biraz erken oldu, ciddi bir alerji oldugunu sanmiyorum cunku kusmasi veya dokuntusu yok umarim onumuzdeki aylarda hazir oldugunda baslariz ek gidaya bir sikintisi kalmaz o zaman insallah. Gunes ne yapti? Uyuyabildiniz mi bu gece?
Hayır canım neden öyle olsun ki sen kendinde suç arama bebeğin için zaten en iyisini yapmaya çalışıyorsundur insanlar garip yaratıklar. Zayıf olur aman çok zayıf mama ver sütün yaramıyor herhalde der moral bozarlar kilosu fazla olsa aman çok yedirme kilosu fazla olmasın. Demezler mi adama arkadaş bu daha bebek anne sütü alıyor sen neden bahsediyorsun böyle diye. Mesela benim kayınpeder kilosuna takmış durumda aman kilo iyi değil elleri niye böyle ayakları niye böyle deyip duruyor boğumları görünce. Ne yapayım ki sadece anne sütü veriyorum sık sık da beslemiyorum en erken 3-3.5 saatte veriyorum. Boşver o kadar az değil senin kuzucuğunun aldığı kilo insanları da takma hepsi kendince konuşuyorEbe sınırda kilo aldığını söyledi üzüldüm çevremde herkes mama ver deyip duruyor bebeğim emse sütüm var ama çok emen bi bebek değil annelik işte acaba ben hata mı yapıyorum diye düşünüyorsun.
Geçmiş olsun annesi, bi aşıyı daha atlatmış oldunuz :) sağlık olsun, sıhhat olsun, antikor olsunSabah aşıdan geldik geleli kızım yeni uyudu çok huzursuzuz neyseki ateşimiz yok kucağımdan hiç inmedi ne bel kaldı ne sırt neyse iyi olsun geceyi rahat geçirelim de yarına rahatlarız heralde
Kızım 3 ay 25 günlük ve 6 kiloya yenice ulaşıcaz daha.ama bizim kilo almamız sıkıntılı zaten. Yavaş alıyoruz.Bwni kızım 3.5 aylık en son 6.200 kg dı 600 gr kilo almış dr az aldığını söyledi.sizin bebeklerinizin kilo alımı nasıl? Çok gazı vardı geçen ay memede hep ağladı mama vermiyordum.
sağol cnmCanım çalışanlar pek yoğunluktan giremiyor herhalde ben başlamadım çalışmaya pek sağmıyorum o yüzden bilmiyorum canım
Canım boşver uyutma dilayı :) seninki de uyumuyor benim ki de nasılsa, al gel bize, 4 kız çay kahve yapar içerizAh canım benim kızım da öyle uyutuyorum 30. Dakikada uyanıyor günüm onu uyutmaya çalışmakla geçiyor bir tek aşı günü uyumuştu inşallah sizin de kolay geçer canim
Ay millet ne biliyormuş acabaaaEbe sınırda kilo aldığını söyledi üzüldüm çevremde herkes mama ver deyip duruyor bebeğim emse sütüm var ama çok emen bi bebek değil annelik işte acaba ben hata mı yapıyorum diye düşünüyorsun.
Bilmiyorum ki canım ne olduğunu ama zeytinyağı falan sürdüm gdior yavaştan bide saçları dökülüyor o şeylerle birlikteKonak mı acaba canım? Hemen her bebekte olabiliyor.
Tamam canım annem de söylemişti onu da denedim inşallah hemen geçeracaba mantar mı Bi dr a git cnm mutlaka saçlı deri mantarı olabilir yıkama suyuna sirke koy cnm
Vallahi ne güzel olurdu canımCanım boşver uyutma dilayı :) seninki de uyumuyor benim ki de nasılsa, al gel bize, 4 kız çay kahve yapar içeriz
Ben tam anlamadım, 9 saatte 350 cc süt mu çıkıyor? Öyle ise fena değil ama çok da değil. Ben 3 saatte bir 120 veriyorum benimki de hepsini içemiyor, bırakıyor biraz diplerde... Bebeğim çok hareketli ama Kilo alımı yavaş çok üzülüyorumKızlaaar bir şey soracağım çalışan annelere kızım 6.500 gr bir hafta sonra 4 aylık olacak eve 300-350 arası sut çıkıyor sizce bu kızıma yetiyor mu dur sizin ne kadar çıkıyor ben 9 saat yolla birlikte evde olmuyorum 300 u kesin içiyor ama 50 si falan bazen kalıyor 350 ml iken sizin ne kadar çıkıyor sut 3 kez sağıyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?