Merhaba arkadaşlar yeni hamileleri ilkönce tebrik ederim allah sağlıklı kolay bir hamilelik geçirmenizi nasip etsin. Merak ediyorum da benim gibi son 30 lu haftalarda olan var mı benim erken doğum riskim var her an doğum olabilirmiş zaten iyice ağırlaştım sancılar kasılmalar filan arttı, yatmakta uyumakta çok zor olmaya başladı ama çok şükür dayanılmayacak şeyler değil. Doğumun yaklaştığını anlamanın bir yolu var mı acaba hangi kasılma ve ağrı doğum sancısı hangisi normal sıkıntılar bilemiyorum. Birde ben artık her hafta kontrole gidiyorum sizde öyle misiniz?
Allahim bebeklerini saglicakla kucagina almayi nasip etsin insallah arkadasim..banada senin haftana gelebilmeyi ve saglicakla dogurmayi insallah....
Dikkatimi cekti 12 kilo almissin nasil beslendin acaba? ben ilk hamileligimde tek olmasina ragmen 13-14 kilo almistim...birde ikizde karin cok buyuyormus 28 haftalikken 9 aylik tek hamilelerinki gibi duruyoomus dogrumu ve cok catlagin oldumu karninda??
cevaplarsan sana duaci olurum ileriye donuk korkularim var cunku ...
selamllar.kizlar ben kendime ic camasiri yetistiremiyorum .cok fazla akintim var.bunu ne zman ciddiye almak gerekir.herkeste bu durum ayni mi
benimde 9.haftanın içinde mide bulantısı için ben bileklik aldım prima bella diye doktorum önermiştiİkiz anneleri bulantılarınız ne kadar sürdü acaba ben 9. Haftanın içerisindeyim hiç geçmeyecek gibi geliyo
slm canım
ben henüz 23. haftamdayım ama önceki gebeliğimde olan tecrübemi yazayım sana
oğlum 36. haftanın içindeydi,
sürekli kasılmalarım oluyordu ama ben onları çocuk bir tarafa toplanıp kendisini sıkıyor zannediyordum,
çünkü ağrım olmuyordu
bu kasılmalar her saat başı olmaya başlamıştı ama ben aldırmıyordum işe gidiyordum,
işyerinde otururken çatımda bir ıslaklık hissettim ve nolur nolmaz diyip doktora gittim
doğum başlamış 4cm açılmam olmuş ve kafası rahim ağzındaymış
hemen doğuma aldılar.
yardımcı olabildiysem sevindim
ben henüz 23. haftamdayım
şuana kadar 8 kilo aldım toplamda 15 kilo ile tamamlamayı düşünüyorum
ama çatlak konusunda benimde çok korkum var henüz olmadı
inşalllaaahh olmaz
istanbl senin çatlak durumun nasıl arkadaşım bende merak ettim
Benim 13. Haftada bitmişti ama sonraları çok aç kaldığımda 1 yada 2 kere daha kusmuşluğum vardır sonra çok şükür olmadı bi daha.aç kalmamaya çalışın kızlar tek yolu by birazda psikolojik bi durum bana herkes 3 aydan sonra biter demişti bende inandım ve öylede oldu :)İkiz anneleri bulantılarınız ne kadar sürdü acaba ben 9. Haftanın içerisindeyim hiç geçmeyecek gibi geliyo
Bunların hepsi çok normal bebeklerin yeri henüz bol olduğu için habire yer değiştirip dururlar son haftalara kadar kim nerde belli olmaz ama sen yinede yaşadığın tüm sıkıntıları dr.a gittiğinde sor onun değerlendirmesi daha doğru olurGunaydin cok hamisler.sizlere bi sorum var.benim belim cok agriyo.hep yatasim var.ayakta yarim saat bile kalsam belim ortasindan ikiye catliyor gibi.sizde de oluyor mu?birde iki gundur karnimin tek tarafinda hareket var.bebekler ustuste duruyordu.esim ikiside ayaklarini ayni tarafa uzatmistir falan diyo ama icim hic rahat degil.kontrolumde cuma gunu.olabilir mi sadece tek tarafta hareket?
allaha şükür her hangi bir renk yok.ödüm kopuyır o renkleri göreceğim diye.haftasonu yanma ve hafifi kaşıntı hissettim.3-4 gündür günde 2-3 lt su içmeye çalışıyorum.pamuklu çamaşır giydim günlük ped kullanmıyordum zaten onun yerinde arada havlu kağıt koyuyorum.inşallah atlatırım.perşembe kontrolüm varbendede aynı canım
günde iki defa günlük ped değiştiriyorum
doktorum normal dedi
idrar yolu enfeksiyonu olduğu için akıntılar oluyor
akıntının renki kırmızı yada pembe olunca korkmak gerekiyor
hayırlı olsun bebeklerin.benim 7.hafta da başladı 13.haftada sona erdi.ama kimseyle kıyaslama derim herkeste farklı gelişebiliyor.İkiz anneleri bulantılarınız ne kadar sürdü acaba ben 9. Haftanın içerisindeyim hiç geçmeyecek gibi geliyo
o zaman hiç üzülme canım ya dr hiç orayı görmeyecek bile içiyle ilgilenecekTüy dökücüyü dr.önerdi jilet tehlikeli olabilir allah korusun bide onla uğraşmayalım. Ağdayı niye önermedi bilmiyorum benim aslında problemim çok az ağdayla halletsem de olur ama şimdi onun içinde birini bulmak lazım off yaa bütün pis işler kadınların başına geliyor . Keşke lasere yıllar öncesinden başlayıp bitirseymişim şimdi ne güzel böyle bir problemim olmazdı son 2 seansta hamile kalınca böyle arada kaldım bende.
benimde 9.haftanın içinde mide bulantısı için ben bileklik aldım prima bella diye doktorum önermişti
cok faydasını gördüm araştır istersen su bile içemiyordum sayesinde
Aa hiç duymamıştım bilekliği.. Tamam teşekkürler araştırıcam bunu.. :)
Hayirli olsun canim.Rabbim yavrularimizi hayirlisiyla saglikla kucagimiza almamizi nasip etsin İnsaAllah.Merhaba Herkese
Ben de ikiz gebeyim 7 haftalık. Bu gün ilk kez kalp atışlarını dinledim. Allahım nasıl bir duygudur bu.. Kulaklarımda hala o ses. :)
Çok zor oldu bebişlerim, tüp bebek yaptık. Hala iğne ve ilaçlar kullanıyorum. Bu yüzden normal hamilelik belirtilerini yaşayamıyorum, Her şey dört katı daha fazla oluyor. Ama olsun. Sağ salim doğsun bebeklerim başka hiç bir şey istemiyorum.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Tesekkur ederim.ogleden sonra basladi diger tarafta kipirdanmalar.sukur icim rahatladi ama tabii cuma dr a gittigimde soracagim.sen 34.haftada misin masallahBunların hepsi çok normal bebeklerin yeri henüz bol olduğu için habire yer değiştirip dururlar son haftalara kadar kim nerde belli olmaz ama sen yinede yaşadığın tüm sıkıntıları dr.a gittiğinde sor onun değerlendirmesi daha doğru olur
Sagsalim kucagina alirsin insallah bebislerini.ilk kalp sesleri ilk ultrason goruntuleri ilk kipirdayislari vs derken cok guzel seyler seni bekliyor doyasiya yasaman dilegi ile :)Merhaba Herkese
Ben de ikiz gebeyim 7 haftalık. Bu gün ilk kez kalp atışlarını dinledim. Allahım nasıl bir duygudur bu.. Kulaklarımda hala o ses. :)
Çok zor oldu bebişlerim, tüp bebek yaptık. Hala iğne ve ilaçlar kullanıyorum. Bu yüzden normal hamilelik belirtilerini yaşayamıyorum, Her şey dört katı daha fazla oluyor. Ama olsun. Sağ salim doğsun bebeklerim başka hiç bir şey istemiyorum.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Cok gecmis olsun canim insaAllah bebisin suyu artar.Cok hareket etme,mumkun oldugunca dinlen canim.Bir arkadasimin ilerleyen aylarda suyu azalmisti ama oglunu haftasinda ve saglikli dunyaya getirdi.Surekli dinlendi ve bol su icti.mrb bayanlar gecen cumartesı dr kotrolune gıttıgımızde ıkızlerden bırının suyunun azalmıs olduğunu soyledı 1 hafta coksu iç moralını yuksek tut haftaya tekrar muayene edelım dedı.bu durumu yaşayıp suyu arttan varmı arkadaslarr
Bende ogretmenim birde beden egitimiSelam kızlar. Biz de bugün 25+1 haftalık olduk. Benim de felaket akıntım var. Günde 2-3 kere çamaşır değiştiriyorum. Bir de benim kasık ve bel ağrım çok oluyo. Öğretmenim ben ve geçen hafta rapor aldım bu ağrılar yüzünden. Evde geçiricem artık hamileliğimi. Sizin de çok kasık ve bel ağrınız var mı? Hele de kasıklarda bıçak saplanması gibi. Dün kontrol vardı bebekler iyi çok şükür. Doktor idrar yolu için monurol diye bi ilaç verdi dün onu içtim. Bıçak saplanması gibi ağrılar için de magnezyum kullanıyorum. Doktor erken doğum riski yok şimdilik dedi çok şükür. Ama bu ağrılar beni çok korkutuyo. Doktorum ikiz taşımak kolay değil bebekler bası yapıyo dedi. Bir de ne olur ne olmaz diye dedi ki bacaklarını ıslatacak kadar su gelirse, kanama olursa, karnın taş gibi olursa, belinde dayanılmaz bi ağrı olursa ya da bebekler bütün gün hiç haraket etmezse beni mutlaka ara dedi. Ama şu taş gibi olma ya da dayanılmaz bel ağrısı filan nasıl bişey bilmiyorum ya panik oluyorum. Bir de dinlenirken yan yatarak dinlen dedi. Ama sağa ya da sola yat demedi. Farketmiyo heralde. Sizin nasıl gidiyo hamileliğiniz kızlar? Umarım hepimiz bebeklerimizi en sağlıklı oldukları zamanda alırız kucağımıza. :)
o taş gibi olmayı ben de merak ediyorum. benim göbek deliğimin altı bazen semsert oluyor o mu acaba korktum şimdiSelam kızlar. Biz de bugün 25+1 haftalık olduk. Benim de felaket akıntım var. Günde 2-3 kere çamaşır değiştiriyorum. Bir de benim kasık ve bel ağrım çok oluyo. Öğretmenim ben ve geçen hafta rapor aldım bu ağrılar yüzünden. Evde geçiricem artık hamileliğimi. Sizin de çok kasık ve bel ağrınız var mı? Hele de kasıklarda bıçak saplanması gibi. Dün kontrol vardı bebekler iyi çok şükür. Doktor idrar yolu için monurol diye bi ilaç verdi dün onu içtim. Bıçak saplanması gibi ağrılar için de magnezyum kullanıyorum. Doktor erken doğum riski yok şimdilik dedi çok şükür. Ama bu ağrılar beni çok korkutuyo. Doktorum ikiz taşımak kolay değil bebekler bası yapıyo dedi. Bir de ne olur ne olmaz diye dedi ki bacaklarını ıslatacak kadar su gelirse, kanama olursa, karnın taş gibi olursa, belinde dayanılmaz bi ağrı olursa ya da bebekler bütün gün hiç haraket etmezse beni mutlaka ara dedi. Ama şu taş gibi olma ya da dayanılmaz bel ağrısı filan nasıl bişey bilmiyorum ya panik oluyorum. Bir de dinlenirken yan yatarak dinlen dedi. Ama sağa ya da sola yat demedi. Farketmiyo heralde. Sizin nasıl gidiyo hamileliğiniz kızlar? Umarım hepimiz bebeklerimizi en sağlıklı oldukları zamanda alırız kucağımıza. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?