• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de ikiz annesi olacaklar!!

Bende de öyle eğer sarı, yeşil yada kokulu ise o zaman dr.na söylemeyi ihmal etme. Bende kendime pamuklu kocaman olan resmen anane çamaşırı aldım birtek onlar iyi geliyor
Bende o.casirlardan alayim basa cikamiyorum surekli geliyor camasirin temiz kalma suresi 15dk anca.koku yok sanirim.dr bildiriyim.ben birde minik minik idrar kaciyor galiba

selamllar.kizlar ben kendime ic camasiri yetistiremiyorum .cok fazla akintim var.bunu ne zman ciddiye almak gerekir.herkeste bu durum ayni mi

Ya ben o akinti fitilden kaynakli saniyordum.sen hala fitil mi kullaniyorsun yoksa fitille alakasi mi yok.bende gunluk ped koyarak ancak hergun degistiriyorum ic camasirimi.gunluk ped de 3-4 tane kullaniyorum.kullsnmasam gunde kac kez camasir degistirecegim.

Kizlar benim doktorum epilasyon yapmama izin vermiyor.transferde yapmistim en son.sonra da makinanin jilet kismini kullandim ama icime sinmiyor.aliskin degilim boyle kalmaya.siz agda falan yapabiliyor musunuz?

Inşallah cnm hepimiz en az 34.haftayı doldururuz 37.hafta olsa tam süper olur ama o sonraki hedefim benim.çevremde 37.hafta da doğum yapan bir komşu var o hep yatmış iyi beslenmiş öyle gelmiş o haftalara. Kiloları çok şükür iyi çıkıyor ama doğumdan sonra bu kilonun altında doğuyorlarmış ultrasona pek güvenmemek gerek.

Amin inşallah hepimiz sağlıkla alırız yavrularımızı kucağımıza. Geçen hafta öyleydi ama bu aralar çok tatlı vs, yemeye başladım çok kilo almış olabilirim. Ama dr.um sakın kilo konusunu kafana takma doğumdan sonra zaten verirsin sen ikiz annesisin tabiki kilon çok olabilir önemli olan sağlıklı beslenmen dedi. Bide ben 6. Aya kadar çok hareketli bir hamilelik geçirdim her hafta sonu biryerlere gittim 2 kere tatile gittim bol bol yüzdüm, hergün bir saat yürüdüm, evimin işini ben yaptım yeme kısmına gelince yapım gereği 3 saatte bir birşeyler yedim ama normal insan ölçülerinde yedim öğünlerimi abartmadım ekmek pek yemedim, canım ekşi çektiği için son aylar hariç pek tatlı yemedim, ama 2 aydır hep yattığım için epey kilo aldım ama gören pek ikiz hamileliğine benzemiyorsun diyor sadece göbeğim var o da 9 aylık boyutuna geldi ama çok şükür çatlağım henüz yok bunuda genlerime bağlıyorum. Dr.umun dediğine göre bizlerin 6 aylık hali normal gebelerin 7,5. 8 aylık zamanlarına denk geliyormuş ama insan birşekilde taşıyor valla zor gelmiyor takmayın kafanıza vücut yavaş yavaş alışıyor bu duruma bide öyle anormal bir göbek değil 8 aylığım şuan 9 aylık gibi duruyorum hem kıyafet seçimine göre daha büyük yada küçük gösterebilirsin göbüşünü :)
hay Allah razi olsun canim icime su serptin...benim bir oglum var kucuk oda bana muhtac ihtiyaclari yemegi yikanmasi birde getir gotur okulu var (anaokulu)...oyle seyler okudumki korktum ya son iki ay kendimi tasiyamayip cocuga bakanazsam diye gunlerce kafama taktim..ama simdi senin soylediklerinle rahatladim Allah bin kere razi olsun ne muradin varsa versin...

bana 3 farklı doktor yaptırma dedi. sağlıklı sonuç vermiyormuş ikizler de. sadece ayrıntılı ultrasonu perinatologda yaptır dediler. senin de o testlerde kafan karışmasın durduk yere.. netten de araştır istersen biraz. o testlere para vermektense ayrıntılı ultrason için iyi bir prof a vermek daha mantıklı geldi bana. o testler sadece risk ölçüyor.

İyi bir perinatolog ve iyi bir ultrason cihazı olması lazım değil mı.
İstanbulda onerebileceginiz cihazları iyi olan iyi bir perinatolog var mı birde bu taramanın yapıldığı muayene ücreti ne kadar. Bilgisi olanlardan rica etsem

Kizlar benim doktorum epilasyon yapmama izin vermiyor.transferde yapmistim en son.sonra da makinanin jilet kismini kullandim ama icime sinmiyor.aliskin degilim boyle kalmaya.siz agda falan yapabiliyor musunuz?

Bu konuyu bende cok merak ediyorum
şimdi epilasyon aleti ile tüm vücudumu bikini bölgesi falan heryer yapıyorum ama beşinci aydan itibaren klasik muzik dinlemek bebeğin zeka gelişimine sakın olmasına yardımcı oluyormuş.
Bu durumda o aylara gelince epilasyon makinasının sesi mutlaka rahatsız edecektir bebeklerimizi
O zaman yapamayacağız sanırım. Ağda da hiç yaptırmadım ama insan kendini sıkar ve kasar o da tehlikelidir herhalde geriye sanırım sadece kesmek ve jilet kalıyor önerileriniz varmi doktora soran ya da???

bende hamileliğimin ilk ayında doktora ağda yaptırmamda sorun olurmu demiştim o da şimdilik yaptırma biraz büyüsünler demişti. 14 haftalık olduk ama bebeklerden birinin eşi düşük olduğu rahme yakın olduğu için ben hala korkuyorum yaptırmıyorum. Doktor 15. haftadan sonra yaptırabilirsin dedi azıcık daha sıkıcam dişimi ne yapayım ondan sonra temiz temiz gezeriz :))))

Birsey daha sorucam mustela marka nemlendirici kullanan var mı
Çatlak önlemek icin cok kuru cildi olan arkadaslar ne kullandiniz memnun olduğunuz ürünler neler???

Kızlar midem yanıyor:( yemek biruma doğru çıkıyor ve boğazımda bile var.bi suruptan bahsediliyor.Dr a sorup kullanmada bi sakinca olmaz değil mi?

Son haftalara yaklaşanlar sağlıkla kucaklariniza alin inş

Kızlar midem yanıyor:KK43: yemek biruma doğru çıkıyor ve boğazımda bile var.bi suruptan bahsediliyor.Dr a sorup kullanmada bi sakinca olmaz değil mi?

Canim gaviscon derler hamileler icin surup.gecenlerde benim de yandi prospektusune baktim A katagorisinde ictim.dikkat etsek de olacak yanma sanirim.

Bende o.casirlardan alayim basa cikamiyorum surekli geliyor camasirin temiz kalma suresi 15dk anca.koku yok sanirim.dr bildiriyim.ben birde minik minik idrar kaciyor galiba

Aynen öyle ben banyoya koydum değiştirmesi kolay olsun diye, bide ben o pamuklu bol çamaşırlarımı 1 tl den pazardan almıştım çok para vermeye gerek yok doğumdan sonra atıcam hepsini :)

bugün kontrolüm vardı benim doğum iyice yaklaştığı için bende bu soruyu sordum benimde transferden beri epilasyona gitmiyordum son 1 2 seansım kalmıştı o dr.um 3 aydan sonra gidersin demişti ama epey azalma olduğu için hiç ihtiyaç duymamıştım şimdi doğumdan önce yaptırabilirmiyim dedim olmaz dedi sadece jilet yada tüy dökücü kullanabilirsin dedi ama ben son hafta en olmadı ağda yaptırıcam. Bu arada saçımı boyatma iznini aldım çok mutluyum doğumdan önce en azından saçlarıma röfle yaptırabilicem.

hay Allah razi olsun canim icime su serptin...benim bir oglum var kucuk oda bana muhtac ihtiyaclari yemegi yikanmasi birde getir gotur okulu var (anaokulu)...oyle seyler okudumki korktum ya son iki ay kendimi tasiyamayip cocuga bakanazsam diye gunlerce kafama taktim..ama simdi senin soylediklerinle rahatladim Allah bin kere razi olsun ne muradin varsa versin...
canım est. Ben sana kendi durumumu anlattım inşallah sen bendende iyi durumda olursun. Benim mimnoşlar 3 haftadır erken gelmeye kalktığı için bugün artık yatma dinlenme vakti sadece wcye kalk dedi yani iş yapmak yok bu haftalarda gerçi ben bacağımı kırdığım için zaten 2 aydır yatmak durumundayım, ekmek elden su gölden pek bi aloştım doğumdan sonra yemek ve iş yapmak çok koyucak bana :)

Birsey daha sorucam mustela marka nemlendirici kullanan var mı
Çatlak önlemek icin cok kuru cildi olan arkadaslar ne kullandiniz memnun olduğunuz ürünler neler???

benim şimdilik çatlağım yok karnımda normal boyutlarda diyebilirim, 2 . aydan beri yazın sabah akşam kendi yaptığım organik yağı kullandım sonra sıkıldım bıraktım şimdi sabah akşam ya bepanthol krem tada bebe yağı kullanıyorum bu tür şeylere çok para vermeye gerek yok bence çatlıcaksa çatlar zaten siz bol su için çok işe yarıyor bence

Kızlar midem yanıyor:KK43: yemek biruma doğru çıkıyor ve boğazımda bile var.bi suruptan bahsediliyor.Dr a sorup kullanmada bi sakinca olmaz değil mi?

Ben arada çekiyorum mide yanması nı gaviscon şurup aldım o çok iyi geldi boğazım tahriş olmadan atlattım durumu şimdi haftada bir ya oluyo ya olmuyo, yediklerinize dikkat edin, yemekten sonra hemen uzanmayın dik oturun çok faydasını gördüm ben

Aynen öyle ben banyoya koydum değiştirmesi kolay olsun diye, bide ben o pamuklu bol çamaşırlarımı 1 tl den pazardan almıştım çok para vermeye gerek yok doğumdan sonra atıcam hepsini :)

bugün kontrolüm vardı benim doğum iyice yaklaştığı için bende bu soruyu sordum benimde transferden beri epilasyona gitmiyordum son 1 2 seansım kalmıştı o dr.um 3 aydan sonra gidersin demişti ama epey azalma olduğu için hiç ihtiyaç duymamıştım şimdi doğumdan önce yaptırabilirmiyim dedim olmaz dedi sadece jilet yada tüy dökücü kullanabilirsin dedi ama ben son hafta en olmadı ağda yaptırıcam. Bu arada saçımı boyatma iznini aldım çok mutluyum doğumdan önce en azından saçlarıma röfle yaptırabilicem.

canım est. Ben sana kendi durumumu anlattım inşallah sen bendende iyi durumda olursun. Benim mimnoşlar 3 haftadır erken gelmeye kalktığı için bugün artık yatma dinlenme vakti sadece wcye kalk dedi yani iş yapmak yok bu haftalarda gerçi ben bacağımı kırdığım için zaten 2 aydır yatmak durumundayım, ekmek elden su gölden pek bi aloştım doğumdan sonra yemek ve iş yapmak çok koyucak bana :)

benim şimdilik çatlağım yok karnımda normal boyutlarda diyebilirim, 2 . aydan beri yazın sabah akşam kendi yaptığım organik yağı kullandım sonra sıkıldım bıraktım şimdi sabah akşam ya bepanthol krem tada bebe yağı kullanıyorum bu tür şeylere çok para vermeye gerek yok bence çatlıcaksa çatlar zaten siz bol su için çok işe yarıyor bence

Ben arada çekiyorum mide yanması nı gaviscon şurup aldım o çok iyi geldi boğazım tahriş olmadan atlattım durumu şimdi haftada bir ya oluyo ya olmuyo, yediklerinize dikkat edin, yemekten sonra hemen uzanmayın dik oturun çok faydasını gördüm ben
ayyy canim ya cok gecmis olsun nasil yaptin? birde hamileyken film cekmiyorlar bildigim kadariyla nasil anladilar kirik oldugunu?

Kızlar cok sagolun.Dr belki verir gaviskonu.. Bebislerimiz iyi olsunlar inş..

Bi de ilik sütü yudum yudum iç dediler..bu aksam onu deneyecegim..

Benimde en büyük sıkıntı m:( Dr a soramadim.tüp bebek diye yapmıyorum. Krem kullanıyorum mecburen.ama agdanin kıymetini bile öğrendik vallahi..

Ya ben o akinti fitilden kaynakli saniyordum.sen hala fitil mi kullaniyorsun yoksa fitille alakasi mi yok.bende gunluk ped koyarak ancak hergun degistiriyorum ic camasirimi.gunluk ped de 3-4 tane kullaniyorum.kullsnmasam gunde kac kez camasir degistirecegim.
Yok canım ben hamileligim de hiç fitil kullanmadım bildiğin deligibi akinti var ben günlük pedi düzenli değiştiremem diye kullanmadım gündü iki çamaşır degistiriyorum.

İyi bir perinatolog ve iyi bir ultrason cihazı olması lazım değil mı.
İstanbulda onerebileceginiz cihazları iyi olan iyi bir perinatolog var mı birde bu taramanın yapıldığı muayene ücreti ne kadar. Bilgisi olanlardan rica etsem

???
ben şişlide bir profdan randevu aldım ayrıntılı için 600 tl. gidip geldikten sonra nasıl olduğunu söylerim. ben de internetten buldum. Recep has. 15 ocakta randevum

ayyy canim ya cok gecmis olsun nasil yaptin? birde hamileyken film cekmiyorlar bildigim kadariyla nasil anladilar kirik oldugunu?
Saol canım geçti sayılır artık ama çok zor günlerdi 6 ayı geçtiğimiz ve bebekler iyi olduğu için röntgen de çekildi ameliyat da oldum hatta geçenlerde alçımı çıkartmadan önce de röntgen çekildi birdahaki röntgeni doğumdan sonra çekicek. Mecbur kalınınca hamile de olsan önce anne sağlığı gelir ve ne gerekiyorsa yapılır allah kimsenin başına vermesin tabi

Beyaz sacları olan arkadaslar saçlarınızı boyadınız mı????
Hangi markaları kullandiniz
Ceviz yaprağı çay gibi dogal yöntemleri denediniz mı???

Beyaz sacları olan arkadaslar saçlarınızı boyadınız mı????
Hangi markaları kullandiniz
Ceviz yaprağı çay gibi dogal yöntemleri denediniz mı???
ben hamile kaldigim ay boyamistim ama testten once..simdi yine cikti amonyaksizla boyanabilirmis ilk 3 aydan sonra ama biri 7 aylikken boyadim erken dogum yaptim yazmisti korktum...

ben hamile kaldigim ay boyamistim ama testten once..simdi yine cikti amonyaksizla boyanabilirmis ilk 3 aydan sonra ama biri 7 aylikken boyadim erken dogum yaptim yazmisti korktum...
Benim son haftalarım hatta heran gelebilirler, saç boyama konusunu dr.a sordum boyatabilirsin dedi gerçi benim röfle olucak yani zaten saç derisine değmiyor ama normal boyaya da izin verirdi heralde. Doğum da bakımsız saç baş felaket halde olmak istemiyorum bebekler geldiğinde de zaten bir müddet dışarı yada kuaföre biraz zor çıkarız gibime geliyor o yüzden tüm bakımları doğumdan önce halletmek istiyorum.

Benim son haftalarım hatta heran gelebilirler, saç boyama konusunu dr.a sordum boyatabilirsin dedi gerçi benim röfle olucak yani zaten saç derisine değmiyor ama normal boyaya da izin verirdi heralde. Doğum da bakımsız saç baş felaket halde olmak istemiyorum bebekler geldiğinde de zaten bir müddet dışarı yada kuaföre biraz zor çıkarız gibime geliyor o yüzden tüm bakımları doğumdan önce halletmek istiyorum.
haklisin canim aslinda 30 haftadan sonra bende istiyorumda birde erken dogarlarsa diyorum yada kuaforde tam saclar boyaliyken suyum sancim gelirse ....boyle korkularimda var benim...

Back