• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de ikiz annesi olacaklar!!

Kizlar karnim sola kaydi resmen. Niye böyle oldu sizce???! Evde cok kosturuyorum ondan mi ki? Bebek odasi yapmaya calisiyoruz. Esyalari tasi, indir, kaldir, derken olmus olabilir mi? Sanki hamile degilmisim gibi günlük hayatima devam etmeye calisiyorum. Kendimi yormamaliyim diyorum ama yapamazsaa kimse gelip yapmayacak benim yerime. Normal mi ya bu göbek böyle!?!? Acil yardim. Bide benim karsimdan tas gibi sert ama normal saniyordum ben. Yemekler fln oluyor diye. Otursamda ayni yatsamda ayni...

Kizlar karnim sola kaydi resmen. Niye böyle oldu sizce???! Evde cok kosturuyorum ondan mi ki? Bebek odasi yapmaya calisiyoruz. Esyalari tasi, indir, kaldir, derken olmus olabilir mi? Sanki hamile degilmisim gibi günlük hayatima devam etmeye calisiyorum. Kendimi yormamaliyim diyorum ama yapamazsaa kimse gelip yapmayacak benim yerime. Normal mi ya bu göbek böyle!?!? Acil yardim. Bide benim karsimdan tas gibi sert ama normal saniyordum ben. Yemekler fln oluyor diye. Otursamda ayni yatsamda ayni...

Canım yorgunluktan büyük ihtimalle ikiz gebelikler her zaman risklidir indirip kaldırmaktan kaçınman lazım kasılmalar genelde duyduğum herkeste var ama yinede doktora sormakta fayda var ama dinlen bence işi falan bırak bebeklerinden önemli mi

Canım yorgunluktan büyük ihtimalle ikiz gebelikler her zaman risklidir indirip kaldırmaktan kaçınman lazım kasılmalar genelde duyduğum herkeste var ama yinede doktora sormakta fayda var ama dinlen bence işi falan bırak bebeklerinden önemli mi
Canim o kadar kendini yorma diğer kızlara da sesleniyorum hiçbişey bebeklerimizden önemli değil ben ev işi yapmıyorum hiç. .yardimci kadın çağırıyorum haftada 1 yetiyor..tabiki jendi yaptigim gibi olmuyor ama valla 3 ay kaldı şurda idare ederim...bende de çok yemek yeyince sertleşme oluyor 2 hafta sonra doktora gidince bi sorayım bakalimmm

Canim o kadar kendini yorma diğer kızlara da sesleniyorum hiçbişey bebeklerimizden önemli değil ben ev işi yapmıyorum hiç. .yardimci kadın çağırıyorum haftada 1 yetiyor..tabiki jendi yaptigim gibi olmuyor ama valla 3 ay kaldı şurda idare ederim...bende de çok yemek yeyince sertleşme oluyor 2 hafta sonra doktora gidince bi sorayım bakalimmm
Ben de yapmiyorum temizlik falan. Korkuyorum. Allah korusun bebeklerimizi. disimizi sıkalım biraz.

Seninde az kalmış nasıl gidiyo Napiyon ne ediyon sıkıntılarin neler
Merhaba canim ikiz gebelik skintilari. Malesef bitmiyor.benim skintim gebelik kolestazi var,gebelik sekeri var,bebekler buyudukce yuruyemiyorum oturdugum yerden kalkiyorum ilk 3 ,4 adimi atmak bir zulum sonra sag kalca baldir bacak biraz gevsiyor ama oturup yatinca tekrar kilitleniyor. Dun kontrolum vardi gittim sancim cikti acil yatirdilar sanci takibi seker takibi tetkikler yaptilar yarin kismetse eve cikacagim. Yatarken uyumak,donmek uykuya dalmak diye seyleri unuttum.ben hep yorgun ve halsizim.Neyseki alisverisi bitirmistim hastane çantalarını yikama utuleme yerlestirme gibi tum islerim bitti. artik kesinlikle bu haftalarda butür isler yapilamiyor .Sadece yiyecen icecen istirahat edecen bu haftalarda, bebekler erken gelmesin diye.Gozunu korkutmak istemezdim ama bunlar benim gerceklerim.Allah yardimcin olsun.

Eşim bana hiçbirşey mutfaktan bir tabak bile aldırmıyor gündüz evde gece calisiyor allah razı olsun sen eğilme dogrulma bana Soyle diyor devamlı sıkılıyorum böyle ama ikiz olduğu için korkuyorum Fairytalepuck Fairytalepuck arkadaşım tehlikeli haftalardasin boşver olmayı versin yat uzan dinlen doktoruna bi danış istersen

Merhaba canim ikiz gebelik skintilari. Malesef bitmiyor.benim skintim gebelik kolestazi var,gebelik sekeri var,bebekler buyudukce yuruyemiyorum oturdugum yerden kalkiyorum ilk 3 ,4 adimi atmak bir zulum sonra sag kalca baldir bacak biraz gevsiyor ama oturup yatinca tekrar kilitleniyor. Dun kontrolum vardi gittim sancim cikti acil yatirdilar sanci takibi seker takibi tetkikler yaptilar yarin kismetse eve cikacagim. Yatarken uyumak,donmek uykuya dalmak diye seyleri unuttum.ben hep yorgun ve halsizim.Neyseki alisverisi bitirmistim hastane çantalarını yikama utuleme yerlestirme gibi tum islerim bitti. artik kesinlikle bu haftalarda butür isler yapilamiyor .Sadece yiyecen icecen istirahat edecen bu haftalarda, bebekler erken gelmesin diye.Gozunu korkutmak istemezdim ama bunlar benim gerceklerim.Allah yardimcin olsun.
Ben ikiz olduğunu ogrendigimden beri korkuyorum zaten sende kendine dikkat et dinlen allaha emanet insallah kolestazi nedir canm

Ev isini azaltiyorum. Tamamen birakacagimi sanmiyorum. Hele bir 26-29'lu haftalari bulayim, birakirim ozaman. Önerileriniz icin tskler arkadaslar. mesa54 mesa54 persembe gunu doktor randevum var. O zaman konusucam doktorla.

Ben ikiz olduğunu ogrendigimden beri korkuyorum zaten sende kendine dikkat et dinlen allaha emanet insallah kolestazi nedir canm
gebelik kolestazi normalde 30 lu haftalarda gebelerde ortaya cikarmis fakat bende 18. Haftada cikmisti. Geceleri dayanilmaz sekilde ellerim ve ayaklarimda ates basmasi ile baslayip tum vucudu saran bir kasinti oluyor.Cildirircasina kasiyorsun kendini dr gittim ikiz gebeliklerde daha sik gorulen birseymis bebekler buyudukce karacigeri skistiriyorlar ve karaciger safra kesesindeki safra asidini vucuttan atamiyormus ve bu asitler malesef kana karisiyormus oda tum vucudu gezen kan sayesinde kasindiriyormus.Hem kasintiyi engellemek hemde bebeklere gecmesini onlemek icin ilac kullaniyorum. Iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim.Allah hepimizin yardimcisi olsun yavrularimiza guc kuvvet versin.

gebelik kolestazi normalde 30 lu haftalarda gebelerde ortaya cikarmis fakat bende 18. Haftada cikmisti. Geceleri dayanilmaz sekilde ellerim ve ayaklarimda ates basmasi ile baslayip tum vucudu saran bir kasinti oluyor.Cildirircasina kasiyorsun kendini dr gittim ikiz gebeliklerde daha sik gorulen birseymis bebekler buyudukce karacigeri skistiriyorlar ve karaciger safra kesesindeki safra asidini vucuttan atamiyormus ve bu asitler malesef kana karisiyormus oda tum vucudu gezen kan sayesinde kasindiriyormus.Hem kasintiyi engellemek hemde bebeklere gecmesini onlemek icin ilac kullaniyorum. Iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim.Allah hepimizin yardimcisi olsun yavrularimiza guc kuvvet versin.
Hergeçen gün yeni birşey öğreniyorum hepinizden allah razı olsun rabbim yardım etsin insallah su gibi akıp geçsin hamileliğin sağlıkla kucağına alırsın

Canim arkadaslarim bende ikiz bebis bekliyorum rabbim nasip ederse 5.haftadan itibaren mide bulantisi kusma halsizlik suan 14.haftadayum bunlara birde suddetli bas agrisi eklendi hep evde yatiyorum napicam nasil gecicek bu zor zamanlar yardim edin lutfen.

Canim arkadaslarim bende ikiz bebis bekliyorum rabbim nasip ederse 5.haftadan itibaren mide bulantisi kusma halsizlik suan 14.haftadayum bunlara birde suddetli bas agrisi eklendi hep evde yatiyorum napicam nasil gecicek bu zor zamanlar yardim edin lutfen.
Canm bnmde bulantilar bitti baş ağrım başladı bilmiyorum ne yapacağımızı beynim zonkluyo yatamiyorumda oturup oyyle bekliom hareket edince yerinden firlicak gibi zonkluyo allahım tez zamanda şifa versin inşallah

Kızlar. . Ben bugun 20+3 oldum. 15 gündür karnim sertleşiyordu. Ben daha önce böyle bişey yaşamadigim için bebekler in hareketi sanıyordum. Bugün halsizlik yüzünden öylesine doktora gittim. Doktor Karnımi görünce şaşırdı. Kasilmalarin başlamış dedi. Rahim ağzına baktı vajinal. 1.7 ye düşmüş. Erken doğum riski var dedi. Hastanede yatıyorum suan. Serum ve fitil verdiler birde dil altı ilaç. Çok korkuyorum. Bebeklerim daha çok ufak. Var mı benim gibi olan. Neler yaptınız. Moralim çok bozuk.
Sertlesiyodu derken ara sira mi oluyo yoksa nasil bi sertlesme acaba.. Cok gecmis olsun...Rabbim bebeklerini saglikli sekilde kucagina versin..

Tomiris Tomiris canım benim bebekler 348gr a 352 gr di iki hafta once yani 19+6da korkuların yersizdir inşallah toparlar yavrunun kilosu düzelir tek yumurta ikizi mi birde doktor önlem olarak ne dedi canım sana...
@mekekusu Allah acil şifa versin inşallah ilaçların çok faydası oluyor sen dinlenmene bak hastane çıkışı artık yorma kendini doktor tavsiyeleri de kulak ardı olmasın kuzum kasilmalari nasıl hissettiğini yazar misin ağrı gibi mi yoksa anlık sancı mi
Onlem olarak bisi onermedi..anladigim kadariyla beklemekten baska yapilacak sey yok..sadece fark 200 gr ulasirsa sikintili dedi...

[QUOdkekusu, post: 41402573, member: 444323"]Bende hep çok yedim ondan dedim. Ama kasilmaymis. Karnina elleyince taş gibiydi.[/QUOTE]
Benim karnim tas gibi sert..ama her seferinde dr.uma soyluyorum normal diyo..hatta eller misiniz derdim..simdi bende suphelendim..

Karin sertlesmesi bendede var...bi de karnim asimetrilesiyo sola kaydi benimde..dr.um yuruyusu bilehaftada iki uce azakt dedi bebekler iki kiloya ulasana kadar sabret dedi...bence sende kosusturmayi birak istirahata gec...

Canim o kadar kendini yorma diğer kızlara da sesleniyorum hiçbiicineklerimizden önemli değil ben ev işi yapmıyorum hiç. .yardimci kadın çağırıyorum haftada 1 yetiyor..tabiki jendi yaptigim gibi olmuyor ama valla 3 ay kaldı şurda idare ederim...bende de çok yemek yeyince sertleşme oluyor 2 hafta sonra doktora gidince bi sorayım bakalimmm
Evet ya bende on gun sonra gidince soracagim...gerci dun gittigimde sen cok zekisin dedi ...acaba herseyi sordugumu mu kast etti.. ama bilmemiz gerekmiyo mu merak ettiklerimizi..

Allahim yardimcin olsun.. İnsallah beeklerini hayirlisiyla kucagina alirsin..

Back