• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de ikiz annesi olacaklar!!

gebelik kolestazi normalde 30 lu haftalarda gebelerde ortaya cikarmis fakat bende 18. Haftada cikmisti. Geceleri dayanilmaz sekilde ellerim ve ayaklarimda ates basmasi ile baslayip tum vucudu saran bir kasinti oluyor.Cildirircasina kasiyorsun kendini dr gittim ikiz gebeliklerde daha sik gorulen birseymis bebekler buyudukce karacigeri skistiriyorlar ve karaciger safra kesesindeki safra asidini vucuttan atamiyormus ve bu asitler malesef kana karisiyormus oda tum vucudu gezen kan sayesinde kasindiriyormus.Hem kasintiyi engellemek hemde bebeklere gecmesini onlemek icin ilac kullaniyorum. Iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim.Allah hepimizin yardimcisi olsun yavrularimiza guc kuvvet versin.
Benim de sabah uyandigimda bacagima kramp giriyo fakat bugun oyyle bi kramp olu ki tas gibi acisindan bagiracaktim uzun sure dogrulmadi kala kaldim oyle aciyla...

Benim de sabah uyandigimda bacagima kramp giriyo fakat bugun oyyle bi kramp olu ki tas gibi acisindan bagiracaktim uzun sure dogrulmadi kala kaldim oyle aciyla...
Gecmis olsun. Ben Magnesium aliyorum gunde iki kere. Bide muz yiyorum akil edersem. Kramplara iyi geliyor diye duydum. Suan bacaklarim iptal. Nasil sizliyor anlatamam. Aynisi bende de var

Bebeklerimin ikisinin de tekneleri hissediyordum dün sanki birini hissetmedim hiç çok tedirginim böyle bişe yaşayan varmi

Kramp girmesi normal canim,sutu yogurtu biraz arttir ve doktoruna soyle kramplarini sana magnezyum destegi versin o zaman kramplar bitiyor.Onlarida yasadik cok sukur kramplar bitti

Canim arkadaslarim bende ikiz bebis bekliyorum rabbim nasip ederse 5.haftadan itibaren mide bulantisi kusma halsizlik suan 14.haftadayum bunlara birde suddetli bas agrisi eklendi hep evde yatiyorum napicam nasil gecicek bu zor zamanlar yardim edin lutfen.

kriziantem86 hoşgeldin, ilk başlarda bebekler 3tü di mi? Başağrısında doktorum ısrarla parol plesantadan geçmez günde 3 taneye kadar alabilirsin dediği için ben çok dayanamadığım durumlarda aldım.

Evet ultrasyonda bakip soyluyomus...bende bilmiyodum..burda ogrendim bunu..
Arti seker yuklemesinden bahsetti...aklima nedense hemen canan karatay hoca geldi..
Şeker yuklemesini bende düşünüyorum yaptırmak mi iyi yaptirmamakmi şekerini bilmeden çocukları hergün zehirlemek gibi geliyo yaptirmamak ama bn nasıl yaptırırım bilmiyom ben yemeği zor yiyom onu aç karna kusarim ki hep offf:KK43:

Canm magnezyum dan kaynaklanıyor bende bekarken de vardı hatta çok siklastiginda bi ayağımın üstüne basamaz olmuştum toz şeklinde bi kaç veriyor suda eritip iciyosun ve benm geçmişti sanırım hamilelikte artiyo bunlar

Summe Sebiyle Yesserah her gun bir tespih cek karnini ovalayarak..Allahin izniyle bebeklerine hic bir sey olmaz..
Arkadasım hangi doktor karnını ovala der yapmayın nolur karın okşamak ovalamak erken doğumu tetikler gevsetir duayı içinizden okuyun insanlar sıcak suda banyo bile yapmıyo ılık suda aceleyle yapın..
Arkadasın rahim boyu 1.7 henüz bu haftada çok çok kısa rabbim korusun dikiş bu haftada mümkün ama riskli en iyi dikiş 13.haftada mümkün..inş.ilaçlarla yatarak süreyi uzatır ama nolur kimse karnını ovalamasın sakın..

Şeker yuklemesini bende düşünüyorum yaptırmak mi iyi yaptirmamakmi şekerini bilmeden çocukları hergün zehirlemek gibi geliyo yaptirmamak ama bn nasıl yaptırırım bilmiyom ben yemeği zor yiyom onu aç karna kusarim ki hep offf:KK43:
Ben yaptırdım 50lik çok kolay insanlat abartıyor 1 bardak suya atılan şekeri içiyosun kan verdikten sonra .
İçip 1 saat sonra yeniden kan verip evine dönüyosın sadece 1 saate biter..
bir bardak kola içtin say ya yapmazsan ve gizli şeker varsa o bebeğe verecegi zararı düşün canına mal olabiliyordu eskiden bu test yokken canankaratay mahkemelik oldu bu sebeple..

Benimde oyle oluyor. Birini hissetmiyorum neredeyse. Cok nadir hareket ediyor. Normalmis ama, biri herzaman Daha aktif oluyormus ☺️
Selamm. Ne zaman hareketlerini hissedebildin canım. Ben çok merak ediyorum nasıl diye o hissi. Benimki için çok erken heralde daha . Bazen batma oluyo da o hareket degil sanırım.

Canim arkadaslarim bende ikiz bebis bekliyorum rabbim nasip ederse 5.haftadan itibaren mide bulantisi kusma halsizlik suan 14.haftadayum bunlara birde suddetli bas agrisi eklendi hep evde yatiyorum napicam nasil gecicek bu zor zamanlar yardim edin lutfen.
aynı dönemdeyjen burda çoğu başağrısı çekmiş bende...fakat ilaç içmemek için ben mesela beyaz lahana ila patataes sarıyordum anlıma... önceki sayfalara bakarsan diğer kızlar bazı yağları sürmüş onlar da etkili olmuş...

Kramp girmesi normal canim,sutu yogurtu biraz arttir ve doktoruna soyle kramplarini sana magnezyum destegi versin o zaman kramplar bitiyor.Onlarida yasadik cok sukur kramplar bitti
haaaa....doğru ya magneziumum bitmişti bir iki gün ara verdiydim o ara da kramp oldu demek ki.. tşkrel kızlar...

canım şeker yüklemesi iğne galiba...ağızdan değil...

Arkadasım hangi doktor karnını ovala der yapmayın nolur karın okşamak ovalamak erken doğumu tetikler gevsetir duayı içinizden okuyun insanlar sıcak suda banyo bile yapmıyo ılık suda aceleyle yapın..
Arkadasın rahim boyu 1.7 henüz bu haftada çok çok kısa rabbim korusun dikiş bu haftada mümkün ama riskli en iyi dikiş 13.haftada mümkün..inş.ilaçlarla yatarak süreyi uzatır ama nolur kimse karnını ovalamasın sakın..
zaten çökerek masaj gibi ovala demedim. bastırmadan hafif ovalanacağı umarım anlaşılmıştır. ona bakarsan yağ sürerken de ovalıyoruz...

Valla cnm benim bulantim tum gun suruyor ama kusmam bazen 1 kez, bazen de hic olmuyor. Yine de bulantilar insanin hayatini etkiliyor.

Ilk 4 ay kac kez hastaneye uattim kac kez serum aldim bilmiyorum. Tam 9 kg verdim. Simdi 7 kg geri aldim sukur... umarim bu kusmalar biter. Baska seylere katlanabilirim Allah guc verir insallah. Ama kusmak oyle degil inanki ayni anda agzimdan ve burnumdan cikarabiliyorum :KK66:))
Kiyamaaam , coook zor, gececek inslh

Back