- 25 Eylül 2008
- 5.564
- 128
- 363
- 45
Aynen bende çok cabuk yoruluyorum.. cevremdekiler naz yapiyosun diyorlar sinir oluyorum . Ne nazi ne niyazi, karin içi agrilarim oluyor, tansiyonumda düşük işte, bu kadar naz felan degil yani gerçekÇok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Çok çok dikkat edeceğiz normal günlük bir yaşantı yaşamayacağız benim anladığım bu. İlk hamileliğim tekti ve çok rahattı şimdi bunda alışamıyorum :) Harekete şu açıdan takmıştım, kaslarım öyle gevşedi ki bu süreçte. En ufak şey yorar hale geldi. Birazcık kaslarımı toparlamak istiyordum ama doğumdan sonraya kısmet anladığım kadarıyla :)
Sende de mi düşük tansiyon var. 9-6 tansiyonum. Ah keşke enerjim yerinde olsa da naz yapabilsem :) Akşam eve gidince koltukta yığılıp kalıyorum ağzımı açıp laf bile söylemiyorum ne nazı. İki bebek taşıyoruz kolay değil ama başına gelen biliyor işte :)Aynen bende çok cabuk yoruluyorum.. cevremdekiler naz yapiyosun diyorlar sinir oluyorum . Ne nazi ne niyazi, karin içi agrilarim oluyor, tansiyonumda düşük işte, bu kadar naz felan degil yani gerçek
Arkadaslar benimde bir sorum olacakti size. Tahminen karnimizda yirtilmalar kacinci haftada baslar? Bunu tecrübe etmis olanlar cevap yazarsa cok iyi olur. Tabi herkeste yirtilma olacak diye birsey yok, genetik olabilir biliyorum. Cok yaglamama ragmen olabilir genede. Ama tahminen ne zaman oluyo cok merak ediyorum.
Valla ben doktor tavsiyesiyle başlamadım yürüyüşe çok uzun mesafe tempolu yürümüyorum tabii ki, özellikle akşam üzeri veya yemekten sonra yürüyorum yavaş yavaş. Zaten vücut yorulunca tepkiyi veriyor o zaman bir yere oturup dinleniyorumBirazcık detaylı soracağım ama doktora sorunca genel cevap veriyor tam anlamıyorum. Yürüyüşü ne kadar süre nasıl bir hızda yapıyorsunuz? Azıcık vücudun zorlanmasına müsade ediyor musunuz? Yoksa ilk ağrıda kesiyor musunuz? Çok teşekkür ederim.
İkiz gebeliğin nazı yok gercek kimse anlamaz gülün geçin ben artık sen ikiz tasıdın mı diye soruyrm bozuyrm neyse ki eşim bana inanıyor yoksa niye yatıyo diye soruyolar 6.5 ay calıştım ama buraya kadarmış artık agrım çok stresini saymıyrm bile..Aynen bende çok cabuk yoruluyorum.. cevremdekiler naz yapiyosun diyorlar sinir oluyorum . Ne nazi ne niyazi, karin içi agrilarim oluyor, tansiyonumda düşük işte, bu kadar naz felan degil yani gerçek
Rahim ağzın kaç cm..Kızlar doktordan geldim şimdi çok ozlemisim kızları :) biri 321gr biri 328gr kızlarımin biri pek arsız diğerini ayağıyla tepikleyip duruyor doktor şok oldu durumun iyi rahim gayet iyi 26.haftadan sonra yatiyorsun hapis hayatı dedi bana da
çok haklisin inanki ben daha simdiden zorlanmaya basladim karnim okadar buyudiki 8 aylik hamile gibiyim top gibi aksamlari karnim col gergin krem suruyorum biraz yumusuyo cok yoruluyom Yinede hamdolsun herkes nasil tasimis bizde sabredecegiz saglikla dogsunlarda insallahhİkiz gebeliğin nazı yok gercek kimse anlamaz gülün geçin ben artık sen ikiz tasıdın mı diye soruyrm bozuyrm neyse ki eşim bana inanıyor yoksa niye yatıyo diye soruyolar 6.5 ay calıştım ama buraya kadarmış artık agrım çok stresini saymıyrm bile..
Benimde midem fokurduyoBenimde öyle oluyor. Yediklerimi hazmedemiyormusumm gibi. Sonra geri cikiyo eksi eksi iggg...süt cok bir ise yaramadi malesef. Leblebi deneyebilirsin az da olsa ise yariyo gibi.
Illa yirtilacak diye bisey yok evet yalniz ben genetik oldugunada inanmiyorum.mesela annemde olmus ,kizkardesimdede var ama bende yok.biraz fazla dikkat etmemiz gerekiyor sanirim...Arkadaslar benimde bir sorum olacakti size. Tahminen karnimizda yirtilmalar kacinci haftada baslar? Bunu tecrübe etmis olanlar cevap yazarsa cok iyi olur. Tabi herkeste yirtilma olacak diye birsey yok, genetik olabilir biliyorum. Cok yaglamama ragmen olabilir genede. Ama tahminen ne zaman oluyo cok merak ediyorum.
Tesekkür ederim. Insallah olmaz. Olursa da canim sag olsun napalim. O da cok dogal birsey. Yinede insan endiseleniyor iste... :) sizinde az kalmis kavusmaniza, Allah kurtarsin :)Illa yirtilacak diye bisey yok evet yalniz ben genetik oldugunada inanmiyorum.mesela annemde olmus ,kizkardesimdede var ama bende yok.biraz fazla dikkat etmemiz gerekiyor sanirim...
Cnm bosver takma ben 27 de rapor aldim 4 hafta zaten bu cuna da annik izni basliyo.benimde belim budum agriyodu simdi daha rahatim agrim falan kalmadi sukur.en iyisi ikiz gebelikte 25ten sonra rvde olmak ve hicbisey yapmamak:)İkiz gebeliğin nazı yok gercek kimse anlamaz gülün geçin ben artık sen ikiz tasıdın mı diye soruyrm bozuyrm neyse ki eşim bana inanıyor yoksa niye yatıyo diye soruyolar 6.5 ay calıştım ama buraya kadarmış artık agrım çok stresini saymıyrm bile..
Merhaba canm ilerleyen günlerde dahada zorlanırsin ben calismadigim halde zorlaniyorum ikiz hamileligi kolay degilmis gercekten rapor alman senin için çok daha iyi olur 15 dakika yürume mesafen de birsey yok ama sicakliklar artacak sende agarlasmaya baslican zorlama kendini Allah yardımcımız olsun.Arkadaslar hepinize mutlu pazarlar..
Ben istanbuldayim, bankaciyim. Evim atasehirde, isyerim maslak da. Anlayacaginiz hergun enaz 1.5 saat yol gidiyorum servisle. Serwise yetismek icin de aksam gayrettepeye metro yapiyorum( merdivenleri,koridorlari_15 dk da yolda yurume mesafem var )
Sabah 7bucuk da ewden cikip aksam 8e dogru eve giriyorum.
3Aylik ikizlere hamileyim. Suan iyiyim ama sicaklarda nefesim kesiliyor bu yollari gecerken. Surekli oturmak da rahatsiz ediyor, aksam 10 gibi uyuyorum yorgunluktan.
Acaba diyorum doguma kadar rapor alsam? Ikiz oldugu icin zaten 1 ay erken dogum olacak buyuk ihtimalle. 6.5_8.5 aylik arasi rapor alsam olur mu dersiniz? Dr lar bir sekilde rapor yaziyor zaten kanama,dusuk tehlikesi var diye. Hergun o kdr yol ve 15_20 dk da servise yetisme stresi agustos sicaklarinda beni iyice zorlar diye dusunuyorum.
Tum dogum izinlerimi,sut izinlerimi,yillik izinlerimi dogum sonrasina birlestirmek istiyorum bebeklerimle daha iyi vakit gecirebilmek,emzirebilmek icin.
Benim durumumda olan calisan anneler fikirlerinize ihtiyacim var...
Ne diyorsunuz? Sizler nasil yapiyorsunuz?
Canim ben hals calisiyom.senin yol meaafen cokmus.brnim servis kapkmdsn sliyo beni.sicaklarda seni zorlar. Bide ilerki aylarda daha agirlasacaksin.15 dk yurjme mesafesi olur yarim saat.ikiz gebrlik hem zor riskli.allah yardimcimiz olsun.Arkadaslar hepinize mutlu pazarlar..
Ben istanbuldayim, bankaciyim. Evim atasehirde, isyerim maslak da. Anlayacaginiz hergun enaz 1.5 saat yol gidiyorum servisle. Serwise yetismek icin de aksam gayrettepeye metro yapiyorum( merdivenleri,koridorlari_15 dk da yolda yurume mesafem var )
Sabah 7bucuk da ewden cikip aksam 8e dogru eve giriyorum.
3Aylik ikizlere hamileyim. Suan iyiyim ama sicaklarda nefesim kesiliyor bu yollari gecerken. Surekli oturmak da rahatsiz ediyor, aksam 10 gibi uyuyorum yorgunluktan.
Acaba diyorum doguma kadar rapor alsam? Ikiz oldugu icin zaten 1 ay erken dogum olacak buyuk ihtimalle. 6.5_8.5 aylik arasi rapor alsam olur mu dersiniz? Dr lar bir sekilde rapor yaziyor zaten kanama,dusuk tehlikesi var diye. Hergun o kdr yol ve 15_20 dk da servise yetisme stresi agustos sicaklarinda beni iyice zorlar diye dusunuyorum.
Tum dogum izinlerimi,sut izinlerimi,yillik izinlerimi dogum sonrasina birlestirmek istiyorum bebeklerimle daha iyi vakit gecirebilmek,emzirebilmek icin.
Benim durumumda olan calisan anneler fikirlerinize ihtiyacim var...
Ne diyorsunuz? Sizler nasil yapiyorsunuz?
Merhaba canm ilerleyen günlerde dahada zorlanırsin ben calismadigim halde zorlaniyorum ikiz hamileligi kolay degilmis gercekten rapor alman senin için çok daha iyi olur 15 dakika yürume mesafen de birsey yok ama sicakliklar artacak sende agarlasmaya baslican zorlama kendini Allah yardımcımız olsun.
Sağlikla kucaklarimiza alalim insallah.
Canim ben hala calisiyom.senin yol mesafen cokmus.benim servis kapimdan aliyo beni.sicaklarda seni zorlar. Bide ilerki aylarda daha agirlasacaksin.15 dk yurume mesafesi olur yarim saat.ikiz gebelik hem zor hem riskli.allah yardimcimiz olsun.
Arkadaslar tesekkur ederim yorumlariniz icin.. dedigim gibi suan gayet iyiyim ama 5 aydan sonrasi hem iyice sisip,gerilecegim hem de sicaklarin ortasina dusecegim.. tansiyon_seker sorunlari olacak belki de.. tek cocuk tasmak elbette kolaydir ama ben tup bebekle ikizlere hamileyim. Zaten zor bulduk,allah korusun bir de bu sebeplerden kaybetmek istemem hic. Metroda merdiven inip cikma ve yoldaki yurume mesafem toplam 25 dk yi buluyor, bir de serviste hoplaya ziplaya minicik koltuklarda gitmek de korkutuyor beni..
Benim bunlari sormamdaki amac, hem saglimiz hem de is ahlakı acisidandi.. kimsenin hakkini yemek istemem.ama boyle bir rapor hakkim varsa da kendimi neden riske atayimki? Biz de hamileyiz ,biz iki ay rapor almadik ama desinler istemiyorum arkamdan.. gerci cevremdekiler tek cocuga hamile, ve ewlerine taksiyle 10 liraya gidebilecek mesafedeler. Benim oyle bi imkanim da yok malesef. Hem ikiz_hem yol durumu sıkıntı.
Dediklerinize ve yasadiklariniza gore ilerleyen aylar ve sicaklarda daha da kotu durumda olacagim.. en iyisi dr la konusup baktim zorlaniyorum 6.aydan sonra doguma kadar rapor almak..
Insallah sıkıntı yaratmazlar..
Tesekkur ederim bayanlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?