• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de ikiz annesi olacaklar!!

Arkadaslar üc gündür sol kasigima bicak gibi bir sanci saplaniyor. Bazen cok ritmik bir sekilde devam ediyor. Sol tarafimdaki bebegim sagdakine göre cok daha asagidaymis. Anne olmus bir arkadasima göre bebek cok asagi kayabilirmis,ondan olabilir. Cok fazla ayakta kalma dedi. Fikrinizi almak istiyorum. Benim gibi olan var mi? Bunu yasamis olan.

Benimde öyle oluyor. Yediklerimi hazmedemiyormusumm gibi. Sonra geri cikiyo eksi eksi iggg...süt cok bir ise yaramadi malesef. Leblebi deneyebilirsin az da olsa ise yariyo gibi.
Yastigimi olabildigi kadar yuksek koymazsam geri gelen bu eksimeden gece uyku yok.
Ben bide sunu merak ediyorum. Gece hangi tarafta yatmali... sirtustu ic organlarima baski oluyo gibi. Sag sola donuncede mideden geri gelio hersey..

Arkadaslar merhaba, 11 haftalik ikizlere hamileyim, rahimde agrim var. ozellikle yatarkensaga sola donerken, oturup kalktigimda, yururkende zorlsniyorum, bazen vajinaya kadar agri oluyor, kanamam yok sükür. Sizlerde de bu haftalarda oldu mu? Cok tedirginim

Surda özelimizi döksek ne hikayeler cikar ne olaylar... Ama malesef tek derdimiz cocuklarimiz oldu son aylarda. Hamilenin dualari kabul olurmus diyorlar bana. O yuzden bol bol dua edelim. Rabbim bizlere, sevdiklerimize, yuvamiza, yavrularimiza huzur nasip etsin. Agiz tadimiz bozulmasin insallah. Üzülme bende bir ay önce cok feci kavga ettim. Iki gun agla agla kendimi paraladim ama ne fayda... Erkek egemenligi bazen agir basiyor malesef. Anlayis kapasiteleri kisitlaniyor :KK70: o yuzden hic üzülme. Herseyin hayirlisini iste Allahtan. Insallah hayirli haberlerle dönersin bizlere canim benim :)
Cok katiliyorum.. bunlari kafaya takmaya hic gerek yok. Suan sadece kendini ve bebekleri dusunmek gerek.
Gecenleri katildigim bir duada hocalardan biri su duayi "Summes Sebila Yesserahu" her gun bir elle tespih cekerek digeriyle karnini ovalayarak okursan Allahin izniyle bebeklerine hicbirsey olmaz dedi..hepinizle paylasmak istedim.

Arkadaslar merhaba, 11 haftalik ikizlere hamileyim, rahimde agrim var. ozellikle yatarkensaga sola donerken, oturup kalktigimda, yururkende zorlsniyorum, bazen vajinaya kadar agri oluyor, kanamam yok sükür. Sizlerde de bu haftalarda oldu mu? Cok tedirginim
Bende adet gelir gibi his vardi.. aklina kotu sey vesfese getirme.

Size bir şey sormak istiyorum, dün gece sola doğru yatmış televizyon seyrederken karnımın çok sertleştiğini hissettim. Kasılma gibi bir şeydi. Çok korktum. Hala crinone jel kullanıyorum o yüzden sanki tahriş var gibi uyguladığım yerde. Bazı günler rahmim aşağıdan dışarı çıkacakmış gibi bir baskı oluyor. Bunlar normal mi? Yaşayan var mı benzer şeyleri? Bir de doktorlarınız yürüyüş verdiler mi, yapıyor musunuz herhangi bir spor, bir hareket?

Yarın doktora gideceğim ama içimdeki tedirginlikler hiç geçmiyor. Geceleri kabuslar görüyorum. İlk zamanlar düşük tehdidi yüzünden tedirgindim, şimdi ilerleyen haftalarda taşıyabilecek mi rahmim diye endişelerim başladı. Allahın izni ile sağsalim bir tamamlasak şu hamileliği :) sağsalim bir kucağımıza alsak bebeklerimizi.
Amin canim... Crinonu kullanirken evet sanki vajina disari cikik gibi his bendede vardi..bide jel topak olarak icerde toplaniyomus..burda kizlarin paylastigi gibi o topagi ara sira parmakla cikarsan rahatlarsin...

Ben yuruyus yapiyorum. Doktorum bana yuzmeyi önerdi, hamileler suda daha rahat hareket ediyor dedi. Kasilmalar oluyor bendede ama gün gectikce hafiflemiyor ki, aksine her gecen gun daha farkli ve daha yogun hissediyorsun. O yuzden dusuk yaparim falan diye dusunme bence. Ben tüp bebek yönetmiyle hamile kaldim. Hal böyle olunca tabi ki her zaman düsük riski oluyor. Bence kendine güven gerisini Allaha birak. Kendi annemi düsünüyorum ve diyorum ki annem kac tane cocuk dogurmus masallah bende bu isin altindan elbet kalkarim diyorum. Sende kendin icin böyle olumlu seyler düsün. Pozitif ol. Belki ilk deneyimimiz cogumuzun o yuzden stres yapiyoruz. Rahat ol pozitif ol. Ben ev islerimden vakit buldukca bol bol dinleniyorum. Rabbim hepinize sag saglim yavrularimizi kucaginiza almayi nasip etsin. Hamileligin keyfini cikarmayi bak :) :KK70:
Amin... bende gecen haftadan beri yokus veya merdiven cikinca karnim asiri kasildigini farkettim..sizdede oluyomu boyle.

Arkadaslar üc gündür sol kasigima bicak gibi bir sanci saplaniyor. Bazen cok ritmik bir sekilde devam ediyor. Sol tarafimdaki bebegim sagdakine göre cok daha asagidaymis. Anne olmus bir arkadasima göre bebek cok asagi kayabilirmis,ondan olabilir. Cok fazla ayakta kalma dedi. Fikrinizi almak istiyorum. Benim gibi olan var mi? Bunu yasamis olan.
Benimde soldaki bebek sagdakine gore daha asagida bu yuzden kanamam oldu ustelik 29 haftalikken ciddi sekilde.ve iki gun hastanede yattim neyseki durdurabildiler.bencede fazla ayakta kalma yoksa erken dogum yaparsin...

Selamlarr. Ben tüp bebekle hamile kalan arkadaşlara bişey sormak istiyorum. 9 +3 haftalık hamileyim. Hala estrofem kullanıyorum ve günde 5 tane. Doktor ilaçlarına aynen devam edeceksin dedi. Sayısını belirtmedi. Siz ne zaman bıraktınız bu ilacı? Bana şu an günde 5 tane çok gibi geliyo kafam çok karışık.
Gunde 5 fazla gibbi..ben gunde 1 aldim ..hatirladigim kadar 14. 15. Hafdada dr. biraktirdi..

Ben bide hergun sabah ajsam gamile kaldugimdan beri elimi delip sekerime bakiyom.sende oyle yzp makina ise yatiyo diyet icin...
Merhaba benim 50 lik kan sonucum 180 cikmisti 100luk sonucum 190 ve 217 cikti 2 gun hastanede yattim diyet verdiler surekli seker ölçtuler benim dr mda prof ve cok guveniyorum ona simdi 160lara dustu hergun bende olcuyorum. Diyet ile 150 ve 140lara dustu sekerim arada 160 cikiyor bu durumda insulin verirsek bu seferde sekerin cok duser dedi kendi kendimi gunluk takip ile duzenliyorum.Insulin 200un altindaki sekeri bu seferde cok dusururmus dengeyi iyice bozmak istemiyorlar. Bakalim simdilik ciger gelistiriciyi vurmicam cunku yuksek oranda kortizonlu oldugu icin dedi.30. Haftada tekrar kontrolum var bakalim ne diyecek ne degisecek.Allah kolaylik versin sanada

Yastigimi olabildigi kadar yuksek koymazsam geri gelen bu eksimeden gece uyku yok.
Ben bide sunu merak ediyorum. Gece hangi tarafta yatmali... sirtustu ic organlarima baski oluyo gibi. Sag sola donuncede mideden geri gelio hersey..
Ben sola yatiyorum cogunlukla. Zaten öyle yapilmaliymis canim benim. Internetten bakabilirsin hatta

Arkadaslar hepinize mutlu pazarlar..
Ben istanbuldayim, bankaciyim. Evim atasehirde, isyerim maslak da. Anlayacaginiz hergun enaz 1.5 saat yol gidiyorum servisle. Serwise yetismek icin de aksam gayrettepeye metro yapiyorum( merdivenleri,koridorlari_15 dk da yolda yurume mesafem var )
Sabah 7bucuk da ewden cikip aksam 8e dogru eve giriyorum.
3Aylik ikizlere hamileyim. Suan iyiyim ama sicaklarda nefesim kesiliyor bu yollari gecerken. Surekli oturmak da rahatsiz ediyor, aksam 10 gibi uyuyorum yorgunluktan.
Acaba diyorum doguma kadar rapor alsam? Ikiz oldugu icin zaten 1 ay erken dogum olacak buyuk ihtimalle. 6.5_8.5 aylik arasi rapor alsam olur mu dersiniz? Dr lar bir sekilde rapor yaziyor zaten kanama,dusuk tehlikesi var diye. Hergun o kdr yol ve 15_20 dk da servise yetisme stresi agustos sicaklarinda beni iyice zorlar diye dusunuyorum.
Tum dogum izinlerimi,sut izinlerimi,yillik izinlerimi dogum sonrasina birlestirmek istiyorum bebeklerimle daha iyi vakit gecirebilmek,emzirebilmek icin.

Benim durumumda olan calisan anneler fikirlerinize ihtiyacim var...
Ne diyorsunuz? Sizler nasil yapiyorsunuz?
Bende öğretmenim 13 ten sonra rapor almıştım. Aynı nedenlerden dolayı. Ama sana tavsiyem iş yerini buraya al. Bir Sürü şube var. Sonrasında bebişlerin sana ihtiyacı olacak...

Bende öğretmenim 13 ten sonra rapor almıştım. Aynı nedenlerden dolayı. Ama sana tavsiyem iş yerini buraya al. Bir Sürü şube var. Sonrasında bebişlerin sana ihtiyacı olacak...
Canim 1bucuk yildir ewime yakin yere tayin istiyorum,vermiyorlar malesef(hangi birinizin dedigini yapalim diye,esinden 2yil ayri kalan yeni evliler bile var..)
Kirada olsam yine ise yakin yerde otururdum ama kendi evimiz. Yine elim kolum bagli..

2 sene Sonra antalyaya yerlesme durumumuz var,o zmn evi ona gore tutariz.yollarda gidip gelmekten enerjim kalmadi hic.
Ben de 13 oldum ama kiyamet kopar,kabul etmezler. Bankanin sartlari daha agir. 6.Aydan sonra almayi dusunuyorum,madem tayin vermiyorlar gorurler onlar :KK66:

Canim 1bucuk yildir ewime yakin yere tayin istiyorum,vermiyorlar malesef(hangi birinizin dedigini yapalim diye,esinden 2yil ayri kalan yeni evliler bile var..)
Kirada olsam yine ise yakin yerde otururdum ama kendi evimiz. Yine elim kolum bagli..

2 sene Sonra antalyaya yerlesme durumumuz var,o zmn evi ona gore tutariz.yollarda gidip gelmekten enerjim kalmadi hic.
Ben de 13 oldum ama kiyamet kopar,kabul etmezler. Bankanin sartlari daha agir. 6.Aydan sonra almayi dusunuyorum,madem tayin vermiyorlar gorurler onlar :KK66:
Evet bankalar malesef öyle. Emek sömürüyorlar resmen. Umarım dayanabilirsin. Toplu Taşıma olayı zor.

Merhaba benim 50 lik kan sonucum 180 cikmisti 100luk sonucum 190 ve 217 cikti 2 gun hastanede yattim diyet verdiler surekli seker ölçtuler benim dr mda prof ve cok guveniyorum ona simdi 160lara dustu hergun bende olcuyorum. Diyet ile 150 ve 140lara dustu sekerim arada 160 cikiyor bu durumda insulin verirsek bu seferde sekerin cok duser dedi kendi kendimi gunluk takip ile duzenliyorum.Insulin 200un altindaki sekeri bu seferde cok dusururmus dengeyi iyice bozmak istemiyorlar. Bakalim simdilik ciger gelistiriciyi vurmicam cunku yuksek oranda kortizonlu oldugu icin dedi.30. Haftada tekrar kontrolum var bakalim ne diyecek ne degisecek.Allah kolaylik versin sanada
Bana yarın 100lük yüklencek..
Kaç çıksa normal bi de kaç saat sürüyo.
50lik 180di benim de.
diyetin nasıl çok kilo almış mıydın

Bende oldu 17.haftaydı 3saat kasığımdaki acıdan yürüyemedim agladım sonra doktora gittim bebekler yukarda rahim büyüyr dedi..
Zaten senin haftanda yukarda yer oluyor daha minikler benim şu an biri kasıkta yaşıyo çıkamıyo yer yok diye.
26.haftadan sonra yorma fazla kendini.
hissedersin yerlerini elinle dokun göbek deliğine bak oynadıklarında görünüyo yerleri

Back