• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de ikiz annesi olacaklar!!

benimkiler de aynı seninki gibi canım. çok hızlı gidiyorlardı artık yerleri dar sanırım yavaşladı büyümeleri. doktor 2-2,5 olsunlar en azından diyor ama bu hızla nasıl olacaklar bilmiyorum :KK43:
Canım sen süt ıspanak et balık ceviz yoğurda süte yüklen direkt bebekler alıyomuş kiloyu arkadasın 32.haftada üçüz birisi 2kiloyu asmış diğerleri yaklaşmış bunları yemiş..

Canım sen süt ıspanak et balık ceviz yoğurda süte yüklen direkt bebekler alıyomuş kiloyu arkadasın 32.haftada üçüz birisi 2kiloyu asmış diğerleri yaklaşmış bunları yemiş..
canım ıspanak hariç hepsini yiyorum ama iki üç hafta önce çok kötü hastalandım bağırsaklarımdan enfeksiyon kapmışım o zaman bir süre hiç yemek yiyemedim. ateşlendim falan. şimdi bir nebze düzeldim ama midem hep bulanıyor aşırı yiyemiyorum. bir tabak ya da bir kase bir şey ancak yiyebiliyorum.

Teşekkür ederim sizinde hayırlı olsun.Allah kucağınıza almayı nasip etsin bebişlerinizi.benim dün sabah kanamam oldu hemen doktora gittim ultrasonda iki kesede duruyordu , progesteron iğnesi oldum birtane ,günde üç kez hapına başladık.yanlız doktorum halen kesin olarak kaçıncı haftada olduğumu söylemedi bu Matematiksel bir şey değil diyor kafam karıştı...
Sizinde hayirli olsun. Benimde kanamam olmustu 10. haftaya kadar.kac haftalik oldugunu tahmin edebilirsiniz ama... Son adet tarihinize göre ;)

Agrinla ilgili birsey diyemiycem ama kabizlik kisite gore degisir bol sivi alip corba salata ve posali meyve sebze tuketirsen genelde sorun olmaz mesela ben hep kabizdim cunku bagirsaklarim dogustan spastikmis.son iki aydir duphalac surup kullanmama ragmen cikamadigimdan iki gune bir kucuk lavmanlar yapiyorum.ayrica 4 .aydan beri burun ve dis eti kanamalarim var.22.haftada baslayan kasilmalar var.Yani hic dusunme bunlar degisir hic birini yasamadan doguranda cok
Cok tessekkür ederim. Söylediklerinizi elimden geldigi kadar uygulamaya calisiyordum zaten. Allah korusun kabizlik cok fena birsey, cok sivi tüketiyorum henuz Kabiz olmadim, olmamak icin gayret ediyorum. Dis eti kanamalarim basladi bile. Dis doktorumdan randevu aldim gidip Muayne olacagim, dislerimde sizliyor zaten.

yok canım ben 2 hamileliğimdede hiç kabızlık yaşamadım.o acıyı azaltmak için bacak arana yastık yok.sanırım kasların iyice geriliyorya ondan yapıyor.hafif kendine cekerek ve bacaklarının arasına yastık koyarak azaltabiliRSİN.Allah yar ve yardımcınız olsun.gecici günler bebeklerinize sağsağlim kavuşun inşallah.
Cok tesekkür ederim yastik koyacagim. Insallah bir ise yarar. Dünden beri kollarim bacaklarimda uyusmalarda basladi. Allah yardimcimiz olsun hepimizinde.

Geçmiş olsun cnm kabızlık,mide yanması,burun kanaması herkeste farklıdır çünkü bünye meselesi çok şükür daha bu gibi sorunlar ben yaşamadım kabızlık ve kramplar için her gün muz yiyin diyorlar ben her gün muz yiyorum 1 2 tane ama bazıları fayda etmiyor diyor belli olmuyor yani, illa her belirti sende olacak diye şartlandırma bence kendini doğum bile nasıl şartlanırsan öyle olurmuş pozitif düşün...
Postunuzu okuduktan sonra kramplar basladi. Hemen iki muz, birde magnezyum tablet aldim ama hic bir ise yaramadi. Özellikle bacaklarim cok uyusmaya basladi, merdiven cikamadim dün. Bu gecede sabaha kadar ayni sekilde sizladi durdu. Gercekten kk sayensinde cok bilgileniyorum. Yoksa ne yapardim bilmiyorum. Sag olun arkadaslar..

Postunuzu okuduktan sonra kramplar basladi. Hemen iki muz, birde magnezyum tablet aldim ama hic bir ise yaramadi. Özellikle bacaklarim cok uyusmaya basladi, merdiven cikamadim dün. Bu gecede sabaha kadar ayni sekilde sizladi durdu. Gercekten kk sayensinde cok bilgileniyorum. Yoksa ne yapardim bilmiyorum. Sag olun arkadaslar..

Geçmiş olsun cnm benimde geçen hafta 1 2 defa kramp girdi bacağıma ama geçti hamileyiz olacak artık o kadar bebişlerimiz sağlıklı olsun da çekeriz napalım,burası gerçekten çok iyi dertleşmek bilgi edinmek için sende sağol cnm:)

Cok tessekkür ederim. Söylediklerinizi elimden geldigi kadar uygulamaya calisiyordum zaten. Allah korusun kabizlik cok fena birsey, cok sivi tüketiyorum henuz Kabiz olmadim, olmamak icin gayret ediyorum. Dis eti kanamalarim basladi bile. Dis doktorumdan randevu aldim gidip Muayne olacagim, dislerimde sizliyor zaten.
Dis eti kanamalari icin yapacak birsey yok dr umla gorusmustum ama sizi varsa kalsiyuma baslatabilir dr un.son donemde kalsiyum ihtiyaci cok artiyor agrin artmasin benim bu gunlerde eklem kemiklerim agrimaya basladi cunku bebisler kemiklesmeye calisiyo hissediyorum bundan ihtiyac artti simdi manda yogurdunada basladim zaten kefir iciyodum.aklinizda olsun

Dis eti kanamalari icin yapacak birsey yok dr umla gorusmustum ama sizi varsa kalsiyuma baslatabilir dr un.son donemde kalsiyum ihtiyaci cok artiyor agrin artmasin benim bu gunlerde eklem kemiklerim agrimaya basladi cunku bebisler kemiklesmeye calisiyo hissediyorum bundan ihtiyac artti simdi manda yogurdunada basladim zaten kefir iciyodum.aklinizda olsun

manda yoğurdu kefir falan hazır mı alıyosunuz? ben ev yapımı bulamıyorum hazır almak zorunda kalıyorum içim rahat değil ama napim...

canım ıspanak hariç hepsini yiyorum ama iki üç hafta önce çok kötü hastalandım bağırsaklarımdan enfeksiyon kapmışım o zaman bir süre hiç yemek yiyemedim. ateşlendim falan. şimdi bir nebze düzeldim ama midem hep bulanıyor aşırı yiyemiyorum. bir tabak ya da bir kase bir şey ancak yiyebiliyorum.
Geçmiş olsun az da olsa ye..

İnek sütü alıyoruz da onuda zaten hazır yoğurtla yapıyoruz aynı şey olmuyor mu bilmiyorum ki, bu kefir neydi cnm?
Ben hep ev yoğurduyla mayalıyorum komşudan falan sor olmadı satılan köy yoğurduyla mayala..
Kefirin tohumu var mayalıyosun cam kavonozda içiyosun ayran gibi bi şey eskiden vardı o tohum ben de sonra döktüm..ben kefir içmiyorum yoğurt ve peynir çok tüketiyrm zaten

Hic kalkmadan mı yattın? Yemek icin sofraya gidiyorum ben. Birde rahim boyu kisalinca lekelenmem filan oldu mu acaba? 11 gündür bitmedi benim. O da canımı sıkıyor. Doktor akacak sekilde kan olmadıgı sürece sorun yok diyor. Hayırlısı bakalım karin ağrım cok şiddetli degil sanki adet olucakmis gibi ya da bağırsaklarım biraz cok çalışmış gibi. Boyle sona ulaşanları duymak moral oluyor gercekten. Iyiki varsınız :)
Tabi ki bende sofrada yemek yedim ozel gereksinimlerim için kalktim hep.ama onun dışında rahime baskı olmasın diye yattım sürekli .ne olur ne olmaz die protein ağırlıklı beslendim bebekler düzgün kilo alsın diye.Lekelenmem olmadı benim.dr progestan verdi onu 31den 34e kadar gunde 2kullandim
bi de adalat verdi onu iki hafta kullandim sonra 34u geçince bıraktık
o ağrı dediğin şeyler bende de oluyor arada normal Hiç sıkma canını. Bak beni peesembe doğuma alacaklar kandaki bir değerimden dolayı bekletmek istemiyorlar. Almasalar benimkiler çıkacağa benzemiyor.yine de belli olmaz ;)

Kizlar kasilmalariniz oluyor mu? Benim bu aralar sik sik oluyor.gobegimde bir bolum kaskati kesilip sivriliyor yukari dogru.carpilmis gibi.30-40 saniye falan oyle kaliyor.bugun 10.30 bir oldu 11.30 ve 12.00 de oldu ve bu saate kadar baska olmadi.serum baglayinca bir sure geciyor sonra tekrar basliyor.sizin kasilmaniz nasil.son haftalarda normal drniyor ama ne kadari normal.benimki erken dogum sinyali veriyor diye korkuyorum.

Kabuzluk sorunu yaşayan arkadaşlara benden bi tavsiye. Kahvaltida yediğiniz zeytinin çekirdeğini yutun. Günde 3-4 tane yeterli. Benim hemoroit sorunum var tüp bebek transferinden sonra da çok kabuz oldum. Zeytin çekirdeği çok iyi geliyor. Şöyle düşünün zeytinyagi içmek yerine, direk zeytin çekirdeği bagirsaklarda sindirilirken yagi cikiyo. Bu sebeple içeriye orijinal zeytinyağı yla masaj yapmis oluyo. Şuanda sorunum yok ama olmamak için her gün devamli 3-4tane yutuyorum

Back