Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet 33. Haftada doğum yaptım canım. Kızlar hala yoğun bakımda. Kilo almalarını bekliyoruz. Sen nasılsın ikize alışabildin mi?T
Twinrose doğum mu yaptın hayırlı olsun ne zaman oldu yazdın mi burda gormemisim
Teşekkür ederim canım. Kızlar hastanede. Bende toparlanmaya çalışıyorum. Forumu takip ediyorum ama.aaa sen dogum mu yapttiiinn
hayirli olsun. En son mart sonu gibi konusmustuk diger topikte. Ben de niye ugramiyor diyorsum. Nasilsin. Bebekler nasil
saglikla huzrla buyut bebeklerini
kiyamam masallahTeşekkür ederim canım. Kızlar hastanede. Bende toparlanmaya çalışıyorum. Forumu takip ediyorum ama.
biz de bekleyeceğiz bakalım.Bende bugun kontrole gittim hersey yolundaymis sukur bebekler durana kadar bekleriz dedi 37de bakariz duruma dedi.ayni kasilmalar bende de oluyor karnim sertlesiyor sağ tarafim yumurta gibi cikiyor.kasigimda da agri geliyor arada.bazi insanlar dogumun gerceklesecegi zaman usume titreme gibi butun gun suren birseyler yasiyormis kimisinde de vucut ani yuksek miktarda enerji doluyormus.hhenuz cevaplayan olmadi
evet hazırlıklı durmakta fayda var sanırım:))dün hallettim o işleri.saçları da kestirdim.boyasız moyasız ama biraz şekle girdi.en azından hastanede başedilebilir bir boyutta artık.kısalttım yani.Hazirlikli olayim yani vucut ipucu vermiyorsa Her an hersey olabilir o hafta sancilariniz flandami aartmadi. Kasilmalarda bir degisiklik yasamadiniz mi.Kaşımı bıyığımı aldirayim bari
yarın doğumun mu var bahar cım.nerdeyese 1 aydır uğrayamadım kk ya.başkaca işlerle boğuşmaktan.haberim olmadı.kiyamam masallah
onlar orada gunlerini dolduruyorlar annesi. Rabbim biran once saglikla kavustursun sizi.
Sasirdim. Bazen yetisemiyorum ara sayfalara bakamiyorum. Kacirmisim kusura bakma
benim de bir aksilik olmazsa ys4in mecburi dogum olacak sikintilarimiz var biraz. Tansiyon filan. Tansiyona bagli buyume durmus vs derken daha ileri gidemiyoruz yarin alacak Allahin iziniyle. Bakakim
Gorelim Mevlam neyler
Neylerse guzel eyler
Allah razi olsun. Yok kasilmalar 5. Aydan beri vardi onlarla yasamaya cok alismistik hic rahatsiz etmiyordu artik ama son bir aydir tansiyonum yukselmeye basladi. 14 10 lara cikinca ilac basladi dr ama tansiyon olunca bebeklerin gelisimini etkiliyormus. Yeterli oksijen ve kan gitmiyormus bebeklere. E oyle olunca dr. 36 yi bitirmemi bekledi yarin 36 + 1 oluyoruz. Belki bir hafta daha giderdi ama dr israrla risk almak olur diyor. Benim de cesaretim kiriliyor. Yarin artik sonun baslangicini yapacagiz ins. :))yarın doğumun mu var bahar cım.nerdeyese 1 aydır uğrayamadım kk ya.başkaca işlerle boğuşmaktan.haberim olmadı.
kasıntılar mı arttı nedir sıkıntın.
Allah yardımcın olsun inş.sağlıcakla kavuşmanı dilerim yavrularına.
Allaha emanet olun inşallah
o kasilmalara cok takilma. Sik sik nstye giriyorsundur. Nst de birsey cikmadiktan sonra o sekiller sertlikler hic birsey degil. Benim karnimin seklini bir gorseni o kadar komik oluyor ki hele bazen. Mesela sadece karnimin sol tarafi yirtildi benim. Cunku hep oraya toplaniyorlardi. Dr yine bulusma noktasina gelmisler diyordu filan. Kasilmalwr az da olsa dinlenince gecmeyen agri ile birlikte olur, ve ritmik olursa o zaman tedirgin olun.biz de bekleyeceğiz bakalım.
bu arada ben de daha 36 içindeyim.çizelge önden gidiyor nedense:))yani 36 bitecek.37 de bitecek dr.un istediği bu.
ama durmama ihtimalleri çok dedi.yaşayıp görecez.
acilen gidecez heralde doğuma.
karnım aynen dediğin gibi bir tarafa toplanıyor yumurta gibi çıkıyor.geçen haftadan beri var.günde 2-3 kez bazen 4 kez filan oluyor.
ama sık sık 5 d.k ara ile olacak sanırım.
ben ilk oğlumda böyle sancı çekmedim hiç.oğlum 39+6 da sezeryanla doğdu ama belirgin bir belirti yaşamadım günü gelmiş olmasına rağmen.
şimdi haliyle belirtileri merak ediyor insan.
nst de çıkıyor sancılar artık.karnım resmen dalgalanıyor.top gibi sivriliyor işte sen biliyosun zaten.o kasilmalara cok takilma. Sik sik nstye giriyorsundur. Nst de birsey cikmadiktan sonra o sekiller sertlikler hic birsey degil. Benim karnimin seklini bir gorseni o kadar komik oluyor ki hele bazen. Mesela sadece karnimin sol tarafi yirtildi benim. Cunku hep oraya toplaniyorlardi. Dr yine bulusma noktasina gelmisler diyordu filan. Kasilmalwr az da olsa dinlenince gecmeyen agri ile birlikte olur, ve ritmik olursa o zaman tedirgin olun.
Ritmik olup olmadigini ada anlamamak mumkun degil. Ben hep nasil anlayacagim diye korkuyordum. Iannin anlasiliyor.
valla nele4 ogretti bu kuzular bana daha ds neler ogretecekler bakalim
benimde ilk kızım küçük dogdu kuvezde kaldı. Orda onlara çok iyi bakıyorlar için rahat olsun..bebiskerde toparlIyor hemen.en kısa zamanda çıkarlar cnm ins. Ben de alışmaya çalışıyorum. Baya yogunuz annemle bakıyoruz ama 40 çıkınca gidecek.Evet 33. Haftada doğum yaptım canım. Kızlar hala yoğun bakımda. Kilo almalarını bekliyoruz. Sen nasılsın ikize alışabildin mi?
Benim de ilk kızım preeklempsi den erken dogdu.2 hafta karnimda beslenememis.simdi de tansiyon sorunum olmamasına rağmen dr riske atamam 36+0 da alıyorum dedi.bazen 1 hafta daha bekleseydi keşke diorum.ama 37 bit şeydi ama nasip kısmet. Bi de ben çok zor yuruyordum artık karnimda inmişti.bbelki ameliyat olduğum günün akşamına doga cak lar di. Genelde 37 yi gecirmiolar. Saglikli olsunlar da önemli plan o.kilolari nasıl seninkilerinAllah razi olsun. Yok kasilmalar 5. Aydan beri vardi onlarla yasamaya cok alismistik hic rahatsiz etmiyordu artik ama son bir aydir tansiyonum yukselmeye basladi. 14 10 lara cikinca ilac basladi dr ama tansiyon olunca bebeklerin gelisimini etkiliyormus. Yeterli oksijen ve kan gitmiyormus bebeklere. E oyle olunca dr. 36 yi bitirmemi bekledi yarin 36 + 1 oluyoruz. Belki bir hafta daha giderdi ama dr israrla risk almak olur diyor. Benim de cesaretim kiriliyor. Yarin artik sonun baslangicini yapacagiz ins. :))
ayy 6 mayisa gidebilmeyi cok istemistim. Esimin dogum gunu o gun. Sanci cok mu yuksek cikiyorki nst de. Benim de nst de sanci cikinca 31 de ciger gelistirici yaptilar ama meger cok degilmis. Agrilar filan hep var ama cok sukur duzenli degil.nst de çıkıyor sancılar artık.karnım resmen dalgalanıyor.top gibi sivriliyor işte sen biliyosun zaten.
adet sancısına benzer ağrılar ve bel ağrısı var bi de.
benim bebekler de durmayacak sanırım.dr. 6 mayıs dedi ama biraz zor dedi:))
kilolar 2200 lerde.
seninkiler ne kadar oldu
sancı yüksekti evet.dr.yüzünü buruşturdu tih filan dedi:))ayy 6 mayisa gidebilmeyi cok istemistim. Esimin dogum gunu o gun. Sanci cok mu yuksek cikiyorki nst de. Benim de nst de sanci cikinca 31 de ciger gelistirici yaptilar ama meger cok degilmis. Agrilar filan hep var ama cok sukur duzenli degil.
bizim de aynen biri 2100 digeri 2200. Dr. + , -300 farkedebilir dogumda brlli olmaz diyor kiloya odaklanmayim diye. Demekki bu rakamlar normal. 37. Haftasinda diger topikde bir arkadas dogum yapti onunda 2250 2350 idi. Ikizler boyle olacak demekki bidiklar :)
cok fena birseymis bu illet. Anlamiyorsun bile bir iniyor bir cikiyor. Kimse yasamasi ins.Benim de ilk kızım preeklempsi den erken dogdu.2 hafta karnimda beslenememis.simdi de tansiyon sorunum olmamasına rağmen dr riske atamam 36+0 da alıyorum dedi.bazen 1 hafta daha bekleseydi keşke diorum.ama 37 bit şeydi ama nasip kısmet. Bi de ben çok zor yuruyordum artık karnimda inmişti.bbelki ameliyat olduğum günün akşamına doga cak lar di. Genelde 37 yi gecirmiolar. Saglikli olsunlar da önemli plan o.kilolari nasıl seninkilerin
himm evet sancinin yuksek olmasi kotu o zaman. Ama hic belli olmaz senin sonuncta bir evladin daha var. Onun icin bunyen aliskin. Belki biraz daha goturur seni. Benim dr.um iyi mi kotu mu bilmiyorum ama ilac yanlisi degil. Alfamet diye bir tansiyon ilaci var ona bile zorla baslatti. Dozlarini dusuk tuttu filan.sancı yüksekti evet.dr.yüzünü buruşturdu tih filan dedi:))
ama yine de bekleyeceğiz dedi.bebeklerin kilosu az olduğu için biraz daha dursunlar diye düşündü sanırım.çünkü yanılma payı çok dedi.malum artık doğrudürüst ultrasan ölçümü yapılamıyor
ciğer geliştiriciyi ben de oldum.
ve de adalat başlattı sabah akşam.
ara ara da tansiyonum yükseliyor.daha önce de hamilelik öncesi ani tansiyon yükselmeleri nedeniyle acillik olmuşluğum var.
neyse bugüne geldik ya artık sabredicez.
epidural mi olacaksın?
en önemlisi isimler belli mi bebişerin ne koyacaksınız?
Hayırlı olsun canım. Sağlıkla kucakla inş yavrularını..niye geç olsun ki..22. Haftayı bitirmiş tim bende yaptırdığımda.Merhabalar kızlar, uzun zamandır girememiştim nasılsınız? İkizlerimin cinsiyeti belli oldu, bir kız bir erkek:) biraz şiştim, ondan mı emin olamadım ama kaburga ağrısı çekiyorum fena halde ne iyi gelir bilgisi olan var mı? Birde kızlar bu renkli ultrason organ taraması varya, onun üst sınırı var mı bana 24+3 e randevu verdiler, kimi yerlerde geç falan diye okudumda endişelendim
Rabbim hayırlı doğum nasip etsin canım..sağlık la kucakla inş yavrularını..kiyamam masallah
onlar orada gunlerini dolduruyorlar annesi. Rabbim biran once saglikla kavustursun sizi.
Sasirdim. Bazen yetisemiyorum ara sayfalara bakamiyorum. Kacirmisim kusura bakma
benim de bir aksilik olmazsa ys4in mecburi dogum olacak sikintilarimiz var biraz. Tansiyon filan. Tansiyona bagli buyume durmus vs derken daha ileri gidemiyoruz yarin alacak Allahin iziniyle. Bakakim
Gorelim Mevlam neyler
Neylerse guzel eyler
Benimde rahim kisalmsm var,daha öncede yazdım sanırım. Dinlen canım ya.inş dinlen ince maşallah bekliyor kuzucuklar..önümüzdeki hedef 34 artik..Allah biliyor 36 yi doldurmak istiyorum.ikizlerin kilolarida normale gore az oluyor diye okuyorum.dokunmaya kiyamsm ben sonra :)Hamileliginin 34-35-36-37 lerinde olanlar masallah sizlere.insallah bizde gorebiliriz o gunleri.benim erken dogum tehlikem oldugu icin ciger gelistiricimizi olduk.doktora gore her an olabilir dogum maalesef.ama belli olmaz 5-6 haftada kalabilir gibi konusuyor.Allah bilir yani.insallah en azindan 34 leri gorebiliriz diye dua ediyorum.doktor 32 ye gelebilsek diye umut ediyor.sizlere sormak istedigimrahim boyunuz kac cikiyor olcumlerde.30.haftadan itibaren mesela ne kadar cikti.simdi ne kadar.bende rahim boyu kisalmasi ve kasilma var.
Cnm benimkiler 36+0 da doğdu planli sezeryan.ilk kızimda 34 de doğmuştu. Içinde kaldı bi 37 yi göremedim. O yüzden yazdım keşke bekleseydi dr die.ama bir bildiği vardı demekki.ssağlıklı olsunlarda erken geç hersey kısmet.cok fena birseymis bu illet. Anlamiyorsun bile bir iniyor bir cikiyor. Kimse yasamasi ins.
Ne guzel bunda risk yokmus baska bir dr.a danissan mi acaba sulari filan iyiyse goturse biraz daha. Bizim 2100 ve 2200 simdi
senin nasil. Gerci iyi goruyorki durumlarini alalim diyordur. Yoksa diger turlusi de risk diye almak istemezdi