• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de ikiz annesi olacaklar!!

Hamileliginin 34-35-36-37 lerinde olanlar masallah sizlere.:nazar:insallah bizde gorebiliriz o gunleri.benim erken dogum tehlikem oldugu icin ciger gelistiricimizi olduk.doktora gore her an olabilir dogum maalesef.ama belli olmaz 5-6 haftada kalabilir gibi konusuyor.Allah bilir yani.insallah en azindan 34 leri gorebiliriz diye dua ediyorum.doktor 32 ye gelebilsek diye umut ediyor.sizlere sormak istedigimrahim boyunuz kac cikiyor olcumlerde.30.haftadan itibaren mesela ne kadar cikti.simdi ne kadar.bende rahim boyu kisalmasi ve kasilma var.
Sen dr.a bakma kendi gonlunden gecen tarihe odakla kendini. Inan vucud ona gore hazirliyor kendini. 20. Haftada kasilmalarim basladigi icin bana hep 26 ya 28 e bir gelelim dedi. hatta 26 dan sonra bebekleri kabul eden bir hastaneye gonderdi beni. 20. Haftadan sonra orada devam ettim. O oyle dedikce ben 36 olacak ins. Dedim ve suan keske 38 ler icin dua etseymisim onu isteseymisim diye dusunuyorum. tam 36 nin bitiminde aliyor suan. Ve oyle birsey ki tarih netlesti ya iki gundur vucudum dogum belirtisi veriyor. Kendini hazirliyor cunku. Nolur istediginiz kapinin cok buyuk oldugunu herseyin O'nun elinde oldugunu istersek verecegini unutmadan dua edin. Olumlu dusunun buyuk isteyin cok isteyin :))
bir de rahim boyundan surekli dinlenme imkanin varsa korkma artik. Cunku benim dr.um 30 dan sonra olcmedi bile. Ben zorla 32 de istedim bu hafta biseyler oldu agrim filan vardi bir bakalim diye de oyle bakti. 30 dan hele 32 den sonra zaten bizi 36 ya goturur diyor. (Artik ya cok rahat ya da gercekten oyle)
bol bol dinlen. Cok hareketlenme. Diger topikte arkadas acilmasiyla dinelenerek 37 de dogum yapti ve cok erken baslamisti. Kotuyu dusunme yeter ki

Sen dr.a bakma kendi gonlunden gecen tarihe odakla kendini. Inan vucud ona gore hazirliyor kendini. 20. Haftada kasilmalarim basladigi icin bana hep 26 ya 28 e bir gelelim dedi. hatta 26 dan sonra bebekleri kabul eden bir hastaneye gonderdi beni. 20. Haftadan sonra orada devam ettim. O oyle dedikce ben 36 olacak ins. Dedim ve suan keske 38 ler icin dua etseymisim onu isteseymisim diye dusunuyorum. tam 36 nin bitiminde aliyor suan. Ve oyle birsey ki tarih netlesti ya iki gundur vucudum dogum belirtisi veriyor. Kendini hazirliyor cunku. Nolur istediginiz kapinin cok buyuk oldugunu herseyin O'nun elinde oldugunu istersek verecegini unutmadan dua edin. Olumlu dusunun buyuk isteyin cok isteyin :))
bir de rahim boyundan surekli dinlenme imkanin varsa korkma artik. Cunku benim dr.um 30 dan sonra olcmedi bile. Ben zorla 32 de istedim bu hafta biseyler oldu agrim filan vardi bir bakalim diye de oyle bakti. 30 dan hele 32 den sonra zaten bizi 36 ya goturur diyor. (Artik ya cok rahat ya da gercekten oyle)
bol bol dinlen. Cok hareketlenme. Diger topikte arkadas acilmasiyla dinelenerek 37 de dogum yapti ve cok erken baslamisti. Kotuyu dusunme yeter ki

Cok sagol icime su serptin.benim doktor da 30 dan once dogum icin tip fakultesi dedi.iyice korktum zaten.yatiyorum sadece tuvalete kslkiyorum.elimden geleni yapiyorum.Allah'emanetiz.Insallah 36 lari Yarabbim bize de gosterir.Tesekkurler cevabin icin.

Hamileliginin 34-35-36-37 lerinde olanlar masallah sizlere.:nazar:insallah bizde gorebiliriz o gunleri.benim erken dogum tehlikem oldugu icin ciger gelistiricimizi olduk.doktora gore her an olabilir dogum maalesef.ama belli olmaz 5-6 haftada kalabilir gibi konusuyor.Allah bilir yani.insallah en azindan 34 leri gorebiliriz diye dua ediyorum.doktor 32 ye gelebilsek diye umut ediyor.sizlere sormak istedigimrahim boyunuz kac cikiyor olcumlerde.30.haftadan itibaren mesela ne kadar cikti.simdi ne kadar.bende rahim boyu kisalmasi ve kasilma var.
Merhabalar canim gecmis olsun sana.yaasadigin durumu bende gecirdim 29.haftada rahim uzunlugum 4.1 cm di (41 mm yani) 30+4te bi gittim 1.2 cm e dusmus bende 1gun hastanede yattim ve ciger gelistirici 2doz ve progestan igne vurdular.her an her sey olabilir diye beklemeye basladik ve ben genel manada hep yattim zaten yuruyemiyom karnim yerlerde cunku. bugun cok sukur 34+4 olduk.simdi de 36-37olurmuyum die dua ediyorediyorum.ama kismet gercekten 26larda dogup turp gibi 10yasina basmis cocuklarda var.

cok fena birseymis bu illet. Anlamiyorsun bile bir iniyor bir cikiyor. Kimse yasamasi ins.
Ne guzel bunda risk yokmus baska bir dr.a danissan mi acaba sulari filan iyiyse goturse biraz daha. Bizim 2100 ve 2200 simdi
senin nasil. Gerci iyi goruyorki durumlarini alalim diyordur. Yoksa diger turlusi de risk diye almak istemezdi
Kizlar belirli bir haftadan sonra drlar bebeklerin kilolarina hic takilmiyorlar benim.dr hic bi yorum getirmiyor bu durumla ilgili mesela.gebelik yaşı onemli diyor.yani icinde bulunduğumuz hafta. Kuzenimin arkadaşı gecen ay 38.haftada doğum yapmış. Bebekler tek yumurta ikizi ve kilolari 1200 hiç küveze girmemişler.inanmadim ilk bir ay sonra ki fotolarını gördüm 2200 olmuşlar ve misminicik hala. Ömürlü sağlıklı olsunlar yaşayacak bebeğe hic bir şey engel değilmiş yani ama ister istemez hepimizde korkular oluyor ama yine de hersey olacağına varıyor

biz de bekleyeceğiz bakalım.
bu arada ben de daha 36 içindeyim.çizelge önden gidiyor nedense:))yani 36 bitecek.37 de bitecek dr.un istediği bu.
ama durmama ihtimalleri çok dedi.yaşayıp görecez.
acilen gidecez heralde doğuma.
karnım aynen dediğin gibi bir tarafa toplanıyor yumurta gibi çıkıyor.geçen haftadan beri var.günde 2-3 kez bazen 4 kez filan oluyor.
ama sık sık 5 d.k ara ile olacak sanırım.
ben ilk oğlumda böyle sancı çekmedim hiç.oğlum 39+6 da sezeryanla doğdu ama belirgin bir belirti yaşamadım günü gelmiş olmasına rağmen.
şimdi haliyle belirtileri merak ediyor insan.
Evet cizelgenin gösterdiği hafta keyif veriyor ama önden giderek.bende 34+4 oldum.bana da dr aynı şeyi söyledi sancı dayanilir ertelenebilir ya da dinlenince gecen bir durum degilmis.cantalarim hazir sukur hallettim sonunda yarinda kas biyik işini ve parami hazir edeyim ;)

Merhabalar canim gecmis olsun sana.yaasadigin durumu bende gecirdim 29.haftada rahim uzunlugum 4.1 cm di (41 mm yani) 30+4te bi gittim 1.2 cm e dusmus bende 1gun hastanede yattim ve ciger gelistirici 2doz ve progestan igne vurdular.her an her sey olabilir diye beklemeye basladik ve ben genel manada hep yattim zaten yuruyemiyom karnim yerlerde cunku. bugun cok sukur 34+4 olduk.simdi de 36-37olurmuyum die dua ediyorediyorum.ama kismet gercekten 26larda dogup turp gibi 10yasina basmis cocuklarda var.

Masallah canim.insallah 36-37 leri de gorursun.1.2 den 34 lere gelmek cok guzel.benim 2.4 cikmisti.insallahbende 34 u gorurum ilk hedef olarak.

Ben bi de tahin yagi hazir ettim.gogus catlagina birebirmis ya denicem.tahin yagi dedigimiz susam yagi tabi.markette bekledikce yag tahinden ayrilir ya oylw bir sise aldim.yagini ayiricam temiz bir siseye.pamukla surerim catlaklara.umarim ise yarar.
pek cok yerde okudum ise yariyormus

Kizlar belirli bir haftadan sonra drlar bebeklerin kilolarina hic takilmiyorlar benim.dr hic bi yorum getirmiyor bu durumla ilgili mesela.gebelik yaşı onemli diyor.yani icinde bulunduğumuz hafta. Kuzenimin arkadaşı gecen ay 38.haftada doğum yapmış. Bebekler tek yumurta ikizi ve kilolari 1200 hiç küveze girmemişler.inanmadim ilk bir ay sonra ki fotolarını gördüm 2200 olmuşlar ve misminicik hala. Ömürlü sağlıklı olsunlar yaşayacak bebeğe hic bir şey engel değilmiş yani ama ister istemez hepimizde korkular oluyor ama yine de hersey olacağına varıyor
nasılsınız soramadım o günden sonra nasıl gectı muaynenız umarım heersey yolundadır

herkese merhaba,
bugün doktor randevumuz vardı kızlardan biri 750gr diğeri 640gr.aralarında 5 gün fark var doktor normal dedi.
tek tarafa toplanma oluyordu göbeğimde ve rahimde basınç hissi oda kasılmaymış buda normalmiş yani
hiçbir ilaç yazmadı rahim boyu da iyi dedi ama yürüyüş merdiven çıkmak falan yasak dedi bundan sonra
bol bol uzan dedi.en azından 30.haftayı geçmelisin dedi.
benimle aynı haftalarda olanlara fikir olsun :)

benim her şey normai gidiyordu... ne bende ne de bebeklerde bi sıkıntı yoktu. salı günü kontrole gittim doktor her şey normal dedi. 37. haftayı görebiliriz dedi. ama perşembe gecesi saat 5 te suyum geldi. sadece gece bel ağrısından pek uyuyamamıştım o kadar. ve nihayetinde cuma sabahı 8 buçukta doğum oldu. yani öyle belirti falan olmadı çok fazla.
Gozunuz aydin hayirli olsun saglikla dogmus yavrularin insallah en kisa surede evinize de gecersiniz.

Masallah canim.insallah 36-37 leri de gorursun.1.2 den 34 lere gelmek cok guzel.benim 2.4 cikmisti.insallahbende 34 u gorurum ilk hedef olarak.
Rahimi ne zaman olcuyorlar. Dr um bana hic bisey soylemedi bu konuda .Bir sonraki muayenem de sorayim kendisine

Rahimi ne zaman olcuyorlar. Dr um bana hic bisey soylemedi bu konuda .Bir sonraki muayenem de sorayim kendisine

Distan goruyorlarmis ama alttan daha emin oluyorlar.alttan da bir sikayet ya da suphelenecekleri bir bulgu olursa bakiyorlar sanirim.en azindan benim gittigim doktorlar bu sekilde davrsndilar.benim kizim cok asagidaydi ve genital bolgemin icinde agrim oldu o yuzden baktilar rahim boyuma.

Distan goruyorlarmis ama alttan daha emin oluyorlar.alttan da bir sikayet ya da suphelenecekleri bir bulgu olursa bakiyorlar sanirim.en azindan benim gittigim doktorlar bu sekilde davrsndilar.benim kizim cok asagidaydi ve genital bolgemin icinde agrim oldu o yuzden baktilar rahim boyuma.
Anladim tesekkur ederim . insallah senin de yatarak dinlenerek kuculur acilman

Merhaba arkadaşlar hepinize sağlıklı zamanında doğumlar dilerim.ben 14 haftada tek yumurta ikizlerine hamileyim.ikizden ikize kan çalımi söz konusu bu başına gelen bu durumu yasalar var mı lütfen yazarsanız çok sevinirim teşekkürler.

Ne ise yariyor o igne.bende trombosit dusuklugu var.plt degerim 66bin henuz bisey kullanamdim ama bu hafta dr a gidecegim.ddecegim.dogumda tehlike
Bende cok aciklayici olamayabilirim, kusuruma bakma simdiden. Kan sulanandirici igne. Kan pihtilasmasina karsi kullaniyorum. Hamilelikten öncede Ass kullaniyordum. Simdi igneyle devam ediyorum

Bende cok aciklayici olamayabilirim, kusuruma bakma simdiden. Kan sulanandirici igne. Kan pihtilasmasina karsi kullaniyorum. Hamilelikten öncede Ass kullaniyordum. Simdi igneyle devam ediyorum
Anladim cnm senin yasadigin durumun tam tersi bende ki durum sende kan pihtilasmasi var bende ise tam tersi kanim akiskan yaralanmalarda kanimin durmama riski var.hemogram ina bakildi mi

İnşallah canım bol bol dinlen rahime baskıyı en aza indirebilmek için. ben hareketli bir insanim ona rağmen direndim yattım pişman olmamak için.tüm annişlerin yüzü güler inşallah

Kizlar Allah yardimciniz olsun. Yazdiklarinizi okuyunca sıkıntılarımin bitmesine sevindim ve sizler icin de hayirli zamanda saglikli dogumlar nasip etsin dedim. Ikiz gebeligi ayri birsey. Bu sıkıntılariniz, endiseleriniz hepsi bitecek Insallah.
Simdi bakiyorum da o donemde beni rahatlatan bu forum olmus. Simdi de ikiz bakimi icin takipteyim.

Back