- 5 Şubat 2015
- 124
- 113
- 33
- 38
Canım ya çok saol verdiğin bilgiler için.. allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş.. hayır ailede kimsede yok malesef ama hamile kalmadan önce bi rüya görmüştüm onun etkisinde kaldım sanırım :) evet çok istiyorum ama allah hayırlısını versin. Bugün gittim dr a ama herhangi bisey demedi tekti bende iki mi diye sormadım. İnş bi daha ki sefere kesinleşir 8 hafta olunca tekrar gitcemCanım ben kan testi yaptırmamıştım. Tatildeydim ve 5. haftamda adetim 1 hafta gecikince idrar testi yapmıştım. 2. çizgi açıktı. Emin olmak için bir gün sonra yine yaptım, çok koyuydu ikinci çizgi. Sonra tatil dönüşü 6.haftamda doktora gittim ve 2 kese görünüyor, ikiz olabilir dedi. Ama çok heyecanlanmayın, keselerden birinde su olabilir bebek olmayabilir demişti. 2 hafta sonra 8. haftamda gittiğimde iki kesede de bebek vardı ve kalpleri atıyordu çok şükür. Sen çok istiyorsun galiba ikiz. Allah gönlüne göre versin. Ailende var mı ikiz gebelik yaşayan, benim ablamın da ikizleri var. Ben de başka herhangi bir belirtisi olmadı. Sadece 8.haftadan sonra ilk hamileliğime göre çok daha yorgun ve halsizdim. Ayrıca ilk hamileliğimde ilk 4.5 ay mide bulantısı yaşadım, ikizlerimde ise 3.ayıma girince 4.aya kadar yaşadım; inanır mısın ikizlerimdeki o bir ay çektiğim mide bulantısı bana yetti. Çok şiddetliydi bulantılar ve kusmalarım....
İnşallah ikizdir hayırlısıyla. Bazen doktor 2. bebeği 12. haftadan sonra bile görebiliyormuş, okuduğum arkadaşlardan paylaşanlar vardı.Canım ya çok saol verdiğin bilgiler için.. allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş.. hayır ailede kimsede yok malesef ama hamile kalmadan önce bi rüya görmüştüm onun etkisinde kaldım sanırım :) evet çok istiyorum ama allah hayırlısını versin. Bugün gittim dr a ama herhangi bisey demedi tekti bende iki mi diye sormadım. İnş bi daha ki sefere kesinleşir 8 hafta olunca tekrar gitcem
yarın 22 hafta olucakben de ilk haftalar kilo almadım pek son bir kaç hafta da ne olduysa oldu :) inşallah çok almazsın ama dikkat et y
kaç haftalık oldu sizin
Benim 12.hafta belli oldu canım ikiz olduğu, inşallah Allah gönlüne göre verir...Canım ya çok saol verdiğin bilgiler için.. allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş.. hayır ailede kimsede yok malesef ama hamile kalmadan önce bi rüya görmüştüm onun etkisinde kaldım sanırım :) evet çok istiyorum ama allah hayırlısını versin. Bugün gittim dr a ama herhangi bisey demedi tekti bende iki mi diye sormadım. İnş bi daha ki sefere kesinleşir 8 hafta olunca tekrar gitcem
benim de yarın 22 :)yarın 22 hafta olucak
Ben de 17 aldım artık ne kadar la tamamlarim bilmiyorum.abur cubur yemeye başladım evde sıkıntıdan.30 Haftasını doldurmuş veya dogum yapmis ikiz anneleri bakarmısınız? diye bir likn var canım ikiz gebelik ve çoğul gebelikler kısmında. bunun yanında gulsumada var son haftalarında olan. Ben toplam 22 kilo aldım. Sen kaç kilo aldın? Ben ilk hamileliğimde -tekdi- 16 kilo almıştım....
aa ne guzel gunlerımız bıle aynı bugun dr kontrolu var vajınal sıkıntı yaptım kendıme hıc hoş bısey dedıl ama bebekler için mecburbenim de yarın 22 :)
neden vajinal kontrol canım?aa ne guzel gunlerımız bıle aynı bugun dr kontrolu var vajınal sıkıntı yaptım kendıme hıc hoş bısey dedıl ama bebekler için mecbur
Bende de var cnm o genç kızlığımdan beri, su içmekle alakası yok yani. Doktoruna sor istersen ama çok koyu değilse ve kaşıntı yapmıyosa normal diye düşünüyorum...kızlar merhaba benim bir sorunum var.sarımtırak akıntı her wc gittiğimde oluyor bu haftalarda normal mi acaba ,sizlerinde olmuşmuydu.günlük en az iki litre su içmeme rağmen ,sıvı yıyecekleri hiç saymıyorum bile.yardımcı olacak deneyimli anneler ve anne adayları cevaplarsanız sevinirim:)))
rından ultrason ile mi gördü yoksa onada sormuştum sarı akıntı var dıye ona nazaranmı söyledi bilmiyorum iltihap var dedi.mart 2 gibi vajinal muayene edecek o zaman tedavi ederiz dedi ama ben ilaçsız kurtulmak istiyorum.akıntısı olanlar nasıl kurtuluyor acabaBende de var cnm o genç kızlığımdan beri, su içmekle alakası yok yani. Doktoruna sor istersen ama çok koyu değilse ve kaşıntı yapmıyosa normal diye düşünüyorum...
tahlil yapmadan iltihabı nasıl gördü anlamadım. idrar tahlili falan yaptırmadın mı hiç. benim de karnım sertleşiyor wc ihtiyacım gelince. doktora söyledim idrar tahlili yaptırdı bir şey çıkmadı. kokulu akıntın var mı dedi yok dedim. ama vajinal krem verdi yine de. biraz rahatlattı beni..dr ka
rından ultrason ile mi gördü yoksa onada sormuştum sarı akıntı var dıye ona nazaranmı söyledi bilmiyorum iltihap var dedi.mart 2 gibi vajinal muayene edecek o zaman tedavi ederiz dedi ama ben ilaçsız kurtulmak istiyorum.akıntısı olanlar nasıl kurtuluyor acaba
selam hamiş arkadaşlarım :) benim de ikiz gebeliğim var.19 haftalığız.yarın 4 boyutluya gidicez nasipse.bi de uzman bi kardiyolog tarafından fetal eko çektiricez.doktorumuz önerdi.siz de yaptırdınız mı ? o kadar heyecanlıyım ki onları daha net görücez diye :)) inşallah sağlıkları da yerindedir.ikizlerde rahimdeki yerleri daha dar oluyo ya paylaştıkları için. o yüzden damar ve kalplerine baktırılması gerekiyomuş.bi sıkıntı varsa (Allah korusun) anne karnında yada doğduğunda erken müdahale şansı oluyomuş.yarın gidicez bakalım.yaptıran var mı ?
meraba arkadaslar tek yumurta ikizi bekleyen anne adaylari 20. haftadan sonra ikizden ikize kan alisverisi riski azaliyor mu? bir de hem ikiz bekleyen hem de plasenta previa olan var mi
26. Haftadan sonra riskin azaldığını söylemişti dr. Ama yine de bitmiyor tabii kontrol ediyor sürekli. Zaten sonra da erken doğum riski başlıyor. Presentation previ a nedir onu bilmiyorum.
tahlil yapmadan iltihabı nasıl gördü anlamadım. idrar tahlili falan yaptırmadın mı hiç. benim de karnım sedrtleşiyor wc ihtiyacım gelince. doktora söyledim idrar tahlili yaptırdı bir şey çıkmadı. kokulu akıntın var mı dedi yok dedim. ama vajinal krem verdi yine de. biraz rahatlattı beni..
ilk gebelik öğrendıkten sonra yapmıştı,birşey söylemedi,illtihap var diye.en son 9 haftalıkken gittiğimde karından ultrasonla baktı,yada ben sarı akıntım var dediğim için iltihap var dedi.bakalım artık 2 martta ne tedavi uygularsa,inşallah kurtulurumtahlil yapmadan iltihabı nasıl gördü anlamadım. idrar tahlili falan yaptırmadın mı hiç. benim de karnım sertleşiyor wc ihtiyacım gelince. doktora söyledim idrar tahlili yaptırdı bir şey çıkmadı. kokulu akıntın var mı dedi yok dedim. ama vajinal krem verdi yine de. biraz rahatlattı beni..
anlıyorum canım inşallah önemli bir şey değildir sıkıntı etme bebişler gelene kadar idare edeceğiz artık :)aa ne guzel gunlerımız bıle aynı bugun dr kontrolu var vajınal sıkıntı yaptım kendıme hıc hoş bısey dedıl ama bebekler için mecbur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?