2015 aylül anneleri doğum hikayeleri :)

Maşallah canım Allah yavrularimizi bize bağışlasın acılarını göstermesin

Harika bi hikaye bırakmışsın yavruna Rabbim sağlıklı Ömür versin inş

30. Haftamızda preeklemsi teşhisinden sonra tahliller ve erken doğmak zorunda kalma risklerini atlatıp 39+3e kadar dayanan kahraman oğlumla kan değerlerimiz risk sinirina gelene dek savaştık. 5 eylül sabahı tansiyon durumum sebebiyle genel anestezi ile sezeryan olup birbirimize kavuştuk. Dünden bu yana birbirimize doyamiyoruz. Bu sabah hastane odasında anne baba ve oğul olarak ilk kahvaltımızı yaparken mutluluğun anlamını bir başka yoldan keşfettik. Biz artık musmutlu bir aileyiz. Darısı tüm bekleyenlerin başına.

sağlıcakla büyüt meleğini cnm bundan güzel bir duygu yoktur heralde hayatta :)

Canım benim gözün Aydın, sağlıkla büyüt inş yavrunu

merhaba,
benim de artık bir doğum hikayem var
28.08.2015 15,20 de aldım oğlumu kucağıma daha doğrusu doktor amcası göğsüme yatırdı oğlumu :)
37+1 de biraz erken doğdu oğlum
sancılarım yaklaşık 10-15 gün önce adet sancısı şeklinde vardı doğumdan bir gün önce kontrole gittiğimizde çatı muayenesi yaptığında 2 cm açıklık var dedi 24 saat için de doğumu bekleriz dedi kan sulandırıcı kullanıyordum iğnemi vurdurmadı bebek bugün gelmezse yarın suni sancıyla alalım dedi ertesi gün 7,30 da yatışımızı yaptık açılmam hala 2 cm di ama nişan gelmeye başlamıştı 8,30 gibi rahmime fitil gibi suni sancıyı verdiler ardından epiduralı taktılar benim istediğim zaman vereceklerini söylediler zaman ilerledikçe açılmalarım başladı bol bol yürüyüş yaptım koridorda yaklaşık 7 cm olduğunda suyumu patlattı saat 13,00-13,30 olmalıydı ondan sonra sancılarım arttı 14,30 gibi daha da şiddetlendi o ara biraz hissettim doğumhanede tekrar ağrı kesici vereceklerini söylediler ben çok hatırlamıyorum ama o sıra biraz kötü olmuşum eşimi tırnaklamışım nts cihazının demirinden kuvvet almışım falan :) 15,10da da tam açıklıkla beni doğumhaneye aldılar ağrı kesici verdiler ntsden sancılarımı takip ettiler 3 ıkınma sonrası oğlum göğsümdeydi :) çok güzel bir duygu yine olsa yine yaparım galiba :) Allah herkese nasip eder inşallah

Hayırlı olsun canım ne güzel yaşamışsın doğumu. Ben genel anestezi ile olunca anca fotoğraflar ve anlatılanlarla idare ediyorum.
Allah ailenize bol mutluluk sagilk ve huzur versin.

Hayırlı olsun canım ne güzel yaşamışsın doğumu. Ben genel anestezi ile olunca anca fotoğraflar ve anlatılanlarla idare ediyorum.
Allah ailenize bol mutluluk sagilk ve huzur versin.
Önemli olan sağ salim kavuşmak miniklere şansları bahtları güzel olsun sağlıkla büyüsünler inşallah

cnm bilmiyorum dğm yaptınızmı ama netten araştırdım otu satan yer buldum hepsi burada 20 tl

Hayırlı günler hanımlar..
Artık doğum hikayemi yazma zamanı geldi
20.08.2015 de normal kontrol için hasteneye gittim.. Aslında o kadar gönülsüzdüm ki giderken.. Çünkü dr.un sürekli cağırıp açılma var mı, sancım var mı diye kontrol etmesinden bıkmıştım.. Halbuki daha 37+1 deydik.. Hastaneye gittiğimde dr. önce nst ye gitmemi istedi.. Nst içinde epey bekledim baya sıra verdi.. O arada da belim ara ara ağrıyordu ama hiiç oralı olmadım nasılsa doğurmam daha diye.
nst çekilde dr.un yanına gittim.. önce ultrasonla baktı.. ama ultrason cihazını karnımda gezdirmeden karnımın kasıldığını soyledi.. bebeğim iyiydi suyu kilosu normaldi.. sonra açılma için çatala aldi ve o arada yine karnımda kasılma gördü.. nst sonucuna bakti sancin her an artabilir zaten kasılmaların var dedi. ve direk yatış verdi.. tabi beni bir heyecan aldı ki sormayın.. Doğumhaneyi aradı hemen hastam geliyor diye.. ben kızımla çıktım odadan.. hemen eşimi aradım hemen gel dr yatış verdi doğurcakmışım dedim eşim panik oldu şaşırdı.. Biz kızımla doğumhaneye çıktık.. mecbur kızımda benle geldi odaya çünkü bırakacak kimsem yoktu.. hemen üzerimi değiştirip önlük giydirdiler. lavman yapıldı.. sonra serum bağladılar vücudum susuz kalmasın diye.. nst de az az sancılarım artmaya basladı.. eşim geldi yatış işlemlerini yatırıp kızımla eve gittiler.. Ben kaldım yalnız.. Neyseki başka odalarda iki bayan daha vardı.. Arada koridorda yürüdüm arada nstye bağlanmak için yattım.. sancım epey artmış açılmam 6 yı bulmuştu.. Bu arada benimle beraber olan iki bayan da arka arkaya doğum yapıp odalarına gitmişlerdi.. Ben hala sancı çekiyordum..
6 cmden sonra açılmam yavaşladı.. epey bekledik ama açılma ilerlemiyordu.. hızlandırmak için ebe suyumu patlattı ve az da olsa suni sancı verdi.. sancim giderek arttı bende hal derman kalmamaya başladı.. açılsın diye yürümeye çalışıyorum ama oda dönüyor sanki...
dedim en iyisi yatmak ama yook yatınca daha fena oldum.. Sancı belimden öyle bir vuruyor ki nefes aldırmıyor.. 8-9 cm derken açılma arttı ama ben bittim..Yeter artık kurtarın beni diye bağırıyorum artık.. içimden dedim ya bu masada kalıcam yada sezeryana gidicem.. o kadar fena yoruldum..
Nihayet dr.um ve hemşireler doğum için yanıma gelmişlerdi.. bebeğin başı gözüküyor ama inemiyordu bu sefer.. ıkın dedikçe ıkınıyorum ama yok inmiyor.. tabi ben bittim artık uykumda var uyumak istiyorum devamlı.. hemşireye dedim lutfen yukardan ittir bebeği bende ıkınayım çıksın artık.. son bir kuvvetle ikindim ve o ses geldi sonunda.. kaşık suratlı kızım doğmuştu..
dr. hiç kesmedim ama kendi yırtıldı ufak bi dikiş atıcam dedi ben son anda artık uyur uyanıktım..
Epey bir süre bebeğimin yanıma gelmesini ve odamıza gitmemizi bekledim.. en sonunda giyinip odama geldim.. Bebeğimi sordum.. Küvezde dediler neden dedim.. ciğerlerindeki suyu atamamış bu yüzden hızlı nefes alıp veriyormuş.. benden süt sağmamı istediler.. eşim pompa almaya gitti.. sağıp verdim ama çok azdı.. Hiç kucagıma alamadım doğumdan sonra..

Bebeğim tam 15 gün küvezde kaldı ve ben dikişlerimi ağrımı düşünmeden hergün gittim ama yanına almıyorlardı sadece ekrandan kamera ile gösteriyorlardı.. benim için çok zor bir süreçti..
nihayet 3 eylül günü taburcu oldu bebeğim.. o andaki mutluluğumu anlatamam size.. Çok şükür şuanda iyiyiz.. mışıl mışıl uyuyor bitanem.. İsmini Zeynep Ahsen koyduk.. Zeynebim 2.615 gr 50 cm doğdu..

Benim doğum hikayemde bu kadar.. çok uzun oldu hakkınızı helal edin..
Doğum yapan diğer arkadaşlarımı da tebrik ederim.. Rabbim cümlemizin evladını muhafaza etsin.. Hayırlı, sağlıklı, huzurlu, mutlu, güzel bir ömür nasip etsin..

Burda okuyorum hikaye gibi sanki Ben yasamayacakmisim gibi. Rabbim bizede hayirla kurtulmayi nasip etsin. Evlatlarimiza bizlere Saglik afiyet versin...

Ne kadar güzel anlatmışınız doğumunuzu maşallah size de minik oğluşunuza da. bende aralık annesi olucam allah kısmet ederse. inşallah sizin gibi rahat bir doğum yaparım bende.

Bu da benim doğum hikayem ; 3200 gr 50 cm normal doğum yaptım.Allah'ıma çok şükür ne suni sancı ne sezeryan a gerek kalmadı.Hamileliğim boyunca yanımda olan rabbim doğumda da beni bırakmadı.. Çok şükür..

27 .08.2015 Perşembe günü dr kontrolüm sırasında nişan gelmişti.dr um muayene sonrası 24 ila 48 saat içinde doğurursun dedi normal doğuma yapın uygun demişti ne demek istediğini ctesi gecesi anladım.Nişan gelince sevgili eşim kendini tutamamış arkadaşlarına 24 ila 48 saat içinde doğumu bekliyoruz ukalalığı yapmıştı ki bu tür şeyleri bilmenin imkanı yok nişan gelmesinden 1 hafta sonra yada 2 hafta sonra da hala bişiyler olmaya bilirdi.Kesinliği yokki..

Arkadaşlar aradı hatta doğuruyomuşsun benim niye haberim yok diye sitem edenler bile oldu yok bişiy ortada dedim dr öyle dedi ama bunun zamanını bilmenin imkanı yok daha bekliycez dedim cuma oldu ctesi oldu çok bilmişlerde hala doğmadı kesin suni sancı olmassa sezeryan demeye başladılar.2 gün boyunca ağladım sancılar başladı o arada ama adet sancısının en minimali ve belirsiz aralıklarla 20 dk bir sonra 5 dk arayla bir yine 10 dk,15 dk öyle düzensiz ve hafif ki bu mu dedim doğum sancısı niye başlamıyor.Hay tüküreyim ağzıma bu olur muymuş doğum sancısı..

sancılar var ama bebişimin yerleşimi yukarıda rahim ağzına inmek bilmedi bir türlü.ctesi akşam yine biri sezeryana döner bu gidişle diyince sinirden kriz geçirdim ağlamaktan şişti gözlerim annemler bendeydi onlar gidince eşimle yattık ama hala moralim o kadar bozuk ki hiçbişiy olduğu yok ve gerilmiş karnım aynen duruyor uyuycam dedim artık bu sancılar hiçbir işe yaramıycak ben normal doğuramıycam hep onların yüzünden diye herkeze kızıyorum kendime eşime bebişe bir sağ bir sol bi döndüm suyum patladı ne garip bir his o öyle ya içimde balon patladı sanki bir bardaklık su aktı içimdenanca o kadar panikle çantaları aldık arabaya indik devlet hast acilden giriş yaptığımızda saat gece 1 30 du ( 29 ağustos 2015 ctesi) acilin içinden sedyeyle asansörle ameliyathane yazan kapıya getirdiler.orayı daha önceden görmüştüm perşembe akşamı nişan geldiğinde açılmam 2 cm di kaç oldu diye merakımdan perşembe gece gitmiştim hast ye yine 2 cm demişlerdi cuma öğleden sonra devlet hast.de randevum vardı fatma hnm o da muayene edip 2 cm açılma diyince işte ondan sonra sanırım ben koptum ve o insanların yorumları beni üzdü.

Gece ilk başta hastaneye yatmak istemedim arabadan eşyaları almak bahanesiyle dışarı çıktım derin nefesler aldım sonra korkunun ecele çaresi yok didem hadi bir gayret dedim.tekrar yukarı ameliyathaneye gittik yatışımı yaptı eşimde , telefon almıyorlarmış içeri bende uyanıklık yaptım eşimin telefonunu ona geri verdim benimki elbisemin cebinde kaldı sessizde.tek yataklı bir oda da yatırdılar nst çekildi sonra lahman yapıldı ki lahman denen şeyin can yalkıcı bişiy olduğunu sanıyordum hiç alakası yokmuş.popomdan bi hortum soktu su gibi bişiy verdi sonra wc de içimde ne varsa çıkardım. Hastanede garip bir huzur geldi içime sonradan artık sona geldin didem ne olacaksa olacak huzuru belkide etrafımda kimse yok.Bebeğim ve ben birazdan bişiy yapıcaz ve bu ömrümüzün sonuna kadar bizi bağlayacak.Şimdi bunları düşünüyorum ama o zaman ki huzur kısa sürdü sancılar şiddetlendi giderek.Her sancı gelişinde derin nefes aldım ağzımdan verdim aldım verdim.Bebeğim yukarıdaydı hala.Her sancı adet sancısı gibi kasıklarımda ama sanırım bu kadar şiddetli hiç adet sancım olmamıştı hiçbir adetimde.Eşime '' 9 cm açılmam var ıkınıyorum '' diye yazdığımda sabah saat 7:51 di.

İçerde nst ye hep bağlıydım bebeğimin kalp atışlarını izlediler hep ebeler sürekli değişti.Gecekiler daha sert hatta otoriterdi ama hep kibar ve açıklayıcı konuştular sancıların artmalı ve araları sıklaşmalı bizim istediğimiz o dediler.Biri ıkın derken biri ıkınma diyordu bir ara anlamadım.Meğerse bebek hala yukarıda olduğu için daha sancıların sıklaşmasını beklemek ve azar azar ıkınmak gerekliymiş.

Eşime mesaj attıktan sonra doğumhanenin kapısına gelmiş.Ve tüm bağırtılarımı duymuş çok utandım sonradan.Hatırladığım sonlara doğru ben bu bebeği çıkartamıyorum yardım edin diye ebelere bağırışımdı.Tombul çok tatlı bir ebe bana bebeğimin başının göründüğünü azıcık daha sabredip ıkınmamı söyledi ıkınmayı bilmediğimi söyledim dizlerini karnına çek dedi it.Çok daha rahatladım ıkınmayı gerçekten bilmem kabızlık bile çekmedim ki hayatımda doğru düzgün.Artık tamam alın beni diye yalvarmaya başladığımda 2 ebe çatala aldı beni 3 yada 4 ıkınma sonrası ebe iğne yaptı alttan kesti diğer ebe sağ yanımdan karnıma bastırdı diğeri aşağıdan çekti ve çıktı minişim..Kordonu kısaymış yukarıda kalması zor çıkması ondan dı sanırım.

Çıkar çıkmaz karnıma yatırdılar o an çok garipti yenidoğmuş bebeklere bakamayan ben onu gördüm ve mutlu oldum.
Bebeğimin poposuna vurdum bende ebeler de gülüyorduk. Güzel sesini duydum ağlayışını.. Dikişlerim atılırken tekrar uyuşturmadı ebe acıyı hissetttimsede aldırmadım sanırım bebeğimi izlemekten alıkoyamadım kendimi onu giydirip sıcak hava üfleyen bişeyin altına koydular neden ağlamıyor dedim bir an ebeler 40 derece sıcaktan çıktı anne karnı 40 dereceymiş.şimdi dinleniyor sürekli ağlayacak değil ya dediler.O kadar şaşkındım yanii... Bebeğin plasentası içimden çekildi aman Allah'ım dedim nasıl bişey yaratmış rabbim nasıl korunaklı ben karnımın üstüne yatıp ona zarar vermekten korktum hamileliğim boyunca bol yastıklarla kendimi engelledim.Hiç gerek yokmuş o plasenta içinde imkanı yokmuş zaten bişey olmasına..Toplamda az yada çok 8 saatlik bir ağrı ıkınma süreci sonunda bebeğimi doğurdum.Çok şükür..Normal Doğum yaptığım için şu anda sadece alttan yapılan dikişlerin atmasını bekliyorum oturmak zor acıyor ama değer çünkü bebeğimle rahat ilgileniyor , emziriyorum. ( sütüm daha az, arttırmak için elimden geleni yapıyorum.)

Dikiş faslı bitince tekerlekli sandalyede çıktım dışarı annem babam ve eşimle bebeğimi buluşturdum..

Ben Allah'ımdan mucize istedim.Çok şükür o da beni duydu..Mucizem Rüzgar'ım..

Canım çok güzel yazmışsın allahım sağlık sıhhatle büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Doğum hikamm :)
9eylül sabahı uyandığımda vc de nişan ın geldiğini gordum ..ama panik olmadım ,evi topladım bikaç bulaşık vardı onları yıkadım :)doğumdan sonra temiz eve gelelim diye :)
Sonra eşimi uyandırdım ;37+4falanız bu arada ,ilçenin kadın doğumuna gittik ..dr nts ye soktu sıfır sancı ,dr alttan muayene etti ,tahım agzında yumuşama var ,2günede doğurursun 2haftayada bilemeyız falan dedi :)
bende dedim eşime bu bebeğin geleceği yok ,evde bışıy kalmadı alışverişe gidek ,sırayla market pazar sarkuterı alıyoruz ,en son bir markete gordık girmemle birlikte bnm alttan sıcaklık hıssetmem bır oldu ..ama akıntı falan sandım ilkonce ,ama baktımki durmuyor sıcak :)dedim eşime hemen ile hastaneye bebek geliyor :)
Panık oldu o tabı :)ama son sürat ile gittik ..yolda karar verdim hangi hastaneye gideceğimiE :)hamileliğimin başından beri hep özele gittim ,en son bir kere devlet hastanesinde muayene oldum ..yolda deli cesareti,eşime devlete gidelim belki orda normal doğum olur dedim ,
Her ne ise eşim 40dk da yetiştirdi hastaneye ,geldiğimizde suyum bitümişti ,doğum haneye aldılar , ilk muaayene 1cm açıklık var dediler ve saat 14.30 du
Nt s de hiç sancım yok ,ebe dediki sen bu gidişle sabaha kadar sancı çekersin sabah olur doğum
Neyse sonra bna serum bağladılar ,aç olduğumdan bebek hareketli değilmiş ve buda doğumu zorlaştırırmış ..serum bağlandıktan sonra bnm sancılarım artmaya başladı ..sandımki suni sancı taktıla ,meğer sadece bebek hareketlenmiş buda sancıları sıklaştırmış
Sonra ben az kıvranmaya başlayın ca ebe geldi açıklık 2cm ,ama ben diyorumkisancım var çok..ebe bna guluyor ,daha doğum sancıların başlamadı diye :))
Sonra bnm sancım kuvvetlenmeye başladı ..bu arada yanyana sancı çekiyoruz 3kadın :))
Ebe kontrol etti ,4cm ,ebe şok ta :)hiç beklemiyor hızlı açıklık olmasını
Kızlar işte olay bu 4cm den sonra koptu bende .......
Sancılar aynı aralıkta ve artan şiddette olmaya başladı ...ben bağırıyorum ebelere :)bnm rahim anamolim var ben normal doğum yapamammm :)öldürün kesin beni alın bebeği ,yeterki acım dinsin :)onlarda bana diyorlarki dr acilde gelicek biraz bekle o karar vericek sezeryan olup olmamasına :)
Bende saf saf bekliyorum :)meğer bni oyalıyorlarmış ..:)o ara sancılar. Çok çok şiddetlendi ..ama ben işin kolayını buldum ,sancı gelince derin derin nefes almak ..biz zaten bunu biliyoruz demeyın hiç :)bilmekle uygulayabilmek farklı şeylermiş inanın ,sancıları savınca hiç bişy yok ,canının acısı geçiyor sancıyı unutuyorsun ...1,15dk sonra yine geliyor sancı belden girip kasıklarda şiddetleniyor ....soluk alıp veriyorsun ,sancın geçince dinlenip ekendini salıyorsun ...
Neyse ,sancılar ın o etkisiyle ben çok bağırınca ebe geldi açıklığa baktı ,,,saat10civarı ...
8cm açıklık ,var feride halen seEryan istıyormusun sen doğuruyorsun dedi :)bir yandan şaşkın :)ben diyorumk i evet evet istıyorum dr ne zaman gelecek :)
Neyse ,ebe dediki ,sen doğuruyorsun sezeryan 8cm den sonra çok saçma ,10cm olsun seni çatala alaca z
Sancın gelince hafif hafif ıkın dedi
1saat sonra 10cm açıklık ,...ebe geldi ,suniyi getirin ...seruma enjekte edince kuvvetlice ıkın olurmu feride dedi ...ok dedim :)
Ikın deyince az ıkındım ,aferim feriha doğum başladı hadi kalk ,çatala dedi ebe ..
Ama ben kalkınca sancım tekrar girdi ,sandımki koridorda doğurucam ,sakın ıkınma diyorlar ,
Neyse zar zor çatala çıktım ..ebe dediki sancıları iyi değerlendiz sancı geliyor ebe feride hadi kızım ıkın ıkın ıkın ,ben var gücümle ıkınıyorum ,çok doğal bir his ,ıkınınca hiç bişiy hissetmıyorsun ne sancı ne bişiy ,sancı geçti dinlen ,2.sancı feride ıkın ıkın ıkın ,tamam dur ,3.sancı ebe diyorki başı elimde bak saçlarına dokunuyorum ,bu son ıkınman var gucunle hadi kızım ,ıkın ıkın ıkın ,bişiy içimden kaydı sabun gibi ,
İşte ozaman mozmor hafif kanlı şaşkın çığırtık kızımı gordum :)okadar ebenın içinde bni buldu bnaa bakıyor tip tip :)ben safalozlaştım :)bu şimdi benimmi ,ünasıl bir mucize :)banada benziyor sanki :)karmaşık duygular ,bir yandan ağlıyor ,bir yandan da kirkli elini emmeye çalışıyor ,ebe diyor ki senin kız elini eme bitiremedi aç mı bıraktın bu kızı sen :):) epizyomi dikişlerim var içtede dıştada ama çok değil ,ebe onları dikti ,hiiç hissetmedim
Neyse giydirdiler kızımı ,2800gr ,50cm ,pıtırcık çook hareketli bir bebiş :)
Lahusa odasına goturdule tekerlekli sandaliyeyle ,hemen emdi kızım ,:) o gece uyuya madım hiç ,bebek le bakıştık durduk ...

Sancılar zor. ,kızlar ,ama çekilmeyecek bişiy değil ,3saniye daha sürse çok kotu olur ama okadar kararındaki ...doğum çok çokmkplay 3.ıkınmamda doğdu bebek dikişler soz konusu bile değil
Kızımı sevmek doğum sonrası bilincin yerinde olması ,üstünü kendin değiştirebilmek kızıma meme vermek paha biçilemez
Bu bir normal doğum !hikayesi :))ben şimdi ne mi yapıyorum :)kızımı emzirdim ,o içerde uyuyor ,dikişlerim var hafif sızlayan bugün 4.günümüz alıştık birbirimize iyice :)evire çevire seviyorum kızı ismimi ne fatıma zehra izmi bu gün babası ismini kulağına okudu :)
Rabbim herkesler e kolay doğumlar versin ....

Maşallah size de miniş Fatma Zehra'ya da, gözünüz aydın, hayırlı uğurlu bahtı bol olsun inşallah, Allah analı babalı büyütsün, bizim de böyle su gibi akan doğum hikayelerimiz olsun inş.

Insss bnde doğurunca yazacağım dogum hikayemi insss kolay bi dogum olur sağ salim kavuşurum yawruma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…