Aşılama 2015 AŞILAMA VE TÜP BEBEK YAPTIRACAK ARKADAŞLAR :)

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

İnfertilite Nedeniniz

• Ankete Katılan
    117
Lutfen stres yapma canim. Stres en buyuk dusman bizim icin. Pozitif dusun her gun adacayi ic , kuru incir ye. Parani da cope atmamak icin de en dogru merkezi ve doktoru sec. Ucuz diye gidilen yerler hayal kirikligi olabiliyor ve alinan hormonlarda cabasi. Allah yardimcin olsun ve yuzunu guldursun insallah.
günaydın canm teşekkür ederim güzel dileklerin içn evet merkez cok i bir emrkes 8 arkdasım var ordan bebek sahibi olan ama bu iş çok meşakatliymiş sanırım nisanda yumurta toplansa ahı 2 ay rahmı dınlendırıyolarmıs polkistik overde :KK43:

Arkadaşım öncelikle tekrar hoş geldin aramıza valla bizde tam anlamıyla adı konulmuş bi sorun yok 1 senedir yumurta takibi yaptırıyorum maksimum 2 yumurtam büyüyordu hatta oda bir ay sağda bir ay soldaydı aynı anda her iki tarafda büyüdüğünü hiç görmemiştim eşimle ilgili hiçbir sıkıntı bizde de yoktu bir yıl içinde bir dış gebelik yaşadım kendiliğinden sonra iki negatif aşılama deneyimledim artık tak deyince canıma Happy Meal Happy Meal arkadaşımızı hatırlarsın onun referansıyla başka bir doktora geçiş yaptım ve tahliller falan normal çıkınca adetin 2. Günü menogon 150 ve fostimon 150 ile uyarmaya başladık folikasit kullandım bir hafta 10 gün falan sonra cetrotide die bi iğneyle yumurtaları baskiladık sonra choriomon ile çatlattık ve 22 olgun yumoş toplandı opuda sonra 16 tane 5. Güne kaldı dendi ve yarın sabah blaklosit olarak transferim yapılacak insalah kalanlarıda dondurmayı düşünüyoruz işte benim Hikayem böyle
darısı bana cnm 22 yumurta şaka gibi ben 1 tane dahı zar zor ıgnelerle göruyorm

ebos ebos saricicek saricicek ben her gün takip ediyorum. ebos ebos aşılaman inşallah tutar, saricicek saricicek senin de tüp bebek tedavin hayırlı olsun,bebek özleminiz umarım bu sefer sona erer yavrularınıza kavuşursunuz.benim de 1 ay yumurta takibim oldu yavaş büyüdükleri için dr.yumurtlama olup olmadığını anlayamadı.bu ay adetin 2. günü sağda 1 ,solda 4-5 yumurta gördü.Ama ilk defa o gün bir şey öğrendim ki çok şaşırdım,daha önce şimdiki dr um dahil hiç kimse söylememişti.sol yumurtalığım rahmin arkasına yapışıkmış.böyle olunca büyüyen yumurtaları yakalaması çok zormuş,yani solda 4-5 yumurta olmasına rağmen aşılama yaptıramadık, gelecek ay sağda gelişmesini umuyoruz. şimdi her ihtimale karşın klomen kullanıyorum,bakalım ne olacak.
inşallah bi sorun olmaz cnm senın ıcın dokorun ne dıyor yumurtalıgın rahım arkasına yapısık olması duzelırmıymıs rahım fılmı ckırmemısıydın cnm sen sende ınsallah en kısa zamanda kavusursun cnm ben cok panık atagım herseyın en kötu ıhtımalını dusunuyom elımde degıl:KK43:

inşallah bi sorun olmaz cnm senın ıcın dokorun ne dıyor yumurtalıgın rahım arkasına yapısık olması duzelırmıymıs rahım fılmı ckırmemısıydın cnm sen sende ınsallah en kısa zamanda kavusursun cnm ben cok panık atagım herseyın en kötu ıhtımalını dusunuyom elımde degıl:KK43:
Canım ancak ameliyatla giderilebiliyormuş, Bu haliyle yumurtaları yakalayıp tüpe gönderiyor olabilirmiş de, olmayabilirmiş de.Dr düzeltilmesi için yaşımdan ve çocuğumun olmasından dolayı gerek duymadı, her geçen ay benim için çok önemli,ameliyat birkaç ay tedavileri erteler.

evet arkadaşlarım.... sizlere bir konuda danışmak ve fikrinizi almak istiyorum.konum şu oda laporoskopi..... biliyorsunuz eşimde ileri hareketli sayısında sorun vardı tam tüp bebek için doktora gittik hsg filmlerimi incelediler bir sorun daha olduğunu öğrendik....oda şu benim sol tüpüm sağ tüpüm gibi yanda durmuyor rahimin üzerinde ters bir şekilde duruyormuş.. evet her iki tüpten hsg de sıvı geçmiş ama soldan geçerken zorlanmış... bunu devlet hastanesi hiç bi şekilde söylememişti bize...bunun üzerine doktor laporoskopi olmadan tüp bebeğin tutamayacağını ve tüp bebeğin işlem esnasında yumurtaların toplanmasında zorlayacağını söyledi... bu durumda laporosokopi olayım tamam ama işin kötü yanı şu oda doktor ameliyat esnasında eğerki sıvı olursa sol tüpünü alırım dedi...işte beni korkutan bu tüpün alınmasını istemiyorum..... sorunlar giderilsin ilgili tüp doğru yere alınsın yapışıklık giderilsin ama tüp alınmasın istiyorum... sonra birdaha anne olamam normal yolla tüp bebeğe mahkum bırakıcaklar....sizce napmalıyım bu ameliyatın riskleri neler
canım geçmiş olsun , yine sürpriz bir bilgi çıkmış ortaya anlasılan..bize doktorlar neden doğru duzgun bılgı vermıyorlar, anlamıyorlar mı , onemsız mı goruyorlar, aklım almıyor..benım bu konuda bır tecrübem yok, ancak normal sekılde 1 sene olmadı ıse zaten alternatıf yöntemlere geçmek gerekiyor..sahsen benım durumum o sekılde. bır problemım yok doktorların soyledıgı, esımde senınkı gıbı sorunlar var, dolayısıyla 1 sene denedik olmadı, sımdı 2. aşılamamı oldum bu da tutmazsa zaten tup bebeğe gececegım. yanı sen de 1 sene denedıysen ve olmadıysa zaten normal yollar ıle olması ıhtımalı sanırım oldukça dusuk..bu anlamda aşılamanın da başarı oranı gayet dusuk olduğundan en mantıklı cozum zaten tup bebek oluyor.
ha eger 1 sene olmadı henüz deniyoruz dıyorsan o zaman ayrı..
bu operasyon ıcın mutlaka bu konuda uzman başka bır doktordan da gorus almanı ve ona gore karar vermenı tavsıye ederım..

canım geçmiş olsun , yine sürpriz bir bilgi çıkmış ortaya anlasılan..bize doktorlar neden doğru duzgun bılgı vermıyorlar, anlamıyorlar mı , onemsız mı goruyorlar, aklım almıyor..benım bu konuda bır tecrübem yok, ancak normal sekılde 1 sene olmadı ıse zaten alternatıf yöntemlere geçmek gerekiyor..sahsen benım durumum o sekılde. bır problemım yok doktorların soyledıgı, esımde senınkı gıbı sorunlar var, dolayısıyla 1 sene denedik olmadı, sımdı 2. aşılamamı oldum bu da tutmazsa zaten tup bebeğe gececegım. yanı sen de 1 sene denedıysen ve olmadıysa zaten normal yollar ıle olması ıhtımalı sanırım oldukça dusuk..bu anlamda aşılamanın da başarı oranı gayet dusuk olduğundan en mantıklı cozum zaten tup bebek oluyor.
ha eger 1 sene olmadı henüz deniyoruz dıyorsan o zaman ayrı..
bu operasyon ıcın mutlaka bu konuda uzman başka bır doktordan da gorus almanı ve ona gore karar vermenı tavsıye ederım..
sağol canım hakkımızda hayırlısı olsun

Canım ancak ameliyatla giderilebiliyormuş, Bu haliyle yumurtaları yakalayıp tüpe gönderiyor olabilirmiş de, olmayabilirmiş de.Dr düzeltilmesi için yaşımdan ve çocuğumun olmasından dolayı gerek duymadı, her geçen ay benim için çok önemli,ameliyat birkaç ay tedavileri erteler.
cnm çok geçmiş olsun ihmal etme ozaman doktorunla görüş en zararsız şekilde tedavine başla ameliyatsa ameliyat allah yardımcın olsn:KK43:

karakız nerdesın sen hıc yazmıyorsun da..

burdayım canım. eskisi gibi sık sık giremiyorum. işler yoğunlaştı. buranın dışında da bi sitede grup adminiyim ona da zaman ayırmam gerekiyor.
ayrıca bu aralar başım ara kanamayla dertte. perşembe günü pembe leke ile başlayıp, adetin ilk günlerindeki gibi az az gelen bi kanamam var. hastaneyi aradım normal bazı kadınlarda olabiliyo dediler. hiç yaşamadım böyle bişey diyince çarşamba gel dediler ona canım sıkılıyo :KK43:

hayırlı olsn cnm guzel haberlerle inşallah bu arada cok merak edıyorm yumurtanın toplandıgı ay mı transfer oldunuz bırkac ay rahım dınlendırıldımı
hayırlı olsn cnm guzel haberlerle inşallah bu arada cok merak edıyorm yumurtanın toplandıgı ay mı transfer oldunuz bırkac ay rahım dınlendırıldımı

Ilk denemem aralikta baslamisti ve o tutmadi, donmus embriyo da kalmamisti. 2 ay dinlenmemi istedi doktor ve mart basinda tekrar basladik. 23 martta yumurtalar toplandi , 5 gun sonra yani bugun de transfer yapildi. Yumurta toplandiktan sonra 3-5 gun icinde trasnfer yapiliyor zaten. dinlendirme olayi iki tedavi arasinda oluyor canim.

günaydın canım,
ne dıcem sana , lıstemızı de guncellesen ya görsek kım ne zaman sonuç alacak :)
benım 16 mart 2.aşılama oldu , 01/04 test günüm

Canim liste cok detayli takip gerektiriyor ve listeye nokta bile koysan kodlarla giris yapiliyor bu da telefonla mumkun dgil :KK43: ben de artik yalnizca telefondan girebiliyorum bilgisayarim yok cunku, o yuzden uzulerek guncelleme ve takip yapamiyorum, hakkinizi helal edin.

Ilk denemem aralikta baslamisti ve o tutmadi, donmus embriyo da kalmamisti. 2 ay dinlenmemi istedi doktor ve mart basinda tekrar basladik. 23 martta yumurtalar toplandi , 5 gun sonra yani bugun de transfer yapildi. Yumurta toplandiktan sonra 3-5 gun icinde trasnfer yapiliyor zaten. dinlendirme olayi iki tedavi arasinda oluyor canim.
yok cnm benm polikistik over oldugundan rahmı dınlendırmek zorundayız dedı doktorum ayrıca ben bırıncıyı yaptırıcak parayı daha tamamlayamadım allah etmesın 1.basarısız olursa 2.için hemen baslayamamda en az 1 sene sürer bu yuzden yıkılırım :KK43:

yok cnm benm polikistik over oldugundan rahmı dınlendırmek zorundayız dedı doktorum ayrıca ben bırıncıyı yaptırıcak parayı daha tamamlayamadım allah etmesın 1.basarısız olursa 2.için hemen baslayamamda en az 1 sene sürer bu yuzden yıkılırım :KK43:

Anladim canim. Simdiden olumsuz dusunme. Bende ilk denemeden sonra 2 ay nasil grcer diye uzuluyordum ama geciyor bitiyor. Bu isin en zor tarafi malesef sabir..

Anladim canim. Simdiden olumsuz dusunme. Bende ilk denemeden sonra 2 ay nasil grcer diye uzuluyordum ama geciyor bitiyor. Bu isin en zor tarafi malesef sabir..
CANM ben ekonomik yönden dusunmek zorundayım zaten moralımıde bu bozuyo bol bol paramız olsa uzulmem bu olmadı 2 ay snra dıerı derım ama malesef buna bıle paramız yok allah buyuk kartlardan falan halletmeye cabalıcem ama olmazsa korkum cok bırde benm yumurta sorunu var polıkıstık over oldugu ıcın korkuyorm kı ya yumurtam gelısmezse dıye:KK43: senın sımdıden hayırlı olsn ınallah guzel haberlerınle umut olursun bızlere

X