• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama 2015 AŞILAMA VE TÜP BEBEK YAPTIRACAK ARKADAŞLAR :)

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

İnfertilite Nedeniniz

• Ankete Katılan
    117
MerAba ben yeni uyeyim pek bilmiorum nereye ne yazdigimi kizlar bende femera ve catlatma ignesi kullandim 4 adet yumurtam vardi dr 15 gun test yap pozitifse gel demisti 15 gun yaptim ama negatif cikti malesef :KK43: ama hala adet olmadim ignemin 18 gunu ve adetime 3 gun var ne yapmaliyim ne olur yardim edin

Canım bir şey yapmayacaksın. Sadece bekleyeceksin. Adet olunca doktora git ve ikinci tedaviye başla.

persa33 persa33 canım senin adına çok sevindim. İğneli olması çok iyi olmuş. Senin adına ben çok heyecanlandım yani seni düşünemiyorum.

persa33 persa33 canım senin adına çok sevindim. İğneli olması çok iyi olmuş. Senin adına ben çok heyecanlandım yani seni düşünemiyorum.
ben de burdayım ama çok yoğun olduğumdan pek yazamıyorum :(
Alenay Alenay senın suankı tedavı durumun ne ıdı canım bekliyor muydun ?
qaraqiz qaraqiz aralık ayında aşılama ıcın konuşurken tup bebeğe gecıs yaptın, ben o arayı kaçırdım. Asılama neden denemedın ?
Ben de yumurta gelıstırıcı kullanmadan asılama yaptırdığımdan acaba bır kere de ılacla asılama mı yaptırayım yoksa dırek tup bebek mı deneyeyım o konuda kararsızım. Esımın sperm sonuçlarında düzelme olmaya başladı , bende de sorun yok dıye acaba 1-2 ay daha kendı kendımıze denesek mı dıyorum..henüz tup bebek ıcın de doktorla konuşmadım..
bır de ıkız bebeğe esım sıcak bakmadığından tup bebek yapıp acaba 1 embrıyo mu koydursam dıyorum, bır yandan da o kadar ılac kullanıcam ve masraf edıcem , olasılığı arttırmak ıcın 2 tane mı konmalı dıyorum..doktorlara kalırsa ve buradaki pek cok kısıye gore ıllakı 2 tane konmalı denecektır ancak ıkız bebek ıhtımalı benı cok zorluyor..

Gece uyutmayacak kadar heyecan vardı.
Az once yapıldı aşılama. Yarın aynı saatte 2. Yapılacak. Dr muhteşem ya hiç canım acımadı. Daha öncekilerde spekulum yerlesince felaket acirdi sperm enjekte edilince adet sancısı gibi başlardı. Bu sefer hiç ağrım olmadı adamın eli pamuk gibi.
Ha bi de cok sıkışık olmamı istedi. Iyiki cisini iyi tutabilen biriyim:) ilk defa ucim rahat ve guven duyuyorum

MerAba ben yeni uyeyim pek bilmiorum nereye ne yazdigimi kizlar bende femera ve catlatma ignesi kullandim 4 adet yumurtam vardi dr 15 gun test yap pozitifse gel demisti 15 gun yaptim ama negatif cikti malesef :KK43: ama hala adet olmadim ignemin 18 gunu ve adetime 3 gun var ne yapmaliyim ne olur yardim edin
Eğer suphen devam ediyorsa kan testi yaptirman daha saglikli olur en azından net bir sonuç alırsın ve ona gore Dr una gidersin.

selam kızlar aralık ayında başarısız bir aşılamanın sonunda ocak ayında klomenle hiç yumurtam gelişmedi ocak ayı boş geçtik yani adet söktürücüyle biraz leke geldi bir iki gün ama kan değildi lekeydi doktorm bazı testler yaptı ve 3.gün klomen baslattı ama kan gelmedi sadece leke geldı dememe ragmen baslattı ama bır suru tahlıl yapıldı vardır bı bıldıgı dedım basladım bugun klomenın 4.günü klomenlede pek yumurtam gelişmiy ama bakalım hayırlısı zaten tüp bebege gecicem para denk getiremedim :( qaraqiz qaraqiz cnm sen ne yaptın mra ettim senide Happy Meal Happy Meal hamilelik nasıl gdyo tadını cıkartın hepiniz allaha emanet olun

ben de burdayım ama çok yoğun olduğumdan pek yazamıyorum :KK43:
Alenay Alenay senın suankı tedavı durumun ne ıdı canım bekliyor muydun ?
qaraqiz qaraqiz aralık ayında aşılama ıcın konuşurken tup bebeğe gecıs yaptın, ben o arayı kaçırdım. Asılama neden denemedın ?
Ben de yumurta gelıstırıcı kullanmadan asılama yaptırdığımdan acaba bır kere de ılacla asılama mı yaptırayım yoksa dırek tup bebek mı deneyeyım o konuda kararsızım. Esımın sperm sonuçlarında düzelme olmaya başladı , bende de sorun yok dıye acaba 1-2 ay daha kendı kendımıze denesek mı dıyorum..henüz tup bebek ıcın de doktorla konuşmadım..
bır de ıkız bebeğe esım sıcak bakmadığından tup bebek yapıp acaba 1 embrıyo mu koydursam dıyorum, bır yandan da o kadar ılac kullanıcam ve masraf edıcem , olasılığı arttırmak ıcın 2 tane mı konmalı dıyorum..doktorlara kalırsa ve buradaki pek cok kısıye gore ıllakı 2 tane konmalı denecektır ancak ıkız bebek ıhtımalı benı cok zorluyor..
Canım ben aşılamaya geçmek için bu ay evrak hazırladım.Herhangi bir tedavi görmedim. Sadece şeker ilacı (Glifor) içiyorum pcolu oldugum için. Malum üniversite hastanesi ok evrak istiyor. Evrakları hazırladık bitti. 30 ocakta adet olmam gerekiyordu ama olmadı. Testlerde negatif olduguna göre sanırım yine adetim gecikti. normalde de çok düzenli değildir zaten. Aşılama için adeti bekliyorum anlayacağın.
Eğer eşinin durumunda düzelme var ise sen de benim gibi üniversite hastanesi ya da devlet hastanelerinin herhangi birinde aşılama yaptır. Ne de olsa ücretsiz. Malum tüp bebek çok pahalı ve garantisi de yok. En son çare olarak tüpe geç derim.

Gece uyutmayacak kadar heyecan vardı.
Az once yapıldı aşılama. Yarın aynı saatte 2. Yapılacak. Dr muhteşem ya hiç canım acımadı. Daha öncekilerde spekulum yerlesince felaket acirdi sperm enjekte edilince adet sancısı gibi başlardı. Bu sefer hiç ağrım olmadı adamın eli pamuk gibi.
Ha bi de cok sıkışık olmamı istedi. Iyiki cisini iyi tutabilen biriyim:) ilk defa ucim rahat ve guven duyuyorum

Paranın gözünü seveyim :))) Şansın yükselsin diye ay içinde 2 aşılama yapacak süper.
He birde çiş tutma olayı çok fenaymış. Ben o konuda çok berbatım. Valla adamın eline işeyebilirim :D

selam kızlar aralık ayında başarısız bir aşılamanın sonunda ocak ayında klomenle hiç yumurtam gelişmedi ocak ayı boş geçtik yani adet söktürücüyle biraz leke geldi bir iki gün ama kan değildi lekeydi doktorm bazı testler yaptı ve 3.gün klomen baslattı ama kan gelmedi sadece leke geldı dememe ragmen baslattı ama bır suru tahlıl yapıldı vardır bı bıldıgı dedım basladım bugun klomenın 4.günü klomenlede pek yumurtam gelişmiy ama bakalım hayırlısı zaten tüp bebege gecicem para denk getiremedim :KK43: qaraqiz qaraqiz cnm sen ne yaptın mra ettim senide Happy Meal Happy Meal hamilelik nasıl gdyo tadını cıkartın hepiniz allaha emanet olun
Klomen tedavisine ilk başladıgımda benim de kan yerine kahverengi lekem geliyordu ve doktor yine de tedaviye başlattı. Rahim duvarın çok ince o yüzden kırmızı kan gelmiyor. Yani rahim duvarın kan toplamıyor demişti. Progestan verdi. O ay Yumurtam oluştu, çatladı ama döllenmedi malesef. Diğer aylarda da zaten hep progestan kullandığım için adetlerim normal geldi.

kızlar hepinize slmm ben bu ay aşılama yaptırmayacağım.. ama mutsuzum neden derseniz geçen ay bugün pozitif sonucumu aldığım gün bebeşim benimle olsaydı 8 -9 haftalık olacaktı .. Happy Meal Happy Meal canım dilerim herşey yolundadır. sizleri seviyorum..

kızlar hepinize slmm ben bu ay aşılama yaptırmayacağım.. ama mutsuzum neden derseniz geçen ay bugün pozitif sonucumu aldığım gün bebeşim benimle olsaydı 8 -9 haftalık olacaktı .. Happy Meal Happy Meal canım dilerim herşey yolundadır. sizleri seviyorum..

Artık üzülme canım. Malesef geçmişle yaşanmıyor. Yeni bir sayfa açman lazım. Senin yumurtalıkların yakın bir zamanda döllendikleri için şuan tekrar döllenme ihtimali daha yüksek. Neden diye sorarsan mesela ben hayatımda hiç hamile kalmadım ve benim yumurtalıklarım döllenmeyi bilmiyor. Seninkiler ise döllenmeyi öğrendiler daha tecrübeliler artık. Kadının yıllarca çocugu olmamış mesela tüple hamile kalıyor doğuruyor pat hemen ardından yine kendiliğinden hamile kalıyor. Bu durumu yaşan çok insan var. Ben anlaşılır bir dille anlatmaya çalıştım ama bunlar bilimsel gerçekler.

of canım yaa hıc kolay degıl haklısın..bu ay ben de ara verdım , mart ayı ıcın bakıcam tekrar..bakarsın kendılıgınden olur yaa umıdını kaybetme, sonuçta bir kere tutmus , ben daha hayatımda hıc yasamadım onu, en azından yumurtanın dollenebıldıgını görmüş oldun bu da bır gelısme dıye bakmak gerek..bır kere olduysa neden tekrar olmasın kı ? Tamam haklısın kolay degıl ama umut var kesınlıkle, ben senın yerınde olsam 1 kere daha asılama denerdim sanırım..hayırlısı herseyın..sevgıler..

Canım ben aşılamaya geçmek için bu ay evrak hazırladım.Herhangi bir tedavi görmedim. Sadece şeker ilacı (Glifor) içiyorum pcolu oldugum için. Malum üniversite hastanesi ok evrak istiyor. Evrakları hazırladık bitti. 30 ocakta adet olmam gerekiyordu ama olmadı. Testlerde negatif olduguna göre sanırım yine adetim gecikti. normalde de çok düzenli değildir zaten. Aşılama için adeti bekliyorum anlayacağın.
Eğer eşinin durumunda düzelme var ise sen de benim gibi üniversite hastanesi ya da devlet hastanelerinin herhangi birinde aşılama yaptır. Ne de olsa ücretsiz. Malum tüp bebek çok pahalı ve garantisi de yok. En son çare olarak tüpe geç derim.

hadı hayırlısı ınsallah bıran once adetın olsun , güzel güzel yumosların gelıssın ve aşılaman tutsun ınsallah canım..
olmazsa 1 kere daha asılama deneyebılırım evet , zaten o da tutmazsa 3. asılama yaptırmam..cmt gunu doktora gıdıp bır danışayım bakalım, asılama ıcın 2 tane yumos oluşmasını saglayabılır mıyız vs vs .. gecen ay kendı gelısen 1 yumurtamla yapılmıştı ve olmamıştı..bır de oyle denerim olmadı dur bakalım tüpten once son çıkış :KK39:

persa33 persa33 Önerdiğin hastaneyi aradım canım ve çok mutlu oldum Türk Telekom Kurumu ile anlaşmaları varmış ödemelerin bir kısmını sanırım kurum karşılar. Yaza yıllık izinde bende giderim inşallah :)) 1 ay daha ara verip yine tedavime Silifke de devam edeceğim olumlu yanıt alamazsam kesinlikle senin doktoruna giderim 2. aşılama yapması çok iyi benim doktorum kabul etmemişti 2. sini. Hakkımızda hayırlısı artık.

Tüp Bebek Tedavisinde Gebelik Aşısı
Birçok çift tüp bebek tedavisi sonrası gebelik oluşmadığı veya oluşup düşükle sonlandığında derin bir üzüntü ve stres yaşamaktadır. Tüp bebek tedavisinde kaliteli embriyo elde edilerek rahime transfer edilmesine rağmen her zaman gebelik elde edilemez.

Bu durum; embriyonun rahime yapışmadan önce gelişiminin duraklaması, embryoya ait genetik kusurlar, embryonunu düşük kalitede olması, endometrium-rahim içi zarına ait sorunlar veya immünolojik-bağışıklıkla ilgili faktörler gibi birçok nedeni olabiliyor.

Embryonun rahime transfer edilmesinden sonra, embryo çeşitli büyüme faktörleri ve proteinler salgılarken, aynı anda da rahim içi zarına tutunma ve yapışma süreci yaşanmaktadır. Bu sürecin sağlıklı ilerlemesi gebelikle sonuçlanır. Endometrium-rahim içi zarının embriyonun tutunmaolasılığını arttıracak bazı moleküller ve büyüme faktörlerinden yoksun olması veya bu maddelerin dengesiz salınımı, endometriumun fonksiyonunu bozacak sorunların olması (yapışıklık, şekil bozukluğu, enfeksiyon vb.) embriyo kalitesinin çok iyi olmasına rağmen, gebeliğin oluşmamasına neden olabilmektedir. İşte endometriumda eksik olan moleküllerin vücut tarafından yapılmasının uyarılması temeline dayanan gebelik aşısı tedavisinde; kadının kendi kan hücreleri kullanılarak, embriyonun rahime tutunmasını sağlayacak eksik moleküllerin üretilmesi ve bu yoldan gebelik oranları arttırılırken, düşük oranlarının azaltılması sağlanmaktadır.

146921171b.jpg

Gebelik aşısı tıp literatürüne 2006 yılında girmiş ve bu uygulama ile tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı olan çiftlerin kişisel gebelik başarılarının 3-4 kat arttırılabileceği savunulmuştu.

Gebelik aşısını; iyi kalitede embriyo transferlerine rağmen gebelik sağlanamayan veya tedavi sırasında endometrium-rahim içi zarının kalınlığının yeterince arttırılamadığı tüp bebek tedavilerinde, alternatif bir tedavi yaklaşımı olarak uygulanmaktadır.

İşte geldim burdayım ben bu iş ustayım :)))

sen gelmişsin ben gitmişim :)

ben de burdayım ama çok yoğun olduğumdan pek yazamıyorum :KK43:

eboscum ben aşılama olur diye bekliyodum ama kurul aşılamayı uygun görmedi ve direk tüp bebeğe karar verdi. o nedenle direk tüp bebek yapıldı.

selam kızlar aralık ayında başarısız bir aşılamanın sonunda ocak ayında klomenle hiç yumurtam gelişmedi ocak ayı boş geçtik yani adet söktürücüyle biraz leke geldi bir iki gün ama kan değildi lekeydi doktorm bazı testler yaptı ve 3.gün klomen baslattı ama kan gelmedi sadece leke geldı dememe ragmen baslattı ama bır suru tahlıl yapıldı vardır bı bıldıgı dedım basladım bugun klomenın 4.günü klomenlede pek yumurtam gelişmiy ama bakalım hayırlısı zaten tüp bebege gecicem para denk getiremedim :KK43: qaraqiz qaraqiz cnm sen ne yaptın mra ettim senide Happy Meal Happy Meal hamilelik nasıl gdyo tadını cıkartın hepiniz allaha emanet olun

canım ben yarın tahlil yaptırıcam bakalım. heyecanla bekliyorum

Back