• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama 2015 AŞILAMA VE TÜP BEBEK YAPTIRACAK ARKADAŞLAR :)

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

İnfertilite Nedeniniz

• Ankete Katılan
    117
Allah kolaylık versin canım. nasıl geçti muayenen?

amanda29 amanda29 canım Rabbim yardımcın olsun senin ,benim ve bütün Ümmeti Muhammed'in gönlüne göre versin ..

Teşekkür ederim canlarım...
Muayeneye dün gittim arkadaşlar adetimin 3.günü yani...
Ultrason muayenesinde herşeyin gayet güzel olduğunu söyledi doktor çok şükür ve resmi olarak dondurulmuş tedaviye başlayabileceğimi söyledi... Bu süreç normal tedaviye göre daha basit. İki önemli kriter var birincisi rahim kalınlığının istenilen ölçüye ulaşması, ikincisi ise dondurulmuş embriyoların sağlıklı bir şekilde çözülmesi...
Dün akşam itibari ile rahim kalınlığını düzenlemeye yardımcı Estrofem adlı östrojen tablet ilacını kullanmaya başladım...
11 Şubat da kontrol randevum var ve tahmini olarak 20 Şubat gibi de transfer işlemimin gerçekleşebileceğini söyledi doktorum, eeee tabi Allahın izni ile herşey yolunda giderse...

Kızlar daha önce aşılama yaptıranlar kaçıncı gün adet oldunuz?
canım benım regl net bır sekılde başladı maalesef ..bılıyorsun zaten aynı gun asılama olmuştuk, bugun asılamadan sonrakı 16.gun, son adet tarıhımden ıtıbaren de 29. gunum..
umarım senden güzel haberler alırız canım..
Happy Meal Happy Meal yaz bana ordan bır negatıf canım..
artık onumuzdekı aylara bakıcaz..

Canım İlk kez aşılama yaptırdım Aralık 27 de olmuştum Ocak ayında ise aşılamanın 11. günü adet başladı doktoruma sormadan psrogestan içtim ona buldu herkeste farklı etki yapıyor sen içmeyecektin bilerek vermemiştim dedi :) ve 10 gün özel günüm sürdü korktum benim normalde 5 6 gün sürer. Bu ay ve diğer ay yaptırmayacağım diyet ve spora başladım. Şeker direncini düzenlemesi için ve kilo vermeyi kolaylaştırsın diye diyaformin kullanmaya başladım ama acaip mide bağırsak bozuyor. Geçen yıl bu hapı içtim ve klomen kullandım hamile kalmıştım 5. ayda bebeğim gelişmedi kaybettim. Belki yine faydası olur diye düşünüyorum. Bakalım hakkımızda hayırlısı artık herkesten güzel haberler duymak istiyorum anne olmak isteyen bu kadar çaba sarf eden kişiler bence kesinlikle anneliği hak ediyor diye düşünüyorum...
Canım meleğini kaubetmene çok üzüldüm Rabbim kimseye yasatmasin bunu inşallah tekrar hamile kalır sağlıklı bir sekilde kucağına alirsin

canım benım regl net bır sekılde başladı maalesef ..bılıyorsun zaten aynı gun asılama olmuştuk, bugun asılamadan sonrakı 16.gun, son adet tarıhımden ıtıbaren de 29. gunum..
umarım senden güzel haberler alırız canım..
Happy Meal Happy Meal yaz bana ordan bır negatıf canım..
artık onumuzdekı aylara bakıcaz..
Canım hayırlisi olsun demekten başka bi şey diyemiyorum. Bnm de agrim var her an olacak gibi sanırım progestan olmami engelliyor simdi kan verdim en azından net sonucu görüp hapı bırakırım diye düşündüm. Nasip de ne varsa o olacak Rabbim e sığındım ne verirse kabulumuz.

Teşekkür ederim canlarım...
Muayeneye dün gittim arkadaşlar adetimin 3.günü yani...
Ultrason muayenesinde herşeyin gayet güzel olduğunu söyledi doktor çok şükür ve resmi olarak dondurulmuş tedaviye başlayabileceğimi söyledi... Bu süreç normal tedaviye göre daha basit. İki önemli kriter var birincisi rahim kalınlığının istenilen ölçüye ulaşması, ikincisi ise dondurulmuş embriyoların sağlıklı bir şekilde çözülmesi...
Dün akşam itibari ile rahim kalınlığını düzenlemeye yardımcı Estrofem adlı östrojen tablet ilacını kullanmaya başladım...
11 Şubat da kontrol randevum var ve tahmini olarak 20 Şubat gibi de transfer işlemimin gerçekleşebileceğini söyledi doktorum, eeee tabi Allahın izni ile herşey yolunda giderse...
İnşallah her şey yolunda gider de güzel Allah im gönlündekini hakkında hayırlı eyler.

Çok üzüldüm bebeğine. Dilerim bir daha böyle bir acı yaşamazsın.

Canım ben de Diaformin ilacının bir diğer markası glifor kullanıyorum. Sana birkaç sorum olacak.
Bu ilacı kullanmaya başladıktan ne kadar süre sonra hamile kaldın?
İlacı kullanırken adetlerin düzene girmiş miydi?
5 aylık bebeğini kürtaj mı yaptılar yoksa normal doğumla mı aldılar.

Sağol canım Allah razı olsun. Sabah 8 de yatışım yapıldı suni sancı ile akşam 5 te doğum yaptım sonra Dr Temizleme yapılması gerektiğini söylemişti anestezi istedim ve kürtajla temizleme yapılmış canım, ertesi gün de çıktım. Ben 2014 yılında mart ayının 5 inde başladım ( Diaformin- Corasprin- Folbiol- Kolomen) 11 inde de adet gördüm klomen içtim 5 gün ve haplara Nisan ayının 15 ine kadar devam ettim ve tiksinti gelmişti bırakmıştım . Yani 1.5 ay anca kullandım ve hamile kaldığımı öğrendim tatlım ama bu haplarla birlikte yürüyüş yaptım kilo verdim 1 ayda 5 e yakın gitti ben hem haplara hemde verdiğim kiloya buluyorum. Bende pcosum ve tembellik var yumurtalarım fazla gelişmiyor en fazla kendiliğinden 2 yada 3 oluşuyor hapla ve iğne ile 6 tane oluşuyor ve oluşsa bile gerekli büyüklüğe erişmiyor. En güzeli zayıflayıp tekrar denemek havalarda güzelleşti yazın sıcakta yürünmez bu havalar tam ideal inşallah isteyen herkes meleğine bir an önce kavuşur. Bizler biliriz o göz yaşlarını bizler biliriz evlat hasretliğini.

Canım meleğini kaubetmene çok üzüldüm Rabbim kimseye yasatmasin bunu inşallah tekrar hamile kalır sağlıklı bir sekilde kucağına alirsin

Sağol canım Allahım kimseye yaşatmasın amin inşallah güzel dileklerin için çok sağol...

Sağol canım Allah razı olsun. Sabah 8 de yatışım yapıldı suni sancı ile akşam 5 te doğum yaptım sonra Dr Temizleme yapılması gerektiğini söylemişti anestezi istedim ve kürtajla temizleme yapılmış canım, ertesi gün de çıktım. Ben 2014 yılında mart ayının 5 inde başladım ( Diaformin- Corasprin- Folbiol- Kolomen) 11 inde de adet gördüm klomen içtim 5 gün ve haplara Nisan ayının 15 ine kadar devam ettim ve tiksinti gelmişti bırakmıştım . Yani 1.5 ay anca kullandım ve hamile kaldığımı öğrendim tatlım ama bu haplarla birlikte yürüyüş yaptım kilo verdim 1 ayda 5 e yakın gitti ben hem haplara hemde verdiğim kiloya buluyorum. Bende pcosum ve tembellik var yumurtalarım fazla gelişmiyor en fazla kendiliğinden 2 yada 3 oluşuyor hapla ve iğne ile 6 tane oluşuyor ve oluşsa bile gerekli büyüklüğe erişmiyor. En güzeli zayıflayıp tekrar denemek havalarda güzelleşti yazın sıcakta yürünmez bu havalar tam ideal inşallah isteyen herkes meleğine bir an önce kavuşur. Bizler biliriz o göz yaşlarını bizler biliriz evlat hasretliğini.

Cevabın için çok sağol canım. Benim sorma sebebim şu. 70 gündür çok düzenli olarak glifor kullanıyorum. Bütün okudugum forumlarda adetleri düzene soktugu yazıyor. Benim cuma günü adet olmam gerekiyordu ama olmadım. Glifor kullandıgım için düzenli olur diye düşünmüştüm. Bu ay klomen kullanmadım acaba o yüzden mi gecikti. Gliforun bir faydası yok mu bilemiyorum.İdrar testimde negatif çıktı. Her ay koştur koştur kan vermekten de bıktım usandım. Belirtiler çok yanıltıcı olabiliyor ama bende de hiç belirti yok. Bazen kasıklarıma çok ince bir sızı giriyor o kadar. Yarın sabah bir kez daha idrar testi yapayım bari.
Benim kilo problemim yok. Ama kendimi bildim bileli adetlerim çok düzensizdir.

Anladım tatlım zaten bu hapı şunun için verdiğini söylemişti doktorum yumurtaların gelişimini engelleyen şeker oranını vs düzene sokuyor , hormonları da düzenliyormuş yani illa kilo değil senin adetini de düzenlemiştir büyük ihtimalle. Sana şunu söyleyeyim benim doktorum beni kandırdı yada ben öyle düşünüyorum. Doktorum bana senin kesinlikle bebeğin olmaz hamile kalamazsın. Spora başla hayatını artık bu yönde değerlendir ama haplara da devam et vs dedi ben bir kaç gün ağladım ve artık bebeği düşünmez oldum olmayacak gözüyle baktım ve bütün stresimi, üzüntümü bir kenara bıraktım 1 yıldır zaten olmuyor olmayacak ta artık dedim ve ne zaman unuttup kafamdan attım hamile kalmışım ve doktorumu aradım hamileyim diye çok kızmıştım sanırım beni unutmam için böyle demiş :) yani sende stres yapma onu demek istiyorum fazla kafamıza takmasak belki kendiliğinden olacak inşallah. Çok uzun oldu kusura bakma acaba bir şeyler anlatırmıyım yardımcı olur muyum diye yazıp duruyorum. :) İnşallah son testin olur mutlu haberi alırsın canım.

Anladım tatlım zaten bu hapı şunun için verdiğini söylemişti doktorum yumurtaların gelişimini engelleyen şeker oranını vs düzene sokuyor , hormonları da düzenliyormuş yani illa kilo değil senin adetini de düzenlemiştir büyük ihtimalle. Sana şunu söyleyeyim benim doktorum beni kandırdı yada ben öyle düşünüyorum. Doktorum bana senin kesinlikle bebeğin olmaz hamile kalamazsın. Spora başla hayatını artık bu yönde değerlendir ama haplara da devam et vs dedi ben bir kaç gün ağladım ve artık bebeği düşünmez oldum olmayacak gözüyle baktım ve bütün stresimi, üzüntümü bir kenara bıraktım 1 yıldır zaten olmuyor olmayacak ta artık dedim ve ne zaman unuttup kafamdan attım hamile kalmışım ve doktorumu aradım hamileyim diye çok kızmıştım sanırım beni unutmam için böyle demiş :) yani sende stres yapma onu demek istiyorum fazla kafamıza takmasak belki kendiliğinden olacak inşallah. Çok uzun oldu kusura bakma acaba bir şeyler anlatırmıyım yardımcı olur muyum diye yazıp duruyorum. :) İnşallah son testin olur mutlu haberi alırsın canım.
Çok sağol canım. Valla şuan bana destan yazsan oturur okurum yani o durumdayım :KK70:
Aslında bu ay benim kafam baya rahattı. Neden diye sorarsan tedaviye ara verdik ve aşılama için evrak hazırlıyoruz bu ay. Tedaviyle olmayan gebelik tedavisiz hiç olmaz diye düşündüm.
Adetin 10. ve 14. günleri arası yani tahmini yumurtlama tarihlerim de eşim test için sperm vereceğinden dolayı birliktelik bile olmadı.
Tatil sebebiyle biz bir kere daha tedaviye ara vermiştik ve doktorum ilaçların etkisi devam eder ve düzenli adet olursun demişti. Tabi o zamanlar glifor kullanmıyordum. Adetim gecikince 35. gün koşa koşa doktora gitmiştim kan vermeye ve negatifti. 40. gün tekrar verdim belki geç döllenmedir diye yine negatif ve sonra 50. gün tekrar verdim kan ve yine negatif. Söktürücüyle adet olmuştum. O dönemi anlatamam sana. Resmen bir hayal kırıklıgıydı benim için. Kan testi yaptırdıkca stresim artıyor benim. Bir de kan tutuyor beni o da var.
Ayyy ben de resmen destan yazmışım :-)

Ayyy ben de resmen destan yazmışım :-)

Yaz canım yaz anlattıkça rahatlıyoruz zaten :-) Ben de yazıyorum acaba benle aynı şeyleri yaşayan çıkar mı diye. Eşime ne kadar anlatsam da paylaşsam da bayan arkadaşın yerini tutmuyor. İnanmazsın adet olduğum halde çok sık idrara gidiyorum diye ben de pazar günü test yaptım ne yapalım bir umut işte. Yarın 14. günüm acaba yumurtalarım ne alemde diye gitsem mi diye merak ediyorum ama oluruna bırakmak istiyorum 2 ay ara vereceğim ama Dr bir sonra ki adette gel ara vermek yok dedi kararsızım biraz spor hem beni toparlar hem beynimi :KK70:

* Tedaviyle olmayan normal yolla olmaz demişsin benim durumumda aynen öyle tatlım yumurtalar iğnelerle anca düzene giriyor valla ama Allahtan umut kesilmez kimisi tedaviyi bırakıyor kendiliğinden kalıyor. Allahım da inşallah fazla aratmadan nasip eder bizlere de..

Son düzenleme:
Canım hayırlisi olsun demekten başka bi şey diyemiyorum. Bnm de agrim var her an olacak gibi sanırım progestan olmami engelliyor simdi kan verdim en azından net sonucu görüp hapı bırakırım diye düşündüm. Nasip de ne varsa o olacak Rabbim e sığındım ne verirse kabulumuz.
Canım sormaya korkuyorum ama umarım güzel haberler duyarız...

qaraqiz canım senin tahlile var değil mi ilk tüpbebek denemesimiydi senin
çok şükür ablamın ki tuttu
14. Gün 122
16.gun 242
Insallah sirada kese ve kalp atiminda
seni de merakla bekliyorum. Insallah olur hayırlısı ile

qaraqiz canım senin tahlile var değil mi ilk tüpbebek denemesimiydi senin
çok şükür ablamın ki tuttu
14. Gün 122
16.gun 242
Insallah sirada kese ve kalp atiminda
seni de merakla bekliyorum. Insallah olur hayırlısı ile

evet canım ilk deneme olacak. 6 şubat tahlil günü. sabırla bekliyorum

Yaz canım yaz anlattıkça rahatlıyoruz zaten :-) Ben de yazıyorum acaba benle aynı şeyleri yaşayan çıkar mı diye. Eşime ne kadar anlatsam da paylaşsam da bayan arkadaşın yerini tutmuyor. İnanmazsın adet olduğum halde çok sık idrara gidiyorum diye ben de pazar günü test yaptım ne yapalım bir umut işte. Yarın 14. günüm acaba yumurtalarım ne alemde diye gitsem mi diye merak ediyorum ama oluruna bırakmak istiyorum 2 ay ara vereceğim ama Dr bir sonra ki adette gel ara vermek yok dedi kararsızım biraz spor hem beni toparlar hem beynimi :KK70:

* Tedaviyle olmayan normal yolla olmaz demişsin benim durumumda aynen öyle tatlım yumurtalar iğnelerle anca düzene giriyor valla ama Allahtan umut kesilmez kimisi tedaviyi bırakıyor kendiliğinden kalıyor. Allahım da inşallah fazla aratmadan nasip eder bizlere de..

Canım ben kesin kararımı verdim spora başlıyorum. Özellikle polikistik overliler için spor şart.
İş gereği bütün gün oturuyorum ve eve gidince de malak gibi oturdugum yerde kalıyorum.
kilo yok ama çokta hamladım. böyle olmayacak. buldum bir spor merkezi. Adetim başlar başlamaz gidicem.

Canım ben kesin kararımı verdim spora başlıyorum. Özellikle polikistik overliler için spor şart.

Bende bu gün 1 saatten fazla yürüyüş yaptım canım, kasıklarıma ağrı girdi 9 bin adım yürümüşüz adım sayar takınca daha istekli oluyorum. Benim eşimin halasının kızı da pcoslu ve zayıf doktor ona kilo vereceksin demiş çok şaşırdık oda yürüyüş yapıyor neremden vereceğim diyo :) o da Glifora başladı. aslında spor olsun, yürüyüş olsun gerçekten bütün hormonları harekete geçiriyor 1 yıldan sonra o ay spor yapıp hamile kalışım beni buna inandırdı. Bu gün 14. günüm aşılamadan kalma iğnelerin etkisi vardır inşallah ta yumurtalarım büyümüştür, inancım var hala önceden de böyle kalmıştım neden olmasın. Soğan maydanoz kaynatıp 2 gün içiyorum bardağa koyup mikrodalgada ısıtıp içiyorum aklıma geldikçe. Ben spor salonuna gidince kilo veremedim inceldim sıkılaştım sadece en güzeli yürüyüş ve Leslie videolarına bakıp adım hareketleri, 3 haftada 5 kiloya yakın vermiştim. Bir gelişme olursa bana da haber ver canım...

Bende bu gün 1 saatten fazla yürüyüş yaptım canım, kasıklarıma ağrı girdi 9 bin adım yürümüşüz adım sayar takınca daha istekli oluyorum. Benim eşimin halasının kızı da pcoslu ve zayıf doktor ona kilo vereceksin demiş çok şaşırdık oda yürüyüş yapıyor neremden vereceğim diyo :) o da Glifora başladı. aslında spor olsun, yürüyüş olsun gerçekten bütün hormonları harekete geçiriyor 1 yıldan sonra o ay spor yapıp hamile kalışım beni buna inandırdı. Bu gün 14. günüm aşılamadan kalma iğnelerin etkisi vardır inşallah ta yumurtalarım büyümüştür, inancım var hala önceden de böyle kalmıştım neden olmasın. Soğan maydanoz kaynatıp 2 gün içiyorum bardağa koyup mikrodalgada ısıtıp içiyorum aklıma geldikçe. Ben spor salonuna gidince kilo veremedim inceldim sıkılaştım sadece en güzeli yürüyüş ve Leslie videolarına bakıp adım hareketleri, 3 haftada 5 kiloya yakın vermiştim. Bir gelişme olursa bana da haber ver canım...
Ben çalıştıgım için eve gittiğimde hava kararmış oluyor ve dışarı çıkıp yürüyüş yapamıyorum.Park biraz tenha oluyor. Spor salonları o açıdan güvenli oluyor.
Sabah spor merkezini aradım. Polikistik over oldugumu ve çocuk sahibi olmak için spora başlayacağımı söyledim. Spor hocası çok ilgiliydi sağolsun. Ben seninle özel ilgilenirim. Bel bölgeni inceltecek egzersizler yaparız ayrıca plates, step, zumba günlerimiz oluyor onlarda katılırsın dedi. Evime de çok yakın. Adet olur olmaz başlamayı düşünüyorum. Hem hareket etmiş hem de kafa dağıtmış olurum.

Back