• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama 2015 AŞILAMA VE TÜP BEBEK YAPTIRACAK ARKADAŞLAR :)

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

İnfertilite Nedeniniz

• Ankete Katılan
    117
Allah aşkına parmağı rahme kadar nasıl gitsin, o rahim girişinden bahsediyordur parmağı anca ona değerdir değerse rahim çok geride.

kızlar merhaba;
daha önceleri bazı topiklerde yazmıştım, ben 6 yıllık evliyim, eşim ve benim hiçbir problemimiz olmamasına rağmen bebişimiz olmadı, 4 yıl doktora gittim, önce klomenle günaşırı ilişki verdi doktor olmadı, sonra klomen kullandırıp çatlatma iğnesi yaparak 5 kere aşılama yaptı ve benim psikoloji iptal oldu, eşimle aram bozuldu, ilişkiden soğudum, bir müddet pskologa gittim ve hatta nerdeyse eşimle boşanacaktık, neyse tüp bebek aşamasına geldik artık, bu arada yaşım 35 ve şubatta 36 oluyorum. 10 yıl ankarada yaşadım ve orda gidiyordum doktora, yeni mersine taşındık (aşağı yukarı 4 ay oldu) ve kendimi toparlayıp eşimle sorunlarımızı hallettikten sonra tedaviye tekrar başlamaya karar verdim, Adanada başkent hastanesinin iyi olduğunu duydum ve ordan doktorum oldu ona gittik ve ilk muayenemde rahimiçinde polip buldu, hem sevindim hem üzüldüm, sorunum yok sanıyordum ya belki bundan demeye başladım, ameliyat olmam gerekiyordu ve 26 aralıkta ameliyatımı oldum. ameliyatım bitip uyandığımda doktorum yanıma geldi fotoğrafları gösterdi ve meğersem bende rahimde daralmada varmışki amleiyatta onuda halletmiş, bir taşla iki kuş vuruldu :) neyse amleiyattan önce tüp bebek için gitmiştik doktora ya işte ameliyattan sonra başlarız dedi ama hastanenin fiyatını öğrenince kaldım :KK43: ilaçlarla beraber 4600 lira yapıyorduki şehir değiştirmişiz gücümüz yok. doktor bana bir seçenek sundu ssk 3 kereve fazlası aşılama deneyenlere tüp bebek hakkı veriyormuş ve fiyatlar oldukça uygun ama bir şart koymuşlar ki ona sinir oldum, aşılamalardan 2 si iğneli olmalıymış. benim 5 aşılamam oldu ve 5 ide ilaçlı :KK43: şimdi devletten yararlanmam için 2 tane iğneli yaptırmam lazım ve onun prosedürünü bilmiyorum. iğneler ne kadar nasıl ne olacak girdik tekrar bir sürece :) şimdi rahimin toparlanmasını bekliyorum ve sonra hastaneye başlayacağım. kızlar benim hikayem budur, Allah hepimize inşallah yardımcı olur dualarımız kabul olur....

Bu arada iğneli aşılama yaptıranlar beni bilgilendirebilir mi, aşamaları nasıl ne kadar harcanıyo ilaçları nedir ne değildir.

şimdiden teşekkürler

canım ben özelde 1 ilaçlı 2tanede iğne tedavili 3 aşılama yaptırdım 3 nün de sonucu negatif..ve artık tüp bebeğe karar verdik ve madden bittiğimiz için devlete başvurduk.özelde çok para tutuyo canım iğneler ve aşılama..devlette ki başvurumuzda aşılamalar devlette gözükmediği için kabu edilmedi.tekrar ğne tedavisi verdiler suan iğneleri kullanıyrum rabbim hepimizin kucağını doldursun..

kızlar dün adet günmdü olmadım sabh da test yaptm negatf çktı:(Dr.umu aradm dha çok erkn kan testnde çıkr dedi ayın 9unda yaptrdm aşılmyı adetm geckmli mi olck ilaç aşılma vs yoksa tuttu mu acba dün de gün boyu sağ kasğm ve belm ağrdı:(((

kızlar dün adet günmdü olmadım sabh da test yaptm negatf çktı:KK43:Dr.umu aradm dha çok erkn kan testnde çıkr dedi ayın 9unda yaptrdm aşılmyı adetm geckmli mi olck ilaç aşılma vs yoksa tuttu mu acba dün de gün boyu sağ kasğm ve belm ağrdı:KK43:((

canım test için cok erken değil mi 14.gün tavsiye ediyorlar

bence de erken de adetm nedn geckti hiç byle olmzdı hani acba diyrm umutlnyrm hevslndm iice...

canım test için cok erken değil mi 14.gün tavsiye ediyorlar

dr nedn kan testi yaplm dedi ki acba regl gecktiğnden mi ki?

Merhaba arkadaşlar. Ben bu ayın başında rahim filmi çektirdim ve o gün bugündür kasıklarımda ara ara sızlama oluyordu ve son günlerde kasık ağrılarım baya arttı. Adet tarihim 30 ocak. Daha var yani. Bu ay yumurta takibi falan yaptırmadım. İlaç kullanmadım yani. Bir de rahim filmi çektirdim çektireli sarı bir akıntım var. Hala devam ediyor.
Aranızda rahim filmi çektirip ağrı ve akıntı yaşayan var mı?

Merhaba arkadaşlar. Ben bu ayın başında rahim filmi çektirdim ve o gün bugündür kasıklarımda ara ara sızlama oluyordu ve son günlerde kasık ağrılarım baya arttı. Adet tarihim 30 ocak. Daha var yani. Bu ay yumurta takibi falan yaptırmadım. İlaç kullanmadım yani. Bir de rahim filmi çektirdim çektireli sarı bir akıntım var. Hala devam ediyor.
Aranızda rahim filmi çektirip ağrı ve akıntı yaşayan var mı?

Canım merhaba, tüm tetkikler bittikten sonra; bunlar: esinden spermiogram oncelikli smear testi- ultrason(2 si adet 2 yada 3.gunu)- 3 kan tahlili( 2 si adetin 2.yada 3.gunu)- rahim filmi- EKG-akciğer filmi-yine bir kan tahlili-
bu aşamadan sonra tüp bebek Merkezi dahiliye -genel cerrah ve psikiyatri den muayene yani onay isteyecek.randevu olursa daha rahat olur. Bu aşamadan sonra tüm tetkikler tamamlanmış olarak , sağlık kuruluna gideceksin 2 resim ile. Oradan 1 haftaya onay çıkıyor.ona gore tup bebekten randevu alip, tüm belgelerini teslim ediyorsun dosya açılıyor. O dosya heyete giriyor.10 gün sonra onay çıkıyor. Tüpten randevu alıp heyetten de onayınla beraber doktora gideceksin.saniyorum ilaçların yazılabilir bu aşamada. Umarim faydasi olmustur. Bende bu asamadayim ,merak ediyorum son asama bumudir, ilaca baslaniyormu?

Bugün benim de 3. aşılamamın 10. günü. Adet belirtilerinin yanında akıntı da var. yarın hastaneye gidip kan tahlini yaptırmak yada urtrasyonla baktırmak istiyorum çıkar mı acaba..rapor alıp evde oturmaktan sıkıldım,çıkarsa bişeyler rapor alıcam yoksa işe gidicem, bunalımdayım iyice ve bana doktorum bu seferkinde duphaston verdi .diğerinde verdiği progeston feci baş dönmesi yapmıştı.

Bgn aşılamam yapıldı su an evde dinleniyorum biraz agrim var hafif de leke geliyor peceteye sildikce. İnş bunlar kötüye alamet değildir... :(

hep kötü haber iyi haber çok az gözümde yaş kalmadı 2. aşılamamdı bugun daha 9.günü ama adet belirtilerim var ilk aşılamamdada böyle olmuştu ben nezamn anne olcam nezaman eşime müjdeli haber vercem daha kaç yıl beklicem hiç iyi degilim

Lütfen böyle düşünmeyin adet belirtileri genelde yaşanıyor diye biliyorum. benim 10.günüm ve bende de var.. bugün olmam inşallah derken böyle düşünmeme de kızdım..adet olmak için bile ne kadar uğraş veren insanlar vardır Allah bilir dedim,inşallah hamile kalmam diyenler,bundan korkanlar..hayat bu birinin korkusu birinin duası oluyor
zey88 kötüye alamet değil olağan şeyler kalbini ferah tut.. hepimiz için Allah hayırlısını versin

Back