• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık tüp bebek

Ben de çok şişmiştim. Hatta buradaki arkadaşlar bol su içmemi önermişlerdi, ancak o şekilde bir kısmını atabildim. Öyle şişmiştimki son ultrason randevuduna giderken merdivenle çıkayım dedim bacaklarımı zor büküyordum :))) transfer sonrası rahatlamaya başlamıştım ben ama az da olsa göbek kısmımda kaldı, hiç göbeğim olmamıştı benim bir değişik geliyo. Bolca su içmeyi ihmal etme :KK66:
Tamam gzlim şimdi su içmeye gidiyorum ;)

Foto paylaşmayı beceremedim ben burdan yaa ama anlatabilirim istersen
08:30 Sabah kahvaltı da çok açık bir çay 5 adet zeytin iki kibrit kutusu yarım yağlı peynir. Ve bol yeşillik (maydanoz, nane hariç) eğer kahvaltı da haşlanmış 1 yumurta varsa peynir 1 kibrit kutusu olacak. Ve 3 ince dilim tam buğday ekmeği.
10:30 Bir porsiyon meyve
12:30 da sebze yemeği 9 kaşık kadar. 3 dilim tam buğday ekmeği, bir çay bardağı yoğurt. Ve bol yeşillik özellikle marul folik asit yönünden çok zengin.
15:00 iki porsiyon meyve
18:00 90 gr et (köfte,tavuk,yada balık ) ızgara ,haşlama veya fırında olacak. (3 köfte büyüklüğünde) bol salata ,6-7 kaşık sebze yemeği,3 dilim tam buğday ekmeği
Eğer yemekte küçük bir patates varsa 1 dilim ekmek yenmeyecek süt+ yoğurt toplam 3 çay bardağı kadar günlük.
Haftada bir balık olacak.
Özellikle ananas a ( 2 dilim ) ve havuç suyuna devam. Nikotin ve kafein yasak.
Akşam eşler birlikte bir avuç siyah çekirdekli kuru üzüm ,3-4 kuru kayısı,1 kuru incir, 2 tam ceviz ve bi avuç kabak çekirdeği (biz tuzsuz olanı tercih ettik kavrulmamış )
İlaçlar saatinde alınacak. Sakatat yasak,sucuk,salam,sosis yasak. Yarım yağlı beyaz peynir dışında peynirin her çeşidi yasak canım aklıma gelenler bunlar.

08:30 Sabah kahvaltı da çok açık bir çay 5 adet zeytin iki kibrit kutusu yarım yağlı peynir. Ve bol yeşillik (maydanoz, nane hariç) eğer kahvaltı da haşlanmış 1 yumurta varsa peynir 1 kibrit kutusu olacak. Ve 3 ince dilim tam buğday ekmeği.
10:30 Bir porsiyon meyve
12:30 da sebze yemeği 9 kaşık kadar. 3 dilim tam buğday ekmeği, bir çay bardağı yoğurt. Ve bol yeşillik özellikle marul folik asit yönünden çok zengin.
15:00 iki porsiyon meyve
18:00 90 gr et (köfte,tavuk,yada balık ) ızgara ,haşlama veya fırında olacak. (3 köfte büyüklüğünde) bol salata ,6-7 kaşık sebze yemeği,3 dilim tam buğday ekmeği
Eğer yemekte küçük bir patates varsa 1 dilim ekmek yenmeyecek süt+ yoğurt toplam 3 çay bardağı kadar günlük.
Haftada bir balık olacak.
Özellikle ananas a ( 2 dilim ) ve havuç suyuna devam. Nikotin ve kafein yasak.
Akşam eşler birlikte bir avuç siyah çekirdekli kuru üzüm ,3-4 kuru kayısı,1 kuru incir, 2 tam ceviz ve bi avuç kabak çekirdeği (biz tuzsuz olanı tercih ettik kavrulmamış )
İlaçlar saatinde alınacak. Sakatat yasak,sucuk,salam,sosis yasak. Yarım yağlı beyaz peynir dışında peynirin her çeşidi yasak canım aklıma gelenler bunlar.
Neden peynir Türleri yasak ki ?

Bilmiyorum inan o kadar çok şey sordum ki ona sıra gelmedi ama dikkat edersen süt ürünleri porsiyonla kısıtlı.
Ama calsiyum açısından günde 1-2 bardak süt için aralarda yoğurt yiyin diyenlerde var :s ben bi Dr sorim bana hiç öneride bulunmadı diyet falanda demedi :s

Ama calsiyum açısından günde 1-2 bardak süt için aralarda yoğurt yiyin diyenlerde var :s ben bi Dr sorim bana hiç öneride bulunmadı diyet falanda demedi :s
Devlet mi özel mi? Bana 1 buçuk sene önce devlette yaptırırken hiç bişey dememişlerdi zaten ilgilenmiolar da. İlk tedavi günündendir diyet verdiler yumurta toplandıktan sonra bu yazdığımı verdiler.

QUOTE="Emilyyyyy, post: 44245487, member: 650198"]Etkilemez canım ya hiç merak etme. Hadi bekleyenler kervanına hoş geldin :) Ben transferi beklerken baya bi zaman geçmişti, iki buçuk kez tuvalet yapıp en son tekrar hafif dolu halde girdim transfere :KK49: Çok komikti, hemşireler bekle tut yapma diyorlar her seferinde, dedim mümkün değil, ya yere yapacağım dolaşırken ya tuvalete :) :) :)
Şimdi zamanın en yavaş geçtiği kısma geldin, sabırlı, sakin ve umut dolu olman
gerek hep bu dönemde, stres yok :KK66:[/QUOTE]

cok sukur simdilik rahat geciriyorum cnm :) sıkışıklik igrenc bir durum ya ben iki saat sikisik durdum dr gelmedi sonunda dayanamayip wc ye gittim hemen gel dediler iki yudum ictim gittim ıyyy cok zor surecler herseyden tedirgin oluyoruz Rabbimin kapisindayiz insallah kucaklarimizi doldurup gonderir bu defa hayirli saglikli bir sekilde offf bea ne yazdim :)

Yok cnm ben ilaç almak istemedim dye arada kabız oldum ıkındım walla Allah'a emanet kuzularımız normal hamileler bu dönemi hiç bilmeden neler yapıyo demek ki olacağı varsa hersey boş :) Bendeki kafa bu

Merkezdeki Dr ilk üc ggün dikkat et dedi sonranormale ddön normal hamile kalanlar ata bile biniyor haberi olmadan dedi.
Bizde hasta likli oluyoruz bu dönemde bende üstümdeki battaniyeyi acamiyorum kalkarken ayagimla ittim eşim zorlanirsin yapma dedi
Uf ya kalkıp tepinesim var ama benim :) su normal hamile kalanlar ne kadar şanslı oolduklarinin farkında bile değiller :(

Back