2015 Agustos ayi Tüp Bebek düsünenler

Biliyorum çok soru sordum ama hepsi birikmiş. Ben 35 yaşın altına 1 embriyo nakli yapılıyor diye okudum. Ama bazı yerlerde doktorunla konuşursan 2 tanede transfer eder demişler. Öyle bir şey var mı? Kanuna uymama gibi bir açıklık var mı? Öyleyse 2 tane isterim ben. İkiz olsun bakarım ben :emir_bebek::KK76:
Burda da konuşuldu cnm. Doğrusu 35 yaşın altına 1 embriyo. Ama bazı dr lar 2 embriyo da koyabiliyormuş. Artık Drlarımıza kalmış bişey sanırım :)

Biliyorum çok soru sordum ama hepsi birikmiş. Ben 35 yaşın altına 1 embriyo nakli yapılıyor diye okudum. Ama bazı yerlerde doktorunla konuşursan 2 tanede transfer eder demişler. Öyle bir şey var mı? Kanuna uymama gibi bir açıklık var mı? Öyleyse 2 tane isterim ben. İkiz olsun bakarım ben :emir_bebek::KK76:
İkiz fikri bana da hoş geliyo hem mantıklı ama burda kimsem yok akrabam vs bana yardım edecek destek olcak kimse yok yani tırsıyorum :)

Burda da konuşuldu cnm. Doğrusu 35 yaşın altına 1 embriyo. Ama bazı dr lar 2 embriyo da koyabiliyormuş. Artık Drlarımıza kalmış bişey sanırım :)
Burda da konuşuldu cnm. Doğrusu ı35 yaşın altına 1 embriyo. Ama bazı dr lar 2 embriyo da koyabiliyormuş. Artık Drlarımıza kalmış bişey sanırım :)
Kizlar ben 11 yıl önce 4 embiriyo vermişlerdi canım ya

Bakabiliriz bence :) tedavi süreci çok zahmetli oluyor sonuçta... iğneler, gerginlikler, stres v.s..... maliyetini hepimiz biliyoruz zaten. Maddi manevi yıpranıyoruz. Bebişlerimize bakarken tatlı yorgunluk olur. Dinlenince birşeycik kalmaz :) ama ikiz olduğunda tutunma şansı azalıyormuş. Vücut 1 bebeği daha kolay tutup, alışıyormuş. İkizde düşük riski fazla oluyormuş. Ben kontrolümde bu konuyu da netleştireceğim inşallah.

Kizlar ben 11 yıl önce 4 embiriyo vermişlerdi canım ya
2010 da yeni kanun çıkmış cnm.

Tüp bebek tedavilerinde çoğul gebeliklerin
arttığı bir gerçektir. Buna önlem olarak 2010 yılında yönetmelikte yapılan değişiklikle 35 yaş altındaki hastalarda ilk iki denemede tek embriyo, diğer tüm hastalarda da en fazla iki embriyo transferine izin verilmiştir. Böylece ülkemizde uygulanan sınırsız embriyo transferi bir miktar kontrol altına alınmaya çalışılmıştır. Çoğul gebelikler bazı hastalar tarafından tercih edilse bile gerek anne sağlığı gerekse bebeklerin sağlığı açısından büyük risk faktörleri içerir.

Slm kızlar ben geldimmm folic asit bende kullanıyorum gebelikten 3 ay önce başlamak gerekiyor birde bişey söylüycem folic asiti gece yatarken için iştah açıyor kilo aldırıyor zaten hepimiz kilodan yakınıyoruz benim doktorum söylemişti :)

Valla çok iyi olur bende sefa köydeyim bizim biraz
maddi durumiyi deyil o yüzden birazını kadınlar kulubünden aldım raporlu fiyatına ama yetmicek yardımci olursanız sevinirim canım allahrazı olsun
S sefam2016 aa çok şaşırdım annemlerde sefaköyde otuyor canım inönü mah canım geliş fiyatına veririm hiç önemli değil allah hepimizden razı olsun canım

X