2015 Agustos ayi Tüp Bebek düsünenler

:nazar:
Ay kizlarr geriyii tam okuyamadim kusura bakmayin. Gebeligini ogrenen ve kalp atisini duyanlar var sanirim. Hayirli olsun deyup benim havadislere geciyorum:-)

Cok sukur minnaklar iyi. gelisimleri guzelmis. Minik minik parmaklari bile.belliydiiiiii.
bi tanesi yine 2gun geriden geliyor. Doogum tarihleride birer gun geriye gelmis. Her muaynede one dogru gelirse ben marta dogururum haberiniz ola :-)
Elimde 6tane cleaxane vardi.onu yapip birakcam ins. Crinone jelide kesti. Onun yerine progestan 200luk hazneden yapcam. Nasil olcak bilmiyorum. Prolutona smdilik iki hafta daha devam.
Hatttaaaaa
Bakiiniz.minnak 1:

Eki Görüntüle 1642429

Ve digeride minnak 2:-)
Eki Görüntüle 1642410
Buyuk olan elini kolunu kipirdatti. El salladi hatta. Kucagima bi gelsinler ins. totolarini yicem onlarin

Bu arada fotolari ters eklemisim kusura bakmayin.artik siz telinizi ters cevirip bakiverin :-)
Canim koskocaman olmuslar ya yerim, allah nazarlardan esirgesin:nazar:goruntuler de cok net vajinal mi baktilar yoksa karindan mi?
Kuzucum bu arada progestan 200mg fitil gibi kullanilinca erimiyor tam-disi cok kalin onun icin benim doktorum 2x100 mg olarak kullandirtiyor, 100 mg olanin disi cok daha ince ve yumusak aninda cozunuyor, dr soylemediyse de aklinda olsun canim..

@MEVANURRR o kadar üzüldüm ki ne desek boş biliyorum bunu yaşayan anlayabiliyo ama Allahtan ümit kesilmez. Dua ederken hep hayırlısını istiyoruz Allahta bizim için hayırlısını veriyo diye düşünmek ne kadar rahatlatır bilmiyorum. Umudun kırılmasın biraz dinlen rahatla gerekirse sebebi araştırılsın tekrar dene cnm. Allah sabır versin çok üzüldüm.. en kısa zamanda sağlıklı hayırlı evlatların olur inş :KK43:

:nazar:
Canim koskocaman olmuslar ya yerim, allah nazarlardan esirgesin:nazar:goruntuler de cok net vajinal mi baktilar yoksa karindan mi?
Kuzucum bu arada progestan 200mg fitil gibi kullanilinca erimiyor tam-disi cok kalin onun icin benim doktorum 2x100 mg olarak kullandirtiyor, 100 mg olanin disi cok daha ince ve yumusak aninda cozunuyor, dr soylemediyse de aklinda olsun canim..
Amin canim hepimiznkini korusun rabbim nazarlardan.
Evet canim vajinal bakti. 12.haftaya kadar boyleymis. Cuma 12.haftam doluyo ins. Sanirim bi dahaki gidisimda karindan bakar artik.
Bana 200luk verdi canim ya. Bilmeyincede hic boyle bisey sormamistim. Bisey olmaz ins.ya. yapmasi nasil olcak onu bile bilmiyorum.ugrastirmaz ins.
Bununda crinone gibi tortusu falan oluyormu.
Tum jel geri geliyordu artik.sikilmistim bende.

Canim 6haftadan sonra kahve lekelenmeyle basladi lekelenme

Benim 6haftada lekelenme basladi lekelenme kahve kanamaya dondu sonra adet kanamasi gb olmustu depot yaptirdim ertesi gun kesildi cnm hergun progestan ignem vardi yine devam bi hafta oldu depotu olali gelmedi hamdolsun gelirse depotu tekrar yaptirmam soylendi
ben de iğne yaptırdım, bol bol yatmamı söyledi. inşallah geçer benim de. kahve kahve gelmeye devam ediyor. rahim duvarında kanama var dedi.

canim cok gecmis olsun insallah biran önce atlatirsin atlatiriz. benim 10 gün önce olmustu kanamam ilk geldiginde avuc ici kadar kirmizi kanama oldu. tabi cok korktum hemen dr ardik ve depot yaptirdik hemen. sonra bir hafta boyunca kirmizi pembe hatta kahve lekenmeler devam etti. tabi sürekli yatiyorum. ilk iğneden sonra 5 gün araliklarla yarim igne oluyorum. allaha sükür iki gündür hicbisey gelmiyor insallah kesilir artik. sen de dinlen canim, dr kontrolo de git ben gitmistim bebisimin sesini duyunca iyo gelmisti. insan daha iyi hissediyor kendini
bana da iğne verdi. bugün gittim kalp atışını da duydum şükürler olsun, iyiydi. gerçekten rahatladım. yüzde doksan geçer dedi doktor inşallah. sağol canım moral oldunuz.

Canim korkma gecen hafta pazartesi benim de oldu. Gunduzunde progestanimi yaptirmistim ve gunluk 6 tane 100 luk progestan kapsülü fitil olarak kullaniyorum. Ekstra proluton vermefi dr. Ertesi sabaha tamamen kesildi.yatis ve bol su cok iyi geliyor
demek normal o zaman olması. bana da bol bol istirahat dedi. iğne verdi. inşallah geçer benim de.

Benim için mutluluk uzun sürmedi bebek gelismemis düşük yapmayı beklicem. .hayalini kurduğum birsey olmasın diye cirpindigim yavrumun düşmesini beklicem. .Bu nasıl acıdır Rabbim. .sana siginiyorum. Yine sabrediyorum sen yürek sizimi dindir

canimm ne desek bos biliyoruz. hersey allah tan veren de alan da o. sabretmeye dua etmeye devam. insallah allahim en hayirlisini zamanin da verecektir. inanki yazini okurken benimde icimden biseyler koptu gitti

Amin canim hepimiznkini korusun rabbim nazarlardan.
Evet canim vajinal bakti. 12.haftaya kadar boyleymis. Cuma 12.haftam doluyo ins. Sanirim bi dahaki gidisimda karindan bakar artik.
Bana 200luk verdi canim ya. Bilmeyincede hic boyle bisey sormamistim. Bisey olmaz ins.ya. yapmasi nasil olcak onu bile bilmiyorum.ugrastirmaz ins.
Bununda crinone gibi tortusu falan oluyormu.
Tum jel geri geliyordu artik.sikilmistim bende.
Canim bende eskiden kalan 3 tane 200 mg acilmamis kutu vArdi, onlari kullanayim dedim dr hayir dedi. 200 mglik baya sert hakikaten nasil cozunur bilmiyorum. 100 mglik olan hemen cozuluyo ve krem gibi beyaz tortu birakiyo, hatta kapsullerin disi da tuvalete dusuyor canim. Bu arada gunluk ped kullan mutlaka, camasirlari beyaza boyuyo resmen..

Canim benim uzuntunu cook iyi anliyorum..ama emin ol ki boylesi bebegin icin daha iyi cunku saglikli olsa gelisimi durmazdi. Ben kurtajdan sonra cook kotuydum, drum bebegi genetik analize yolladi ve sonucta 1 kromozomu eksik cikti. Ve anladim ki Allah hem bebegimi hem de bizi korumus, cunku o sekilde de dunyaya gelebiliyolarmis ve en fAzla bir kac yil yasayabiliyorlarmis tabi ona yasamak denirse..Dr Allah seni cok seviyomus ki gebeligi sonlandirma kararini sana birakmadi cunku simdi anlasilmasa ikili testte anlasilirdi ve bebek yasarken mutlaka alalim derdim ben sana, oylesi daha zor demisti. Biliyorum tum bunlar hikaye gibi gelecek ve acini dindirmeyecek ama gercek bu. Simdi bebeginle vedalasip, saglikli bir bebek dileme vakti. Biz esimle kendimize de genetik analiz yaptirdik canim, biraz toparlaninca ayni seyi yaptirip sonuca gore pgt ya da cgh ile tekrar denersiniz..

Hic bir sey bitmedi..ve hep yanindayiz..
Sen de kolay şeyler yasamamissin canım. .çok şükür inançlı kinseleriz ve bunların imtihan olduğunun farkındayız. .Rabbim bu defa sağlıkla kucağına almayi nasip eylesin. .put cgh yi ilk defa duydum ne oluyor..gerekirse bizde yaptırıriz

@MEVANURRR o kadar üzüldüm ki ne desek boş biliyorum bunu yaşayan anlayabiliyo ama Allahtan ümit kesilmez. Dua ederken hep hayırlısını istiyoruz Allahta bizim için hayırlısını veriyo diye düşünmek ne kadar rahatlatır bilmiyorum. Umudun kırılmasın biraz dinlen rahatla gerekirse sebebi araştırılsın tekrar dene cnm. Allah sabır versin çok üzüldüm.. en kısa zamanda sağlıklı hayırlı evlatların olur inş :KK43:
Sağolun canım dondurulmuş embriyo olsa devam etmek daha kolay olurdu ama suan bebek isteyecek durumdada değilim artık konuşmak bile istemiyorum. .hakkımızda hayırlısı olsun ama çok şükür 1 ay dahi olsa bu duygunun ve hissin ne demek olduğunu anladım

Benim için mutluluk uzun sürmedi bebek gelismemis düşük yapmayı beklicem. .hayalini kurduğum birsey olmasın diye cirpindigim yavrumun düşmesini beklicem. .Bu nasıl acıdır Rabbim. .sana siginiyorum. Yine sabrediyorum sen yürek sizimi dindir
Cok ama cok üzüldüm canim allah sabir versin en kisa zamanda tekrar yasatsin ins bebek mutluluğunu :KK43:

Canim bende eskiden kalan 3 tane 200 mg acilmamis kutu vArdi, onlari kullanayim dedim dr hayir dedi. 200 mglik baya sert hakikaten nasil cozunur bilmiyorum. 100 mglik olan hemen cozuluyo ve krem gibi beyaz tortu birakiyo, hatta kapsullerin disi da tuvalete dusuyor canim. Bu arada gunluk ped kullan mutlaka, camasirlari beyaza boyuyo resmen..
Aksam bi deniyeyim bakalim nasil olcak. Ins. Yaparken zorlanam. Benim doktor niye boyle bise demediki yav.evde 100luk olsa onu kulanirdim ama.malesef yok..
Gunluk ped kullaniyorum canim.ozellikle disari cikarken.
Hatta ustune havlu kagit yirtiyorum 2yaprak katlayip onuda koyuyorum. Jel cok islaklik yapiyodu. Bundada oyle yapayim bari.
Ay cok soru soruyorum kusura bakma ama yatarkenmi yapayim. Yoksa once yapip yurumem mi gerekli

Sen de kolay şeyler yasamamissin canım. .çok şükür inançlı kinseleriz ve bunların imtihan olduğunun farkındayız. .Rabbim bu defa sağlıkla kucağına almayi nasip eylesin. .put cgh yi ilk defa duydum ne oluyor..gerekirse bizde yaptırıriz
Canim benim biliyorum zor ama dusuk yaptiginda buyuk bir parca olacak pihti gibi, mumkunse onu alip genetik analiz icin laboratuvara birak, hatta dusmesini beklemek yerine kurtaj da olabilirsin ama onda iyilesmek 1-2 ayi aliyor kuzucum. Bebekte herhangi bir genetik anomali saptanirsa sizde de onun arastirmasi yapilir. Bu arada bazi doktorlar ilk dusukte gerek yok kromozom analizine diyorlar ama ayni aciyi tekrar yasayip gormektense bastan neler oldugunu gormek lazim bence..Bu arada yolk kesen buyuk muydu canim onunla ilgili birsey dediler mi acaba???

Eger benimki gibi kromozom eksikligi cikar ve senin ve esinin kromozomlari da normal cikarsa gerek yok diyorlar ancak sizde bir genetik anomali saptanirsa, embriyolari transfer etmeden once embryolara pgt ya da cgh denilen genetik analiz uyguluyorlar, pgt daha basit bir yontem, cgh daha kapsamli ama daha pahali. Boylece saglikli embriyo seciliyor ki bir daha ayni acilar yasanmasin kuzucm..dondurulmusun var mi bitanem?

Son düzenleme:
Aksam bi deniyeyim bakalim nasil olcak. Ins. Yaparken zorlanam. Benim doktor niye boyle bise demediki yav.evde 100luk olsa onu kulanirdim ama.malesef yok..
Gunluk ped kullaniyorum canim.ozellikle disari cikarken.
Hatta ustune havlu kagit yirtiyorum 2yaprak katlayip onuda koyuyorum. Jel cok islaklik yapiyodu. Bundada oyle yapayim bari.
Ay cok soru soruyorum kusura bakma ama yatarkenmi yapayim. Yoksa once yapip yurumem mi gerekli
Olur mu kuzucumm ya sor sen..canimm gunde 3 kere verdi degil mi? Bir yatarken bir uyaninca bir de oglen, 8 saatte bir olacak sekilde ayarlayacaksin. Bu arada en kolay yatarak yerlestiriliyor, ittirebildigin kadar en ileriye ittireceksin, ay bu arada cok rahatsiz edici bence uygulama sekli ama yapacak birsey yok:KK53:esime ben bir jetonumu atayim geliyim diyorum cok guluyor..yaptiktan sonra yurumeye gerek yok, o eridikce bir islaklik hissediyorsun zaten. Bu arada bazen yaptiktan sonra hemen idrara cikman gerekirse dusebiliyor, oyleyken bir tane daha koymak gerekiyor:KK49:

Canim benim biliyorum zor ama dusuk yaptiginda buyuk bir parca olacak pihti gibi, mumkunse onu alip genetik analiz icin laboratuvara birak, hatta dusmesini beklemek yerine kurtaj da olabilirsin ama onda iyilesmek 1-2 ayi aliyor kuzucum. Bebekteki herhangi bir genetik anomali saptanirsa sizde de onun arastirmasi yapilir. Bu arada bazi doktorlar ilk dusukte gerek yok kromozom analizine diyorlar ama ayni aciyi tekrar yasayip gormektense bastan neler oldugunu gormek lazim bence..Bu arada yolk kesen buyuk muydu canim onunla ilgili birsey dediler mi acaba???

Eger benimki gibi kromozom eksikligi cikar ve senin ve esinin kromozomlari da normal cikarsa gerek yok diyorlar ancak sizde bir genetik anomali saptanirsa, embriyolari transfer etmeden once embryolara pgt ya da cgh denilen genetik analiz uyguluyorlar, pgt daha basit bir yontem, cgh daha kapsamli ama daha pahali. Boylece saglikli embriyo seciliyor ki bir daha ayni acilar yasanmasin kuzucm..dondurulmusun var mi bitanem?
Teşekkür ederim canım bilgiler için. .yolk var ama boyut için birsey soylenmedi, bebekte 3 mm olarak kalmış doktor daha küçük olduğu için kendiliğinden kanamayla atarsin dedi yoksa 1 hafta sonra kürtaj dendi. .malesef ki dondurulmuş yok. .

Teşekkür ederim canım bilgiler için. .yolk var ama boyut için birsey soylenmedi, bebekte 3 mm olarak kalmış doktor daha küçük olduğu için kendiliğinden kanamayla atarsin dedi yoksa 1 hafta sonra kürtaj dendi. .malesef ki dondurulmuş yok. .
Kuzucum benim yolk 9 mmdi ve bebek 1 hafta boyunca hic buyumeden 3 mm olarak kalmisti. Yolkun buyuklugu (>6mm) genetik anomali gostergesiymis zaten, onun icin sordum. Cok progesteron kullandik ya, vucut atamayabiliyor bazen.

Canim ben kurtajdan sonra o kadar arastirdim ki, genetik anormalliklere yumurta kalitesinin dusuklugu de sebep olabiliyormus oyle olunca coq10 kullandim-yumurta kalitesini arttirmak icin cok tavsiye ediliyor. Belki bu surecte hem dinlenip hem de yumurta/sperm guclendirici onlemler alip, yeni bir tedaviye baslarsiniz. Donmus olmamasina uzulme kuzucum cunku belki digerleriyle de ayni sey yasanirdi. Eminim cok daha hayirli & saglikli bir evlat gelecek sana, bu sinavi atlat da..

Olur mu kuzucumm ya sor sen..canimm gunde 3 kere verdi degil mi? Bir yatarken bir uyaninca bir de oglen, 8 saatte bir olacak sekilde ayarlayacaksin. Bu arada en kolay yatarak yerlestiriliyor, ittirebildigin kadar en ileriye ittireceksin, ay bu arada cok rahatsiz edici bence uygulama sekli ama yapacak birsey yok:KK53:esime ben bir jetonumu atayim geliyim diyorum cok guluyor..yaptiktan sonra yurumeye gerek yok, o eridikce bir islaklik hissediyorsun zaten. Bu arada bazen yaptiktan sonra hemen idrara cikman gerekirse dusebiliyor, oyleyken bir tane daha koymak gerekiyor:KK49:
Yok canim gunde bi tane kullancam. Yavas yavas kesiyoruz sanki ilaclarimizi.
Bu aksam acilisi bi yapayim bakalim.
Jeton olayida supermis. Hani makineler olur ya jetonu atarsin ya bisey verir.ya sacma sapan seyler yaparlar. Onlar canlandi gozumde :-)
O ilac banada hep hani cikolatali kahveli drajeler oluyor ya onlri hatirlatiyor. Agizdan alirken onu gozumu kapatip cikolata tadi almayi bekkiyordum resmen safsaf :-)

X