2015 Ağustos Anneleri Doğum Yapanların Buluşma Noktası ;)

Arkadaş almış aktivite masasını şimdi ayaksız kullanıyormuş kucağına koyuyormus bebisin. Olabilir gibime geldi benimde.. Fisher price in egitici ogretici cd calari var bizde de, o da guzel. Dediğin markaya bakayım şimdi sağol canım.
 
Ne guzel bn ya besikte ya da salincakta sallayarak uyutyrm yada emerken uyuyo donence icin gec mi kaldm acaba alsam bzmkide uyurmu ki
 
Merhaba bayanlar bayadir yazamadım ama takipteyim hep :) tatilde olunca memlekette yazmaya bile vakit olmuyor.
Benim oglum hastaydı en son çok şükür şimdi iyi. 10 gun once en son kilo boy ölçümü yapıldı 8 buçuk kilo ve 71 cm çıktı . Bu arada tam 184 günlüğüz yani 6ay bitti 7den gün alıyoruz artık. Hala ek gıdaya gecmedim. Ankaraya dönünce doktorumuza gideceğiz o ek gidayla ilgili konuşacak bizimle. Ek gıdaya gecmedim ama arada 1 kasik da olsa corbalardan falan tattirdim. Benimki çok istekli zamanı geldi artık. Biz yemek yerken ağzımıza bakıyor ve resmen ağzını sapirdatiyor :) bizde durumlar böyle .
 
Uyku eğitiminden bahsetmissiniz ben hiç uyku eğitimi vermiyorum. Uykusu gelince emziriyorum uyuyor yatağına koyuyorum. Bazen de emzirip koyuyorum uyaniyor hiç ellemiyorum odadan çıkıyorum mizildanip uyuyor. Bu çok nadir oluyor tabiki :)
 
Arkadaslar benim bebis yine kakasini yapamiyodu dün ikinci gündü aksam saatleri cok huysuzladi avaz avaz agladi. Sonra uyudu gece bir ara uyandi ikindi falan birsey gelmeyince e ee diye diye kendini uyuttu:) ve bugün öglen az bi ikinmayla azda olsa kendi kendine kakasini yapabildi sükür, nasil mutlu oldum anlatamam:)) sabredebildim ve müdahale etmedim 3 gündür:)) insallah geriside gelir nasil rahatlamistir yavrum
 
selam kizlar.bebegim 6 ay 7 gunluk ek gidayaa çoktan geçiş yaptik kahvalti falan yapiyoruz artik bayiliyo kizim yumurtaya:) bir sorum olacak.sizin bebişler diş çikarttimi? bizim 6 ay kontrolumuzde boyumuz 66sm kilo 7000gram çikti 3300 gram 52 sm dogmuştu.doktorumuz kalsiyum iceren şurup verdi bingildak kontrolu yaparken bingildagi az kapanmiş onun için sizede yaptilarmi bu kontrolu? diş belirtilerimiz hepsi var gece huzursuzlugu herşeyi isirma kulak çekiştirme salya kaka sayinda artma.birtek diş etlerimizdü şişme yok.diş etleri şişmeden diş çikarmi ki?
 
bakiyorumda bitek benim bebiş zayif maşallah bebişlerinize Allah nazardan korusun benim bebiş neden zayif :/
 
Benin kızım geçen hafta alt 2sini aynı anda patlattı. Bir aydan fazladır belirtiler vardı ama diş etleri ne morardı ne şişti.. İki gece saat bası kalktı ağladı uykusunda sonra dişlerimize kavuştuk ateş filan da olmadı allahtan. Darısı tüm bebişlerin başına çifter çifter ateşsiz çıkarsınlar insallah
 

Canim benim bebiste kaç zamandır dış çıkarmaya uğraşıyordu . Bugün iyice çıktı soldaki dişi. Sağdaki de 1 2 güne çıkar cunku oda aynı diğeri gibi hafif görünüyor. Hiç kızarma yada morarma olmadı. Çok şükür ateşte olmadı.
 
bakiyorumda bitek benim bebiş zayif maşallah bebişlerinize Allah nazardan korusun benim bebiş neden zayif :/
Canim üzülme benim bebiste zayif boyuda uzun benimki 5 buçuk aylik 6. 300gr boyuda 69 cm ek gidaya basladik yemeside iyi niye kilo alamiyor bilmiyorum
 
Canim sevindim iyi olduguna bebisin kilo alimindan bahsetmisken bende bugun bunun hakkinda yazacaktim.benim oglum dogumdan beri kilo alimi gayet iyi giderken 4.aydan itibaren dustu.daha az olacagini biliyorum ama daha onceki alimina gore cok dustu gibi geliyor.yani aralik ayinda en son olcmustu doktor 6.630 gr di.bu arada almanyada her ay bakmiyolar boya kiloya ve bu bana cok sacma geliyo saglik sistemini begenmedim hic.turkiyede daha iyi bence.neyse aralik 18 den sonra bugun olcum yaptik 7 kg yani yaklasik iki ayda 370 kilo almis.ama doktora sorarsan kilosu iyi.oglusunun kilo alimi nasil 4 aydan sonra azaldimi?bu arada okuyan diger annelerde yazarsa sevinirim.birde doktor gunde sadece bir ogun sebze ver 1 ay dedi ek gida icin.gerci cok birsey verdigim yok.
 
Burda her ay bingildaga kiloya boya bakmiyor doktor malesef ama bas ultrasonuna bakyi doktor bir problem gorulmedi.dis konusu bizdede ayni hatta dis etlerinde sismede var ama hala dis cikarmadi bekliyoruz:)
 

Canim genel olarak 6ay lik bebek için 7 kilo gayet iyi. Ama iki ayda 370 gr az gibi. Benimki 31 aralıkta 7850 idi. 4 subatta 8500 geldi. Yani 35 günde 650 gr almış. Evet eskiden ayda 1kilodan fazla aliyordu ama artık daha az alması normal. Seninki biraz az almış ama kemik gelişimi nasıl boy ve kafa çevresi ne durumda. Benim oglum bu 35 günde 4cm daha uzamis. Eğer boyu uzamissa kafana takma kilosunu.
 
Boyunu biz olctuk 68 cm di.bayadir boya kiloya bakmadiklari icin takip edemiyorum.bas cevresi sadece dogumdan sonra olculmustu simdi ne durumda bulmiyorum.suan iyi bir doktor arastiriyoruz.degistirecegim doktoru.he bu arada bas ultrasonuna bakmiskardi gecen iyi demislerdi olcum almadilar ama.
 
bebegim birkaç gecedir saatbaşi aglayarak uyaniyir acaba dişdennidir? diş kaşiyicisini kemirip duruyor
 
benim kizim tembelmiş meyeer.ama bende eşimde 8 9 aylikken cikartmişiz ilk dişimizi acaba genetik yatkinliktanmidir
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…