2014 yılı anne olmak isteyenler,gelin birbirimize destek olalım

hangi aşamadasınız..?


  • Ankete Katılan
    161
Di mi ya insan bi arada kalıyor öyle bıraksalar ortada duracaksın bi acaip duygu... Ben de gitmişken kadındoğumcu herhalde tekrar bi ultrasonla bakar di mi soonuçta yine kontrol eder rahmi.. Bakalım neler olacak..:18:

bakar bakar ultrasyonl merak etme.. sonuçta muayene olmaya gidiyorsun.. bakmazsa da sen söyle bir bakar mısınız bir sorun falan var mı de.. bizim sayemizde para kazanıyorlar onların bizden çekinmesi lazım ama biz onlardan korkuyoruz.. ben doktor bana kızacak diye nasıl korkardım.. ama artık öyle yapmıycam.. onlar da bize mecbur çünkü..

canım hakkında hayırlısı olsun.. eğer bir sorun çıkmazsa demekki ilk bebişinin rıskı yokmuş bu dünyada ve inşallah 2. bebişini sağsalim alacaksın kucağına.. eğer bir sorun çıkarsa da şimdiden öğrenmen iyi olur 2. bebişinde önlemini alırsın ve yine sağsalim alırsın bebişini kucağına.. böyle düşününce iki sonuçta kötü değil..

ben de göndereyim pozitif enerjimi..
 

Hakikaten öyle düşününce rahatladım biraz.. Allah'tan hayırlısı balım ya sağolasın kuzum yüreğim ferahladı..
 
Valla ben heyecanla öğleden sonrasını bekliyorum kuzum sonuçlarla doktor doktor gezicem sen nasılsın?

kuzuuum hakkında hayırlısı neyse onu göstersin yaradanım ,Allah yar ve yardımcın olsun sürekli olarak estağfirullah çek kuzum çoook faydalı ben bugünden itibaren Allah'ımın izniyle çekcem çok faydalıymış sizlerde çekin boş kaldıkça
 
benimki de soğan suyunu söyleyip duruor
dedim bir kere daha gideyim geçmezse yapıcam

bu incir kürünüde denemek istiyorum havuç yumurtaları çatlattığı için sıkıntı olmaz herhalde

soğan suyunu iltihabı,ve pkolu olanlara önermiş saraçoğlu sende bunlar yoksa kullanma bence dengeni bozarsın
 
selam biçimsizim,denizkabuğum,zeytinim,hukukçum,perikanadım,amazonum ve diğer arkadaşlarım nasılsınız bakeem

günaydın tatlim.. benim de adımı yazmışın mutlu oldum.. ben fena değilim.. ama bu aralar dengesizim bir çok mutsuz, bir gereksiz neşeli.. kürtajın etkileri var sanırım hala.. bugün başka bir doktora gidicem bakalım o ne diyecek..

ama genel olarak pozitifim.. herkes pozitif olsun.. yalnız hamile kalanlar bizi bırakıp gidiyo sanki bize yazmıyolar bi daha.. siz de hamile kalırsanız unutmayın bizi tamam mı?.. yoksa yolarım saçınızı başınızı..
 
kızlar ben doktora gitme işini birhafta daha erteledim
diğer arkaaşta izin almış o güne hayde bakalım cumartesi gitsem yetiştirir mi acaba tahlil sonuçlarını fln
izin alıp gitmekte istemiyorum ama yapıcakta birşey yok
eşimde doktor bugüne çağırdı dersin diyor ama sonuçta daha hapın bitmesine de 12 gün var ve ben belki o 12 gün bile işe yarar diye umut ediyorum

kızlar birde doğum k. hapını mesela 9 da içiyorum ama bazen unutup 5 10 dk kaydırıyrum sorun olur mu
 
arkadaşlar merabaa en 5 haftalık hamileyim pzarsi akşamı önce iki damla kahverengimsi lekenmem oldu sonrada açık pembemsi kan geldi hastaneye gittim düşük tehliken var dediler ilk hamileliğim ve çok korkuyorum dün sabahda kendi doktoruma göründüm tekrardanbi beta hcg testi yaptı 3466 çıkt ultrasonla bebegi kontrol etti ama üsttn göremeyince alttan baktı ve keseyi gördü ilk haftlarda alttan bakmak düşük riskini arttırıyormuş çevremden öyle duydum ama doktor yanlış bişey yapmaz sanırım sakıncası olsaydı alttan bakmazdı değimi artı halen kahvengimsi kanamam ara ara oluyor ama idrara cıkıpta peceteyle sildigimde geliyor pecete dısında camasırıma akmıyor
 

Sağol balım birçok şeyi söylüyorum öyle boş kaldıkça ben onu da söylerim.. Hepimizin hakkında hayırlısı.. Gebe kaldıktan sonra bi kalp atışını duysam bi karnımda hissetsem bi doğurabilsemm oyy..
 

Kuzum öncelikle çok geçmiş olsun.. Doktor progestan vermedi mi sana içmiyor musun? Sürekli yat dinlen fazla ayağa kalkma.. Alltan bakmak konusuna gelince bende başlarda doktorların bir bildiği vardır diyordum benim gebeliğimde sürekli alttan baktılar çok da zorlamışlardı sebebini bilmiyorum Allah bilir ama bebeğimin kalp atışı bile oluşmadı kürtaj oldum.. Çok da elletme alttan kendini.. Sakin de ol.. Rabbim bebişine bu dünyada rızık verdiyse hiçbişi olmaz.. Düşeceği varsa da ne yaparsan yap düşer hiç canını sıkma lütfen..
 

canım geçmiş olsun ama hiçç korkma.. hamilelikte şakır şakır kanaması olup sağlıkla bebişini doğuran bir sürü insan var.. kanama bebişle ilgili olabileceği gibi kese dışında da olabilir.. ama her kanama düşük riskidir bunu da unutma.. kahverengi olması iyi çünkü kanamanın durduğunu ve içeride kalan kanın aktığını gösterir.. doktorlar genelde kanama kırmızıya dönmedikçe endişeye gerek yok diyorlar.. progestan vermedi mi doktor onu kullan ve bol bol dinlen.. onun dışında dua etmekten başka yapacak bir şey yok..
alttan muayeneyi ben de çok araştırmıştım kesinlikle zararı yok deniyor ama bilmiyorum..
 



çok teşekkür ederim canım haklısın orası öyle rabbim sağlıccakla kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi hayır progestan vermedi sadece folbiol diye bi ilaç verdi vitaminmiş folik asit dedi onu kullanıyoum. bol bol yatıp dinleniyorum ama kanama beni biraz tedirgin etti birde şöyle bişey duydum ne kadar doğrudur bilemiyorum. erkek çocuğa hamile olanlarda kanama görülürmüş kahverengimsi lekelenmeler falan bu doğrumu duydunuzmu hiç böyle bişey butun erkek cocuk anneleri öyle diyor.
 

evet hamile kalıpta bizi bırakanları yolalım ne ayııııp ben hamile kalınca Allah'ın izniyle sizleri hiiiç bırakmıycam asla
 

doğum kontrol hapını öyle 5-10 dakika geçirmekle bir şey olmaz hatta bir iki saat geçirmekle de hiç bir şey olmaz.. prospektüste yazar zaten unutunca ne yapman gerektiğin.. sen hiç endişelenme tatlım geçecek senin kistin inşallah.. ben de kisti duyunca çok paniklemiştim ama geçmişti çok şükür.. sen de araştırmışsındır kist çok yaygın bir durum herkeste var nerdeyse.. o yüzden korkma..canım sen hapa başlayalı ne kadar oldu ki?.. doktor ne zaman gel demişti?..
 

Canım ben de şu an folbiole hala devam ediyorum çünkü bi adetim kaldı ondan sonra tekrar bebiş deneyeceğiz hiç bırakma bu ilacı dedi kullanıyorum ama progestan neden vermemiş anlamadım.. O son dediğini de ilk senden duydum kuzum hiç bilmiyordum inan ki..Sen yine de kontrolün varsa bir sor bu kanama için bir ilaç yok mu diye.. Kahverengi oldğu için inşallah da çoğalmaz öylelikle biter o yüzden gerek duymamış olabilir ama en ufak bi artış olursa kanamanda mutlaka hemen git o ilaca da başlatsın.. Rabbim kucağına almayı nasip etsin maşallah...
 


teşekkür ederim elimden geldiğince stres yapmamaya calısıyorum ama ilk hamileliğim oluncada biraz tedirgin oldum acıkcası artı alttan baktığın içeridede baya kanam oldugunu söyledi doktor az ve lekenme şeklinde oldugu sürece korkmamam gerektiğini söyledi ama çok aşırı ve dediğiniz gibi çok kanama olursa hemen hastaneye gelmemi söyledi. şimdilik korkacak bişey yok bebeğin kesesinide gördüm beta hcgde iyi ama tehliken var dinlen dedi ilişkiyide yasakladı birgün önce eşimle ilişkiye girdik bebege zarar vermemek için dikkat etmeye çalıştık ama benim üstte olmam çocuga zarar vermiş olabilirmi doktorum1 ay ilişkiye girmemem gerektiğiinide söyledi
 
Merhaba arkadaslar uzun bir aradan sonra tekrardan aranizdayim, 25 ekimde 7 haftalik bebegimi kaybetmistim, 3 aylik korunma surecim doluyor sonunda 3ay boyunca folikasitimi ictim son bir aydirda gunde 1 tane coraspin kullanmaya basladim. 1 hafta sonra 3. Adetimi olacagim. Insallah sonrasinda tekrar bebek calismalarina baslayacagiz.bu ayda rahmim iyilessin diye bal tarcin corekotu kurunu uyguladim bilmiyorum yararli oldumu. Allah bu sefer saglikla tamamina erdirir insallah:26: Allah bebek ozlemi duyan herkesin kucagini doldursun.
 


umarım rabbim tekrardan nasip eder o güzel duyguyu hayırlısıyla, evet dediğin gibi olabilir kanamamın derecesinden dolayı gerek görmemişş olabilir umarım şu dönemi hayırlısıyla atlatırım. dün doktor keseyi gördükten sonra ne kadarlık dedim 1 aylık falan dedi 15 gün sonra kontrole çağırdı bebeğin kalp atışlarını dinlemeye çalışcaz dedi kanamam oldugunda acile gittiğimde ordaki kadın doğumcuda adet tarihime göre hesapladı 5 hafta 1 günlük dedi. bebeğin kalp atışları ne zaman dinlenebiliyor acaba
 

Canım ben de 2 aralıkta bebeğimi kaybettim kürtaj oldum.. 9 haftalıktı ama 6 haftada kalmıştı.. Bize de iki adet dönemi verdi beklememiz için ilki geçti şükür ikinci adetimi de 10 gün sonra olucam inşallah biz de sonra tekrar debeyeceğiz bu sefer sağlıklı olur inşallah kuzum.. Rabbim kimsenin kucağını boş koymasın... bal tarçın çörek otunu nasıl yedin canım ben hiçbişi yapmadım sadece folik asiti kullanıyorum hiç bırakmadım o kadar..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…