Şimdi beni ne yapmalııı
Günlerdir soruyla uğraşıp duruyorum da cevap anahtarına tekrar bakmak hiç aklıma gelmemiş ..
sen yine iyisin benimki daha fena çözmüşüm zamanında şimdi kalkmış bir de hayır öyle değil diye cevaplıyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şimdi beni ne yapmalııı
Günlerdir soruyla uğraşıp duruyorum da cevap anahtarına tekrar bakmak hiç aklıma gelmemiş ..
o da olabilir cevap anahtarına bir daha bak yanlışsa hala ben sana doğrusunu göndereyim
sen yine iyisin benimki daha fena çözmüşüm zamanında şimdi kalkmış bir de hayır öyle değil diye cevaplıyorum
geçenlerde de ben takıldım böyle mat sorusuydu 16 yı 3 e bölüp 13 bulmuşumCevap belli olunca insan ister istemez o doğrultuda cevap arıyor.
O yüzden çok normal.
geçenlerde de ben takıldım böyle mat sorusuydu 16 yı 3 e bölüp 13 bulmuşum
nasıl yanlış olur cevap ya diye kendi kendime söylenip duruyordum sonradan dank etti
kızlar takıldım bu soruda yardımcı olurmusunuz
bir kişiparasının 1/15 i ile tanesi 75 tl olan biletten 32 tane alabiliyor.
buna göre bu kişinin parası kaç tl dir?
kızlar buda var..
bir miktar yumurtanın nakliye sırasında 2/9 u kırılırsa maliyet kaçta kaç artar?
75*32*15 = 36000
1/15 i ile kaç tane alacaksın diye düşünün.
Bu 75*32 yapar. Bunun gibi 15 tane varmış.
sütten sütün ağırlığının 1/4 ü kadar kaymak kaymaktan kaymağın ağırlığının 1/2si kadar tereyağı elde ediliyor buna göre 9 kg.tereyağı elde etmek için kaç kg.süt gereklidir ?
144 mü cevap? Doğru değilse anlatmayayım.
(2a+20) cm yükseklikten bırakılan bir top,yere vuruşundan sonra bir önceki düşüş yüksekliğinin 1/4 ü kadar yükselmektedir.
top yere ikinci vuruşundan sonra (a-6)cm yükseldiğine göre başlangınçta kaç cm den bırakılmıştır?
Sondan başa doğru gitmek gerek.sütten sütün ağırlığının 1/4 ü kadar kaymak kaymaktan kaymağın ağırlığının 1/2si kadar tereyağı elde ediliyor buna göre 9 kg.tereyağı elde etmek için kaç kg.süt gereklidir ?
1.vuruş:(2a+20) cm yükseklikten bırakılan bir top,yere vuruşundan sonra bir önceki düşüş yüksekliğinin 1/4 ü kadar yükselmektedir.
top yere ikinci vuruşundan sonra (a-6)cm yükseldiğine göre başlangınçta kaç cm den bırakılmıştır?
96+16 kısmında yanlışlık yok mu ? 2a+20 olarak vermiş bu şekilde de tam çıkmıyor arkadaş rakamları yanlış mı verdi acaba yoksa ben mi yanlışlık yapıyorumSondan başa doğru gitmek gerek.
Kaymağın 1/2 si tereyağı oluyorsa 9 kg tereyağı kaç kg kaymaktan çıkmış?
9*2=18
Sütün 1/4 ü kaymak oluyorsa,18 kg kaymak için
18*4=72 kg süt gerekir.
1.vuruş:
2a+20 nin 1/4 ü kadar yükselecek.
(2a+20)/4
2.vuruş:
(2a+20)/4 ün 1/4ü kadar yükselecek.
((2a+20)/4)*1/4=(2a+20)/16 olur.O da (a-6) ya eşitmiş.
(2a+20)/16=(a-6)
içler dışlar çarpımı
2a+20=16a-96
96+16=16a-2a
112=14a
a=8
ilk yüksekliği soruyor.2a+16 da a=8 i yerine koyuyoruz
2*8=16
16+8=24
başta 16 yazmıştım ama gönderdikten sonra kontrol ederken baktım 20 imiş düzeltmiştim,sen benden önce davranmışsın96+16 kısmında yanlışlık yok mu ? 2a+20 olarak vermiş bu şekilde de tam çıkmıyor arkadaş rakamları yanlış mı verdi acaba yoksa ben mi yanlışlık yapıyorum