How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2014 ygs/lys soru sorma konusu

bir kap 8 bardak su almaktadır.eğer bir bardağa 10gr. su eksik konursa bu kap 12 bardak su alacaktır. bu na göre kabın tamamı kaç gr su alır ?
yardımcı olacak biri varmı....

bir kap 8 bardak su almaktadır.eğer bir bardağa 10gr. su eksik konursa bu kap 12 bardak su alacaktır. bu na göre kabın tamamı kaç gr su alır ?
yardımcı olacak biri varmı....

8x = 12 ( x-10 )
8x = 12x-120
X = 30

8* 30 = 240

Bu tarz soruları denklem kurarak çözebilirsin, denklemlerden anlayamadığın bir yer varsa açıklayabilirim.

ardışık iki pozitif tek sayının kareleri farkı 104 olduğuna göre büyük sayı kaçtır? yardım lütfen:34:

(xkare ) ( x-2)'nin karesi olarak yazabilirsin.
Bunu da 2 kare farkına göre açarsan.
( x-x+2) (2x-2) olarak açabilirsin.
Buradan da x = 27 çıkar.

Son düzenleme:
ardışık iki pozitif tek sayının kareleri farkı 104 olduğuna göre büyük sayı kaçtır? yardım lütfen:34:

ardışık tek sayı dediği için n,2n+1,2n+3,2n+5... şeklinde gider (yani n=1 dersen 1,3,5... şeklinde) buradan herhangi ikisini alalım. Örneğin 1. sayı 2n+3(büyük sayı)
2. sayı 2n+1(küçük sayı ) olsun
Kareleri farkını alırsan 8n+8=104 çıkıyor. Buradan n=12 den büyük sayı yerine yazılınca 27 çıkıyor canım.

Son düzenleme:
Kızlar şu soruya bir bakar mısınız ?
Cevap C diyor sizce de bir yanlışlık yok mu ?

$Fizik 3 Cevap C.jpg

Kızlar şu soruya bir bakar mısınız ?
Cevap C diyor sizce de bir yanlışlık yok mu ?

Eki Görüntüle 799361
sen hangisi olarak düşündün?
oksijen tepkimeye O2 olarak giriyor ya bir molü 32 gramsa oksijenden 24 gramdan 3/4 mol girmiş azottan 14gramdan 2 mol girmiş oranları tam sayı yaparsak 4N 6O oluyor sadeleştirirsek a seçeneği doğru tepkimeyi yazarak yükseltgenme basamağını da bulursun ametaller zaten alışveriş yapıyorlar oksit olduğunu da biliyoruz geriye c kalıyor

sen hangisi olarak düşündün?
oksijen tepkimeye O2 olarak giriyor ya bir molü 32 gramsa oksijenden 24 gramdan 3/4 mol girmiş azottan 14gramdan 2 mol girmiş oranları tam sayı yaparsak 4N 6O oluyor sadeleştirirsek a seçeneği doğru tepkimeyi yazarak yükseltgenme basamağını da bulursun ametaller zaten alışveriş yapıyorlar oksit olduğunu da biliyoruz geriye c kalıyor

Ben ametal ametal arasında elektron ortaklaşması var olarak düşündüm. Alışveriş değil ama o şık olmasa bile 7/12 olarak birleşmemişler mi?

Ben ametal ametal arasında elektron ortaklaşması var olarak düşündüm. Alışveriş değil ama o şık olmasa bile 7/12 olarak birleşmemişler mi?

oluşan bileşikteki oranlarıyla hesaplarsak öyle olmuyor ama elektron alışverişi benim de kafamı karıştırdı şimdi baktım da kütlece birleşme oranı dememiş ondan c yanlış olabilir mi ama elektron alışverişi bana da saçma geldi hızlıca çözerken gözümden kaçmış orası aklıma takıldı bir araştırayım hangi kaynak bu

Son düzenleme:
oluşan bileşikteki oranlarıyla hesaplarsak öyle olmuyor ama elektron alışverişi benim de kafamı karıştırdı şimdi baktım da kütlece birleşme oranı dememiş ondan c yanlış olabilir mi ama elektron alışverişi bana da saçma geldi hızlıca çözerken gözümden kaçmış orası aklıma takıldı bir araştırayım hangi kaynak bu

Fem 10lu denemenin ilk denemesi bu.
Kütlece birleşme oranı dememiş ama kütleleri arasındaki değişim demiş sonuçta bunlar bileşik oluşurken değişmiyor mu ? :26:

Fem 10lu denemenin ilk denemesi bu.
Kütlece birleşme oranı dememiş ama kütleleri arasındaki değişim demiş sonuçta bunlar bileşik oluşurken değişmiyor mu ? :26:

sorun şimdi çözüldü :1: benim de kafam karıştı yok yere çözdüğün yer cevabı yanlış vermiş canım bendeki kitapçık doğru cevaba d seçeneği diyor.
üstelik çözmüşüm ben bu soruyu gülsem mi ağlasam mı bilemedim :9:

sorun şimdi çözüldü :1: benim de kafam karıştı yok yere çözdüğün yer cevabı yanlış vermiş canım bendeki kitapçık doğru cevaba d seçeneği diyor.
üstelik çözmüşüm ben bu soruyu gülsem mi ağlasam mı bilemedim :9:

Ciddi misin ? Ayy kaç günden beri ben durup durup bu soruya bakıyorum sinir oldum kafama takılınca :1:
Çok teşekkür ederim.
Son çözdüğüm denemede de 1 soru 1 soru boşuna yanlış gözükmüş bak :19:

Ciddi misin ? Ayy kaç günden beri ben durup durup bu soruya bakıyorum sinir oldum kafama takılınca :1:
Çok teşekkür ederim.
Son çözdüğüm denemede de 1 soru 1 soru boşuna yanlış gözükmüş bak :19:

saf saf oturmuş elektron konusunu araştırıyorum akademik konulara bile daldım düşün artık:9::9::9::9:
belki daha fazla yanlış vardır 1 tane değildir cevap anahtarında siteden mi çözdün

saf saf oturmuş elektron konusunu araştırıyorum akademik konulara bile daldım düşün artık:9::9::9::9:
belki daha fazla yanlış vardır 1 tane değildir cevap anahtarında siteden mi çözdün

Hayır pdfsi vardı elimde ondan çözdüm ama direk taratılmış sonuçta.
Şeyy ben yanlış bakmamışımdır dimi cevaba ? :4:

Şimdi beni ne yapmalııı :4:
Günlerdir soruyla uğraşıp duruyorum da cevap anahtarına tekrar bakmak hiç aklıma gelmemiş .. :53:

Back