2014 ygs/lys mezunlar grubu oluşturalım

1 yıl daha hazırlancaz desene :) dersane kaydımı şimdiden yaptırdım ben :)

Evet 1 yıl daha çalışacaz maalesef :) Aman olsun bu yıl kazanıyım da bir kere daha hazırlanıyım önemli değill :)) hangi bölümü düşünüyorsun canımm ? :)) Ben gitmeyeceğim kendim çalışcam evde :)

ünide mi ? bu arada ben eşit ağırlıkçıyım sen tatlım :)

slm kızlar:)ben universıte ogrencısıyım kımya muhendıslıgı halıyle sayısal cıkışlıyım ve bu sene kardesimide sbs sınavlarına hazırladım ve ankarada ıyı bır anadolu lısesıne yerlesıcek inş:)bu konularda bıraz deneyımım oldugu ıcın cozemedıgınız sorularda (ozellıkle matematık geometri kımya) ve calısma teknıklerı hakkında elımden geldıgınce hem ozelden hem burdan yardımcı olmaya calısırım herkese basarılar dılerım:)

yok anacım bu kitaplara para yetiştiremeyeceğim ben gerisin geri üniye yollarlar beni bu gidişle annemler bildiğiniz ucuz ikinci el kitap satan siteler veya kazanmış kitaplarını satan (yüzde 90 boş olacak şekilde) var mı kızlar

Valla harika olurr :) ilk olarak biraz çalışma tekniklerinden falan bahsetsen harika olur yaa :) mutlaka yapın veya yapmayın dediklerinden :)

hangi bölümü düşünüyorsun dedin ya tatlım :)

Off kusura bakma ya :) akşam üzeri biraz rahatsızdım tam anlayamadım :) evet üniversitede hangi bölüm istiyorsun demek istemiştim :)

tabıkı yazarım oncelıkle calısma teknıklerınden bahsedıyım bırazcık;
-konu calısırken en onemlı sey ozet cıkarmak kendınıze her ders ıcın bıtane seffaf dosya alın calısmaya basladıgınız zaman duz beyaz agıda calısacagınız konunun ozetını cıkarın ozellıkle geometrı bıyolojı tarıh cografya kımya gıbı derslerde cok cok ısınıze yarar calıstıktıktan sonra ıse bu ozetlerı atmayın dosyalarda saklayın zaman zaman tekrar etmek ıstedıgınızde hem acıp bakarsınız hemde zaman kaybı olur dıye dusunmeyın kendı cıkardıgınız ozet emın olun akılda daha kalıcı oluyo:)
-ozellıkle cografya kımya ve bıyolojı gıbı derslerde sekıller cok onemlı helekı bıyolojıde sıstemler konusunda renklı kalemlerle cızın zaman kaybı olmaz aksıne renkler daha cok akılda kalır ve gorsel hafızanız guclenır:)(ben boyle calısmıstım bıyolojıye full cekmıstım:)
-turkce ıcınse her aksam yarım saatte olsa kıtap okumanızı tavsıye ederım ben hazırlanırken hıc turkce sorusu cozmedım hep kıtap okurdum bızım zamanımızda turkceden 30 soru vardı ve ben 27 net cıkarmıstım sız hıc cozmeyın demem ama kıtap okumak okudugunuzu daha ıyı anlamaya yardımcı olur:)
-geometrı cok nankor bı derstır bır hafta cozmeyın hemen unutursunuz mumkunse hergun 1 test cozmeye calısın kıtabın cozumlu orneklerınede mutlaka bakın:)
-mat 2 den sakın ama sakın korkmayın aslında en kolay sorular mat 2 den cıkar hanı zor gıbı gorunur ama ufak detayını bıldıkten sonra cozmesı cok kolaydır ogrencıler korktugu ıcın genelde yapamaz osym de bunu bılır ve en kolay soruları mat 2 den sorar ama ogrencı bılmedıgı ıcın gene yapamaz:)
-hanı yukarda yazmıstımya kıtap okumak anlamayı guclendırır dıye bır ay kıtap okuyun hergun yarım saat sonrasında bırıncı bolumdekı felsefe sorularını cozmeye calısın cozebıldıgınızı goreceksınız:)sıze artıdan puan kazandırır:)
sımdılık aklıma gelenler bunlar kızlar ben kardesımı de hep ozet cıkartarak calıstırdım ozellıkle tavsıye ettıgım madde odur genede aklınıza takılan olursa sarbılırsınız:)

Çok güzel anlatmışsınız, not konusunda bir ilave de ben yapmak istiyorum, ders çalışırken not çıkarmak için çok uğraşıp inci gibi yazmaya çalışırken anlamamız zorlaşıyormuş beyinin anlama hızı bizim yazma hızımızdan yüksek olduğundan yazı hızının yavaşlığında sıkılıp anlamayı zorlaştırıyormuş, ben bu yüzden karalama yapar gibi hızlı notlar alıyorum çalışırken, haftada bir gün tekrar yaparken de o haftaki karalamalarımı temize çekip, o zamana kadar çıkardığım bütün notları da tekrar okuyorum çok iyi oluyor.
Türkçe konusunda kesinlikle katılıyorum, ben de ilk sınava girdiğim zamanlar sadece kitap okurdum hiç türkçe sorusu çözmüşlüğüm yoktur 30da 29 yapmıştım, aynı şekilde tarih ve felsefeye de çok katkısı olmuştu.
Benim sormak istediğim, ders çalışırken tükettiğiniz bir şey var mıydı? İÇecek olabilir yiyecek olabilir, ilk zamanlardaki gibi uykum gelmiyor çalışırken ama yine de zaman zaman uyku bastırabiliyor normalde uykum olmamasına rağmen.

hımmm ben bısey ıcmezdım cunku kahve kola cay tuketınce bı yerden sonra mıdem agrımaya baslardı yada agrımasa bıle ekşimiş gıbı olurdu ama ben dersaneden oglen gelırdım mutlaka ıkı yada 3 saat uyurdum hem beynımın yenılendıgını hıssederdım hemde aksam derse oturdugumda dınc olurdum o yuzden eger sabah erkek kalkıyosanız kı ben dersaneye gıtmek ıcın 7 de kalkardım oglen uykusu mutlaka tavsıye ederım bı tavsıyede daha bulunıyım bırıncı donem normal tempoda gıdın yanı cok ust sevıye bı calısma hızında dıılde normal tempoda ıkıncı donem daha yogun calısın ılk donem cok yuklenıldıgı zaman ıkıncı donem ogrencılerde buhran olusuyo ve calısma bırakılıyo kendımden de bılıyorum ama ılk donem normal tempoda gıdılınce ıkıncı donem sıkılınmamış oldugu ıcın hem acıklar daha kolay kapatılıyo hemde sınava dogru calısılan butun konular daha akılda kalıyo sadece ıkıncı donem bıle calısarak kazanan cok arkadasım var:)

Çok güzel tavsiyelerin için teşekkür ederim :) çok işime yarayacak eminimm :) kardeşin dershaneye gitmeden mi kazandı :) ?

birde günlük adam gibi tek derse mi çalışalım yoksa iki üç derse azar azar mı çalışalım ?

Son düzenleme:

soyle soylıyım kardesım hem dersaneye hem ozel derse gıttı ancak kendısı hıc calısmazdı sıralamalarda cok kotuydu ben calsıtırmaya basladıktan sonra duzeldı hanı bosa gondermıs olduk ozel derse de dersaneyede ama sunu soylıyım hem kendın calısmak hemde bırınden destek almak şart:)

Sabah erken kalkıyorum 7.30 gibi ama gündüz uykusu çok yorgun olmadıkça uyuyamıyorum, uyku konusunda çok sabit bir düzenim var istesem de pek değiştiremiyorum ne yazık ki. Benim de midem de problem var kahve içiyorum genelde ama bir süre sonra rahatsız edebiliyor. Sizce az ve çok sınırı nedir ? Şu an ne kadar çalışmalıyım ilk 15 bin için ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…