erkek pek anlamaz o işlerden. bi de çalışmıyorsan sen, snein için daha fena. ayrı ev gibi olmaz aynı apartmanda olunca aynı evde gibi olur gece yatmaya kendi evine gidersin sadece. tanıdıklarım var böyle diyorlar yani.
çok dğru düşünmüşsün ve iyi ki ikna etmişsin canm. sonradan sıkıntı çekmektense tek derdiniz kira olsun. uzakta olunca bile her şeye karışıyolar.
bizimkiler bizden uzakta iki aile de farklı şehirde biz aynı şehirdeyiz nişanlımla ama bize yine de karışan oluyor laf söylesen bi dert söylemesen ayrı dert. üzülüyorlar bişi diyince demeyince de ben huzursuz oluyorum. bi geçseydi şu düğün işleri :)
inşallah çok sıkıntı olmadan yaparsınız canım düğününüzü
aynen askerde şimdi evli,çocuğu olanları görünce bu erkek milleti hemen netleştirmek ister bişeyleri (bu arada bizim askerlik için 5 senemiz varmış daha aaaah ahhh) kesinlikle bekar çevreye mesafe konması da şart aynı kafadanız. ayy 2 yaşında kreşe mi verilir dicem de ne yapsın kızcağız mecbur olunca. hiç sıcak bakmıyorum kreşlere ama bi noktada mecbur kalınıyo. hayırlısı hepimiz için...
Rabbim yardımcın olsun çok zor yalnız kalmak bu evrede =( benim bir arkadaşım malatyada öğretmendi herşeyi annesiyle kayınvalidesi baktı,kıza resmini yolladılar bu şekilde olmuştu eşya seçimleri falan,aklıma geliverdi şimdi =)
teklif gelir gelmez hemen yazıcam söz=)
ya nişan için salon tutmucaz istemenin ertesi günü olacak. bi de bizdeki mesafeyi biliyosun ya; sohbet ortamı olması çok önemli ama hiç müzik olmamalı mı ki? bir de biz erkek arkadaşımla bir herkesten daha mı geç gitmeliyiz yoksa ben de ailemle erkenden orda bulunup hoşgeldiniz mi demeliyim? bi de fotoğraf sorunsalı var. evde nişan olacak abartmıyayım diyorum ama dış çekim istiyorum nasıl bi albüm yada paket abartısız olur? fiyatlar korkunç... ooooof offff =(
Rabbim yardımcın olsun çok zor yalnız kalmak bu evrede =( benim bir arkadaşım malatyada öğretmendi herşeyi annesiyle kayınvalidesi baktı,kıza resmini yolladılar bu şekilde olmuştu eşya seçimleri falan,aklıma geliverdi şimdi =)
teklif gelir gelmez hemen yazıcam söz=)
ya nişan için salon tutmucaz istemenin ertesi günü olacak. bi de bizdeki mesafeyi biliyosun ya; sohbet ortamı olması çok önemli ama hiç müzik olmamalı mı ki? bir de biz erkek arkadaşımla bir herkesten daha mı geç gitmeliyiz yoksa ben de ailemle erkenden orda bulunup hoşgeldiniz mi demeliyim? bi de fotoğraf sorunsalı var. evde nişan olacak abartmıyayım diyorum ama dış çekim istiyorum nasıl bi albüm yada paket abartısız olur? fiyatlar korkunç... ooooof offff =(
erkee göre hava hoş zaten, sen çalışacaksın yorgun olacaksın zaten ne güzel annemlerde yeriz sana da zahmet olmaz bile dedi, bunu bile iyi bişey olarak görüyo erkek aklı. dedim ben yorulmak istiyorum, gerekirse yemek yapamayıp seninle kavga etmek istiyorum, ama evimde olmak istiyorum. yemegi beraber yedkten sonra ayrı evimiz niye olsun ki? alsınlar bize bi oda oldu olacak aynı evde yaşayalımmneyse ki bu dertten kurtuldum, bi daha açamaz heralde bu konuyu, tabi ilerde kayınvalidem falan illa da gelin oturun demezse.. ayy ben tanımadan önyargılı yaklaşıyorum yaa, çok fenayım bu konuda. hiç tanışmasak olmaz mı bile dedm düşünün yani
hepimiz sıkıntısız belasız atlatalım inşalah bütün hazırlıkları, sonra evimizde mutlu olalım oohhh
ben de bakıp nişanlıma gönderiyorum resim o şekilde bakıyoruz ama benim için işkenceye dönüştü bu iş. hayırlısıyla bi atlatsaydık şu dönemi.
cnaım bizim nişan da öyle olmuştu ama bizim ailelerimiz önceden tanışıyordu. hiç müzik olmadan nişan olduğunu anlamazsın ki canım. söz gibi bişi olur o zaman. bu kadarıyla mutlu olurum yeter diyorsan sen bilirsin ama bence müzik olmalı. onlar nişan olacağı gün mü gelecekler? mesela bizimkiler perşembe günü gelmişlerdi o gün çarşıya çıkıp alınacaklar alındı. ben beğenmiştim zaten her şeyi götürdüm onlar aldı alınacakları. ben de kendi alacaklarımı aldım onlar için. o akşam eve gelince perşembe günü yani isteme oldu. cuma günü öyle geçti. cumartesi günü de nişan yaptık evde oldu bizimki de. kuaföre flaan illa ki gidersin o gün? sen kuaföre gittim geldim diyene kadar zaten saat baya geçiyo. eve geldiğinde her şey hazırlanmış olur.
ben kuaförden geldiğimde herkes toplanmıştı. çok kalabalık değildik sadece yakın akrabalarımız ve komşularımız vardı. içeri girerken kapıda gördüklerime hoşgeldiniz dedim başka odaya geçtim. müzik işini falan önceden ayarlamıştım ben, biz içeri girerken müzik açtılar dans ettik. sonra oturduk biraz. yüzüklerimiz takıldı pasta kestik snra oynadık öyle bitti.
fotoğraf kesinlikle istediğini yaptırmanı öneriyorum canım sonra pişman oluyor insan. bizim nişan çok aceleye geldi o yzden ayarlama yapamadık fotoğrafçı işini. sadece stüdyo çekimi oldu onu da rastgele bi yer ayarladım bi yer bilmediğim için. fotolarımız berbat. evde çekilenler de doğru düzgün çekilmemiş geneli flu :) elimde bişey kalmadı bu yüzden çok üzülüyorum. fiyatları konusunda fikrim yok ama çok güzel oluyor çıkan sonuçlar
erkee göre hava hoş zaten, sen çalışacaksın yorgun olacaksın zaten ne güzel annemlerde yeriz sana da zahmet olmaz bile dedi, bunu bile iyi bişey olarak görüyo erkek aklı. dedim ben yorulmak istiyorum, gerekirse yemek yapamayıp seninle kavga etmek istiyorum, ama evimde olmak istiyorum. yemegi beraber yedkten sonra ayrı evimiz niye olsun ki? alsınlar bize bi oda oldu olacak aynı evde yaşayalımmneyse ki bu dertten kurtuldum, bi daha açamaz heralde bu konuyu, tabi ilerde kayınvalidem falan illa da gelin oturun demezse.. ayy ben tanımadan önyargılı yaklaşıyorum yaa, çok fenayım bu konuda. hiç tanışmasak olmaz mı bile dedm düşünün yani
hepimiz sıkıntısız belasız atlatalım inşalah bütün hazırlıkları, sonra evimizde mutlu olalım oohhh
biraz tembellk de var sanırım sevgilimde, ona kalsa herşeyi ben yapabilirim, onun için hiç fark etmezzorla işin içine onu da katmaya çalışıyorum, mobilya araştır dedi, netten araştırıp resim yoluyorum falan, yırtamayacagını anlasın o işlerden
arkadaşlarıyla görüşmesin diyemem tabiki ama sürekli de olmaz yani, gerçi benm safım dio bana " arkadaşlarımla arada çıkmama izin vrsisn dimi " diebende arada veririm, ama arada, abartmak yok dedm gidecegi zamn laf dinlemez de işte insanın gönlü oluyo böle sorunca
yarı profesyonel fotograf makinaları var ya, onlardan yok mu hiç tanıdıgın birilerinde. bi arkadaşın çeksin resmlerinizi mesela, yüzlerce fotograf alabiliyor onlar, gidip gönlünüzce istediginiz yerde çekilirsiniz, sonra da gözüne güzel gelenleri fotografcıdan çıkartır asarsın duvarına, ya da albüm yaparsın olmz mı
erkekler düşünmeden konuşur ya illa, onun açısından bakınca kira vermeyecez böylece daha rahat yaşayacaz, zaten kapıları ayrı bacaları ayrı, en azından bikaç sene rahatlayana kadar oturalım dedi. ama ben bu numaraları yer miyimm, yemeemmm
efendi gibi 2 saat anlattm tel de bize şöle sıkıntısı olur, böle skıntısı olur die. bak dedm aileni tanımadan bunu sölüyorm sana ki beni yanlış anlama sonradan ama ben istemem. evimize gelen giden bile olmaz, gelen aşağı annenlere girer, düzenimiz olmaz bilmem ne. hep beni kandırmaya çalıştı. bak az bi sesimiz çıksa merak ederler, gelirler rahat edemeyiz bilmem ne die die ikna ettimmher ay kira zamanı dırdır ederim sana dedi, ben de ayda bigun bişey olmaz ben seni çekerim nasıl olsa 29 gün sen beni dinleyeceksn dedm şükür ki atlattk bu konuyu..
benm ailem de onun ailesi de aynı memlekette de benm korkumda çok karışan olur mu acaba diye. kendi anneme bi şekilde söz geçirirm de onun annesine gelme de diyemem, karışılmasını da sevmem.. ben herşeyn ikimizin zevkine göre olmasnı istiyorum, takıntılıyım da biraz bu konuda, işte yakın olunca da bu ıskıntılardan korkuyorum
erkek arkadaşım annesine baay düşkün , gerçi şuan asker psikolojisiyle de öyle olabilir, annesi yakın zamanda kanser atlattı o yuzden de olabilir, tam bilemiyorum. geçen bu ev mevzunda da altta anam yanımda karım olur daha ne isterm dedi, anana meraklıysan yanında kal ben arada görmeye gelirim seni dedim de tamam tamam senin yanındaym diokötü insanlar değillerdir eminim de ben içli dışlı olmak istemiyorum, daha önce öle bi hataa yaptm çünkü, bu sefer her şeyine karışma hakkı buluyorlar, ben öle olsun istemiyorum. kendi ailemle de onun ailesiyle de mesafeli olalım, ayrı bi dunya kuralm ne gerek var ki fazla samimiyete..
öncedn yaşadıklarımdan dolayı da sanırım korkuyorum biraz, fazla muhabbet tez ayrılık getirr misali yani. hayırlısı bakalım, şimdilk atlattk üst kat mevzunu, bi daha da benm şerrmden korkusuna açamaz sanırım
inşallah gönlüne göre olur herşey canım, mardine gitmek büyük cesaret ama çok güzel yerler diye duydum, inşallah kütahyada da mardinde de çookk mutlu olursunuz
ayy ne güzel herşeyiniz hazırmışş, aynı tarihlerde evlenmeyi düşünüyoruz ama daha benm hiç hazırlıgım yokkkk
canım hayırlı olsun şimdiden. umarım herşey gönlünüzce olur. elektrikli ev aletlerini falan bende son dakikalara bıraktım çünkü her gün yeni bişey çıkıyo. ama toplam bi set olarak alsan 2.000 tlyi bile bulmuyor. acelesi yok. benimde kalan şeylerim tamam sayılır bi mobilya kalıyor. o da mayıs gibi ev tutulunca tabi ki.. balayına gelince ocak gibi fiyatlar açılıyor. sakın şubatı çok geçirme. fiyatlar deli gibi artacak. ne taraf düşünüyorsunuz?
bizim şöyle olacak;cumartesi gelip isteyecekler. yüzük falan takılmayacak. pazar da nişan olacak işte (yada cuma-cumartesi) bir daha git gel olmasın onlara diye.bohçalar da önceden hazırlanmış olacak. annem de tutturmuş müzik olmasın sohbet ortamı olması lazım diye. bende müzik olsun isterim sonuçta abiye alcam bilmem ne oturup pasta yemek için değil tabi ki... işte müzik olmalı mı? olacaksa şarkı seçimi lazım.. pasta nasıl olmalı? yüzükleri kim takar ? falan. bir de benim anne biraz fenadır kontrol hep kendinde olsun ister. ben kayınvalide adayımdan ziyade onunla papaz olucam. dün baya tartıştık da erkek arkadaşım arayı buldu. bana kuzenimin sünnetinde giydiğim elbiseyi giymemi söyledi şaka gibi yaaaa.daha bi ton şey söyledi de. sinirden titriyodum bildiğin. şu anda işsiz olduğum için de gıkımı çıkaramıyorujm. erkek arkadaşıma söyledim erteleyelim ben iş bulana kadar dedim. kabul etmedi gerekirse herşeyi ben hallederim dedi. ailesi de bir o kadar anlayışlı. insanın kendi ailesinin sorun çıkarması çok kötü bi durum. birine söylesem bu senin nişanın senin istediğin gibi olacak der ama öyle olmuyor işte anne yani nihayetinde. nasıl denge kurarım bilmiyorum
Sağol canım aslına bakarsan daha çok şeyi halletmemiz lazım ama önümüzde 10 ay var hallederiz diye düşünüyorum.
Sağol canım hepimizin hayırlrı olur inşallah. Mayıs ayında evleneceğimiz için Antalya Voyage belek ya da Cornella Diamond arasındayım. Egeye kesinlikle gitmem deniz mayıs ayında buz gibi. Öyle ordan oraya gün boyu koşturacağımız yorularak döneceğimiz bir kültür turu filan da istemiyorum. Yiyip , içip ,yatıpdüğün stresini atacağımız dinleneceğimiz türden bir balayı düşünüyoruz. Ya kızlar bu arada bizim davetli sayımız çok arttı fakat tutmayı düşündüğümüz yer küçük kaldı 650 kişiyi bulacağız galiba ama tutmak istediğimiz yer sadece 350 kişilik yemekli kapasitesi. Zaten 650 kişilik yemekli düğün de yapmamız imkansız önce nikah yapalım sonra 250 kişilik yemekli düğün mü yapalım yine aynı mekanda kafam karıştı şimdi ya. :26:
cumartesi erken gelsinler gün boyu sohbetlerini etsinler yeter :) annene anlatsan canım bi kere nişanım olacak böyle olmasını istiyorum yoksa mutsuz olucam falan diye anlamaz mı? sen her ihtimale karşı müziklerini falan ayarla canım duruma göre bakarsın. öyle abiye alıp sus pus oturmak olmaz yani.
pastayı bi pastaneyle falan göüşürsün fiyatta anlaşırsın pastanın şeklini seçersin o gün de gidip alırsın. ben burda özdilekte yaptırmmıştım çok da güzel yapmışlardı.
yüzükleri de sizin seçtiğiniz biri takar. ve denir ki evliliği güzel olan birine taktır ki sana da uğur getirsin. canım nişan kıyafetini zaten erkek tarafı alıyor.
canım kıbrıs neden düşünmüyosun balayı için. biz dün bi tur şirketine sorduk nuhun gemisi diye bi otel var allahım akıllara zarar. orası otelse diğerleri ne dedirten cinsten (belki bana öyle gelmiştir)
düğün salonunu tutmamışsınız sanırım henüz. bu durumda 650 kişi yemekli yapamayacaksanız ya yemeksiz 650 kişi çağıracaksınız yada 300 kişiden vazgeçeceksiniz sanırım. biz düğünü yemekli düşünmüyoruz. zaten mardinde olacak düğün adetlerini de çok bilmem...
aynen canım haklısın biraz yaygara çıkacak. çok dediğim dedik olduğu için anlamaz. yani iyi tamam istediğin gibi olsun der ama öyle bi halde söyler ki burnundan gelir zaten. ama dediğin gibi mutsuz olmak istemiyorum. özdilek izmirde de var olmadı bende bakayım biraz uzak ama... yarından itibaren erkek arkadaşımla balayı,pasta,müzikler noktasında istişarelere başlıyoruz bakalım hayırlısıyla =)
ayy alemsin sen de canım hiç tanışmasak olmaz mı demene bayıldım
ohoo bi de çalışıyormuşsun o zaman ne kirası düşünüyorsunuz çift maaşlı olmak bi ayrıcalık :) ben de senin gibi düşünüyorum canım ne kadar iyi olursa olsun benden uzak olsunlar kendi ailem için de aynı şeyi düşünüyorum ben. uzakta olunca daha tatlı olur daha kıymetli olursun diye düşünüyorum.
amiiiiinnnnnnnnnnn inşallah :)
bizim şöyle olacak;cumartesi gelip isteyecekler. yüzük falan takılmayacak. pazar da nişan olacak işte (yada cuma-cumartesi) bir daha git gel olmasın onlara diye.bohçalar da önceden hazırlanmış olacak. annem de tutturmuş müzik olmasın sohbet ortamı olması lazım diye. bende müzik olsun isterim sonuçta abiye alcam bilmem ne oturup pasta yemek için değil tabi ki... işte müzik olmalı mı? olacaksa şarkı seçimi lazım.. pasta nasıl olmalı? yüzükleri kim takar ? falan. bir de benim anne biraz fenadır kontrol hep kendinde olsun ister. ben kayınvalide adayımdan ziyade onunla papaz olucam. dün baya tartıştık da erkek arkadaşım arayı buldu. bana kuzenimin sünnetinde giydiğim elbiseyi giymemi söyledi şaka gibi yaaaa.daha bi ton şey söyledi de. sinirden titriyodum bildiğin. şu anda işsiz olduğum için de gıkımı çıkaramıyorujm. erkek arkadaşıma söyledim erteleyelim ben iş bulana kadar dedim. kabul etmedi gerekirse herşeyi ben hallederim dedi. ailesi de bir o kadar anlayışlı. insanın kendi ailesinin sorun çıkarması çok kötü bi durum. birine söylesem bu senin nişanın senin istediğin gibi olacak der ama öyle olmuyor işte anne yani nihayetinde. nasıl denge kurarım bilmiyorum
ben tam bi teknoloji özürlüyüm. o makinelerde falan photoshop yapılabiliyo mu ? ne bileyim mesela aşağıda eklediğim gibi resimler istiyorum ben. yüzümüzdeki pürüzler onlar bunlar olmasın istiyorum olur mu ki öyle ?
Eki Görüntüle 767942 Eki Görüntüle 767943 Eki Görüntüle 767944 Eki Görüntüle 767942 Eki Görüntüle 767943 Eki Görüntüle 767944
Sağol canım aslına bakarsan daha çok şeyi halletmemiz lazım ama önümüzde 10 ay var hallederiz diye düşünüyorum.
Sağol canım hepimizin hayırlrı olur inşallah. Mayıs ayında evleneceğimiz için Antalya Voyage belek ya da Cornella Diamond arasındayım. Egeye kesinlikle gitmem deniz mayıs ayında buz gibi. Öyle ordan oraya gün boyu koşturacağımız yorularak döneceğimiz bir kültür turu filan da istemiyorum. Yiyip , içip ,yatıpdüğün stresini atacağımız dinleneceğimiz türden bir balayı düşünüyoruz. Ya kızlar bu arada bizim davetli sayımız çok arttı fakat tutmayı düşündüğümüz yer küçük kaldı 650 kişiyi bulacağız galiba ama tutmak istediğimiz yer sadece 350 kişilik yemekli kapasitesi. Zaten 650 kişilik yemekli düğün de yapmamız imkansız önce nikah yapalım sonra 250 kişilik yemekli düğün mü yapalım yine aynı mekanda kafam karıştı şimdi ya. :26:
nuhun gemisi dediğin otele benim bir arkadaşım gitti işyeriyle beraber gittiler. bana demişti harika bi yer balayına gidebilirsin diye. bilgi almak istersen arkadaşa sorayım canım
tanışmayalım işte bizim de farkımız olsun başkalarından dedm ama yemedii
senin annenin bir değişik versiyonu benm de baba da var canım, ama ben anneme dedim şimdiden daha en güzel günlerimi mahvetmesine izin vermeyecem die. isterse küssün bana umrumda değil, ama ilerde keşke şunu giyseydim, keşke şöyle olsaydı demem, kusura bakmasın kimse. tabi benm arada denge kurmaya çalışan bir anne var, sizde durumlar nasıldır tam bilmiyorm ama dinleme biraz, boşver.. nişanlın ben hallederm demiş nasıl olsaailesi de anlayışlıymış ne güzel, sabret biraz daha, zamanla denge bir şekilde kurulur
makinalarda yapılmıyor ama bilgisayar programlarıyla yapılıyor. benm ofisten arkadaşm evlenecek de dış mekan çekimi, albümlerde dahil 600 tl e anlaşmış mesela, eğer çok diyorsan o fiyat için, bi fotografçıyla konuşabilirsin, biz resmleri getirsek siz ne kadara yaparsınız falan gibi. onlar hallederler diye düşünüyorum, hemde daha uyguna gelir, bence sen bi fotografcıyla konuş canım
ben balayı için mavi tur istiyorum, araştırdım da biraz, izmirden çıkış 7 gün yunan adaları geziliyor gemiyle beraber, sonra da istanbula bırakıyor gemi. hem az insan olur, hem de deniz hep huzur vermiştir bana diye düşündüm. ama bunu paşaya söleyince daha nelerle çıkacan acaba karşıma dedidaha 10 ay var ikna etmem lazıımmmm
sezosh nişan için böle bi kıyafet düşünmez misiin? eğer evde olursa benm nişanım die internetten bi yerden bulup kaydetmiştim hemen
Eki Görüntüle 768546
ben uzun elbise düşünüyorum. bayram bitiminde izmirden bakıcam. kafamda 3 aşağı 5 yukarı bi model var. resimleri atayım. rengini de sanırım beğendim ama bana yakışır mı onu bilmiyorum. ben size göstereyim siz de fikrinizi söyleyin kızlar. ilk 3 resim kafamdaki elbise modeli (ama illa bu olsun demiyorum) 4. resim açık mercan rengi olan kafamdaki renk. en sondaki de benim şu anki halim. eğer bu saç rengiyle o renk gitmeyecek gibi olursa rengimi değiştirebilirim =) yada benim aklıma gelmeyen bi renk de önerebilrisiniz... help meee
Eki Görüntüle 768587 Eki Görüntüle 768588 Eki Görüntüle 768589 Eki Görüntüle 768590 Eki Görüntüle 768591
elbisenin modeline bayıldıımmmmrenk olarak aklından geçen renkte çok güzel bi renk, üstünde nasıl durdugunu sen daha iyi bilirsin tabi, ama çok güzel olacaksın bencee
abiye kıyafet konusunda tam bir özürlüyüm ben, hiç yakıştıramıyorum kendime, begenemiyorum da doğru düzgün. sırf bu yuzden nişan yapmadan direk sözden düğüne atlayabilirim yani
canım kıbrıs neden düşünmüyosun balayı için. biz dün bi tur şirketine sorduk nuhun gemisi diye bi otel var allahım akıllara zarar. orası otelse diğerleri ne dedirten cinsten (belki bana öyle gelmiştir)
düğün salonunu tutmamışsınız sanırım henüz. bu durumda 650 kişi yemekli yapamayacaksanız ya yemeksiz 650 kişi çağıracaksınız yada 300 kişiden vazgeçeceksiniz sanırım. biz düğünü yemekli düşünmüyoruz. zaten mardinde olacak düğün adetlerini de çok bilmem...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?