2014 Şubat Anneleri

çoooooooooook mutluyum çooooooooooook bebişi gördüm kalp atışını da dinledim derin bir oh çektim :)))))))))çok şükür

Anne'nin kan grubunun Rh(-) olduğu ve babanın kan grubunun Rh(+) olduğu durumlarda eğer bebeğin kan grubu Rh(+) olmuş ise olur. benim kardesimdede kan uyusmazligi olmustu annem AB(-) babam AB Rh(+) kardesim dogunca kan uyusmazligi oldu mudahale edildi suanda kan grubu AB Rh (+). Kan grubunuz ne senin - esinin + mi?
yok ben de eşimde pozitifiz
acaba dedim ben 0 aşim A OLDUĞUNDAN etki eder mi?
ama etmez sanırım
dğn doktorda sordu emşnmisiniz kanlarınızdan diye
değişmediyse20 yıldır pozitifim:)

kuzum iyi değildim ya bulantı kusma...yemek yiyemiyodum....yemeye calısıyrm çıkarıyorum...bugün cok şükür iyiyim:nazar:

o yüzden izin aldım...çünkü ayakta duracak halim yoktu:KK50:

mide yanması bebeğin saclarının oluştuğu zaman da olurmuş....ne kadar doğru bilmiyorum ama...benim midem agrıyo 2 gündür...gece uyanıyorum ağrısına...prospektüse bakmıştım ama tekrar bakmadım şimdi aklıma geldi acaba yan etkisi mi diye..

progesteron günde 400 mg alıyorum şuan sadece yorgunluk ve uyku yaptı
eğerki sen de farklı bi durum vaqrsa vajinal al istersen

Herkese merhabalar.. Son regl dönemim 8 mayıstı.
Doktorum biraz relax biri heyecanımı yatıştırmak için olsa gerek ilk gittiğimde (9 Haziran) panikleme, hamile olabilirsin ya da olmayabilirsin şeklinde gayet umarsız takıldı. Ultrasonda birşey göremedik. Biraz bekleyelim, testlerle falan yormayalım, akışına bırak dedi :))

18 haziranda ultrasonda minik bir karartı anca görebildik. Ama çok küçük olduğunu söyledi. bir dahakine vaj ultrason yaparız dedi.
22 haziranda hafif bir kanamam oldu. Hemen doktora gittik bu kez vaj ultrason yapıldı. Keseyi çok net gördük. 5 haftalık görünüyor dedi. Hesaplamalara göre 6 haftanın sonunda olması gerekmiyor mu? kafama takıldı da :))

Henüz kalp atışı yoktu. Rahmin ters o yüzden göremiyormuşuz dedi doktor. Kanamanın nerden olduğu belli değil. 10 gün rapor aldım. Evdeyim ilk 2 gün çok paniklemiştim ama bugün iyiyim. Bebebğimi içimde bir yerlerde hissediyorum hala :))
Allah hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin. Bizlere de torun sevebilecek sağlıklı ve uzun bir ömür versin...

geçdöllenme olabilir
ben akıntıdan kontrol ederdim yumurtalamyı
oyüzden tam biliyorum günü
ultrasonda da aynı çıkıo zaten

kızlar, bende saç boyatma konusunda cok kararsızım kimileri kimyasal boya olmadıgı takdirde boyatılabileceğini söylüyor, kimileri ise bu fikre tamamen karsı cıkıyor. bu konu ayrı bide ağda konusu war, yine bir kısım hic bi sakıncası yok diyor 9ay yaptırılır, kimi ise ani kasılmalar yüzünden kesinlikle yapılmamalı diyor. sizin fikriniz nedir..

en azından 3 4 ay yaptırma
çünkü şu dönem bebeğin temel organları şekillenio
çocuğa geçme ihtimali var
buarada dün belgeselde izledim kafein ve alkol ayrıca sigara dumanından da uzak durun bunlarda direk bebeğe gidiyormuş
ve büyümede gerilik yapıyormuş

canım yormayın kendinizi, bu dönem hayatı oldukça ağırdan almak gerekiyor galiba, benim de eşim ve annem sağolsunlar çok yardımcı oluyor.
Senin de dediğin gibi İnşallah hepimiz bu ilk haftaları sağ salim tamamlarız.
Benim işimde de fiziksel aktivite yok ancak fazlasıyla sinir stres var, buna üzülüyorum...keşke şöyle yaylada, ormanda sakin bir yerde olsaydım diyorum,

ay dimi keşke ya
çalışıyorum
şu hafta tez önerisi vermem gerekiyor ve yatakta hiç bişi tam olmuo:S
tam koşturcağım hafta oldu
vardır bi hayır diyorum
Allaha inancım sonsuz okadar isterken bebeğimi hayırlı zamanda olsun dedim 1 bçuk sene olmadı
eşim askerden döndü oldu
bunda da var bi hayır ne diyim

kızlar, bende saç boyatma konusunda cok kararsızım kimileri kimyasal boya olmadıgı takdirde boyatılabileceğini söylüyor, kimileri ise bu fikre tamamen karsı cıkıyor. bu konu ayrı bide ağda konusu war, yine bir kısım hic bi sakıncası yok diyor 9ay yaptırılır, kimi ise ani kasılmalar yüzünden kesinlikle yapılmamalı diyor. sizin fikriniz nedir..

ben ilk üç ay boyatmamanın daha iyi olduğunu düşünüyorum kuzum

heyecandan gidene kadar tansiyonum falan düşmüş mide bulantılarım arttı ama çok şükür ya :)))))) bu arada şükran hanımı soran arkadaşlar vardı ben çok memnun kaldım beta değerim yüksekti onu falan güzel güzel açıkladı

henüz keseyi bile görmemişken kalbini duyma heycanı sardı beni :) bu kadar heycan veriyorsa eger bunlar kucaga almak nasıl bişiy tahmin edemiyorum :) bende cuma gidecegm adetim gectikten 10. gun olacak :)

aynen katiliyorum canim o heyecan bana da basti erken gebelik oldugu icin doktor persembe kese gozukur dedi persembe gunu gidicez insallah gozukur kese de kalp atisi da, gozukur insallah hepimizin sekerler :)

Epeydir yazamadım umarım herkes iyidir. Bizde Perşembe 7 haftalık olacağız cuma kalp atışı için gideceğim bulantılarım çok arttı :KK43: Pazartesi tatile gidicez ama ben hiç iyi değilim :KK43: eşim iptal edelim diyor ama hem oğlum çok istiyor gemde bi dünya para verdik...inşallah biraz toparlarım bi koca sepet ütü var o bana bakıyor ben ona offfff

ayaklarımı havaya kaldırıp uzanıyorum hemen öyle batma olunca. benimde cumartesi 6+2 bakalım kalp atışını görebilecek miyiz.
olumlu düşünce gönder evrene korkma bir şey olmicak minişlerimize inşallah

ben yapamıyorum malesef çalışıyorum ama evde olursa yapıyorum canım. inşallah kalp atışlarını görürüzde rahatlarız hepimiz

o değilde bu erkenden bayırlır şekilde uyumaları ne yapacağız:):):) resmen akşam dokuzdan beri kafam güzel gibi geziyorum çıktım yürüyüş yaptım biraz bana mısın demedi..:) sıpalar sizi ilk günden anneyle oyun oynuosunuz hepiniz farklı şekillerde.. bi doğun hayırlısıyla da poponuza poponuza vuralım:-) :-)

aynen bayılıyorum resmen ve uykuya doymuyorum. çalışıyorum o yüzden 9 da uykum geliyor dayanamıyorum artık.hele bi doğsunlar o popolarını ısırmak lazım:KK9:

selam kızlar,
bugün daha iyiyim
akıntım kırmızı deıl çok şükür
bu dönem sanırım en tehlkeli dönem
dikkat edin kendinize
ben çok yordum kendimi
sınavlar düğün derken...
zaten oko var düşük ihtimalim heoinizden yüksek:KK43:
şimdi yatıyorum yarında istirahat var
akşam kocam hazırladı yemeği çamaşırları topladı bulaşıkları dizdi falan:)
bugün de annem gelecek yemek yapar bana artık:)
progesteronu 200 mg sabah akşam alcam artık
şu 12haftayı bi bitirsek sağ salim inşallah risk azalacak
ama daha 5 haftam var:) geç zaman geç:)

canım tehliken varsa çok dikkat et kendine bence yat ayaklarının altına yastık koy ve hiç kalkma bir süre dinlen. bende progesteron 200 mg kullanıyorum. ama bende çok mide bulantısı halsizlik yaptı oyüzden doktorum akşam yatmadan önce 2 tane vajinadan koymamı söyledi. öyle yaptığımdan beri iyiyim çok şükür.

Günaydın canlar dün gece benimde kanamam geldi acile gitiik.cok korkuttu bizi.ama ilk kez bebişimin kalp atışını gördüm cok şükür ii ama kan uyuşmazlığı olduğu için anti-d yapıldı.allahım kimsey yaşatmasın.

çok geçmiş olsun canım Allah başka sıkıntı yaşatmasın

kızlarrr merhaba o kadar çok yazmışsınız ki en son kaldığım yeri hatırlayıp ordan okumak imkansız :KK1::KK9:
artık yavaş yavaş keseler ve kalp atışları görülmeye başlandı gören duyan herkesin gözü aydın Allah sağlıkla tamamlamayı nasip etsin bu süreci..
ben haftasonu istanbula gidip geldim annemleri özlemiştim baya ama hala söylemedim onlara.. dilimin ucuna geldi yuttum :KK1:
4 temmuzdaki randevumdan sonra inş. her şey yolunda giderse söyliycem herkese :nazar::KK49:
ya kızlar bende hiç bulantı yok buaralar.. ama canım hiç birşey yemek istemiyor.. evde yemek yapmak da istemiyor.. acayip bir yorgunluk halsizlik var uykum var.. bi de 2 kilo almışım cok canımı sıkıyo bu durum..
biraz tatlıya düştüm son 2 haftadır.. bi de pilava.. sanırım bunlardan.. bide çalışınca düzensiz oluyo yemekler..
öğlenleri ne yapıyosunuz?
dışarıdan yemek yiyiyomusunuz..
ben genelde çorbayla geçiştiriyorum.. :26:

Kızlar bişey sorucam dünden beri beyaz şeffaf bir akıntım var korkarak lavaboya gidiyorum herseferinde normal mi bu

Son düzenleme:
selam kızlar bugun bebegiğimin kalp atışlarının basladığını öğrendım çok guzel bir duygu rabbim herkeze nasip etsin

X