• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ocak-Şubatta Tüp Bebek Tedavisi Yaptıracak Müstakbel Anneler... Hadi Toplanalım.

kızlar belki açıklamışsınızdır bunu ama yaklaşık 20 sayfayı okudum bulamadım.noluuuuuur birisi bana bu rapor olayını açıklasın.ben 2 aşılama yaptırdım araştırma hast den rapor alıp özelde yaptırdım.tüp bebek raporu için şartlar neler.2 yıllık evliyim yeterlimi.başka hangi şartlar var.

Merhabalar, bende 2 yıllık evliyim, evraklarımı tamamladım 1,5 ay oldu raporum çıkmasını bekliyorum. Bizim çıkıp çıkmayacağı belli değil. Her hastanenin farklı protokolü oluyor ama çoğunlukla eşlerden birinin sorunu olduğunda rapor daha çabuk ve kolay çıkıyor. Sende sorun olduğuna göre rapor çıkabilir. Bence İstanbuldaki yada bulunduğun yerdeki hastaneleri bir araştırmanda fayda var.

Troit varmi sende? Birde CD 56 diye bir oldurucu hucrelerdeb bahsediliyor. Bunun etkli olduguna inan var olmadigina inanda var? Kan pihtilasmasina bakiliyor. Ama sende yokmus galiba. Heterozigot problem olsa bile buna igne verende var vermeyende. Kisaca bu bagisiklik sistemi olayi cok sorunlu birsey. Kimine uygun gelen tedavi kimine uymuyor. Ben hala bu konuda ne yapilabilecegini cozmus degilim. Bakalim sana ne diyecekler merak ettim? Onceden kan ilaci kullandim o bana iyi gelmedi diyorum simdi. Kisaca allaha emanet derler ya. Tam kismet meselesi.

selam arkadaslar artik okuyup arastirmicam diyorum ama yeni yeni seyler okuyorum hep bunlar nedir boyle arkadaslar? dusukler oldugundami bakliyor bu dediginiz seylere?? benim birinci denemem olacak ocakta, doktorum yumruta toplama isemini yapacak ama transfer 6 hafta sonra diyor..bakalim hayirlisi hepimiz icin...

Memorial da iyimiş evet bana da tavsiye ettiler ama duyduğum kadarıyla İstanbul Cerrahi laboratuvar açısından iyi olan sayılı merkezlerdenmiş.Teknolojiyi de yakından takip ediyorlar.Yakın zamanda bu ekiple pozitife ulaşan tanıdığım vardı.Hatta ilk deneme için bile tavsiye etmişti ama ben dinlemedim Ankara da yaptırdım negatif oldu.Bu kez şansımı burdan yana kullanıcam olmazsa bakarım artık:)Senin kaçıncı denemen ve nerede yapacaksın?

memorial iyi deniyor ama çok pahalı 2100€ ilaçlar hariç.ben 3 e düşürdüm tercih sayımı inşallah 1 ayda karar verebilirim.uff Allah yardımcımız olsun

memorial iyi deniyor ama çok pahalı 2100€ ilaçlar hariç.ben 3 e düşürdüm tercih sayımı inşallah 1 ayda karar verebilirim.uff Allah yardımcımız olsun

canım fiyatı kimden aldın hastaneden mi?Yani ben sormuştum daha düşüktü sanki?Diğer 3 tercih neresi?

Tüp bebek sağlık kurulu raporu şartları:

3 yıl resmi evli olmak,
Bayanın 23 yaşından büyük, 40 yaşından gün almamış olmak,
Bayan yada erkeğin 2. evlilikleri ise 1. evlilikten üzerine kayıtlı çocuk olmaması,
SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığına giriş yapılan 5 yıllık sürede 900 gün prim olması,
En az 5 yıl önce Bağ-Kur, SSK veya Emekli Sandığına giriş yapmış olmak ( eğitim zamanında yapılan giriş sayılmamaktadır).
Son 90 gün aktif çalışıyor olmak.
Bayan daha önceden çalışıyor ise; mutlaka devletin kendisine ödediği bakım sürecini bitirip eşinin üstüne sağlık sigortasını aktarmalıdır.

Tüp bebek tedavisi işlem bedeli ve ödeme esasları:

%30'un üzerine çıkamamaktadır. Şuan ki yönetmeliğe göre SGK'nın bir tüp bebek tedavisi için önerdiği ücret yaklaşık 1.200 TL civarındadır. Eğer bunun %30'u hesaplanacak olursa tüp bebek tedavisini SGK üzerinden yürütecek hastalar yaklaşık 400 TL civarında bir masraf yapmaktadırlar. Burada önemli olan konu tüp bebek tedavisi sadece sırf tedavi kısmından oluşmuyor ayrıca ilaç masrafı da vardır. Eğer rapor çıkardıkları taktirde ilaç masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır.

Tüp bebek sağlık kurulu raporu şartları:

3 yıl resmi evli olmak,
Bayanın 23 yaşından büyük, 40 yaşından gün almamış olmak,
Bayan yada erkeğin 2. evlilikleri ise 1. evlilikten üzerine kayıtlı çocuk olmaması,
SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığına giriş yapılan 5 yıllık sürede 900 gün prim olması,
En az 5 yıl önce Bağ-Kur, SSK veya Emekli Sandığına giriş yapmış olmak ( eğitim zamanında yapılan giriş sayılmamaktadır).
Son 90 gün aktif çalışıyor olmak.
Bayan daha önceden çalışıyor ise; mutlaka devletin kendisine ödediği bakım sürecini bitirip eşinin üstüne sağlık sigortasını aktarmalıdır.

Tüp bebek tedavisi işlem bedeli ve ödeme esasları:

%30'un üzerine çıkamamaktadır. Şuan ki yönetmeliğe göre SGK'nın bir tüp bebek tedavisi için önerdiği ücret yaklaşık 1.200 TL civarındadır. Eğer bunun %30'u hesaplanacak olursa tüp bebek tedavisini SGK üzerinden yürütecek hastalar yaklaşık 400 TL civarında bir masraf yapmaktadırlar. Burada önemli olan konu tüp bebek tedavisi sadece sırf tedavi kısmından oluşmuyor ayrıca ilaç masrafı da vardır. Eğer rapor çıkardıkları taktirde ilaç masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır.

Nunacim merhaba canim kucuk yerlerde bu sartlari saglayip rapar alabiliyorsun.orada bile cok zot ama istanbulda buni yapmak en zoru heralde arastirma disinda hastane kabul etmiyorlarmis.bizim bir akraba sormus arastirma hast.git almak istersen al demisler .dusunsene disardan test kabul edilmiyor capada 2test yaptiraan zaten 1sene..bi rahim filmine simdi gitsen mart ayina gun veriyr en iyi ihtimal..istanbulda cok zor bence..yoksa biz butun ozellikleri tasiyoruz suanda

Nunacim merhaba canim kucuk yerlerde bu sartlari saglayip rapar alabiliyorsun.orada bile cok zot ama istanbulda buni yapmak en zoru heralde arastirma disinda hastane kabul etmiyorlarmis.bizim bir akraba sormus arastirma hast.git almak istersen al demisler .dusunsene disardan test kabul edilmiyor capada 2test yaptiraan zaten 1sene..bi rahim filmine simdi gitsen mart ayina gun veriyr en iyi ihtimal..istanbulda cok zor bence..yoksa biz butun ozellikleri tasiyoruz suanda

Canım ben 1 buçuk yıllık evliyim.Bana vermediler zaten ilkinde.Burada rapor hakkında soru sormuşlar arkadaşlar için paylaştım:))
3 çocuk yapın diyorlar ama icraata gelince bin takla:)))

merhaba

ben ekımde raporla ılk denememı yaptım kasımda sonucu negatıf aldım donmuslarım var ocak ayında yanı 2 ay sonra donmuslarımla yola devam edıcem...

Merhaba bende şubatta 5.denemeye başlayacağım Allahın izniyle...boş gebelik nedeniyle yarın kurtaj olacam doktorum kürtajdan sonra 2. adetinde gel dedi hesaplıyorum tam şubata denk geliyor.Rabbim hayırlısını versin bu mübarek günde anne olmak için dua dua yalvaran herkesin dualarını kabul etsin inşaallah sağlıklı hayırlı evlatlar versin hepimize

selam arkadaslar artik okuyup arastirmicam diyorum ama yeni yeni seyler okuyorum hep bunlar nedir boyle arkadaslar? dusukler oldugundami bakliyor bu dediginiz seylere?? benim birinci denemem olacak ocakta, doktorum yumruta toplama isemini yapacak ama transfer 6 hafta sonra diyor..bakalim hayirlisi hepimiz icin...

Bende arastirmiyorum artik. Insanin kafasini bozuyor. Herkafadan baska fikir. Her doktor baska diyor.

Memorial da iyimiş evet bana da tavsiye ettiler ama duyduğum kadarıyla İstanbul Cerrahi laboratuvar açısından iyi olan sayılı merkezlerdenmiş.Teknolojiyi de yakından takip ediyorlar.Yakın zamanda bu ekiple pozitife ulaşan tanıdığım vardı.Hatta ilk deneme için bile tavsiye etmişti ama ben dinlemedim Ankara da yaptırdım negatif oldu.Bu kez şansımı burdan yana kullanıcam olmazsa bakarım artık:)Senin kaçıncı denemen ve nerede yapacaksın?

3. deneme. memorial diyorum bu kez ne dense? Ama cerrahiyi bende duydum daha once. Bu Fulya'da olan bina mi? Yokusun basinda bir yerde.Ne zaman bir sonraki. Aralik veya Ocakmi? hani bu aralar olacaksa haberleselim.

evet gercekden öle yaa zamanı gelmeden olmuyor:((canım troit yok bende bide tüm tahliller temiz çıktı aslında ilk düşük sonrası hersey yapılmışrı rahim filmide temiz cıktı şimdi bi tek historoskobi kaldı yaptırmadığım onu da aralıkda yaptırıp ocakda dondurulmuş embriolar var onu denicez

Ne sinir bozucu degilmi? masallah herseyin duzgun ama ne sorun bilmiyorsun. Iste bu en kafayi bozan sey bence. Hani bariz birsey olsa ona gore tedavi ol sorunlari as degilmi? Iste olmayinca olmuyor gercekden dogaya kalmis bu isler. Bizde iyice hirslandikca hirslaniyoruz degilmi boyle olunca... Bende senin gibi son 6 ay hepsini yaptim testlerin eksigimiz kalmadi birseyde cikmadi. Benimde dondurup 1 ay sonra transfer olmustu. Bana cok erken gelmisti ne diye acele edildiyse bilmiyorum. Bak senin histeroskopide temiz cikacak bence!!!

Evet kendisi 3 yıldır uğraşıyor o yüzden ben de ona sordum.O hiç memnun kalmamış gitme dedi:)

Cok garip degilmi? Kimi cok seviyor aman mucize yer diyor kimide boyle hic memnun kalmiyor. Cok zor karar vermek neye ve kime inanalim. Simdi ne yapmali asamasindayken memorial mi, istanbul tup bebekmi, istanbul cerrahi mi? acaba hangisine gitsem ki?

Cok garip degilmi? Kimi cok seviyor aman mucize yer diyor kimide boyle hic memnun kalmiyor. Cok zor karar vermek neye ve kime inanalim. Simdi ne yapmali asamasindayken memorial mi, istanbul tup bebekmi, istanbul cerrahi mi? acaba hangisine gitsem ki?

Selam canım
Nuna nereden bahsediyo tanıdığı nereden memnun kalmamış acep:44:
Ben memoriali istiyorum sen nereleri düşünüyosun

Sadece ikimiz mi varız? Kimse yok mu tedavi olacak?

Merhaba bende varim. 36 yasindayim kismet olursa 6. Micro enjeksiyon denemem olacak. Sebek erkek infertilesi 2 milyon. Yillarca yasanan husranlardan sonra hastane ve doktor degisimi yapmaya karar verdim. Istanbul Tup Bebek Merkezi Aret Kamar dusunuyorum icime sinerse orada olacagim.

Suan bukadr diye yazdim canim ..daha ocak ayina kadar aramiza bircok kisi olacak insallh hep beraber bol destekli bir topik olacak.umarim sayimiz cok artmaz yani kader arkadaslarimizin umudu tup bebege kalmaz insallh .tup e gerek kalmadan herkes mucizesine kavusur tavi icinde bizlerde;))
Nunacim iyi gecelr aycencim bende birzdan cikacagim ama boyle bekelenen gunler cabuk gecmiyir bekle bekle bitmiyor bende acip foeuma bakiyrum oyalanayim diye adetime kadar gunler nasil gececek bakalim;)

kızlar selam bende buralardayım konuşmak istiyorum sizlerle

İnşallah canım Allah gönlümüze göre versin.
Bir haftaya hasta olurum herhalde onu bekliyorum.Bakalım hormonlar yumurtalar uygun olacak mı:(
Bahçeci group(umut tüp bebek de onların) iyi diyorlar ama yakın bir arkadaşım memnun kalmadı tedavi sürecinde yarıda bırakıp ayrıldı.Kişiden kişiye değişiyor beğeni.Birkaç yerle görüş bence.Güven çok önemli.Ha bu arada laboratuvar da çok önemli.

Acikcasi baslangicda bayagi umutla gittim oraya. Herkes pek methediyordu. Doktorda bayagi kendinden emindi. Ama okadar cok operasyon extra islemler yapmama ragmen doktorum benim bagisiklik sorunumu tamamen disladi. Halbuki hashimoto troit oldugumu kendisi bulmasina ragmen hic bir extra onlem almadi buna. Yani yaptiklari klasik islemleri iyi yapiyorlar. Sorunsuz hastaysan ve onlarin bildigi kategori disinda bir hasta degilsen iyi bir yer diyebilirim. Titiz olarak onlari yapiyorlar aslinda. Ama bir arastirma gerektirecek durum varsa o soruna cozum arayan yok iste. Malum tup bebek isi okadar basit degil. Benim gibi 2 hanim daha vardi 3 kezden fazla oraya gittiler genede degisik bir tedavi uygulamadilar. Git gel ayni method. Birde cok bekleme vardi. 1 saat minimum bazen 2 saat bekledim her seferinde. Bilemiyorum benim sonucum iyi olmamasi sonrasi doktora bir suru fikrini sordum hic cevapda vermedi. Bana gore degilmis diyorum artik. Belki sonucu iyi olanlar farkli dusunurler. En iyisi gidip gorusmek karari insan kendi daha iyi verir bence.

Bende Kosuyolu Umutta 4 defa micro yaptirdim. Guya doktor degismeyeyim her sefer farkli bir protokol yapar dedim yanilmisim hep ayni seyler hatta eski hasta olunca daha degersiz oluyorsun seni biliyoruz diyorlar 5 gunde bir muayeneye cagiriyorlar. Su anda arayip bedava yapacagiz deseleer bile gitmem. Bir kez bile hamile kalamadim. Orasi fabrika gibi biryer.Embriyologlarid yalan soyluyorlar 2. gunde dokuza bolunun emriyoya bile birinci kalite diyorlar transferiniz olacak diyorlar. Bir saat sonra arayip embriyo sonlandi diyorlar az cok bu konulardan anladigim icin cok sikinti yasadim. Hastanede doktorlarda embriyologlarda sifirrrrrrr. Daha nelerr yasadim anlatmakla bitmez.

Bende Kosuyolu Umutta 4 defa micro yaptirdim. Guya doktor degismeyeyim her sefer farkli bir protokol yapar dedim yanilmisim hep ayni seyler hatta eski hasta olunca daha degersiz oluyorsun seni biliyoruz diyorlar 5 gunde bir muayeneye cagiriyorlar. Su anda arayip bedava yapacagiz deseleer bile gitmem. Bir kez bile hamile kalamadim. Orasi fabrika gibi biryer.Embriyologlarid yalan soyluyorlar 2. gunde dokuza bolunun emriyoya bile birinci kalite diyorlar transferiniz olacak diyorlar. Bir saat sonra arayip embriyo sonlandi diyorlar az cok bu konulardan anladigim icin cok sikinti yasadim. Hastanede doktorlarda embriyologlarda sifirrrrrrr. Daha nelerr yasadim anlatmakla bitmez.

Selam canım olmuş olan artık düşünme olur mu
Tekrar tedavin ne zaman olacaksın
Nerede olmmk istiyorsun peki

Son tedavimden 15 gun once ciktim. Cok yiprandim. Su anda Aret Kamari dusunuyorum. Bahceci Suleyman bey ve Amerikan Cengiz beyde yasadiklarimdan sonra sevkat dolu bir doktor istiyorum o doktorun omuzunda once bir saat aglamak istiyorum ve artik benim icin gercekten ugrastigini en cokta guven verdigini gormek istiyorum.

Back
X