2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
benim 39. haftada suyum azalmıştı cuma günüydü.dr um pazar günü gel rahim incelirse normal incelmezse sezeryan yaparız dedi.hafta sonu kuşkuyla geçti bütün hafta sonu normal doğurayım diye bütün evi temizledim çömelir vaziyette 3,5 4 saat fırını sildim yürüyüş yaptım ılık duş aldım sıcağa yakın doldurdum küveti keyfime baktım içinde.hatta eşimle bile yakınlaştım:KK17: normal doğumu tetikler diye ama nafile.dr. um sezeryan olacak dedi eve gidip çanta yapayım dedim yalan herşeyim hazır hastanede 4 saat beklemek istemedim.kuafore gittim saçımı kestirdim fön çektirdim.süslü süslü girdim ameliyata ama işte korkuyorum çok

Evet bizede vegaferon vermişler içinde paraben varmış hatta kutunun üstünde yazıyo :mad:

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Eklentiler

• $1400927796792.jpg
    $1400927796792.jpg
    27,4 KB · Görüntüleme: 30
Bence doktorlarin tavsiyesine uymak lazim,,, yani 6 ayda baslasaniz alismicak da 5 ayda baslarsaniz mi alisicak ek gidaya? Bi ay icin bebeklerinizin sindirim sistemini zorlamak yanlis geliyo bana... mama kutularinin ustunde dahi ilk 6 ay anne sütü yaziyor. Bu kadar insan yanlis biliyo olamaz heralde.. bu arada oturmaktan kasit çocuğun kendi kendine oturur pozisyona gelmesi. Otirmaya calismasi veya sizin desteğinizle oturmasi degil..

canım sindirim sistemini zorlayacak katı gıda ya başlamıyoruz zaten tattırmalık yoğurt yani bundan bişey olmaz katı ve ya pütürlü gıdaya tam oturunca başlayın deniliyor bende oturmaya çalışıyo ohh ohh hemen katı gıdaya geçtim demedim zaten bebeğimin gelişimi için herşeyi araştırarak yapıyorum kendi kafama göre fikirler edinmiyorum doktorların tavsiyelerine uyun demişsin kimi doktor 4. aydan sonra başlatıyor kimi 6 aydan önce kesinlikle diyo doktorlar arasında dahi düşünceler uygulamalar farklı bizim düşüncelerimizin de farklı olması normal tabi burda kimse kimseyi şunu bunu yap diye zorlamıyor fikirler paylaşılıyor sadece

canım sindirim sistemini zorlayacak katı gıda ya başlamıyoruz zaten tattırmalık yoğurt yani bundan bişey olmaz katı ve ya pütürlü gıdaya tam oturunca başlayın deniliyor bende oturmaya çalışıyo ohh ohh hemen katı gıdaya geçtim demedim zaten bebeğimin gelişimi için herşeyi araştırarak yapıyorum kendi kafama göre fikirler edinmiyorum doktorların tavsiyelerine uyun demişsin kimi doktor 4. aydan sonra başlatıyor kimi 6 aydan önce kesinlikle diyo doktorlar arasında dahi düşünceler uygulamalar farklı bizim düşüncelerimizin de farklı olması normal tabi burda kimse kimseyi şunu bunu yap diye zorlamıyor fikirler paylaşılıyor sadece

Evet mesela bizim doktorumuz 4. Ayın sonunda tattırmaya başlıyacağız dedi. 6. Aydan sonra daha çok gıdayı reddediyorlar dedi..

dalga mı geçiyolar bi var bi yok hayret birşey haaa , aşıya hiiçç sağlık ocağına gitmiyceksin aslında hastanede yaptırcaksın ..
Birde ben çok korkuyorum ihmallerden dolayı eski eşimin amcasına bebekken aşı yapmışlar büyüdüğünde sakat kalmış şimdi topallıyo koskoca adam . Hhr seferinde korkuyorum ..
Bu arada demir damlası nasıl oluyor adı ney ?
Bize ilk verdikleri devit -3 beyaz kutuluydu .. Bunun adı monovit -3
Soru soruyosun cevap veren de yok ..
Demir damlası omu yoksa ?
sorma cnm yaaaaaaaa ne kızdım bu sefer hemşireye:KK53: kıl oldum valla ihmale gelmez bu tür şeyler insan sağlığı bu
demir damlası vegaferon 4 aylık olduğunuzda sizede verirler,monovit 3 kemik ve diş gelişimi için mutlaka kullan onu ben bi şişe bitirdim bile.
daha önce forumlarda okumuştum ama hangisinde hatırlamıyorum demir damlalarının birinin içinde kansorejen madde varmış:KK30: ben kullanmayı bıraktım zaten çok güvenemiyordum
cnm bizde kusma yaptı yoksa kullanırdım çok gerekliymiş aslında
Geçen trt 1 anne elimi tutsanada dr bahsediyordu demir damlasından bebeklerin gelişimi için çok önemliymiş mutlaka kullanılması gerekiyormuş. Zeka gelişimi için çok önemliymiş. Bir şeyin sadece zararlarını değil yararlarınıda araştırın hangisi ağır basıyo ona bakın diyordu. Biliyorsunuz geçen hafta bizde başlamıştık hep kusyu dr. Aradım 1 hafta ara verin sonra 2 damlayla tekar başlayın dedi. sabah tekrar başladım 2 damlayla. valla bende diğer 2 kızımda az bi dönem vermiştim sonra bırakmıştım sevmiyorum sürekli ilaç vermeyi elhamdürillah gayat sağlıklılar. İnsan kararsız kalıyor .. :KK43:

evet cnm kullanmak gerekiyomuş en az 1 yaşa kadar inan çok araştırma yaptım netten heleki anne sütü alan bebekler mutlaka kullanmalıymış.
verdiklerin gün başladım çok etki yaptı bizde mecbur bıraktım zaten salı drumuz geliyo ona sorup başka bi ilaçla desteklemeyi düşünüyom.
hmmmm geçenlerde bahsetmiştin demek sizdede etki yaptı bende hiç sevmiyom ilaç vermeyi:26:

Son düzenleme:
sorma cnm yaaaaaaaa ne kızdım bu sefer hemşireye:KK53: kıl oldum valla ihmale gelmez bu tür şeyler insan sağlığı bu
demir damlası vegaferon 4 aylık olduğunuzda sizede verirler,monovit 3 kemik ve diş gelişimi için mutlaka kullan onu ben bi şişe bitirdim bile.

hımmm tmam , biz 5 olcaz 5 gün sonra ..

gerekli olduğunu biliyorum ama güvenemedim canım yaa

ohhh kızlar ne güzel kaynatmışınız:KK1::KK1:
bu demir damlası çok sorun oldu bugun itibarı kullanmama kararı aldık eşimle mağlum ortak karar yoksa kızı çok kıymetli:KK1:
hmm birde bi arkadaş ek gıda için biraz söylenmiş galiba herkez bebeğine ne verme konusunda özgür ben sadece anne sütü aldığı için şu an bişey vermiyom bu benm düşüncem herkesin bebeği kendine özgü diye düşünüyorum.
tutkulu arkadaşımız dediği gibi burası paylaşım yeri.....

Son düzenleme:
ayağımda sallıyorum bebişi yalancı memesi düştüğü zaman ağzından kendi atıyo sahtekar sonra da ağlıyo :KK1:
Sağlı sollu yatırıp sallıyorum ayağımda kafasını kaldırıyo nerdeyse oturumuna geliyor böyle olan var mı :KK1:

Artik oturmak istiyorlar canim ben de kirmayip oturtuyorum.

4 aylık olduk :emir_bebek: sağlık ocağında kontrole gittik geldik kilomuz 7300:nazar: boyumuzda 64 olmuş çok şükür aşımızıda olduk çok ağladık içli içli:KK14: ama neyseki gelirken arasında uyudu bebeğim sorun yapmadı eve geldik hala uyuyor bu saat oldu :: aşıdandır herhalde diyorum arada ateşini kontrol ediyorum normalde uyanması lazım yanında ses falan yapıyoruz tınmıyor bizimki :44:

Canim maşallah hic endiselenme cok guzel görünüyor gelişimi

Kizlar biz 3.ayimizda rotavirus asimizin ilk dozunu olduk. Ama ikinci doz 4.ay da yoksa 5.ayda mi olacak onu soylemediler, ben de sormayi unuttum. Sanirim 5.ay ama, aranizda bu konuda bilgi sahibi olan var mi?

Tatlim eger 2 doz olan rotadansa ikincisi 5. Ayda

Ben anlamıyorum haa bizim sağlık ocağındakiler salak mıdır nedir ..
Bizede aynı aşı yapıldı 2 bacaktan bide koldan size yok ..aşı aynı aşı nasıl oöuyo anlamıyorum ben :KK43:(

Iki bacaktan olacakti koldan niye yaptilar ki ama söyle duymustum verem aşısı tutmadiysa ikinciyi yapiyorlar diye ondan olabilir canim.

saol canım evet aşılar farklı farklı heryerde galiba biraz karıştı kandamlasını bugün verdiler bize ferro sanol damla kullanıyoruz akşam verdim kusarmı diye tedirgindim ama korktuğum gibi olmadı bakalım bikaç gün içinde nasıl olcak ferrum markanın tadı daha hafif oluyomuş kusma yapmıyomuş ama canım ferro sanol un etkisi daha iyiymiş netten biraz araştırdım[/QUOTE ]

Tatlim ferrum da paraben var bizde ferro sanol almaya calisiyoruz. Içeriğine bi bak onda paraben yokmuş.

Günaydın kızlar... 1. Sınıfa giden kızım su çiçeği çıkartıyor :KK43: ya bebişimizede geçerse diye ödüm kopuyor inşaallah geçmez. Doktorumuzu aradım yapıcak bir şey yok eğer aldıysa kuluçka dönemini beraber geçirmişlerdir 3. 4 gune oda çıkarır dedi. Aşısı .1.5 yaşından önce korumadığı için yapılmıyormuş. Ama siz olduysanız annesütü antikorlar üretmeye başlıyor hemen, aşının içindeki madde o korur dedi tabi korumadığı da oluyormuş bakalım nasip duâ edin inşaallah olmayalım :KK43:

Allah yardımcınız olsun canim insallah bulasmaz

daha önce forumlarda okumuştum ama hangisinde hatırlamıyorum demir damlalarının birinin içinde kansorejen madde varmış:KK30: ben kullanmayı bıraktım zaten çok güvenemiyordum

Pek cogunda var canim bi turlu icim rahat etmedi dr a yazdim cevap gelsin paylasirim

aaaa biz kullanıyoruz işte onu .. Ben de mi kullanmayım ?? Gerçekten onu kullanmaya başladığımızdan beri kusması çoğaldı işdah yok :KK43: hiç ona bağlamadım ama üşüttü diye düşündüm gezmeye gitmiştik .. Demek ondan ben de mi kullanmayımmm ??? Ayy bi akıl verinnn :KK43:((

Duzenli kullanmayi unutuyorum ama bingildagi icin kullanmak lazim gerci artik gunes var gunesi aliyorsa problem olmaz canim yine de dr a sor bingildagina bakip yanitlar

ah bi hatırlasam ben kullanmıyorum 2 tane verdiler bize biri monovit diğeri vegaferon

Vegaferon da da paraben varmis icerigine bi bakiver canim.

Uygulamada problem vardi giremedim bayagi birikmiş buraya kadar aldim şimdi devam edicem :)

ben az az kahvaltılarda beyaz peynir filan değdiriyorum ağzına .. Çok azıcık domates suyu akıtıyorum .. Dün annem yoğurt çorbası yapmıştı azıcık ağzına akıttım şap şap etti ağzı çocuğumun :KK1: ama gaz yapar diye vermedim gerçi çok şükür gaz problemimiz yok biz sadece çok huysusuz okadar..

Canim bende tattiriyorum elma verdim emiyo öyle yalniz corba ve peynir tuzsuz olmali.

çünkü canım herkesin tecrübesi kendine ve bu çocuk bizim:97: haksız mıyım

Haklisin buyukler ayrı dr ayri konuşuyor niye arada kalalim yaa

ela su 6 ocak ilk çocuk annesi onun doğumunu hamileliği fln unutamazsa tek çocuk olarak kalacak

Canim ilk bes ay her yedigimi çıkardım yilmadim inadina yedim :) dogumda da spinal yapilacakti tutmadan kesildim bagirmamla uyutmalari bir oldu ama kardeş candir diyorum :))

ayy biz şimdi hastaneden geldik ateşimiz 38 di ateş düşürücü verdiler ağla ağla çatlıycaktı nerdeyse..
Ateşi düştü çok şükür bu havalarda olabilir 3 gün boyunca düşür düşmezse gene gel dedi ..
39 olabilir korkma dedi ..
Burnu içinde fizyolojik serum kullan dedi ..

X