2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Angara'da bir rüzgar vardı sormayın gitsin, internet bile kesildi, şimdi geldi o yüzden şimdi cevaplayabiliyorum kızlar.

Ya sorun da bu ya zaten çocuğum ağlamıyo benim gece, emiyo uyuyo, kalkıyo emiyo uyuyo geceyi böyle geçiriyoruz. Çoğunlukla 3 saatte bir kalkıyo. Bir kere 7, 2 kere de 5 saat uyanmadan uyumuşluğu var:KK53: gündüz ya da gece doymayan çocuk feryat figan ortalığı yıkar. Anlamıyorum ben bu olayı:44:

Şoktayım şu anda😳😳 bir ayda 60 ml farkla bu kadar mı oldu? Ama senin sütünden de almıştır canım o kiloyu sadece mamadan değildir o:KK31:
Kızım da geçen ay 53'ten 58'e çıkmıştı boyu, kilo alımı az olsa da boyu uzamıştı, biz de ondan kilo az almıştır dedik ama geçtiğimiz 3 haftada 58'den 59,2 olmuş:KK43: Doktor genlerinden gelen maksimum boy seviyesine ulaşamayabilir, boyu da etkilenir yani yeterli kaloriyi almazsa dedi, eşime 'Çek markete' dedim:KK53:

Canım geçen ay bi kere sağmıştım doktor sütün mü yetmiyo acaba deyince, 10 dk'da 65 ml çıkmıştı. Kızım memedeki sütü bitirmiyo gibi geliyo, meme yumuşuyo emince ama sıktığımda hala süt geliyo, ne kadar emiyo bilemiyorum o yüzden.

Canım üzüldüğüm konu kızımın az emmesi. Yarım saat emer doymaz çekiştirir süt gelmez, derim bu kadar var, gerisini mamayla kapatalım. Dediğin gibi pirinç unuyla beslenen de var. ayrıca bugün var belki yarın komple kesilcek sütüm (Allah korusun) sırf mama vermek zorunda kalcam. o kısmet, yapacak bişey yok ona. Benim kızım olan sütü emmiyo, emdiği kadarıyla da bu kadar büyüdü işte😕 neyse ben vericem artık mama da şunu sorayım sen Duru'yu önce emzirip sonra mı veriyosun mamayı? Günde 3 kere 30 ml ile başlayayım diyorum, önce emzirip üstüne vereyim. Ayrıca kanun değil ya bu canım, dediğiniz gibi bir gün 1 kere verirsin diğer gün yetmez 3 kere olur. Bu mamanın belli bir düzeni olması gerekmez aynı zamanda emziriliyosa tabi. Öperim Duru'mu da seni de😘 çok sık göremiyorum seni görmüşken öpem dedim:KK53:

Zeynep de daha hastanedeki ilk gecesinde tanıştı mamayla. Emdi uyudu gece 4 saat oldu uyanmıyo. Uyanmayınca da emziremedim tabi daha 12 saatlik bebeyi. Çağırdık ebeyi 1 ölçek mama verdi, iyi ki vermiş sarılık olmadı mesela benim kızım. Bidaha da öyle uyumadı zaten aç acına:KK53:

Günde tek öğün 60 ml mamayla olmaz canım o iş, senin sütün yarıyo kilo aldırıyo belli ki. Ben de denicem bakalım, bende görcez mama ne kadar fark ediyo:KK31:

Kiloyu çıtçıtlı badisiyle ölçtü canım. Bence kilosu az değil senin kızının, doktorun az diyeceğini sanmam.
Benimki de iştahsız, söyleniyorum emzirirken 'alemin çocukları boşalıyo memeleri' diye eşim gülüyo kim o alem diye:KK53:
Çok geçmiş olsun bu arada, hastalık zor benim derdimden de zor, Allah şifa versin yavruna🙏
Mamayi vermeyince iste kilo alimi durdu gibi bise oldu on gunlukten 21 gunluge kadar
Yuz gram aldi ve dogum kilosunun 250gr ustundeyfi sadece anne sutuyle verdigim zamn boyle iste. Tek aksamda vermek ise yariyo yani. Sana kalmis artik icine nasil siniyosa oyle yap. Bi yakinim sutu az oldugu icin mamayla destekledi bebegi emmeyi tam ogrrnemedi sanirim. Iki aylik olnadan anne sutunu emmeyi reddetti. Her bebek bir degil tabi. icine nasil siniyosa oyle yap keske dememek icin

Son düzenleme:
Herkese merhaba facedeki grup sayesinde sessizliğimi bozma fırsatım oldu. Uzun zamandır takipteyim fakat sizin muhabbet her zaman o kadar koyuydu ki pat diye ne yazsam bilemedim. Arada sırada telefondan girdiğim için de birşeyler yazsam bile cevaplarınızı onlarca sayfa içinde bulup cevap vermek zor olacaktı o yüzden hiç ortalığa atmim kendimi dedim kismet bugüneymiş işte. Uzun yaziyorum biraz kusura bakmayın. bu genç yaşımda (20) anne olduğum için her konuda tecrübesizim ve sayenizde o kadar çok şey öğrendim ki. Sizle beraber kah duygulandm kah neşelendim. Uzun lafın kısası hepinize çooook teşekkür ederim iyi ki varsınız

ateşi geçti mi?

:) buna sevindim ya enes ali tas daha acamadim acayim hemmen geliyorum

Herkese merhaba facedeki grup sayesinde sessizliğimi bozma fırsatım oldu. Uzun zamandır takipteyim fakat sizin muhabbet her zaman o kadar koyuydu ki pat diye ne yazsam bilemedim. Arada sırada telefondan girdiğim için de birşeyler yazsam bile cevaplarınızı onlarca sayfa içinde bulup cevap vermek zor olacaktı o yüzden hiç ortalığa atmim kendimi dedim kismet bugüneymiş işte. Uzun yaziyorum biraz kusura bakmayın. bu genç yaşımda (20) anne olduğum için her konuda tecrübesizim ve sayenizde o kadar çok şey öğrendim ki. Sizle beraber kah duygulandm kah neşelendim. Uzun lafın kısası hepinize çooook teşekkür ederim iyi ki varsınız[/QUOTE

Hos geldin canim Allah anali babali buyutsun yavrunu

Tüh dr un olmamasi kötü olmus canım ya hani ateşi falan olmasa büyüme atagi dicem bu arada ateşi normale döndü mü bi de ac olabilir mi dünden beri benimki de çok mizmiz dun konustuk kizlarla hatta ac olabilir diye düşünüyodum ki hala düşünüyorum ama gece güzel uyuyunca süt birikti mamayi bi sure icin askiya aldim tekrar

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Dün gece 37.8 di ateşi az şurup verdim Bugün çok şükür hiç olmadı ateşi 38 i geçmeyen ateşse diştir dedi bi arkadaşım onların ikizleri var 5.ayında çıkmış dişi Bir de kaka sayımızda arttı bizim önceden günde bir kezdi şimdi 5 - 6 oluyor Yaa inşallah diştir vızıltısını çekmeye razıyım Yanii öylee hasta gibi de değil huysuz sadece Başka bi şe olmasında yüreğim ağzımda eşimde yok biliyosunuz Çok zorlanıyorum sürekli kucak kucakkk
Allahım inşallah başka bi şe değilde diştir

Dün gece 37.8 di ateşi az şurup verdim Bugün çok şükür hiç olmadı ateşi 38 i geçmeyen ateşse diştir dedi bi arkadaşım onların ikizleri var 5.ayında çıkmış dişi Bir de kaka sayımızda arttı bizim önceden günde bir kezdi şimdi 5 - 6 oluyor Yaa inşallah diştir vızıltısını çekmeye razıyım Yanii öylee hasta gibi de değil huysuz sadece Başka bi şe olmasında yüreğim ağzımda eşimde yok biliyosunuz Çok zorlanıyorum sürekli kucak kucakkk

canım Allah şifa kolaylık versin.

Merhaba arkadaslar ben de yeni katildim sayilir pek yazamiyordum :) biz de subatta beklerken 15 ocakta aldik kucagimiza oglumuzu. Hepimizinkini allah bagislasin. Biz 3 gun onve rota virusu asisi olduk o gunden beri bebegimin cok gazi oluyo asidan mi acaba sizde de oldu mu?

:) buna sevindim ya enes ali tas daha acamadim acayim hemmen geliyorum

canım geçmiş olsun inşallah bir an önce toparlanırsınız Allah yardımcın olsun güç versin canım bilirim yalnız,olmak zor ama Rabbim veriyor bir kolaylığını 😊

Ya kızlar benim bebek emmeyi tam öğrenemedi o yüzden de mamayi çok vermek durumunda kaliyorum.. Nasil ogreticem bi saatten sonra? Fikri olan varmidir

çok sağol canım tamam dediklerini yapacağım. rentıptaki neslihan göçet e götürüyorum çok memnunum sen?

Canım bende medicalparkta engin kutay var ona götürüyorum ben de çok memnunum bazen dr umuz nobet izinde falan oluyor acil bir durum olursa aklımda bulunsun diye sordum

Biberonla mi veriyorsan artik enneyi biraz zor ogrenir ama birakma derim ben. Biraz ac kalmasini goze alarak bi gun sadece emzirmeyi deneyebilirsin. Ya da gogus ucuna cok cok az pekmez surerek dene ben de emzige oyle alistirmaya calisiyprum cunki :)

Son düzenleme:
Maşallah canım çok iyi senin bebişin durumu. Benim kızımın 1200 gr alması lazım 10 günde size ulaşmamız için, imkansız yani:KK53: her çocuk bir olmuyo tabi de biz biraz fazla zayıfız😕
Bu arada ben de senin gibi yapmak zorunda kalıcam sanırım bu mama işini. Önce emzir sonra mama ver diyo herkes, doktor da dahil. Hatta iki memeyi de emzir üstüne mama ver diyolar da nerde o kadar alıcam benim kuzumun midesi.en son 11-11.30 gibi emzirmiştim, az önce 5 dk emdi emmedi, üstüne 1 ölçek mama yaptım onu vereyim dedim, daha bir iki çay kaşığı anca içmişti, bir kustu foşur foşur, bir çay bardağı kesin çıkmıştır:KK14: midesinin kapasitesi bu kadar kuzumun almıyo fazlasını ve hepsini kusuyo, emdikleri de boşa gidiyo. Sonra da emmedi boğazı acıdı heralde, uyuttum sallıyorum şimdi. Ben de bir keresinde emzirirsem, diğerinde mama vercem. Biliyorum bu şekilde yapınca sütü

Canım belki midesinde gaz falan vardır benim kızda çok kusuyor du şimdi biraz azaldı rezene falan versen hem midesi rahatlar hemde rahat uyur

Kizlar oglum memeye saldiriyor sonra sut gelince aglayarak birakiyor istedigi gibi degil ondanmi acaba ya da sut gelmiyormu uykusu vardir ac degildir dedim bi saat uyuyo yine ayni seyi yapiyo memeyle savas halinde karni toksa niye uyaniyor huzursuzluk yapiyo yoksa bu emmeyi birakir gibi yapma atagina mi gecti

Ya kızlar benim bebek emmeyi tam öğrenemedi o yüzden de mamayi çok vermek durumunda kaliyorum.. Nasil ogreticem bi saatten sonra? Fikri olan varmidir

Canim memeyi iyice kavrat kahverengi kismini ardindan cene alti varya ceneyi bogaza baglayan yer gidisi oraya parmaginla birsey cignetiyormussun gibi yap durunca biraz bekle dinlensin sonra bi daha

Biberonla mi veriyorsan artik enneyi biraz zor ogrenir ama birakma derim ben. Biraz ac kalmasini goze alarak bi gun sadece emzirmeyi deneyebilirsin. Ya da gogus ucuna cok cok az pekmez surerek dene ben de emzige oyle alistirmaya calisiyprum cunki :)

Bana cevap yazdım sanirim.. Biberonla veriyorum evet.. Acikinca aglamaktan katiliyor nefesi kesiliyor mosmor oluyor..memeyide agzina almiyor kesinlikle..Sut bitince kuduruyor resmen ve kavga edip agliyor.. Bu durumda ne yapmak lazim bilmiyorum.. Güzel ememiyor onun farkindayim sadece:KK43:((( o yüzden de sütte gelemiyor diye düşünüyorum

Bana cevap yazdım sanirim.. Biberonla veriyorum evet.. Acikinca aglamaktan katiliyor nefesi kesiliyor mosmor oluyor..memeyide agzina almiyor kesinlikle..Sut bitince kuduruyor resmen ve kavga edip agliyor.. Bu durumda ne yapmak lazim bilmiyorum.. Güzel ememiyor onun farkindayim sadece:KK43:((( o yüzden de sütte gelemiyor diye düşünüyorum

Evet cevapta karisiklik olmus:) ya doktora danistin mi peki ne yapabilirim diye? Ya da sutunu sagip biberonla verebilirsin.

X