• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 KPSS B grubu (GK-GY) Lisans Soru Çözme Topiği

En Zorlandığımız Dersler

• Türkçe

OY: 6 6,7%
  • Matematik

OY: 34 37,8%
  • Tarih

OY: 39 43,3%
  • Geometri

OY: 14 15,6%
  • Vatandaşlık

OY: 29 32,2%
  • Coğrafya

OY: 8 8,9%

• Ankete Katılan
    90
Rica ederim canım..

Canım özelden mesaj atarım..

Burcum ikizler canım. Biraz duygusalım evet...Hatta baya. Çok ufak ayrıntılara takılabiliyorum.

Elf'im kafama bir sey takmamaya calısacagım canım tesekkür ederim.

Bu arada basarılar dileyen arkadaslara tesekkür ederim, sınavım fena degildi.

Bugün yanımda cografya götürmedigim icin deftere notları alamadım. Onları gecirip yatacagım...bu hafta biraz yds manyaklıgıyla ve bazı seylerle gecti, az biraz calısabildim. Haftaya bomba olacagım insallah <3

Öpüldünüz...
Kuzummm senin sinavinmi vardi ben gormemisim yahu neyse atlatmissin cok sukur insallah istedigin gibi sonuc gelir caannnn:))

Gunaydin dostlar insallah hayirli verimli bi hafta olur..
Kizlar ben sozumu tutamadim ders calistim ama cog bitmedi yargiya bakamadim ama vijdanim rahat cunku az oldu oz oldu calismam bu hafta konular bitiyo insallah mantiklar haric neyse hadi bakalim bismillah deyim

Buarada gkgy cok dikkat cekiyosun arkadasim nerelerdesin ya bak ben sendende buyugum yarin dogum gunum var:)))))

günaydın kızlar
saat 11 olmasını bekliyorum saat koydum kendime biliyorum geç ama ancak topluyorum kafamı
bugün biraz daha erken çalışacaktım ama yağmurlu kasvetli hava benim içimi de kapattıdün 200 soru çözdüm
100 tane vatandaşlık 50 coğrafya 50 tarih
bildirimi sonra yapıcam
öpüyorum kızlar sizi iyi çalışmalar

Kuzummm senin sinavinmi vardi ben gormemisim yahu neyse atlatmissin cok sukur insallah istedigin gibi sonuc gelir caannnn:))

YDS vardı kuzu...Atlattım sükür...:) Tesekkür...Senin de dogum günün kutlu olsun simdiden...

Kızlar bende bu hafta gecen haftaki programıma kaldıgım yerden devam edicem..:31:

merhaba kızlar bildirim yapıp dersaneye geçicem ama öncesinde size sorcaklarım var
kızlar bu vatandaşlığı nasıl çalışabiliyorsunuz?
dersane olduğu günler soru çözme ya da konu tekrarı yapmanızı nasıl etkiliyor?
şimdilik sorum bu kadar

bu hafta iyi çözemedim konu tekrarı oyaladı bayağı matematikte
ama bu hafta 2000 soru sınırınıza bende katılmak istiyorum inşallah

türkçe : 171
tarih : 427
coğrafya : 144
matematik : 191
anayasa : 15
toplam 948
+ 1 deneme

şu kalın kafama matematik bir türlü girmiyor 2.5 saat çalıştım
şimdi test çözücem ama geçen haftanın bildirimini yapıp çıkıyorum
185 Türkçe
220 coğrafya
225 tarih
70 matematik
100 sözel mantık
800 soru çözmüşüm bu hafta daha iyi olacak inşallah

Merhaba arkadaşlar, ben geldimmm
misafirlerim bugün gitti, 3 günümü onlara ayırdım, azıcıta olsa soru çözdüm o günlerde, soru sayımı tamamlayamadım haliyle, ama 2000 e tamamlamam gereken sayısı 2 haftaya böleceğim,

soru sayılarım:
coğ: 270
mat.387
tarih. 370
türkçe:176
vat. 51
toplam 1254 oluyor.
yaklaşı 750 soru daha çözmem gerekiyordu planıma göre, 375 şeklinde 2 parçaya böleceğim, yani bu hafta ve bir daha ki hafta 2375 soru çözmeliyim,
bunnun yanında evde deneme çözdüm kendi kendime, ve çağdaştan soğuk savaş bitti, bu hafta çağdaşıda bitireceğim insallah,

sizler ne durumdasınız canlar? bu hafta ki planlarınız ne ?

maaşallah kuzucumm, takma matematiği o kadar, belirli konulara yönel, sanki hepsine çalışcazda fullicez matematiği:1::1: düşünme o kadar.
şu kalın kafama matematik bir türlü girmiyor 2.5 saat çalıştım
şimdi test çözücem ama geçen haftanın bildirimini yapıp çıkıyorum
185 Türkçe
220 coğrafya
225 tarih
70 matematik
100 sözel mantık
800 soru çözmüşüm bu hafta daha iyi olacak inşallah
:nazar:maaşallah sana da :)
vatandaşlığı ilk videodan sonra kitaptan çalışıp soru çözüyorum canım ben.
dersaneye gittiğim günler yoruluyordum, bu yüzden hiç soru çözemiyordum, ama bundan sonra zevk aldığım derslerden soru çözeceğim,
merhaba kızlar bildirim yapıp dersaneye geçicem ama öncesinde size sorcaklarım var
kızlar bu vatandaşlığı nasıl çalışabiliyorsunuz?
dersane olduğu günler soru çözme ya da konu tekrarı yapmanızı nasıl etkiliyor?
şimdilik sorum bu kadar

bu hafta iyi çözemedim konu tekrarı oyaladı bayağı matematikte
ama bu hafta 2000 soru sınırınıza bende katılmak istiyorum inşallah

türkçe : 171
tarih : 427
coğrafya : 144
matematik : 191
anayasa : 15
toplam 948
+ 1 deneme
carpem mutlu oldum iyi geçtiğine :16:

YDS vardı kuzu...Atlattım sükür...:) Tesekkür...Senin de dogum günün kutlu olsun simdiden...

Kızlar bende bu hafta gecen haftaki programıma kaldıgım yerden devam edicem..:31:
canım iyi ki doğdunnnn :)
Kizlar ben sozumu tutamadim ders calistim ama cog bitmedi yargiya bakamadim ama vijdanim rahat cunku az oldu oz oldu calismam bu hafta konular bitiyo insallah mantiklar haric neyse hadi bakalim bismillah deyim

Buarada gkgy cok dikkat cekiyosun arkadasim nerelerdesin ya bak ben sendende buyugum yarin dogum gunum var:)))))
çok teşekkür ederim canım. 2.atasözünün otokontrol olduğunu düşünememiştim :9:
bende vatandaşlığı ordan tekrar edicem canım
sorunun cevabına gelince :
1. damlaya damlaya göl olur - tasarruf
2. öfkeyle kalkan zararla oturur - otokontrol sanırım burda takıldın burada kişinin kendi iradesini kontrol etmesi anlamı vardır. yani kısaca kontrol edilmesi gereken bir durumda içermekte olduğu için şıklarla madde arası ilişkilendirebiliriz.
3. demir tavında dövülür burada da zamanla ilgili kavramı şıklarla ilişkilendirmemiz mümkün
4.tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır - zaten iletişim olduğu belli

geriye eleştiri kalıyor ve hiç bir şıkla ilşkilendiremiyoruz sen hangisiyle eşleştirdin canım eleştiriyi merak ettim
türkçe mi bu

lennn meydanda kimsecikler , yok nerdesiniz bakıyımmmm:)
O PROJE TAMAMLANACAK :):52: Ben anlamam :)

Bugün ben de bi cacik yemedm daha..şimdiye kadar 50 mat cozdm okadr ama temizlik yaptım simdi basliycam soru çözümüne..bugün elif yok ya meydani bos bulduk salladk yine elif duymasnnn ceza olarak daha agir projelerle gelir bize:))onun projeleri olmasa iyice salliycaz herhalde:( kuzum sende küçük deglmissn yaslaniyoz ya hyrlisiyla busene kpss den iyi bir puan alsak bari...
bende 86 lıyım, yarışmaya samsundan katılıyorum, yarışmacı arkadaşlara şans dilemiyorum :52:
anacamm bugün pek giremedim dersaneydim sonra eşimle birazz dışarı çıktımm daha yeni eve geldim kızlarr ne yaptılar diye girdim:16: anacımmmm kimseler yokk huhuhuuu nerelerdesiniz:3:
neyse ben dersanedeki çözdüğüm soru haricinde daha soru çözmedim yeni başlayacammm
görüşürüz kuzularrr öpüldünüz iyi çalışmalarr :8::55: busırada
gkgy ve duman bende pek küçük değilimmm :emir_bebek:1987 kasım doğumluyummm :9: diyeyim de sizi öyle yalnız bırakmayayımm :34:benimde sizden eksik yanım yok yaşlanıyormuyuz neeeeeeeeee amannn tanrıımmm:9:
ay çok konuştumm hadiiyi çalışmalarrr:16:
canım bende izliyordum onu ama vazgeçtim, kpss ye çalışalı pek tv de gözüm yok :12:
kara gülü izledimmm süper bir bölümdüü

:72::72::72::72::72::72:

bu haftaki sorucuklarım
Matemeatik : 190
Türkçe : 30
Tarih : 840
Coğrafya : 550
Anayasa : 15
Toplam soru sayım : --1625--:nazar::nazar::nazar::nazar: .
Hedefim 2000 idi 375 kaldı çözmem gereken. bu haftaki hedefim 1750 bölece toplam 2125 soru çözmem gerekiyor.Başarılar herkeze.....

maaşallah kuzucumm, takma matematiği o kadar, belirli konulara yönel, sanki hepsine çalışcazda fullicez matematiği:1::1: düşünme o kadar.

::9:[/B]

yok be cnm yapabileceğim kadarını anlasam yetecek
zaten zamandı fln filan hepsine çalışmam çok mantıksız ve zaman kaybı olur
bugün şuana kadar 65 soru çözdüm akşama anayasa çözücez 100 tane eşimle konuyu çalışmam lazım o yüzden hadi görüşürüz canlar

yok be cnm yapabileceğim kadarını anlasam yetecek
zaten zamandı fln filan hepsine çalışmam çok mantıksız ve zaman kaybı olur
bugün şuana kadar 65 soru çözdüm akşama anayasa çözücez 100 tane eşimle konuyu çalışmam lazım o yüzden hadi görüşürüz canlar

hadi başarılar kolay gelsin canooo :)
eşini geç emi :D

bu haftaki sorucuklarım
Hedefim 2000 idi 375 kaldı çözmem gereken. bu haftaki hedefim 1750 bölece toplam 2125 soru çözmem gerekiyor.Başarılar herkeze.....

bebeğim maaşallah, benim 2x375 :1: ben anlamam hedef 1750 olmamalı :) 2000 + 375 çözmelisin,
O SORULAR ÇÖZÜLECEK :1::1: Sen yapabilirsin ben sana inanıyorum, hedefi düşürmek yok hep artacak o hedef :52:

Arkadaşlar bende varım. Haftaya Pazartesi yazarım raporumu. Hedefim 2100 soru. Bugün başladım. Inşallah ulaşırım hedefe. Bu sayfa sayesinde gaza gelirsem ne ala:))

Canlarmmm topign caliskan hatunlari sabah girmedm topige bu haftaki planimi da cikartiyimda oyle gireym dedm..bu hafta elimde çok fazla soru kalmadgi icn ve siparis ettigm kitaplar gecikince firsattan istifade edip biraz tembellik etmisim haftalık soru cozumume bakınca anladm:( ama şuan itibariyle sipariş ettgm kitapları geldi çok mutluyum:)) ve bu haftayi bomba gibi gecirmem gerekiyor ki gelecek hafta 10 günlük tatili haketmis olarak memlekete içim rahat gitmek istiyorum..
Öncelikle bu hafta soru sayim;
600 türkçe paragraf(baydi iyice çözerken)
400 mat ( mattanda carpanlar,problemler ve sayisal mantik konum kaldi bunlarda bu hafta halletcem diğer mat konularnı tekrar ve soru çözümü seklinde tamamladm)
Yani toplamda 1000 soru cozmusum(g.yetenek):(((
Simdi de bu haftaki planima geleyim:

-Mat.in kalan konularini tekrar ve soru cozumu.toplam 400 mat soru cozm.

-türkçe sözel mantik konu calismasi ve elimde bulunan 226 sözel mantk soru cozm

- tarihten de bir soru bankasi bitircem onda da toplam 1800 soru var toplamda..

Yani toplam 2500 soru çözmeyi planliyorm(2426 ediyor ama üstünü tamamliycam2500e:))günlük 360 soru cozmem gerekiyor..
Boyle işte hatunlar herkese kolay gelsn.buarada bir de kendine topige girme yasagi koydum yani kisitlama aslinda..bi sabah bir de aksam gircem çünkü girince çok kaliyorm cok vakit harciyorm:((

Son düzenleme:

Yavrukusummmm simdiden dogumgunun kutlu olsn esinle oglunla nice güzel günler görmek nasip olr inş..

lennn meydanda kimsecikler , yok nerdesiniz bakıyımmmm:)
O PROJE TAMAMLANACAK :):52: Ben anlamam :)

bende 86 lıyım, yarışmaya samsundan katılıyorum, yarışmacı arkadaşlara şans dilemiyorum :52:

canım bende izliyordum onu ama vazgeçtim, kpss ye çalışalı pek tv de gözüm yok :12:

Tamam Elifmm tamamliycammmm:))

bu haftaki sorucuklarım

Masallah Kuzummm....

süper plan yapmışşın, canım tabiki buraya her dakika girme, soru çözerken yorulduğunda 2 yada 3 dakikanı ayırıver bize :)
senin dersinin verimli geçmesi zamanının kıymetlenmesi herşeyin üstünde canım benim :)
liste yapmayacaktım ama senin soru sayını görünce yapasım geldi :52::52: 1. lik koltuğunu alamayacan :) ayyy çok kötüyümmm :52::52:
Canlarmmm topign caliskan hatunlari sabah girmedm topige bu haftaki planimi da cikartiyimda oyle gireym dedm..bu hafta elimde çok fazla soru kalmadgi icn ve siparis ettigm kitaplar gecikince firsattan istifade edip biraz tembellik etmisim haftalık soru cozumume bakınca anladm:( ama şuan itibariyle sipariş ettgm kitapları geldi çok mutluyum:)) ve bu haftayi bomba gibi gecirmem gerekiyor ki gelecek hafta 10 günlük tatili haketmis olarak memlekete içim rahat gitmek istiyorum..
Öncelikle bu hafta soru sayim;
600 türkçe paragraf(baydi iyice çözerken)
400 mat ( mattanda carpanlar,problemler ve sayisal mantik konum kaldi bunlarda bu hafta halletcem diğer mat konularnı tekrar ve soru çözümü seklinde tamamladm)
Yani toplamda 1000 soru cozmusum(g.yetenek):(((
Simdi de bu haftaki planima geleyim:

-Mat.in kalan konularini tekrar ve soru cozumu.toplam 400 mat soru cozm.

-türkçe sözel mantik konu calismasi ve elimde bulunan 226 sözel mantk soru cozm

- tarihten de bir soru bankasi bitircem onda da toplam 1800 soru var toplamda..

Yani toplam 2500 soru çözmeyi planliyorm(2426 ediyor ama üstünü tamamliycam2500e:))günlük 360 soru cozmem gerekiyor..
Boyle işte hatunlar herkese kolay gelsn.buarada bir de kendine topige girme yasagi koydum yani kisitlama aslinda..bi sabah bir de aksam gircem çünkü girince çok kaliyorm cok vakit harciyorm:((

Back