• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 KPSS B grubu (GK-GY) Lisans Soru Çözme Topiği

En Zorlandığımız Dersler

• Türkçe

OY: 6 6,7%
  • Matematik

OY: 34 37,8%
  • Tarih

OY: 39 43,3%
  • Geometri

OY: 14 15,6%
  • Vatandaşlık

OY: 29 32,2%
  • Coğrafya

OY: 8 8,9%

• Ankete Katılan
    90
Tamam elf'im ben varım.

Ben bu hafta tarihten kurtulus savası muharebeler ve antlasmaların sonuna kadar konu tekrar edip soru cözecegim. (tarih tekrar etmekten gına geldi ama olsun)

Cografyadan cografi konum, yer sekilleri, iklim ve bitki örtüsü, nüfus ve yerlesme, ekonomik cografya tekrar edip soru cözecegim.

Vatandaslıktan su yarısına gelip sonra sallamadıgım x yayıncılıgın konu anlatımını komple calısmak istiyorum. Vatandaslık dersi baslayacak bu hafta...

Sözellere karıstık sayısalı azalttık..

Matematikten soru cözecegim biraz. (oran orantıya kadar) karma
Geometri ücgenlerden soru cözecegim. Karma

Günlük en az 20 soru sayısal mantık/sözel mantık sorusu cözecegim.

Sonuna da kocaman bir İNŞALLAH ekliyorum ki planımda pürüz cıkmasın.

Toplam soru sayım fazla olur umarım. 2000 diyeyim ben de sen gibi...Umarım daha fazla cözebiliriz.

Benden böyle...

Yemek faslım bitti...Tarih calısıyorum, muhtesem var gidip göz atasım var belki 5 dk bir göz atar gelirim. (Mustafadan sonra bi baglandım diziye nedense) Sonra devam...Öptüm...Ara verince yazarım.

Ben bu hafta toplamda 2000 soru çözeceğim,

yanında vatandaşlıktan yargı konusunu bitireceğim,

çağdaş türk tarihinden de konu çalışacağım, ve tüm konularımı en geç nisanın 20 sine kadar bitireceğim,

sınav çok yaklastı, durmak yok, yıkılsak da tekrar kalkıp kalkıp tekrar derse sarılmamız lazım, dişimizi sıkmamız lazım 3 ay
ne diyorsunuz var mısınız benimle bu yolda :10::10:

Elifmmmm söylediklerini ben de dusndm sonra arkadaşlara baski yapmis mi olrm DİE söylemekten vazgectm..ben herturlu varim bebegm arkadaslar da tamam derse hemn planlamaları yapalm ben kendime haftalık plan yapip ilerliyorm zaten..

Genelkultur tekrarini bitrdm Şuan ki planim nisanin 15 ine kadar mat ve türkçe tekrarlarmi yapip elimdeki kaynaklardan soru taramasi yapmak ayrıca da turkce ve mat in yaninda bir tane de genelkultur soru bankasi bitirmek( gk kisminida unutmaym die) daha sonrasında nisanin 16 ile 26 si arasi memlekete gitcez ankaraya orda gündüzleri ders calisamam ama geceleri cagdas tarihe calisip soru çözümü yapcam 26 sinda dönünce mayis 3 üne kadar yani birhafta içerisinde bi soru bankasi daha cozp genel tekrar yapcam mayis 3 ten sonra hergun deneme ve pegemin 5000 soru bankasini beraber gotrmeyi dusnyrm haziran sonuna kadar böyle tabi haziranda guncellere falnda bakcam SONRA SİNAVVVVV:))
Sen sanrm haftalik yapilmasi gerekenleri bildirmemizi istiyorsun hedef koyalm gerceklestirelm diyosn arkadaşlar tamam derse ben de haftalık soylermm

Ve sinavv yaklasti biz saldik farkindaym bian önce toparlanmamiz lazm çünkü millet iyice asilmaya basladi..asil calisilmasi gereken aylar bu aylar canlar...

Elfcim bende varim canim inşallah uyarim ama bu haftadan sonrami baslariz yani onumuzdeki pazartesi

Ah yavrum ahhhhkendimiadasa kendimi bunaldm iyice ama belli etmemeye calisiyorm esimede naz yapamiyorm çünkü o calismami istemiyor hemen birak diyecek biliyorm 5 aydr emek verdm birakmamaliym die teselli edyrm kendimi Rabbim güç versin hepimize...anayasanın okadr konusunu halletmissn yargiyla idareyi de halledersn merak etme soru cozdkce pekisiyo calisirken insan ogrendgnin farkında olmuyor iyi clsmalar cnm..
Cnm şükür topladim fazka surmedi.konu calisiyirum bakalim iyi gidiyo kuzum bitecek inşallah. Ankaraya gidecekmissin ohhh cok iyi olur donusun muhmesem olur eminim tatlim

bebekler geçen haftaki soru sayılarımız, bu kadar.

Yani 5 kişi kalmışız :) dolayısıyla hepimizi şampiyon ilan ediyorum :) ben hariç :9::9: en berbatı benim artık :37::17::17::17:

Ben bu soru sayılarını, hem bize moral olsun, hem de biz kazandıktan sonra bizden sonrakilere kaynaklık etsin diye, önemsiyordum, listeye geçtiğimiz soru sayıları gerçek dışı oluyor, kimimiz bildirim yapıyor kimimiz yapmıyor, yani onu geçtim bu soru sayıları çok az haftalık şampiyonlarımız hariç. Diyorum ki bundan sonra haftalık plan yapalım, hafta hafta ilerleyelim, aramızda konu bitirmeyenlerimiz var biliyorum,
onun içinde; şöyle yapalım,
mesela; gkgy desin ki bana ben bu hafta, şu konuyu bitireceğim,
mat: 400
tarih:400
coğ. 400
türkçeden 400
soru çözeceğim desin, ve bunları yerine getirelim,
yani hedef koymamız lazım önümüze, çok saldık bu ara, bende gruba sürekli giremeyen bildirim yapamayan arkadaşların soru sayılarını geçmekle uğraşmayalım.

Demem o ki, haftalık programımıza katılmak isteyen, ben bu hafta bunları yapacağım desin, bende ona göre denetlene yapayım, birbirimizi otokontrol yapmış oluruz, ne dersiniz, diğer türlü benim moralim bozuluyor dalgalanmalardan :(
ve tabloyu boşuna oluşturmuşum gibi geliyor :S:31::31:

canım merhaba 5 kişi kaldık deyince hemen bi yazayım dedim
ben pazardan salı ya kadar nişanlımın yanına gitmiştim ordanda yazamadım diğer günlerde bi 300 soru çözmüştüm ama 300 oluncada önemsemedim açıkcası...
bugün dersane çıkışı kütüphaneye gittim coğrafya konu tekrarı ve 150 soru çözdüm
şimdi birazda üstüne çözmeye çalışacağım bakalım
pazartesi salıyı kaçırdık bu kalan günlerle telafi edeyim
bu arada kızlar 2000 soru anlaşması yapmışsınız çok güzel
fakat ben nasıl uyacağımı bilmedim yani uymak istiyorum ama muhtemelen uyamayacağım yardımcı olursanız sevinirim
benim haftada 3 gün dersanem var diğer kalan 4 gün her gün bir dersten o hafta işlediğimiz konuyu tekrar edip sorularını çözüyorum 2000i nereye sıkıştırabilirim yani düşündümde tekrar da vakit alıyor.

sende bu hafta az çözmüşssün kuzum ya hayırdır?

Son düzenleme:
Tamam elf'im ben varım.

Ben bu hafta tarihten kurtulus savası muharebeler ve antlasmaların sonuna kadar konu tekrar edip soru cözecegim. (tarih tekrar etmekten gına geldi ama olsun)

Cografyadan cografi konum, yer sekilleri, iklim ve bitki örtüsü, nüfus ve yerlesme, ekonomik cografya tekrar edip soru cözecegim.

Vatandaslıktan su yarısına gelip sonra sallamadıgım x yayıncılıgın konu anlatımını komple calısmak istiyorum. Vatandaslık dersi baslayacak bu hafta...

Toplam soru sayım fazla olur umarım. 2000 diyeyim ben de sen gibi...Umarım daha fazla cözebiliriz.

Benden böyle...

Yemek faslım bitti...Tarih calısıyorum, muhtesem var gidip göz atasım var belki 5 dk bir göz atar gelirim. (Mustafadan sonra bi baglandım diziye nedense) Sonra devam...Öptüm...Ara verince yazarım.
Bu ne guzel plan caaaannnnn:)))

evet canım, saldık farkındaysan :)
bu konuda hem fikirsek, hemen çalışmalara başlıyoruz, hedefini tamamlayamayan, haftaya tamamlamak kaydıyla affedilecek, atıyorum hedef 2000 dedik, çözemedik yerine 1500 çözdük ondan sonraki hafta 2500 yapması gerekiyor, yani ona göre salmayalım ki çığ olmasın dimi :)
tabiki bunun yanında kendimizi kasmıyoruz, belli takip ettiğimiz dizi varsa izliyoruz, arada kendimizi şımartıyoruz, geziyoruz ama herşey ölçülü kalacak. sabredip 3 ay sonra istediğimizi yaparız kızlar.
3 ay sonra hayırlı haberler vermek için çalışmamız lazım, biliyorsunuz.

haftalık planlar yapalım ve buna uymak için elimizden geleni yapalım.

Elifmmmm söylediklerini ben de dusndm sonra arkadaşlara baski yapmis mi olrm DİE söylemekten vazgectm..ben herturlu varim bebegm arkadaslar da tamam derse hemn planlamaları yapalm ben kendime haftalık plan yapip ilerliyorm zaten..

Genelkultur tekrarini bitrdm Şuan ki planim nisanin 15 ine kadar mat ve türkçe tekrarlarmi yapip elimdeki kaynaklardan soru taramasi yapmak ayrıca da turkce ve mat in yaninda bir tane de genelkultur soru bankasi bitirmek( gk kisminida unutmaym die) daha sonrasında nisanin 16 ile 26 si arasi memlekete gitcez ankaraya orda gündüzleri ders calisamam ama geceleri cagdas tarihe calisip soru çözümü yapcam 26 sinda dönünce mayis 3 üne kadar yani birhafta içerisinde bi soru bankasi daha cozp genel tekrar yapcam mayis 3 ten sonra hergun deneme ve pegemin 5000 soru bankasini beraber gotrmeyi dusnyrm haziran sonuna kadar böyle tabi haziranda guncellere falnda bakcam SONRA SİNAVVVVV:))
Sen sanrm haftalik yapilmasi gerekenleri bildirmemizi istiyorsun hedef koyalm gerceklestirelm diyosn arkadaşlar tamam derse ben de haftalık soylermm

Ve sinavv yaklasti biz saldik farkindaym bian önce toparlanmamiz lazm çünkü millet iyice asilmaya basladi..asil calisilmasi gereken aylar bu aylar canlar...

Ben mat cozmeye gidiyorm canlarmmm ara verince gelrm iyi clsmalar herkese...

Canım şimdiden yazıver canım planını 4 günlük planım diye not düşebilirsin, zaten benim 3 gün dersane var bende bu 2000 meselesini 4 güne sığdıracağım inşallah.

Elfcim bende varim canim inşallah uyarim ama bu haftadan sonrami baslariz yani onumuzdeki pazartesi

Canım benim anlatmak istediğimde o çoğumuzun işi çıkıyor, soru sayısıda kayda değer diye yazmıyoruz, bu kez ne oluyor, soru sayılarımız gerçeği yansıtmıyor, sen başlangıçta 1000 soru yada 1500 soru limit kyabilirsin kendine.
nişanlına da 1 gün ayır haftada o gün haricinde görüşmeyin, az sınava kadar sabredin :)
hastamız vardı canım hastane falan 2 haftam gitti yani :S ama sağlıklı şimdi engelim yok :10:

canım merhaba 5 kişi kaldık deyince hemen bi yazayım dedim
ben pazardan salı ya kadar nişanlımın yanına gitmiştim ordanda yazamadım diğer günlerde bi 300 soru çözmüştüm ama 300 oluncada önemsemedim açıkcası...
bugün dersane çıkışı kütüphaneye gittim coğrafya konu tekrarı ve 150 soru çözdüm
şimdi birazda üstüne çözmeye çalışacağım bakalım
pazartesi salıyı kaçırdık bu kalan günlerle telafi edeyim
bu arada kızlar 2000 soru anlaşması yapmışsınız çok güzel
fakat ben nasıl uyacağımı bilmedim yani uymak istiyorum ama muhtemelen uyamayacağım yardımcı olursanız sevinirim
benim haftada 3 gün dersanem var diğer kalan 4 gün her gün bir dersten o hafta işlediğimiz konuyu tekrar edip sorularını çözüyorum 2000i nereye sıkıştırabilirim yani düşündümde tekrar da vakit alıyor.

sende bu hafta az çözmüşssün kuzum ya hayırdır?

süpersin bebeğim,
hadi gazamız mübarek ola :)
bende test çözmeye gidiyorum çalışma odama, koltukta çalışınca uykum geliyor, sandalye tepesinde olmak lazım. yarında konu ve soru çözerim, birazdan türkçeden soru ekleyeceğim müsait olduğunuzda bakarsınız bende molamda bakarım, hepinizi öptümmm

Tamam elf'im ben varım.

Benden böyle...

$20140402_185207.jpg

$20140402_184927.jpg
Benm isaretlediklerimi baz almayin. Nedeniyle birlikte cevap istiyorum anlamadim cünkü.

Eki Görüntüle 1049882

Eki Görüntüle 1049890
Benm isaretlediklerimi baz almayin. Nedeniyle birlikte cevap istiyorum anlamadim cünkü.

elifm deyimlerde cvp muhtemelen ALTINDAN GİRDİ USTUNDEN CIKTI olması lazm çünkü o deyim olumsuz ifadeler icin kullanlılır ama bur da olumlu bi ifade için kullanılmış ve yanlış olmuş..kullanımı için ornek verym daha iyi anlarsn örneğin:elindeki paranın altından girdi ustunden cıktı yani çarçur etti gbi..senin cumlende olması gereken deyim agzından girip burnundan çıkmak olmalıydı yani ikna etmek anlamına geliyor cnm..:34:

diğeri de tasarruf sanırım..çunku ofke ve otokontrol,tatlıdil ve iletişim, demirin tavı ve zamn,dikenli gül ve eleştri ama damlaya damlaya göl olr tasarruf degildir birikim olması lazm..

Son düzenleme:
canlar ben yatar sabh 6 da kalkcam 8 e kadr kahvaltmı yapıp evi toparlayp ders basına geçmeyi planlıyorm..bugün istedgm verimi alamadm 200 paragraf ve 80 mat cozebildm..paragraflar uzun ve biraz kazıktı bi okudugmu bidaha okudum gereginden fazla zamanımı aldı..matta da cözemedgm sorularn cözumlerni incelerken biraz zamn kaybediyorm..yani g.kültür gibi ilerlemiyor g.yetenek ama soru çözdukce onda da hızlanrm inş..hepinizi opyrm kuzucuklarm iyi çalışmalar...:16:

Günaydın güzel arkadaşlarım, başarılı, azimli arkadaşlarım. Gününüz aydın olsun,

Buralardayım kuzum, giremesem de telden bakıyorum sürekli :)

Ayyy, maşallah kuzum, şimdi böyleyse temmuzda 90 lar garanti inşallah :nazar:

Hoşbuldum Carpem, canım ciğerim :)

Oy kuzuuum, vallahi sürünerek bişiler yapmaya çalışıyorum. Erken kalkma projesi iyi gidiyordu ama bu ara yine bir aksiyon var, sabahları sürünerek iniyorum yataktan. Uyukluyorum yine :(
Kuzum sen 3 kilo için niye kendini üzüyorsun, çayın şekerini attın mı gider hop diye. Hem senin şekere zaten ihtiyacın yok ki :34:

Ne güzel hayallerin var öyle kuzum senin,inşallah gerçek olur. Ben mutlu oldum küçük ayrıntıyı okuyunca bu arada :)

Bizi kötü emellerine alet et hadi Elifim :1:

Kolay gelsin fıstığım.

Gunesimmmmm senin tatlı dilinin yanında bizdeki şekerin tadın lafı mı olr fıstgmmmmmm:16:

duabak kuzummmmmmm soruları görüyüm die laptop dan girdm dedğn gbi üstünü tıklaynca buyuyormus sekilden sekile girmekten kurtuldmm..cehalet basa bela:52:

elifm deyimlerde cvp muhtemelen ALTINDAN GİRDİ USTUNDEN CIKTI olması lazm çünkü o deyim olumsuz ifadeler icin kullanlılır ama bur da olumlu bi ifade için kullanılmış ve yanlış olmuş..kullanımı için ornek verym daha iyi anlarsn örneğin:elindeki paranın altından girdi ustunden cıktı yani çarçur etti gbi..senin cumlende olması gereken deyim agzından girip burnundan çıkmak olmalıydı yani ikna etmek anlamına geliyor cnm..:34:

diğeri de tasarruf sanırım..çunku ofke ve otokontrol,tatlıdil ve iletişim, demirin tavı ve zamn,dikenli gül ve eleştri ama damlaya damlaya göl olr tasarruf degildir birikim olması lazm..
Canim ilk soru d sikki dogru. Ama digeri e sikki. Damlaya damlaya gol olur tasarrufa girer de. Ben otokontrol dediydim. Onu pekistiremedim.
Bu arada bende uyuyim.erken kalkim. Soru cozdum iyi oldu.
Iyi geceler hepinize. Öptüm

Kızlar ben yatar bugünlük yeter...Tarih baktım, simdi de matematik cözdüm biraz...

Yarın görüsürük. (Programa uymak istiyorum, bakalım yetisecek mi? :) Öpüldünüz <3)

Gazamız mubarek olsun elfim dedigin gibi.. <3

Dumanım kayıplardaydın...Sevindim geldigine...

Paypay <3 :10::10::10::10::10:

Canim ilk soru d sikki dogru. Ama digeri e sikki. Damlaya damlaya gol olur tasarrufa girer de. Ben otokontrol dediydim. Onu pekistiremedim.
Bu arada bende uyuyim.erken kalkim. Soru cozdum iyi oldu.
Iyi geceler hepinize. Öptüm

İlk baktm eleştiri dedm sonra yok ya bu yaniltmali bi soru herhalde tasarruftur dedm...arada kalip da yanlisi tercih etmede ustume yoktur:(

Gunaydn fistiklarmmm cayimi alip dersin basina geccem herkese iyi calismalar dilerim canlarmm..

Pazartesiye kadar mat konularini yarilamayi ve mattan enaz 500 soru çözmeyi türkçe konu tekrarini bitirip sozelmantik kismina calismayi ve elimde kalan 1000 soruyu cozmeyi planliyorm fistgm..elimde hic genel kültür sorusu kalmadi o yüzden o kisimdan soru cozemiycem kitap siparişi verdm ama pazartesye ancak gelir..bu haftalik toplam 1500 soruyla idare etcm kitaplarm elime gecince diğer hafta 2000 cikaririm bende kuzum simdilik bukadr...

Cnm şükür topladim fazka surmedi.konu calisiyirum bakalim iyi gidiyo kuzum bitecek inşallah. Ankaraya gidecekmissin ohhh cok iyi olur donusun muhmesem olur eminim tatlim

Bitirrsn fistgm az kalmstr konuların iyi gidiyosn MAS.
Moral olsn DİE gdyrm tatlim ben gtmiycektm ama esim çok israr etti kiramadm ama orda da ders calisirm yine gündüzleri olmasa da geceleri bakarm birkaç saat video dinlerm tekrar gbi olr bisekilde calismami birakmiycam enkotusu cepkitaplarini gotururum onlardan tekrar yaparm:))

Back