• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 KPSS B grubu (GK-GY) Lisans Soru Çözme Topiği

En Zorlandığımız Dersler

• Türkçe

OY: 6 6,7%
  • Matematik

OY: 34 37,8%
  • Tarih

OY: 39 43,3%
  • Geometri

OY: 14 15,6%
  • Vatandaşlık

OY: 29 32,2%
  • Coğrafya

OY: 8 8,9%

• Ankete Katılan
    90
hosbulduk :)) matematıkten her turlu soruyu sorabılırsınız...acıkcası temelınızın olmadıgını dusundum yazdıklarınızdan,ama bu hıc problem degıl...ben ıngılızce ogrtmenı bır arkadasa matematık ozel ders vermıstım kpss ıcın,onun da hıc temelı yoktu ama cok azımlıydı,sınavda 15net yaptı ve atandı :) ınsallah senın ıcın de durum boyle olur,bence sbs kıtabı al elıne 7.ve 8.sınıf...bu konuda cıddıyım,cunku oss dekı sorular bıle 7 ve 8 duzeyınde cıkıyor,ama egıtım sıstemı sayesınde bızler buyudukce zıhnımız yoruluyor :( o yuzden sana tavsıyem once bu kıtaplardan konuların temelıne calıs,hem daha kolay ılerlersın hem de pratıklık kazanırsın...sonra da tavsıyem YGS guvender kıtabından calıs,bunlar yok dıyorsan ıhtıyacın matematık kpss konu anlatımlı kıtabı cok guzel begenıyorum,onu tavsıye ederım...ozellıkle orneklerı kendın cozmeye calıs cozumlerını kapatıp...sonra mutlaka cozumu ıncele...

Bu arada sorunun dogru cevabı D :)

var elimde canim guvenderin, lys kitabi ihtiyacin var, uzman kariyerin aldim sonra femin var :1: simdi en dipten olsun diye antremanlarla matematik aldim. Yakinimda olsan ozel ders alirdim bende senden, ama nisan sonunda gerekirse ozel ders alacagim ama ilk kendi azmimle yapmaya calisacagim , verdigin bilgiler icon cok sagol cok faydali oldu :16:

Ne guzel bir faydam olduysa eger :)) molalarda foruma ugramak uzere simdilik hoscakalin dostlar...Aksamlari nete girmiyorum esim varken,ama gun icinde ugruycam mutlaka :) hatta hergun ne calistigimi da yazarsam super olur beni guduler :)

Canım dün için üzüldüm senin adına, asıl olan orada ki galeyana gelen insanlara üzülüyorum elbette, ölen Türk vatandaşımızın başı sağolsun, ama bunu siyasileştirmek yanlış birşey, neden ayni topluluk ben Ermeniyim diye sokağa döküldü başka bir olayda, biz hiç birlik beraberlik içinde olamayacakmıyız, neden kendince özgürlüklerini savunurken dediğin gibi, başkalarının özgürlüklerini hatta canlarının gitmesine neden oluyorlar, kayıp üstüne kayıp verip neden hep annelerimizin canı yanıyor...Neden Ermeni soykırımı yapılmadığı halde, aksine Ermenilerin Türk katliamı yaptığı yerde(ki görüntülü belgesel var Türkleri katlettiklerinin ıspatı) Neden yurt dışına demiyolar, ermeniler bizi katletti diye??? bunun yerine kendi milletinin istikrarını bozuyorlar, ??? Bu konular derin konular, ama gerçekten çok üzülüyorum, çok.... siyasete girmeden, görüşlerimi yazayım dedim. Kaybettiğimiz, Türk vatandaşlarımıza, Türk Polislerimize Rahmet diliyorum,

evet canım çok sağol anlıyorum seni...
yazık ki şehitlerimiz için böyle bir araya gelinmiyor. onlar unutulup gidiliyor...
söylenecek çok şey var da işte Türk milleti uyanmıyor

kızlar bir de bu hafta bi kaç üniteyi bitirmem gerekiyo ve geçen haftadanda 1-2 ünitem birikti hafta sonu da iş var çalışcam yani bu hafta pek soru çözemem gibi duruyor neyse bakalım yinede bildirim yapcam =)

kızlar bir de bu hafta bi kaç üniteyi bitirmem gerekiyo ve geçen haftadanda 1-2 ünitem birikti hafta sonu da iş var çalışcam yani bu hafta pek soru çözemem gibi duruyor neyse bakalım yinede bildirim yapcam =)
Canim masallah :nazar:
Konulari bitirince en az 50 soru cozde pekissin canim, bildirim mutlaka yapilacak.:4::1:
Bende bu bugun tekrarlarla ugrastim. 150 soru cozdum. Devam ediyorum simdi soru çözümü me. Bu arada gkgy nerde kaldin bacim. Senide kaybetmeyelim, arada gitiyodun, :10:
Neysem laf kalabaligi yapmayim, herkes derse ders calisin bakiyimmm.

Huhuuu kimse yok muu ? Gece ders calisacak arkadas araniyor .😆

Gunaydin kizlar bugun erken oturdum ders basina hadi bakalim bitsin konular cografya 2. Unite bitti test cozuyorum:)) yalniz konu calisiyorum soru sayim cok olmayacak. Neyse bu haftada birinciligi size veriyim bari:))))

Gunaydin kizlar bugun erken oturdum ders basina hadi bakalim bitsin konular cografya 2. Unite bitti test cozuyorum:)) yalniz konu calisiyorum soru sayim cok olmayacak. Neyse bu haftada birinciligi size veriyim bari:))))

Gunaydn cnm ben de kahvaltmi daha doğrusu kuzucukla kahvaltmzi yapip basliycam calismaya buarada soru sayini kendine dert etme onemli olan calismalarndan aldgn verim kolay gelsn..

Gunaydn en caliskan topigin en caliskan topik guzelleri hala uyuyomusnz yoksa hemencecik uyanin erken kalkan yol alirms hem Allah bos durani da sevmezms:)) herkese iyi calismalar kolaylıklar opldnz...

Burada ben de bugün anysadan idare tekrarimi yapip soru cozcem sonra zaman kalırsa cog bölgelere geccem bölgelerde bitsn gk tekrarim bitms oluyor ve artk gy kismina yuklenmek istyrm birazda...

Gunaydin çalışkan arkadaş larim.
Gkgy, canim dun cok guzel ve verimli ders cslistim. Tarihten bitirdigim konularin tekrarini yaptim.sorular cozdum.geometri ve turkce calistim. Gece de calisacaktim ama su kurtlar vadisi ni izledim. 17 aralik surecini konu almisti. Nefesimi tuttumda izledim gercekten. Super bir bolum yapmislar, ulkenin ustune oynanan oyunlari o kadar guzel ve net konu almislar ki.. tavdiye ederim herkese, yani onyargili bakiyoruz biz bayanlar bazen, vurdulu kirdili film falam diyoruz ama guncel olaylari konu aliyor. Takip etmek lazim. Neysem. Bu sabah gec uyandim.11 de camasir makinesini çalıştırıp sizler e mesaj atiyim dedim.simdi ders calisicam.arada da kahvaltimi yaparim.
Dumann cim hic bosuna cabalama gkgy firsat bulursam bu hafta ben olucam birinci hihhh 😝:16:

Sen naptn Nasl gdiyo clisman??

Gunaydn cnm ben de kahvaltmi daha doğrusu kuzucukla kahvaltmzi yapip basliycam calismaya buarada soru sayini kendine dert etme onemli olan calismalarndan aldgn verim kolay gelsn..

Gunaydn en caliskan topigin en caliskan topik guzelleri hala uyuyomusnz yoksa hemencecik uyanin erken kalkan yol alirms hem Allah bos durani da sevmezms:)) herkese iyi calismalar kolaylıklar opldnz...

Burada ben de bugün anysadan idare tekrarimi yapip soru cozcem sonra zaman kalırsa cog bölgelere geccem bölgelerde bitsn gk tekrarim bitms oluyor ve artk gy kismina yuklenmek istyrm birazda...

günaydın kızlar :16:bugün geç uyandım :ssz:ama şimdi başlıyorumm sorularıma :55:kolaygelsin kpss kuzucuklarımm:8::35:

günaydın bebeğimmm :16:bugün geç uyandım ama az sonra sorularıma başlayacam:55: sanada kolay gelsin canm :21:

kuzum öncelikle günaydın :21: ya bişe soracam :40:sorularımızı sormak için topik açılacaktı açılmadı ya ozaman bu sayfada yapamadığımız soruları bu sayfadan sorabilrmiyiz :44:bu sayfanın kurucusu sensin ya sana sorim dedim tatlım:34:şimdiden kolay gelsinnnn canım:55:
Topikle ilgili dun yene soru tazdim cevapladik. Yene kaynadi gitti. Cevaplayanin yeni soru sormasi şart ki bu sekilde uresin gitsin. Burda sohbette edildigi icin olmuyor sanirim. Sana cumhurbaskani yetkimle topik acmani oneriyorum bakanim. Ben onayladim. Bizde geliriz.sohbet olmadan soru cevap yapariz daha faydali olur. Kpss soru sorup cozmece oyunu olabilir. Ve baska katilimkar da olur. Iyi fikir dimi ?

Kızlar ben geldim tekrar döndüm aranıza. Olaylar canımı öyle çok acıtmıştı ki yazamadım buraya da hiç. Geçmişi de okumadım. Yeniden başlangıç yapmak istiyorum. Tabi hiç boş da kalmadım. Yazmadığım süre zarfında matematik konuları tamamen bitti. Hatta geçen gün olasılık permütasyon kombinasyon çözerken beynimin patlayacağınu hissettim. Türkçe dil bilgisi konuları bitti. Vatandaşlık ve coğrafya da kursta henüz başlamadı ancak ben başladım. Coğrafyadan coğrafi konum ile vatandaşlıktan hukukun temel kavramları bitti. Soru çözdüm ancak yazmadım not almadım. Bu hafta yazmam da daha haftanın bitmesine 2 gün kalmış. Pazartesiden itibaren yazarım artık soru sayılarımı.

Kızlar ben geldim tekrar döndüm aranıza. Olaylar canımı öyle çok acıtmıştı ki yazamadım buraya da hiç. Geçmişi de okumadım. Yeniden başlangıç yapmak istiyorum. Tabi hiç boş da kalmadım. Yazmadığım süre zarfında matematik konuları tamamen bitti. Hatta geçen gün olasılık permütasyon kombinasyon çözerken beynimin patlayacağınu hissettim. Türkçe dil bilgisi konuları bitti. Vatandaşlık ve coğrafya da kursta henüz başlamadı ancak ben başladım. Coğrafyadan coğrafi konum ile vatandaşlıktan hukukun temel kavramları bitti. Soru çözdüm ancak yazmadım not almadım. Bu hafta yazmam da daha haftanın bitmesine 2 gün kalmış. Pazartesiden itibaren yazarım artık soru sayılarımı.

canim yoklugunu farketmedik sanma. Hatta gecende nasil acaba demistim. Zor gunler gecirdiginin farkindayi, ama ne guzel sen aglayip sizlamak yerine kendi kabuguna cekilmek yerine. Cok guzel ders calismissin. Maasallah canim konularin cogu bitmis. Cografya ve vatandaslik cabuk ilerliyor zaten. Ama vatandasligi yazmak sart gercekten. Tekrardan aramiza geldigine ve iyi olmana sevindim.

canim yoklugunu farketmedik sanma. Hatta gecende nasil acaba demistim. Zor gunler gecirdiginin farkindayi, ama ne guzel sen aglayip sizlamak yerine kendi kabuguna cekilmek yerine. Cok guzel ders calismissin. Maasallah canim konularin cogu bitmis. Cografya ve vatandaslik cabuk ilerliyor zaten. Ama vatandasligi yazmak sart gercekten. Tekrardan aramiza geldigine ve iyi olmana sevindim.
Kalbim gönlüm inan çok kırgın. Allah'ından bulsun diyebiliyorum sadece. Yapacak bir şey yok. Bu sene mezun oluyorum ancak istanbula dönmeyeceğim. Aynı mahalledeyiz çünkü. Fırına bakkala gitsem karşılaşıyoruz dükkanının evinin çnünden geçiyorum. Burada part time bi işe girip a grubuna hazırlanmak istiyorum. Veya memur olarak yine bursaya atanırsam yine a grubuna hazırlanmak istiyorum. Aslında kısaca istanbuldan ve ondan kaçmak istiyorum. Ailemi şimdiden özledim ama gitmeyeceğim. Canım sıkıldığında kitabı açıyorum veya oyun oynuyorum telefondan :)
Hala daha iyi değilim aslında. Kendimi oyalayarak atlatmaya çalışıyorum. Varandaşlığı okudum sadece canım kendimce önemli gördüğüm yeri kitabın üstüne bir kez daha yazdım üstüne de o konu ile ilgili çıkmış 27 soru varmış onları çözdüm. Coğrafyadan da yine aynı şekilde çalıştım. Bakalım nasıl olacak 😊

Kalbim gönlüm inan çok kırgın. Allah'ından bulsun diyebiliyorum sadece. Yapacak bir şey yok. Bu sene mezun oluyorum ancak istanbula dönmeyeceğim. Aynı mahalledeyiz çünkü. Fırına bakkala gitsem karşılaşıyoruz dükkanının evinin çnünden geçiyorum. Burada part time bi işe girip a grubuna hazırlanmak istiyorum. Veya memur olarak yine bursaya atanırsam yine a grubuna hazırlanmak istiyorum. Aslında kısaca istanbuldan ve ondan kaçmak istiyorum. Ailemi şimdiden özledim ama gitmeyeceğim. Canım sıkıldığında kitabı açıyorum veya oyun oynuyorum telefondan :)
Hala daha iyi değilim aslında. Kendimi oyalayarak atlatmaya çalışıyorum. Varandaşlığı okudum sadece canım kendimce önemli gördüğüm yeri kitabın üstüne bir kez daha yazdım üstüne de o konu ile ilgili çıkmış 27 soru varmış onları çözdüm. Coğrafyadan da yine aynı şekilde çalıştım. Bakalım nasıl olacak 😊

Zor bir durum senin icin... ama merak etme sen guclu bir kiza benziyorsun halledersin. Insallah atanirsin da daha kolay toplanirsin.
Canim vatandasligi ben kitaptan paso yazdim sanki. Kitaba gecirmis gibi oldum biraz ama :52: onemli olan anlayip unutmamak. Senin stratejin de tutar insallah. Cunku vayandasligin sorulari altin degerinde 😆💲

Back