• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 KPSS B grubu (GK-GY) Lisans Soru Çözme Topiği

En Zorlandığımız Dersler

• Türkçe

OY: 6 6,7%
  • Matematik

OY: 34 37,8%
  • Tarih

OY: 39 43,3%
  • Geometri

OY: 14 15,6%
  • Vatandaşlık

OY: 29 32,2%
  • Coğrafya

OY: 8 8,9%

• Ankete Katılan
    90
Gunaydin kizlar, ben yine yola revan olmus durumdayım dersaneye gidiyorum. Bu gune kadar soru sayimi soyleyecek olursam sifir :1::1: ama yarin evde olacagim ve coook ders calisacagim. Kendime ve size soz veriyorum :16: gun icinde yazarim yine gorusmek uzere :12:

canim dogru söylüyorsun. . Merak ediyoruz dimi kizlari acaba morallerimi bozuk ne oldu diye bu arada pnrde yok gorunurde insallah sorunlarini atlatmistir.
Duman nn cim aman sende kaybolayim deme canim sanada kuseriz bak
:33:
Güneş gelsn onada kuscem hihh:(( dedgn gbi 5 dk girseler iyym deseler bukadr merak ettrilir mi CNm insan kendini bu kadr ozletr mi Elifm bunlar bizi hic sevmiyoooo????:(((

Bana kusmeyin buralardayim bakin:)) ders calisacam ama oglum uyumuyo hastaligida devam ediyo:(( bugun biraz geo cozdum birazda vat kisa gunun kari. .. bu arada Vatandaşlığı sevmeye başladım:))) neyse canlarim öpüyorum bysss

Gunaydn canlarmmm dun itibaryle çağdaş tarihe kadar olan tarih tekrarimi bitrms bulunmaktaym cog son iki anysdan son bir konum kaldi..bugün cog caliscam ama kitap bana bakiyo ben kitaba hyrlisyla baslycam inş calismaya herkese iyi calismalar kolaylıklar...

Elifm snfta yaramazlık yapma derslerini iyi dinle soru çözümünden de kaytarma bakimmmmm:))

Gunaydin canlar gece oglumu uyutup biraz daha soru cozdum ama kuzum atesleniyo onla yattim ve oksuruyo yavrum hic uyuyamadik. Simdi biraz daha iyi artik ders calisabilirim. Konu calistigim icin soru sayim cok olmayacak galiba bu hafta ama bitsin su konularrrrrrrrrr

Gunaydin canlar gece oglumu uyutup biraz daha soru cozdum ama kuzum atesleniyo onla yattim ve oksuruyo yavrum hic uyuyamadik. Simdi biraz daha iyi artik ders calisabilirim. Konu calistigim icin soru sayim cok olmayacak galiba bu hafta ama bitsin su konularrrrrrrrrr
çok geçmiş olsun canımmm havalar bir sıcak bir soğuk olduğundan grip yavrucakları hemen yakalıyorr. bencede şu konular bir bitseydi paso soru çözerdik:46:

ayy kızlar bugün hiç çalışamadım sebebi ise çok komik kızılaydan eve gelene kadar öldüm otobüs yok metro yok bi de biber gazı etkiledi. artık evimede gidemeyeceksem... özgürlük özgürlük diye bağırıyorsa millet meydanlarda, burada benim özgürlüğüm nerede oluyor iki tarafada soruyorum... bir günüme mal oldu çok sinirliyim daha fazla konuşmayım en iyisi...

Canlar nasil gidiyor calismalar??ben madenlerin içinde kayboldm:( bugün kendimi çok zorlayarak calistm biara ciktm gezdm dolastm biraz ama üzerimdeki rehaveti atamadm yarina inş böyle olmam
Kolay gelsn iyi çalışmalar fistiklarm...

Gunaydin canlar, bugun evde olacagim ders calisacagim yani cok cok...sizede bol verimli ders calismayi diliyorum. Gorusuruz.:16:

Gunaydin canlar, bugun evde olacagim ders calisacagim yani cok cok...sizede bol verimli ders calismayi diliyorum. Gorusuruz.:16:
kuzum öncelikle günaydın :21: ya bişe soracam :40:sorularımızı sormak için topik açılacaktı açılmadı ya ozaman bu sayfada yapamadığımız soruları bu sayfadan sorabilrmiyiz :44:bu sayfanın kurucusu sensin ya sana sorim dedim tatlım:34:şimdiden kolay gelsinnnn canım:55:

Canım dün için üzüldüm senin adına, asıl olan orada ki galeyana gelen insanlara üzülüyorum elbette, ölen Türk vatandaşımızın başı sağolsun, ama bunu siyasileştirmek yanlış birşey, neden ayni topluluk ben Ermeniyim diye sokağa döküldü başka bir olayda, biz hiç birlik beraberlik içinde olamayacakmıyız, neden kendince özgürlüklerini savunurken dediğin gibi, başkalarının özgürlüklerini hatta canlarının gitmesine neden oluyorlar, kayıp üstüne kayıp verip neden hep annelerimizin canı yanıyor...Neden Ermeni soykırımı yapılmadığı halde, aksine Ermenilerin Türk katliamı yaptığı yerde(ki görüntülü belgesel var Türkleri katlettiklerinin ıspatı) Neden yurt dışına demiyolar, ermeniler bizi katletti diye??? bunun yerine kendi milletinin istikrarını bozuyorlar, ??? Bu konular derin konular, ama gerçekten çok üzülüyorum, çok.... siyasete girmeden, görüşlerimi yazayım dedim. Kaybettiğimiz, Türk vatandaşlarımıza, Türk Polislerimize Rahmet diliyorum,
ayy kızlar bugün hiç çalışamadım sebebi ise çok komik kızılaydan eve gelene kadar öldüm otobüs yok metro yok bi de biber gazı etkiledi. artık evimede gidemeyeceksem... özgürlük özgürlük diye bağırıyorsa millet meydanlarda, burada benim özgürlüğüm nerede oluyor iki tarafada soruyorum... bir günüme mal oldu çok sinirliyim daha fazla konuşmayım en iyisi...

canım çoğrafyayı ben çok sevdim ama, dediğin gibi şu maden ve ekonumi konusu biraz sıkıntılı, yerlerini ezbere bilmiyorum bazılarının ama denemede yapa yanıla öğrendim çoğunu, soru çözdükçe pekişiyor, sen çok dert etme, halledersin :14:
Canlar nasil gidiyor calismalar??ben madenlerin içinde kayboldm:( bugün kendimi çok zorlayarak calistm biara ciktm gezdm dolastm biraz ama üzerimdeki rehaveti atamadm yarina inş böyle olmam
Kolay gelsn iyi çalışmalar fistiklarm...

canım sana da günaydın, tabiki bu grup serbest istediğini yapabilirsin, ben onu güncel olaylarda deneme maksatlı başlattım. bi guness bir ben cevapladık, arada kaynadı gitti :))

kuzum öncelikle günaydın :21: ya bişe soracam :40:sorularımızı sormak için topik açılacaktı açılmadı ya ozaman bu sayfada yapamadığımız soruları bu sayfadan sorabilrmiyiz :44:bu sayfanın kurucusu sensin ya sana sorim dedim tatlım:34:şimdiden kolay gelsinnnn canım:55:

Tekrar start vererek ilk sorumu soruyorum öylese, cevabı bilen başka bir soru soracak!!! Bilmeyende bulmaya çalışacak, bilmiyorum diye geçmeyecek :))

2014 Dünya Futbol Şampiyanosu hangi ülkede?

kizlar cok sevindim boyle bir konunun burda da acilmis olmasina...ozellikle de soru sayilarinin oldugu cizelgeye bayildim...ben de ilkogretim matematik ogretmeniyim,ama suan esimin isinden dolayi yurtdisindayiz ve izindeyim dolayisiyla...baska kurumlar icin veya daha iyi firsatlar icin ben de bos vaktimi kpss calisarak geciriyorum bu sene subat ayinin 3unden beri...simdilik guzel gidiyor calismalar,sanirim nisan ayi itibariyle butun dersleri bitirmis olucam ve full deneme cozucem...burda yapilamayan sorularin soruldugu bir yer var mi bilmiyorum,cok fazla inceleyemedim,bu konuyu gorunce mutlu oldum ve hemen yazmak istedim...eger yapamadiginiz matematik sorulari varsa seve seve bakabilirim...birde facebookta bir grup kurmustuk arkadaslarla gecen hafta,isteyen oraya da fotograf seklinde sorularini ekleyebilir,yada yazabilir...sorularinizi cevaplamaktan mutluluk duyarim,kader arkadaslarim benim :) hepimize basarilar...buarada bugun egitim bilimleri kismindan olcme degerlendirme dersini bitiriyorum ve egitim bitmis oluyor insallah benim icin...cografyadan da dogu anadoluya calistim,ogleden sonrada ic anadoluyu calisicam ve bolgeler bitecek :)

Tekrar start vererek ilk sorumu soruyorum öylese, cevabı bilen başka bir soru soracak!!! Bilmeyende bulmaya çalışacak, bilmiyorum diye geçmeyecek :))

2014 Dünya Futbol Şampiyanosu hangi ülkede?

Brezılya :)

yeni soruyu da sorup gideyim o zaman :)

Türkiye’nin ilk yerli insansız hava aracının adı nedir?
A) Atak B) Şahin C) Anka D) Avcı E) Baykuş

hoşgeldin aramıza canım,
Matematik sorularımızı çözersen süper olur evet, mutlaka sorularımız olacaktır :) Bu yüzden grubumuzda daimiliğini umuyorum :) ben matematikte pek iyi değilim malesef, hocayla konuyu anlıyorum testte çözüyorum, ama denemeye geliyor sıra benim bilgiler pufff uçmuş gitmiş, :( çok üzülüyorum bu yönden, matematik korkum yok, yapabileceğime de inanıyorum en az 15 net matematik yapmayı şartlandırdım kendime ama en fazla 9 soru çözdüm ama net ortalama 3 :( o yüzden diğer derslere ağırlık verip bitirmek derdindeyim, sonra da Antramanlarla matematik kitaplarından tekrardan matematik çözmeye başlayacağım, Senin bir önerin var mı benim durumuma :18::18:
Facebook kullanmıyorum, ama burada paylaşırız inşallah sorularımızı, inşallah sende hedefine ulaşırsın, iyi çalışmalar :10::10:

kizlar cok sevindim boyle bir konunun burda da acilmis olmasina...ozellikle de soru sayilarinin oldugu cizelgeye bayildim...ben de ilkogretim matematik ogretmeniyim,ama suan esimin isinden dolayi yurtdisindayiz ve izindeyim dolayisiyla...baska kurumlar icin veya daha iyi firsatlar icin ben de bos vaktimi kpss calisarak geciriyorum bu sene subat ayinin 3unden beri...simdilik guzel gidiyor calismalar,sanirim nisan ayi itibariyle butun dersleri bitirmis olucam ve full deneme cozucem...burda yapilamayan sorularin soruldugu bir yer var mi bilmiyorum,cok fazla inceleyemedim,bu konuyu gorunce mutlu oldum ve hemen yazmak istedim...eger yapamadiginiz matematik sorulari varsa seve seve bakabilirim...birde facebookta bir grup kurmustuk arkadaslarla gecen hafta,isteyen oraya da fotograf seklinde sorularini ekleyebilir,yada yazabilir...sorularinizi cevaplamaktan mutluluk duyarim,kader arkadaslarim benim :) hepimize basarilar...buarada bugun egitim bilimleri kismindan olcme degerlendirme dersini bitiriyorum ve egitim bitmis oluyor insallah benim icin...cografyadan da dogu anadoluya calistim,ogleden sonrada ic anadoluyu calisicam ve bolgeler bitecek :)

Brezılya :)

yeni soruyu da sorup gideyim o zaman :)

Türkiye’nin ilk yerli insansız hava aracının adı nedir?
A) Atak B) Şahin C) Anka D) Avcı E) Baykuş

sorunun cevabı: C şıkkı Anka :)

yeni sorum: Aşağıdakilerden hangisi 2013 Avrupa Kültür Başkentleri arasında yer alır ?
A) Krakow B) Cenevre C) İzmir D) Marsilya E) Stockholm

hoşgeldin aramıza canım,
Matematik sorularımızı çözersen süper olur evet, mutlaka sorularımız olacaktır :) Bu yüzden grubumuzda daimiliğini umuyorum :) ben matematikte pek iyi değilim malesef, hocayla konuyu anlıyorum testte çözüyorum, ama denemeye geliyor sıra benim bilgiler pufff uçmuş gitmiş, :( çok üzülüyorum bu yönden, matematik korkum yok, yapabileceğime de inanıyorum en az 15 net matematik yapmayı şartlandırdım kendime ama en fazla 9 soru çözdüm ama net ortalama 3 :( o yüzden diğer derslere ağırlık verip bitirmek derdindeyim, sonra da Antramanlarla matematik kitaplarından tekrardan matematik çözmeye başlayacağım, Senin bir önerin var mı benim durumuma :18::18:
Facebook kullanmıyorum, ama burada paylaşırız inşallah sorularımızı, inşallah sende hedefine ulaşırsın, iyi çalışmalar :10::10:

sorunun cevabı: C şıkkı Anka :)

yeni sorum: Aşağıdakilerden hangisi 2013 Avrupa Kültür Başkentleri arasında yer alır ?
A) Krakow B) Cenevre C) İzmir D) Marsilya E) Stockholm

hosbulduk :)) matematıkten her turlu soruyu sorabılırsınız...acıkcası temelınızın olmadıgını dusundum yazdıklarınızdan,ama bu hıc problem degıl...ben ıngılızce ogrtmenı bır arkadasa matematık ozel ders vermıstım kpss ıcın,onun da hıc temelı yoktu ama cok azımlıydı,sınavda 15net yaptı ve atandı :) ınsallah senın ıcın de durum boyle olur,bence sbs kıtabı al elıne 7.ve 8.sınıf...bu konuda cıddıyım,cunku oss dekı sorular bıle 7 ve 8 duzeyınde cıkıyor,ama egıtım sıstemı sayesınde bızler buyudukce zıhnımız yoruluyor :( o yuzden sana tavsıyem once bu kıtaplardan konuların temelıne calıs,hem daha kolay ılerlersın hem de pratıklık kazanırsın...sonra da tavsıyem YGS guvender kıtabından calıs,bunlar yok dıyorsan ıhtıyacın matematık kpss konu anlatımlı kıtabı cok guzel begenıyorum,onu tavsıye ederım...ozellıkle orneklerı kendın cozmeye calıs cozumlerını kapatıp...sonra mutlaka cozumu ıncele...

Bu arada sorunun dogru cevabı D :)

Back