• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 KPSS B grubu (GK-GY) Lisans Soru Çözme Topiği

En Zorlandığımız Dersler

• Türkçe

OY: 6 6,7%
  • Matematik

OY: 34 37,8%
  • Tarih

OY: 39 43,3%
  • Geometri

OY: 14 15,6%
  • Vatandaşlık

OY: 29 32,2%
  • Coğrafya

OY: 8 8,9%

• Ankete Katılan
    90
Kızlar bir sorum var

Bir çiçekçi elindeki güllerle sepetler halinde çiçekler hazırlamak istiyor gülleri 10 arlı ayırdığında 6 gül dışarıda kalıyor 12 şerli ayırdığında ise 2 sepet boş kalıyor
Buna göre,çiçekçide kaç tane sepet vardır?

Sepet sayısıına x dersek,
10x+6= (x-2).12
buradan 15 çıkıyor

Kızlar bir sorum var

Bir çiçekçi elindeki güllerle sepetler halinde çiçekler hazırlamak istiyor gülleri 10 arlı ayırdığında 6 gül dışarıda kalıyor 12 şerli ayırdığında ise 2 sepet boş kalıyor
Buna göre,çiçekçide kaç tane sepet vardır?

Sepet sayısı m olsun.

Denklem;

10m+6=12(m-2)

m=15 geliyor.

Kızlar, bugün biraz islerim vardı; onları hallettim. Biraz Türkce sorusu çözebildim sabah sadece, simdi Türkceden devam edecegim. Canım sıkkın biraz, evde sıkıntı yasadım aksam. Biraz bir şeylere bakıp çalışacağım. Aklımda bir fikir var: Bundan sonra buraya yazarken yazım yanlışlarına ve noktalama işaretlerine dikkat edelim. Yazım yanlışı yapılan kelimeleri kullanalım bol bol Çok üstünkörü dikkat ediyordum, iyi bir fikir gibi geldi, diyeyim dedim. Nasılsa yazıyoruz buraya,en çok hata yapılan konular bunlar. Uygulamalı öğrenmiş oluruz.

Hadi kolay gelsin, Allah sabır versin hepimize.

Sepet sayısı m olsun.

Denklem;

10m+6=12(m-2)

m=15 geliyor.

Kızlar, bugün biraz islerim vardı; onları hallettim. Biraz Türkce sorusu çözebildim sabah sadece, simdi Türkceden devam edecegim. Canım sıkkın biraz, evde sıkıntı yasadım aksam. Biraz bir şeylere bakıp çalışacağım. Aklımda bir fikir var: Bundan sonra buraya yazarken yazım yanlışlarına ve noktalama işaretlerine dikkat edelim. Yazım yanlışı yapılan kelimeleri kullanalım bol bol Çok üstünkörü dikkat ediyordum, iyi bir fikir gibi geldi, diyeyim dedim. Nasılsa yazıyoruz buraya,en çok hata yapılan konular bunlar. Uygulamalı öğrenmiş oluruz.

Hadi kolay gelsin, Allah sabır versin hepimize.

Carpemm caninin skknlgi taaa bana gecti kuzucugmm skma tatli canini konu ne bilmyrm ama salla gtsn ballibademimmm seni sevyrzzzz:)))iyi clsmalar...

Evetttt canparelermm benm uyku saati geldi gozler kaymaya basladi.bildirimimi yapym cografya konu tekrari+300soru cozm/ mat 40 soru cozm/ turkce 20soru cozm toplamda bugunu 360 soru cozmyle kapatyrm fistklarm herkese iyi calismalar kolayliklarrr....

Evetttt canparelermm benm uyku saati geldi gozler kaymaya basladi.bildirimimi yapym cografya konu tekrari+300soru cozm/ mat 40 soru cozm/ turkce 20soru cozm toplamda bugunu 360 soru cozmyle kapatyrm fistklarm herkese iyi calismalar kolayliklarrr....

Sagol kuşum, iyiyim şimdi. Bir sıkıntı yok, şükür.

İyi uykular can can.

<3

kızlar dün konu çalışmaktan soru fazla çözemedim
110 soruda kaldım malesef
2 gün annemdeyim yanıma test kitap aldım çok yorgunumm çok dinlenmek istiyorum artık isyan etmek istemiyorum ama çok bunaldım.
bu arada hepinize maşallah valla baya soru sayısını arttırdınız
şu konular bitse vatandaşlıktan bende arttırıcam
25 iş günü sonra bol bol çözerim:D
hadi öpüyorum hepinizi şekerlerim iyi çalışmalar...

Gunaydnnn pamukhelvalarmmm ailecek kahvaltimizi yaptk babamizi ise gonderdk evide soyle bi toparlayiverdk buarada kuzucugmda cok yardmci oluyo ben toplarken o da arkamdan bitaraftan geri dagitarak:(((((yavastan baslaym kpss mesaime herkese kolaylklar iyi calismalarr hepnzi opyrm kpss gullermm..

Arkadaşlar bu hafta bana bişiler oldu. Kalem oynatamıyorum. Gün içinde çok yoruluyorum, eve gittiğimde de yatağıma bile gidemiyorum, resmen sürünüyorum. Saat 1'den 2'den önce yatmazdım, eve gider gitmez bi kenarda uyuyup kalıyorum.

Dün eve gittim saat 10'du. Bi tane elma yeyip oturdum masama, ama çalışmak ne mümkün. Kolum kalkmıyor, uyku basıyor. Bari soğuk odaya gidiyim uykum açılır dedim, soğuk odadaki kanepede uyumuş kalmışım inanabiliyor musunuz :53: Soğuk olduğu için 5 dakika oturamadığım salonda uyumuş kalmışım, gece 2'de kalktım yerime gittim. Neredeyse hırsımdan ağalayacaktım.:53: Beton gibi olmuşum ama uyanamamışım, ki normal şartlarda üzerim açılsa uyanırım.

Bugün yarın da program çekimi var, o kadar yorgun, halsiz ve stresliyim ki; dün öğle namazı vaktinde ikindiyi kılmışım. :53: İkindi ezanı bi okundu ben baktım kaldım saf saf. O an namazı yanlış kıldığıma ihtimal vermiyorum da, diyorum ki akşam ezanı erken okundu galiba, niye hava kararmadı hala diyorum :50:

Bu hafta ne konu ne soru hiçbişi yok bende yani :14:

Carpem, Zeytinim siz bari dik durun, şuan size destek olmak isterdim ama inanın ne yazacağımı bilemedim.

Sizi seviyorum..

kızlar dün konu çalışmaktan soru fazla çözemedim
110 soruda kaldım malesef
2 gün annemdeyim yanıma test kitap aldım çok yorgunumm çok dinlenmek istiyorum artık isyan etmek istemiyorum ama çok bunaldım.
bu arada hepinize maşallah valla baya soru sayısını arttırdınız
şu konular bitse vatandaşlıktan bende arttırıcam
25 iş günü sonra bol bol çözerim:D
hadi öpüyorum hepinizi şekerlerim iyi çalışmalar...

O yorgnlk ve bunalma hali bende de var cnm ama diyormki kendme sakn ucunu birakma az kaldi sabret yoksa butn emegn bosuna gider zaten havalar isininca biraz gevseme olcak simdiden kendi ayarlarnla oynama boyle calismaya devam et faln filan...ama sonunda zafer bizim olck inss fistgmm..iyi calismalar cnm...

Arkadaşlar bu hafta bana bişiler oldu. Kalem oynatamıyorum. Gün içinde çok yoruluyorum, eve gittiğimde de yatağıma bile gidemiyorum, resmen sürünüyorum. Saat 1'den 2'den önce yatmazdım, eve gider gitmez bi kenarda uyuyup kalıyorum.

Dün eve gittim saat 10'du. Bi tane elma yeyip oturdum masama, ama çalışmak ne mümkün. Kolum kalkmıyor, uyku basıyor. Bari soğuk odaya gidiyim uykum açılır dedim, soğuk odadaki kanepede uyumuş kalmışım inanabiliyor musunuz :53: Soğuk olduğu için 5 dakika oturamadığım salonda uyumuş kalmışım, gece 2'de kalktım yerime gittim. Neredeyse hırsımdan ağalayacaktım.:53: Beton gibi olmuşum ama uyanamamışım, ki normal şartlarda üzerim açılsa uyanırım.

Bugün yarın da program çekimi var, o kadar yorgun, halsiz ve stresliyim ki; dün öğle namazı vaktinde ikindiyi kılmışım. :53: İkindi ezanı bi okundu ben baktım kaldım saf saf. O an namazı yanlış kıldığıma ihtimal vermiyorum da, diyorum ki akşam ezanı erken okundu galiba, niye hava kararmadı hala diyorum :50:

Carpem, Zeytinim siz bari dik durun, şuan size destek olmak isterdim ama inanın ne yazacağımı bilemedim.

Sizi seviyorum..

Ahhh kiyamammm ben sanaaaa:((( hepmzde bi haller var zaten bikac gundr keyfsz herkes:((( bende dun soru cozmekten olsa gerek kafa bi milyon olms elektrkli supurgeyi salona getrdm dugmesine basp duruyorm calismiyo yaf nie calismio bu diyorm kendi kendme meger fisi prize takmamism evi supurmeye calisiyorm gulermsn aglarmsn???az kaldi kuzucuklarmm az biraz daha sabredelm pesetmek yokkk hepnzi opyrm....

Kızlar dün bütün gün sıfır soru !!!!!

Tamam benim de canım biraz sıkkın bazı meselelere, ama bu kadar bırakmamam gerekiyordu, hem de bugün de canım hiiiç çalışmak istemiyor, öyle oturuyorum...

Herkesciklere günaydınnnn :))))
sabah 8 de kalktım ama henüz elime ders kitabı almış değilim, ütü falan yaptım, az kitap okuyum dedim, kitapta heyecanlıydı okudukça okudum bu saate kadar, kendimi avutuyorum işte paragrafta yardımcı olurum diye, kitap okumasaydım tv açacaktım çünkü, en azından tv izlememe prensibime uydum :1: ama bende de bir ağırlık var sanki ne evde iş yapasım var nede ders çalışasım :14::14:

Kızlar nazara geldik sanırım, kendi kendimizi bile nazarlamış olabiliriz, hadi üstümüzden ölü toprakları atıyoruz, sirkelenip kendimize geliyoruz, inşallah.
:8::8:

Sizi seviyorum..

Kızlar dün bütün gün sıfır soru !!!!!

Tamam benim de canım biraz sıkkın bazı meselelere, ama bu kadar bırakmamam gerekiyordu, hem de bugün de canım hiiiç çalışmak istemiyor, öyle oturuyorum...

Sizi seviyorum..
bizde seni seviyoruz tatlım sen kafanı iş yerine takıyorsun sanırım birde işlerin çok yoğun ben seni yinede taktir ediyorum bunca işin arasında elinden geleni yapıyorsun..

O yorgnlk ve bunalma hali bende de var cnm ama diyormki kendme sakn ucunu birakma az kaldi sabret yoksa butn emegn bosuna gider zaten havalar isininca biraz gevseme olcak simdiden kendi ayarlarnla oynama boyle calismaya devam et faln filan...ama sonunda zafer bizim olck inss fistgmm..iyi calismalar cnm...

sorma be cnm yorgunluğum ders çalışmaktan da değil ki
iş yerim kapanacak ya onunda ağırlığı var üzerimde stresli günler geçiriyoruz
ağrılarım oluyor bir yandan onlarla cebelleşiyorum
yürümek istemiyorum artık gerçekten pilim bitti tatile ihtiyacım vardı bu aralar ama az kaldı diye kimse izin isteyemiyor en azından 2 gün evde dinlensem çok iyi gelicek

kızlar bugün ben çalışamıcam canım istemiyor bu şekilde çalışılmaz daha çok bildiklerimi karıştırır moral bozukluğu yaratırım
zaten cuma günlerini sevmiyorum çok sabırsız bir insanım hemen vakit geçsin tatil başlasın istiyorum yok geçmiyor sanki...

:nazar:kızlar öncelikle hayırlı cumalar herkese ::40:)evet haklısınız sıkılmakta ama kendiniz onu çözebilirsiniz:34: ben dün çok bunaldım ders çalışmak felan istemiyordum akşam eşim eve geldi hadi dedim oturma dışarıya çıkacaz yemek yemeyecek miyiz dedi:56: .onu da dışarda yiyelim yoksa evde duramıyorum dedim. kendimi dışarı zor attım gece 12 de geldk eve sonra direk yattım .:emir_bebek:ama şuan iyim.yani kendinizi rahatlatın ama bu rahat zamanı uzatmayalım kızlarrr :50:bahane üretmeyelim bir an önce derse başlayalım :) :40:biliyorum sıkıldık ama az zaman kaldı bu kadar yaptığımız emeklerimizi çöpe atmayalım hadi bir sirkelenelim derse dönelimmmmmm kızlarrr çok öptmmmm:nazar::16:

:nazar:kızlar öncelikle hayırlı cumalar herkese ::40:)evet haklısınız sıkılmakta ama kendiniz onu çözebilirsiniz:34: ben dün çok bunaldım ders çalışmak felan istemiyordum akşam eşim eve geldi hadi dedim oturma dışarıya çıkacaz yemek yemeyecek miyiz dedi:56: .onu da dışarda yiyelim yoksa evde duramıyorum dedim. kendimi dışarı zor attım gece 12 de geldk eve sonra direk yattım .:emir_bebek:ama şuan iyim.yani kendinizi rahatlatın ama bu rahat zamanı uzatmayalım kızlarrr :50:bahane üretmeyelim bir an önce derse başlayalım :) :40:biliyorum sıkıldık ama az zaman kaldı bu kadar yaptığımız emeklerimizi çöpe atmayalım hadi bir sirkelenelim derse dönelimmmmmm kızlarrr çok öptmmmm:nazar::16:

bende bu taktiği uyguluyorum arada, en az ayda 1 oluyo, bazen abartıp haftada bir de yapabiliyorum, haftaya Volkan Konak konseri var eşimle gidicez, aldım biletleri :)) ay şimdiden, muhteşem bir şekilde yeniden bomba gibi olduğumu görebiliyorum, negatifliklerden arınarak :64::64::64:

Canlar neler yapıyorsunuz, nasıl gidiyor çalışmalarınız, ben salmış bir vaziyetteyim, bugün evde ite kaka soru çözdüm :18::18:

Canlar neler yapıyorsunuz, nasıl gidiyor çalışmalarınız, ben salmış bir vaziyetteyim, bugün evde ite kaka soru çözdüm :18::18:

Aynen bende de bir ite kaka durumu sozkonusu:(((aksama kadr sadece anayasa tekrari yaptm ve gozum yatakta nasil yorgn hissedyrm kendmi ama sonra dedmki kendi kendme en azndan 50sorucuk coz sonra baslamisken topigin kuralina uy 150coz cozerken cozerken 200 u buldm daha da duramycam vicdanm az da olsa raht bi seklde yatcam..gecekuslarm hepinize iyi calismalar hepnzi opuyorm Allah kolaylik versn..bugunun bildrimi Anayasa konu tekrari+200soru cozumu..

aslında belli bir planım yok tamamen doğaçlama :9::9: plan oluşturup oluşturup uymadığımdan bu. tabiki planlı programlı gidilirse dahamı iyi olur bilmiyorum, hiç gidemediğim için o konuya yorumda bulunmayım :9::9: ben aöfden mezun oldum hep son haftada ders çalışırdım, bi okusan onu yeter bence kredili sistemse, DC 2 ortalamayla geçiyorsun ya, çok bunaltma yani, ilk dönem sınavlarının ortalaması iyiyse sıkıntın olmaz. Allah yardımcın olsun canım.:34::34:

ilkaycım, iki canlı arkadaşım:emir_bebek: anayasayla bozmuş bulunmaktayım bildiğin üzere, 150 ye yakın soru çözdüm ve tekrar yaptım, şimdi az ara verim dedim, sonrasında türkçeden iki konum kalmıştı,dil bilgisine giriş yapmıştım ona devam edicem inşallah,

ben en son kullanıcam :1::1:
Canim g.k gy. Set almaya karar verdim konu anlatimli yalniz ihtiyac mi pegem mi yoksa yediiklim mi alayim hangisi sizce daha cok tutuluyo ayrica aof sinavina son hafta nasil calisiyosub ingilizcede var

Gunaydnnn findiklarmm fistklarmm hepnzi bi sessizlik sardi nerelerdesnzz:((( buarada snv basvuru tarihi belli olms banada bi arkadas soyledi yanls hatrlamiyorsam mayisn 4-15 arasi..yavas yavas sona yaklasiyorz yol arkadaslarm kpss gullermm nolurr calismayi birakmayalm birbirimize destek olmaya moral vermeye motive etmeye devam edelm hepnzi opyrmm iyi calismalar Allah zihn acikligi versnn ballarmm..Elifm Carpemm haftalk soru cozme listesne beni de eklermsnz sali gunune sizlerle bir haftam doluyo ama sanrm toplu bildrm pazartesi oluyo bende pazartesi toplu bildrimimi yaparm bu seferlk bir gun eksk olck ama olsn 6 gunlk soru sayimi gorms olrm..kolayliklarrr arkadaslar...

Back