2014 KPSS B grubu (GK-GY) Lisans Soru Çözme Topiği

En Zorlandığımız Dersler

• Türkçe

OY: 6 6,7%
  • Matematik

OY: 34 37,8%
  • Tarih

OY: 39 43,3%
  • Geometri

OY: 14 15,6%
  • Vatandaşlık

OY: 29 32,2%
  • Coğrafya

OY: 8 8,9%

• Ankete Katılan
    90
canm cvp yalnız 3..cvbı kendin vermişsin şıkkı yanlış söylemişsin sanırım..öncesinde olmuşsa sivas kongresi kararları onu etkileyemez ki,o sivas kongresini etkiler.bende diyorum nye ali galip olayı yok.1 ve 3 demiştim cevaba..

pellinnn cim söylediğin cevap doğru..bizim kurduğumuz mantık doğru mu peki :3:

Ah şu soruyu bilip yalnış okumalar yok mu deli oluyorum öyle yalnış yapınca :-S

Mantığın doğru ali galip sivas.kongresi Sırasında olmuş düzenli orduda daha.sonra kuruluyor :-)

kızlar şu sınırlı ehtiyetlilik sınırlı ehliyetsizlik hep karışıyor bende yaa.varmı ayırt etmenin kolay bir yolusi

gygk nerdesin cnm hiç sesin çıkmyorr

Benim.islerm bitmez cnm kendimi kürek mahkumu gbi hissedyrm:)) sabah kalk kahvalti hazrla sonra temizlik camasr bulask sil supur utule sonra anysa tekrari yaptm detayli bisekilde iyi oldu sonrasnda yine yemek bulasik muhabbeti kizimi parka gotrdm birsaat arkasından tekrara devam bu saate geldm daha tekrarm bitmedi sahura kadar tekrarimi bitrp sahuru yapip yatmayi dusnyrm buarada tekrarlara agrlik verdm neyse fistgm benim islerm bitmez senn sorularına biraz yorum yapmak istiyorm bilgim dahilinde:

Soruda sivas kongresinin kararlarinin sonuc verdiği eylemler soruldgu icn ben de yalnız 3 derdm cünkü ali galip olayi kongrenin toplanmasini engellemek icn cikio yani kararlar alınmasina engel olmak için karar alinmamissa ali galip olayina da neden olamaz.

Düzenli orduya geçmede gediz taarruzundan sonra gerçekleşiyor yani sivas kararlarinin sonuçlarından sonra degl..

Sinirli ehliyetli ve sinirli ehliyetsiz olayina gelince dikkat etmen gereken birkaç kelime var verilen soruda ve sklarda onlara dikkat edersen Raht.cvplarsn.

Sinirli ehliyetli: ayirt etme gücüne sahip- ergin ve kisitlanmamis yani fiil ehliyetinin butn sartlarini tasiyor fakat ehliyeti sinirlanmis bu da ikiye ayriliyor:
- evliler ( kari ve koca birbirinden habersiz hareket edemiyor buyuzdende birbirlerinin ehliyetlerini sinirlamis oluyorlar yani senin annenle.baban gbi:)
-kendilerine yasal danisman atanmis kişiler bunlarında bazi konularda menfaatlerinin korunmasi icn yasal danismalarindan habersiz hareket edemiyorlar yani kari koca birbirine danisirken bunlarda yasal danismanlarina danisiyorlar( bazi konularda) ( detaya girmiyorm kafan karismasn DİE zaten bukadarini bilsen sorulari cozersn cok detay sormuyorlar)

((Canm diger mesaja gecyrm cunku belirli bu yazmdan sonra mesaj siliniveriyor diger mesajda devamini anlataym coksey yazdm silinip yazk.olmasn)

Son düzenleme:
kızlar şu sınırlı ehtiyetlilik sınırlı ehliyetsizlik hep karışıyor bende yaa.varmı ayırt etmenin kolay bir yolu :14:

gygk nerdesin cnm hiç sesin çıkmyorr

Sinirli ehliyetsiz ise :
-Ayirt etme gücüne sahip ergin fakat kisitlanmis yada
-ayirt etme gücüne sahip kisitlanmamis fakat ergin olmayan
YANİ;
Burada dikkat etmen gereken sorularda genellikle ya ayirt etme gücüne sahip ve ergin fakat kisitli der ya da ayirt etme gücüne sahip kisitli değil fakat ergin olmayan der bu ipuclarini yakaladnmi bunun cvbi sinirli ehliyetsizdr, adam ya kisitli olcak ya da ergin olmayacak ama ikiside birarada da olmayacak yani hem kisitli hem ergin olmayan da olmayacak..

Kisaca:))

Sinirli ehliyetli derse butn özelliklere sahip(ayirt etme ergin kisitli olmayan gbi) soruda gözün evli yada yasal danisman kelimesini arasn

Sinirli ehliyetsiz derse bu adam sahip olmasi gereken özelliklerden ayirt etme gucu herzmn olcak fakat diger iki ozellikten birine sahip olmayacak yani gözün soruda ayirtetme ergin kisitli ya da ayirt etme kisitli olmayan ergin olmayani arasn( kisitli olmamasi olumlu bir durum kelime olumsuz DİE kafan karismasn)

Son olarak bu ikisinde karistirilacak bu durum yok aslinda biri tüm özelliklere sahip evli ve yasal danisman atananlar diğeri uç özellikten ayirt etme sabit ya ergin degl ya da kisitli olcak:(
(buarada ergin olmayan demeyebilirde 18 yasin altinda bi yas verir ergin olması icn yas 18 olmalidr)
Biseyler anlatmaya calistm inş faydasi olr ve umarm çorba edp zarari olmaz:)bu anlatmlar yuzyuze olsa daha iyi sonuclar verir ama elden bukadri geliyor cnm iyi calismalar...

Sinirli ehliyetsiz ise :
-Ayirt etme gücüne sahip ergin fakat kisitlanmis yada
-ayirt etme gücüne sahip kisitlanmamis fakat ergin olmayan
YANİ;
Burada dikkat etmen gereken sorularda genellikle ya ayirt etme gücüne sahip ve ergin fakat kisitli der ya da ayirt etme gücüne sahip kisitli değil fakat ergin olmayan der bu ipuclarini yakaladnmi bunun cvbi sinirli ehliyetsizdr, adam ya kisitli olcak ya da ergin olmayacak ama ikiside birarada da olmayacak yani hem kisitli hem ergin olmayan da olmayacak..

Kisaca:))

Sinirli ehliyetli derse butn özelliklere sahip(ayirt etme ergin kisitli olmayan gbi) soruda gözün evli yada yasal danisman kelimesini arasn

Sinirli ehliyetsiz derse bu adam sahip olmasi gereken özelliklerden ayirt etme gucu herzmn olcak fakat diger iki ozellikten birine sahip olmayacak yani gözün soruda ayirtetme ergin kisitli ya da ayirt etme kisitli olmayan ergin olmayani arasn( kisitli olmamasi olumlu bir durum kelime olumsuz DİE kafan karismasn)

Son olarak bu ikisinde karistirilacak bu durum yok aslinda biri tüm özelliklere sahip evli ve yasal danisman atananlar diğeri uç özellikten ayirt etme sabit ya ergin degl ya da kisitli olcak:(
(buarada ergin olmayan demeyebilirde 18 yasin altinda bi yas verir ergin olması icn yas 18 olmalidr)
Biseyler anlatmaya calistm inş faydasi olr ve umarm çorba edp zarari olmaz:)bu anlatmlar yuzyuze olsa daha iyi sonuclar verir ama elden bukadri geliyor cnm iyi calismalar...

oyy kuzum Allah razı olsun senden ne güzel açıklamışsın ilkdefa bu konuyla ilgili kafamda birşeyler oturdu :54: Bu mübarek günde duamı aldın bol bol.yarın bu konuyla ilgili soru çözeyim dediğin ip uçlarını dikkate alarak. çok saol canmm :16:

oyy kuzum Allah razı olsun senden ne güzel açıklamışsın ilkdefa bu konuyla ilgili kafamda birşeyler oturdu :54: Bu mübarek günde duamı aldın bol bol.yarın bu konuyla ilgili soru çözeyim dediğin ip uçlarını dikkate alarak. çok saol canmm :16:

Rica ederim cnm sen de sağol duaların icn...

Gunaydnnnn KPSS gullermmm iyi haftasonlari hyrli Ramazanlar....

Günaydın fistigim sanada hayırlı ramazanlar olsun yalniz ben tutamiyacam oruc sinava kadar. Oruc tutarken hic calisamam aklim almaz iftardan sonrada basagrisi cekerim. Insallah sinavdan sonra ramazanimi doyasiya yasarim.
Bu sinav cok yipratti bizi sonumuz hayrolsun...

DUABAKM sesin cikmior.bebegmmm napiosn bebis nasilllllll?????

Kuzummmmm benimmmmm 😄ay bir öZledimmmm ki siziii 😋kayınvalidem geldi pek giremedim netee. ama çalışmaya devam bebişimle beraberrrr 😎az kaldıııı 1 haftacık 😆gelecek hafta bu saatlerde kurtulmuş olacazzzz inşallah cümleten ...sen ne yapıyorsun nasıl bebişimizzz evde dura biliyor mu çocukta sıkılmıştım ama onunda annesine kavuşmasına 1haftacık kaldı öp kocaman benim yerimeee

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Selam canlar...Hayırlı ramazanlar...

Az kaldı, kurtulacagız 1 haftacık...

:24::24::24::24:

Kuzummmmm benimmmmm 😄ay bir öZledimmmm ki siziii 😋kayınvalidem geldi pek giremedim netee. ama çalışmaya devam bebişimle beraberrrr 😎az kaldıııı 1 haftacık 😆gelecek hafta bu saatlerde kurtulmuş olacazzzz inşallah cümleten ...sen ne yapıyorsun nasıl bebişimizzz evde dura biliyor mu çocukta sıkılmıştım ama onunda annesine kavuşmasına 1haftacık kaldı öp kocaman benim yerimeee

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kuzummmmmm en cok ta kizimla doya doya vakit gecircem ya ona sevnyrm hyrlisiyla kurtulmayı güzel puanlar almaya nasip etsn Rabbim operm fistgm senn yerinede...

Günaydın fistigim sanada hayırlı ramazanlar olsun yalniz ben tutamiyacam oruc sinava kadar. Oruc tutarken hic calisamam aklim almaz iftardan sonrada basagrisi cekerim. Insallah sinavdan sonra ramazanimi doyasiya yasarim.
Bu sinav cok yipratti bizi sonumuz hayrolsun...

Evet Dumanm çok yiprandm yiprandk ama cefasini cektk sefasini da surcez inş TOPİK OLARAK CALİSKAN HATUNLAR:)))

Höf...

Ezberle ezberle bitmiyor ya...Mimarisine de eserine de...Kafayı yicem.

yok kuzum izin aldım diye 2 gün gitmedim onuda maaştan keseceklermiş....aylardır maaş verdikleri yok bide onu kesecekler.....:36::36: işteyim şuan bugün 1 deneme çözdüm ama sürekli kesintiye uğradı.....evde olmak vardı.....

yok kuzum bozuk para yok anahtar yok....kapıda bıraktırıyorlar....eğer yanında biri gelmeyecekse yanında metal bişey olmasın.....:5:

bende ne yapcam ya düşünüyorum.....otobüs kartına da bişey derlermi onu düşünüyorum.....:26::26:

oruç tutucakmısın kuzum.....şimdi düşünüyorum oruç tutmasam oruç olan vardır nasıl su içicem......:26::26:

şu sınav bitsede kurtulsak....:7:

canım tutmayı çok isterdim ama maalesef tutamıcam sonra yerine tutucam kabul olursa...

Kagıt para, otobüs kartı götürülüyor canlar...Hatta ben ösym sınavlarına poset dosya icinde, giris belgesi, kagıt para, paso (simdi an. kart oldu gerci), kimligimi koyup öyle gidiyordum. Bir sorun cıkmadı simdiye kadar. Bir tek küpe, kolye, yüzük müzük metal seyler varsa onlarla girilmiyor.

canım yazdırcazya sınav belgemizi resim çıkacak mı
resim o kısım da yer almıyor çünkü
bir de siyah beyaz mı renkli mi yazdırıyoruz.
siyah beyazmış ama resim için renkli olabilir mi sorayım dedim tabi resim çıkıyorsa

sınav yerin yakın mı canım
benim sizin o taraf çıktı diye tahmin ediyorum yukarlara çıktı

Son düzenleme:
siyah beyazmış ama resim için renkli olabilir mi sorayım dedim tabi resim çıkıyorsa

canım sayfada resim çıkmıyor gibi grünüyor.....ama yazdır deyince resimde çıkıyor.....merak etme.........:54::54:

Canım siyah-beyaz ya da renkli olması fark etmiyor.

Bir de ben hic dikkat etmemistim basta bir panik oldum, hatırlayamadım da önceki sınavlardan, resim cıkmayacak mı diye...Öyle olmuyormus ama, normal cıkıyor resimli orada öyle görünmesine ragmen.

Ben cankaya yazdım can, simdi burada kuytu bir yer verirlerse gene merkezi bir yere gidip binmek zorunda kalırım, üstüne de cokca yürürüm diye düsündüm. Dikmen'de giricem ben. Yarın ya da ertesi gün bi gidip bakacagım cıkan yere.

canım sayfada resim çıkmıyor gibi grünüyor.....ama yazdır deyince resimde çıkıyor.....merak etme.........:54::54:

Canım siyah-beyaz ya da renkli olması fark etmiyor.

Bir de ben hic dikkat etmemistim basta bir panik oldum, hatırlayamadım da önceki sınavlardan, resim cıkmayacak mı diye...Öyle olmuyormus ama, normal cıkıyor resimli orada öyle görünmesine ragmen.

Ben cankaya yazdım can, simdi burada kuytu bir yer verirlerse gene merkezi bir yere gidip binmek zorunda kalırım, üstüne de cokca yürürüm diye düsündüm. Dikmen'de giricem ben. Yarın ya da ertesi gün bi gidip bakacagım cıkan yere.

teşekkür ederim canlarım :1:

Back