2014 KPSS B grubu (GK-GY) Lisans Soru Çözme Topiği

En Zorlandığımız Dersler

• Türkçe

OY: 6 6,7%
  • Matematik

OY: 34 37,8%
  • Tarih

OY: 39 43,3%
  • Geometri

OY: 14 15,6%
  • Vatandaşlık

OY: 29 32,2%
  • Coğrafya

OY: 8 8,9%

• Ankete Katılan
    90
Hic gözüm kesmiyor canım, bir de bir arkadasım cok kalabalık oldugunu söyledi. Bakalım...

Günaydın kızlar,

dumanla gygk moralimizi bozmayalım....Hem o kadar dayanmıssınız 10 gün kala pes etmek olmaz...

Ben gittim kolaylar gele...

milli kütüphane mi canım??
adnan ötüken kapanacak diyorlardı ygs den sonra
bende gidip vakit kaybetme taraftarı değilim

milli kütüphane mi canım??
adnan ötüken kapanacak diyorlardı ygs den sonra
bende gidip vakit kaybetme taraftarı değilim

Milli küt canım. Adnan Ötüken'e de sen cok sıra oluyor dediydin.

Bir de benim evim milli küte 2 vesait. Evimden kızılaya gitmek zaten 1,5-2 saat, dershaneye bile gitmek eziyet gibi geliyor zateni, üstüne oradan tekrar binmek bin kat daha eziyet gibi sanki. Dershaneye gidince bile eve geldigimde birkac saat kendime gelemiyordum düsün, üstüne yolu da ekle. Gene de belli olmaz ne yapacagım. Aklıma eser gidebilirim de cok bunalırsam, canım burnuma geldi bugün zaten hem sınavdan hem baska seylerden. Evde kalmak istemeyebilirim.

Su son günleri insan gibi atlatıp iyi sonuclar alırız umarım.

Bu arada halk bankası sınav actı servis elemanlıgı icin, haberiniz olsun. Basvurusuna var daha. Sınav 17 agustos'ta.

Çok zorlanyrm artık Dumanm:((((
Havalar isindi kizim evde durmak istemiyo beni kitabın defterin basina oturtmuyo binbir zorlukla calismaya calisiuorm;(
Esim desen zaten is hayatnda olmama cok sicak bakmadigi icn kizimla hic ilgilenmiyo o da moralman beni uzuyo denemeler desen bi iyi bir kotu anlamadım ne durumdayım bi taraftan misafirm eksik olmuyo, camasiri bulasigi temizliği yemeği utusu desen hic bitmiyo,7-8 aydr da calisiyorm olmazsa çok uzulrm bi taraftan bu düşüncede beynimi kemirio herşeye rağmen yine de dik durmaya sonunu getirmeye calisiyorm hyrlisi hakkimzda neyse skmaym senn canini da pozitif dusunelm herşey iyi olsn inş...

kuzum kendini bir ferahlat bu böyle olmazzz:16: bak bende aynı düşüncedeydim ama sonra baktım ben ne kadar sitres yaparsam o kadar olmuyorrrrr :36:şöyle düşünnn bir ya :34:evliyim çok şür bebeğim var açıkta değilim bir yuvan var :34:gerisi ise ya bu sınav olursa daha mutlu olurum yok olmassa hayatıma aynı yerden devam edirim deyip kendini rahatlatmalısınn:32:
neçe kötü durumda arkadaşlarım var bir bakıyorum onların benden daha ihtiyacı varrr :19:ozaman dedim sitres yapmanıın bir anlamı yok dedim :34:
bir de niye böyle diyorum biliyosun ki senin gib dönem başından belli bende canla başla çalışıyorum yani bu düşüncelerim hiç çalışmayıpta amannnnnnnnnn olursa olur olmassa olmazz ne sitres yapıyosun anlamında seni farahlatmak için değil gerçekleri şöyle bir göz önüne getirim diye söylüyorum
birde ben sana söyleyimmi sen eğer bu stresi bir tarafa atarsann KESİN KAZANACAKSIN benim içimden öyle geçiyorrr
aayyyyyyyyyyyyyy yine çok konuştummm dediklerimi düşünnn bebeğimmm kocaman öptümmmm:32:

Canimmm benim yemin olsun seni oyle iyi anliyorumki benim cumlelerimi kullanarak olayi aynisi gibi anlatmissin. Benim hayatimi tasvir etmissin hos simdide evimden uzagim memleketteyim kocam basimin etini yiyo cocugumdan beni ayirdin diye ama ordada dayanamadik oglum disari istiyo gelen giden bitmiyo kocam calusmami istemefigi için destek olmuyo evisi utu kendimden gecmistim bide yas 30 a dayandi ne emeklerle zorluklarla okudum butun arkadaslarim kariyer yapti cevremde herkes once isini eline aldi sonra evlendi cocuk bile yapmıyor ki geziyoz hayatin tadini cikaramadik diye daha. Oyyyy oyyyy cok sukur dunyalar guzeli bir evladim var tirnagini dunyalara degismem ama daha guzel bi gelecek icin calismakta istiyorum cok sukur acdegiluz acikta degiluz ama onca yilin emegi var uykusuz geceleri var oyuzden dik durup su son gunlerde guclu olalim rabbim ne kadar emek verdigimizi goruyo evlatlarimizin zamanindan caldik onlarin hakkini verelim ve insallahda hayirlisiyla atlatalim su sinavi rabbim herdaim yanimizda bi sekilde verecektir mukafatini....

dumanımmm gkgy yazdıklarım aynısı senin için geçerliiiiiiiiiiiiiiiiiiiii STRES YOKKKKKKKKKKKKKKK

Hic gözüm kesmiyor canım, bir de bir arkadasım cok kalabalık oldugunu söyledi. Bakalım...

Günaydın kızlar,

dumanla gygk moralimizi bozmayalım....Hem o kadar dayanmıssınız 10 gün kala pes etmek olmaz...

Ben gittim kolaylar gele...

Saol kuzm desteğin icn....

günaydın kızlar.güzel bir gün olsun inşallah diyerek güne başlıyorum.8e doğru kalktım biraz çalıştım,bişeyler atıştırdım şimdi ve derse dönüyorum tekrar.

gkgy-dumann inşallah emekleriniz boş çıkmayacak canlar,rabbim yüzümüzü güldürecek inşallah.sıkmayın canınızı,sizin yazdıklarınızı okuyunca bende kötü oldum.. son gaz devam son 10günde,sonrası aydınlık inşallah.. öpüyorum hepinize iyi çalışmalarr :16:

Saol fistgm inş hyrlisiyla topik olarak atancaz:)

Arkadaslar biturlu denemelerde hangi dersten baslayacagimi rayina oturtamadim. Sinav baslarken cok heyecanlaniyorum o yuzden gk u cozeyim sonra mat sonrada turkceyi cozum diyorum. Zamani yetistiremiyorum hatta baktim olmadi turkcede mantik sorusunu ve anlamli paragraf olusturmak icin denen soruyu bosbirakirim mat iyi ama pratik degilim gk yide 35 dk da cozuyorum bana tavsiyede bulunun lutfennnn icim rahatlasin

Bitanem.türkçeyi kesinlikle sona birakmani tavsiye etmem çünkü digerleryle ugrastktan sonra kafan dolar Ve okudugn paragraflardan hicbisey anlamazsn ..

kuzum kendini bir ferahlat bu böyle olmazzz:16: bak bende aynı düşüncedeydim ama sonra baktım ben ne kadar sitres yaparsam o kadar olmuyorrrrr :36:şöyle düşünnn bir ya :34:evliyim çok şür bebeğim var açıkta değilim bir yuvan var :34:gerisi ise ya bu sınav olursa daha mutlu olurum yok olmassa hayatıma aynı yerden devam edirim deyip kendini rahatlatmalısınn:32:
neçe kötü durumda arkadaşlarım var bir bakıyorum onların benden daha ihtiyacı varrr :19:ozaman dedim sitres yapmanıın bir anlamı yok dedim :34:
bir de niye böyle diyorum biliyosun ki senin gib dönem başından belli bende canla başla çalışıyorum yani bu düşüncelerim hiç çalışmayıpta amannnnnnnnnn olursa olur olmassa olmazz ne sitres yapıyosun anlamında seni farahlatmak için değil gerçekleri şöyle bir göz önüne getirim diye söylüyorum
birde ben sana söyleyimmi sen eğer bu stresi bir tarafa atarsann KESİN KAZANACAKSIN benim içimden öyle geçiyorrr
aayyyyyyyyyyyyyy yine çok konuştummm dediklerimi düşünnn bebeğimmm kocaman öptümmmm:32:

Saol minigmzn annesi güzel kalpli arkadasm benim..zaten stres yapnca gordm ki netlerm daha da dusuyor daha raht olmaya karar verdm.hyrlisi olrsa olr olmazsada dedgn gbi hayatima kaldgm yerden devam ederm cok sukr cokguzel mutlu bir ailem var Rabbim herşeyden once isteyen herkese benmki gbi mutlu güzel huzurlu bir aile nasip etsn..cok optm findgm iyi calismalar...

Bitanem.türkçeyi kesinlikle sona birakmani tavsiye etmem çünkü digerleryle ugrastktan sonra kafan dolar Ve okudugn paragraflardan hicbisey anlamazsn ..

canım bu konuda sana katılıyorum.....ben bizzat denedim.....kafana takılıyor yapamadığın anayasa sorusu yada mate sorusu....size tavsiyem türkçeyi ve sözelleri mümkün olduğu sürece hızlı çözüp en sona mate bırakın.....:13:

Bi daraldım ben sabah beri azıcık bi sey bakabildim :5:

Artık insanın icinden istek de gelmiyor ya...

Hemen bi dusa girip kendimi toplamam lazım, üstünkörü bi program yapmam lazım. Sonra da uymam lazım.

Bitse de gitsek artık .:1:

Çok az kaldı çok az :-) az daha.sabır :-)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Selamlar:3:
Kolay gelsin herkese
Soru çözme topiğini görünce buraya geleyim dedim
bir kaç soru getirdim
soru çözüyordum çok bunaldım çok sıkıldım
kabul ederseniz Türkçe sorularım var.

Kamyonlar kavun taşır ve ben
Boyuna onu düşünürdüm
Niksar'da evimizdeyken
Küçük bir serçe kadar hürdüm

Bu dizelerde
aşağıdakilerden hangisi yoktur?

A) Ek eylem almış ad
B) Edat öbeği
C) Türemiş Ad
D) Çoğul ad
E) Belirtme ve niteleme sıfatı almış ad

Kamyonlar kavun taşır ve ben
Boyuna onu düşünürdüm
Niksar'da evimizdeyken
Küçük bir serçe kadar hürdüm

Bu dizelerde
aşağıdakilerden hangisi yoktur?

A) Ek eylem almış ad
B) Edat öbeği
C) Türemiş Ad
D) Çoğul ad
E) Belirtme ve niteleme sıfatı almış ad

Yasar Kurt sarkısı idi bu.

Ek eylem almıs ad=Hür-idim.
Edat öbegi==Kücük bir serce kadar
Cogul ad=kamyonlar
belirtme ve niteleme sıfatı=kücük bir serce (kücük=niteleme, bir=belgisiz, belirtme sıfatının alt türü)

C gibi cevap. (Boyuna kelimesine takıldım ama, türemis gibi sanki)

Cevap nedir?

Son düzenleme:
Back