How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

2014 KPSS B grubu (GK-GY) Lisans Soru Çözme Topiği

En Zorlandığımız Dersler

• Türkçe

OY: 6 6,7%
  • Matematik

OY: 34 37,8%
  • Tarih

OY: 39 43,3%
  • Geometri

OY: 14 15,6%
  • Vatandaşlık

OY: 29 32,2%
  • Coğrafya

OY: 8 8,9%

• Ankete Katılan
    90
Peki arkadaşım :) yorum yaparım elbet. Bu arada diğer iki kaynağımı söylemeyi unutmuşum. Hakan dedenin balyoz soru bankası ile pegemin efsane 5000 soruluk kitabı da var. Hakan dedenin ders notlarından da soru bankasından da memnun kalmadım açıkçası :/ ders notları kitabı inanılmaz eksik. İlkler bile yazılmamış. Çok çok eksik var. Tamam ders notu adı altında ama bu kadar da olmamalıydı bence. Balyoz soru bankasona gelince çözümlü ve çözümü güzel yapılmış evet. Ama sorular basit. Yani bu muydu şu muydu diye iki şık arasında bırakmıyor. Pegemi şu an çözüyorum kitap önümde tarih kısmı açık :) o daha iyi balyoza göre bence.
Bu arada bir arkadaşım femin tarihine çok zor demişti deneme sınavında. Bence alıp kendinizi deneyin kızlar siz de. Uzmanın öğreten soru bankasından tarihini aradım ama bulamadım ne yazık ki. Data alacaktım ama data da boşluk doldurma doğru yanlış test karışıkmış sanırım. En son dediğim kaynaklarda karar kıldım.

Hihihihii afedersin canım :17:
Ben de Balyoz soru bankasını çok merak ediyordum açıkçası, iyi oldu söylediğin. Hakan Dede'ye nedendir bilmem bi önyargım var zaten :26:

Evet data boşluk doldurma, doğru yanlış filan bölümleri var canım. Ama bence en büyük eksiği çözümlerinin olmaması. Ondan soru çözerken karıştırdığım bişi olursa, konu anlatımlı bir kitaptan arayıp duruyorum neydi neydi diye. :52:

cnm uzman kariyerin yaprak testi yok ama ktabı var yaprak test şeklinde yapmışlar kopartmalık ama kopartmaya kıyamadım :D ben beğendim sorularını kolay orta zor şeklinde ayırmışlar

bugün 100 soru yaptım eve kaldı 50 soru daha:D

Zeytincim ben de Uzman kariyerin yaprak testlerini almaya niyet ettim sanki bugün :30: Birsürü de kaynağım var halbuki :1:

Maşallah canım :nazar: Ben de bugün ofiste 50 soru çözdüm, akşama dershanem var ama gidince de en azından 100'e tamamlayabilirim diye düşünüyorum. :24:

Şekerlerim, Fıstıklı Lokumlarım :17:

Ben yarın sabah bi memlekete gidip gelcem. Yani haftaya pazartesiye kadar yokum. Telden foruma giriş yapamıyorum ama sürekli sizi takip etmeye devam edeceğim.

Carpem yarın tüm gün Ankara'dayım, Elfmetim cumartesi Amasya'dan da Samsuna'a geçeceğim yüksek ihtimal :27: Size de gökyüzü aracılığıyla geldiğimi haber edip, kocaman öpücükler göndereceğim.

Özellikle de gece çalışmalarınızı muhakkak takip etcem, yazamasam da kendi kendime size cevap vereceğim :1:

Yanımda da vatandaşlık kitaplarımı götürmeyi düşünüyorum, her fırsatta çalışcam. (İnşallah ) Pazartesi öğleden önce gelir bildirim yaparım. (Yasama ve Yürütmeyi bitirmeyi planlıyorum)

Hepinizi çok seviyor, kocaman kocaman öpüyorum. :38:

Sevgiyle kalın...

:16::16::16:

Yds basvurusu için halkban ya da ziraat bankası atmsinden 50 lira yatırıyorsun. Eger internet sifren yoksa, elden yapacaksan yani basvuruyu http://www.osym.gov.tr/belge/1-20597/2014-yds-ilkbahar-donemibasvuru-bilgileri.html adresteki basvuru formunu cıkartıp, doldurup basvuru merkezlerinden birine gidiyorsun (basvuru merkezleri aynı linkte mevcut). Şifre almak 2 lira, basvuru ücreti üç lira.

Eer basvuracaksan acele et ama kuzu, 12si son..

Böyle canım :12:

Kızlar buraları cicek acmıs <3

Ben dün bir sey yapamadım, saatlerce kuyruk bekleyince felegim sasti. Gece en son debelenirken iki tane agrı kesici alıp uyuyakaldım.

Bugün ben de katılacagım.
sağol cnm güzelce anlatmışsın ama ben vazgeçtm yaa okullara başvurmayı düşünmüyorm dile de hazır değilim zaten boşa girmş olurum olmadı güz dönemi girerim
mesajında da bahsetmşsn ayrıca teşekkürler ama bölümümün atamasında YDS nin aranıp aranmayacağını nerden öğrenebilirim

Son düzenleme:
Hihihihii afedersin canım :17:
Ben de Balyoz soru bankasını çok merak ediyordum açıkçası, iyi oldu söylediğin. Hakan Dede'ye nedendir bilmem bi önyargım var zaten :26:

Evet data boşluk doldurma, doğru yanlış filan bölümleri var canım. Ama bence en büyük eksiği çözümlerinin olmaması. Ondan soru çözerken karıştırdığım bişi olursa, konu anlatımlı bir kitaptan arayıp duruyorum neydi neydi diye. :52:

Zeytincim ben de Uzman kariyerin yaprak testlerini almaya niyet ettim sanki bugün :30: Birsürü de kaynağım var halbuki :1:

Maşallah canım :nazar: Ben de bugün ofiste 50 soru çözdüm, akşama dershanem var ama gidince de en azından 100'e tamamlayabilirim diye düşünüyorum. :24:

Neden afedersin dedin ki? Haklısın söylediğinde ileride tamamen sıkılıp bırakma durumum olabilir :( kendimi en azından daha az soruya odaklayyım rutin çözmem için. Fazla çözdüysem de yanıma kar kalır :)

Bu arada ben de 113 soru çözdüm :) şimdi akşam mamamı yedim biraz oturayım yine devam edeceğim :) akşama günün bildirimini yaparım

Yavrum gülüm günesim civanım, sana merhaba diyorum buradan, hosgeliyorsun sehrime <3

Helena, önümüzdeki dönem girersin...

Kızlar aksam birlikte calısma saati için buralardayım...Erken geldim :32:

Bugün biraz az cözdüm, cünkü konuyu okuyup öyle cözdüm, cografya cözdüm. Tarihten de notlarımı tamamen düzenli bir seye dönüstürmeye karar verdim. Su an yazıyorum biraz biraz.

Gecenin sonunda total sorumu ve kac puan aldıgımı bildiririm.

Buralardayım <3 Devam edeyim calısmaya...

Kızlar maaşallah sizlere, sizi görünce şevke geliyorum, akşam derse 150 sorudan sonra çalışamadım malesef, ve bugün dershanem vardı yemek vs derken yeni oturdum sizlere cevap yazıp matematik çözeyim diyorum yene 150 e tamamlamaya çalışacağım, görüyorum ki bazılarımız tamamlamış, bazılarımız tamamlayamayıp telafi etmeye çalışıyor vicdan azabı duyuyor bu çok çok iyi bir gelişme bence, bizim böyle ders çalışmak için aşka gelmemiz lazım kızlar, hep böyle olmak dileğiyle inşallah :12:

Pnrcım, türkçe soruları için sana kitap okumanı tavsiye ederim, günde en az 30 dk ve en az 30 soru çözmeni tavsiye ederim, inan faydasını görürsün, mantık sorularınıda çözdükçe hızlanırsın zaten, birde yedi iklimin mantık kitabı süper anlatıyor güneş ve carpe de kullanıyor ondan. tavsiye ederim yani. matematiğin yanında türkçe de çözmek zorundasın. tarihe gelince bol soru çözeceksin başka kurtuluşu yok malesef, :( coğrafyadan korkulcak bişey yok okadar :34::34:

İyi hoş diyosun da ben coğrafya ve vatandaşlığa daha hiç başlamadım :) matematikte problemlerdeyim. Türkçeden artık her gün en az 50 soru çözeyim diyorum çünkü aleste de lazım kpss de. Ve ben aleste 6 mantık sorusunda 45 dakika oyalanmıştım :) e paragrafta da oyalanıyorum. Her gün 50 soru türkçeden çözmek bana mutlaka yarar sağlayacaktır diye düşünüyorum inşallah öyle olur. Tarihten de osmanlıyı bitirmeye çalışıyorum aylardır takıldım osmanlıda. 10 defa okudum test çözdüm yine aklımda kalmamış ağlayacaktım sinirden. Artık yazarak çalışmaya başladım tarihi de o yüzden osmanlıyı yine baştan aldım. Bugün Allah izin verirse duraklama ve gerilemeyi çalışacağım. Coğrafyaya hiç başlamadım. Vatandaşlığa da hiç başlamadım ama malum bölümüm kamu yönetimi o konuları hep gördük o yüzden hallederim inşallah diye düşünüyorum. Yetişir dimi güneş ya?

Ebissscim uzman kariyerin matematik fasikül setini tavsiye ederim, uzman kariyerin öğreten matematik kitabıda iyi. uzman kariyerin 2014 fasikül setinde sorulardan sonra çıkmış sorularıda çözümlüyor hoşuma gitti :6::6:

Pınarcım bazen ben de aynı hislere kapılıyorum ama daha çok var zamanımız. Sonlara doğru gaza biraz daha yüklenirsek olmayacak iş değil bence. Önemli olan azmimizi kaybetmemek. Ben hep aynı örneği veriyorum ama ümitsizliğe kapıldığında ya da motivasyonun düştüğünde bankamatiğin önünde maaşını çekerken hayal et kendini, ya da cumartesi çalışıyorsan cumartesi günü saat 10 da uyandığını hayal et. benim için işe yarıyor bu yöntem :)

Kızlar ben de yargının eski bir yaprak test kitabı vardı onu bitirdim sayılır. Sadece matematikten 3 test ve vatandaşlıktan son konular kaldı. Elimde x yayınlarının coğrafya, tarih ve matematiği var. Bir vatandaşlık ve türkçe daha alırsam onlar bana bu ay yeter gibi görünüyor.

Bu arada bir konu hakkında fikrinizi almak istiyorum. Matematik çözümlü soru bankası almak istiyorum. açıklayıcı çözümleri olan bildiğiniz bir yayın var mı?

Günesscim, ay çok güzel gel gel tatlım, programın nasıl acaba keşke görüşebilsek :16:

Ben yarın sabah bi memlekete gidip gelcem. Yani haftaya pazartesiye kadar yokum. Telden foruma giriş yapamıyorum ama sürekli sizi takip etmeye devam edeceğim.

Carpem yarın tüm gün Ankara'dayım, Elfmetim cumartesi Amasya'dan da Samsuna'a geçeceğim yüksek ihtimal :27: Size de gökyüzü aracılığıyla geldiğimi haber edip, kocaman öpücükler göndereceğim.

Özellikle de gece çalışmalarınızı muhakkak takip etcem, yazamasam da kendi kendime size cevap vereceğim :1:

Yanımda da vatandaşlık kitaplarımı götürmeyi düşünüyorum, her fırsatta çalışcam. (İnşallah ) Pazartesi öğleden önce gelir bildirim yaparım. (Yasama ve Yürütmeyi bitirmeyi planlıyorum)

Sevgiyle kalın...

çalışalım canım bende şimdi ders başına oturacağım, bugün dersanem vardı yarın da var, çözebildiğim kadar natematik çözeceğim, bende ara verdiğimde gelir bildirimde bulunurum. Görüşürüz :ssz::ssz:

Yavrum gülüm günesim civanım, sana merhaba diyorum buradan, hosgeliyorsun sehrime <3

Helena, önümüzdeki dönem girersin...

Kızlar aksam birlikte calısma saati için buralardayım...Erken geldim :32:

Bugün biraz az cözdüm, cünkü konuyu okuyup öyle cözdüm, cografya cözdüm. Tarihten de notlarımı tamamen düzenli bir seye dönüstürmeye karar verdim. Su an yazıyorum biraz biraz.

Gecenin sonunda total sorumu ve kac puan aldıgımı bildiririm.

Buralardayım <3 Devam edeyim calısmaya...

Kızlar maaşallah sizlere, sizi görünce şevke geliyorum, akşam derse 150 sorudan sonra çalışamadım malesef, ve bugün dershanem vardı yemek vs derken yeni oturdum sizlere cevap yazıp matematik çözeyim diyorum yene 150 e tamamlamaya çalışacağım, görüyorum ki bazılarımız tamamlamış, bazılarımız tamamlayamayıp telafi etmeye çalışıyor vicdan azabı duyuyor bu çok çok iyi bir gelişme bence, bizim böyle ders çalışmak için aşka gelmemiz lazım kızlar, hep böyle olmak dileğiyle inşallah :12:

Pnrcım, türkçe soruları için sana kitap okumanı tavsiye ederim, günde en az 30 dk ve en az 30 soru çözmeni tavsiye ederim, inan faydasını görürsün, mantık sorularınıda çözdükçe hızlanırsın zaten, birde yedi iklimin mantık kitabı süper anlatıyor güneş ve carpe de kullanıyor ondan. tavsiye ederim yani. matematiğin yanında türkçe de çözmek zorundasın. tarihe gelince bol soru çözeceksin başka kurtuluşu yok malesef, :( coğrafyadan korkulcak bişey yok okadar :34::34:

Ebissscim uzman kariyerin matematik fasikül setini tavsiye ederim, uzman kariyerin öğreten matematik kitabıda iyi. uzman kariyerin 2014 fasikül setinde sorulardan sonra çıkmış sorularıda çözümlüyor hoşuma gitti :6::6:

Günesscim, ay çok güzel gel gel tatlım, programın nasıl acaba keşke görüşebilsek :16:

Elfim kitap okuyorum hatta şu an hüseyin rahmi gürpınarın bir kitabını okuyorum çok da güzel sürükleyici bir kitap :)

canım tarih kitapları oku da, faydası olsun tarihe :9::9:
:9::9: ruh sağlığımı düşündüm canım kitap seçerken. Kendimi o kadar tarih ile bunaltırsam bir daha irtibat kurulamayacak halde olabilirim. Her şeyimiz ders zaten. Kitap okumayı kaçış olarak uyguluyorum :)

:9::9: ruh sağlığımı düşündüm canım kitap seçerken. Kendimi o kadar tarih ile bunaltırsam bir daha irtibat kurulamayacak halde olabilirim. Her şeyimiz ders zaten. Kitap okumayı kaçış olarak uyguluyorum :)

sende haklısın bebişim, ben kaçtım kaçtım ders çalışımaya, tutmayınnn benii :10::10::10::9::9::9::9:

Raporumu verip çıkacağım hemen.
Türkçe 59 soru
Matematik 65 soru
Tarih 33 soru
Toplam 157 soru. Aslında daha çözmek istediğim 40 sorum vardı ancak içim bunalıyor devam edemeyeceğim. İyi geceler hepinize

burada da rapor vereyim, 62 tanecik matematik çözüverdim, yarın erken kalkacağım uykum geldi, iyi çalışmalar kızlar :14::14:

Sayın konu sahibesi elfim,

Tarih 170
Cografya 53

Total 223.

Yıldızlı pekiyi veriyorum kendime 9 saat civarı calıstım. konu+sorular....

Biraz sıkıntılı bir aksam ve gece oldu benim için, ama halloldu sükür...

Ben yatıyorum, Allah rahatlık versin hepinize..

:74::92::126:

Elbissssscim teşekkür ederim desteğin için :) henüz öğrenciyim. Bu dönem pazartesi salı ve çarşamba dersim var sadece hepsi de öğlene kadar bitiyor çok şükür inşallah daha çok boş zamanım olunca daha iyi çalışırım. Bu arada matematik için ben uzmanı çok beğeniyordum konu anlatımını. Soru bankası da çözümlü ve kolaydan zora gidiyor. Bendeki eski basım uzman. Yeni basımlarında öğreten soru bankasını çıkarmış çoğu kişi memnundu istersen ona bir bak.

Rica ederim tatlım,
Pnrcım naçizane bir fikrim olcak. Kuzucum Türkçe sorları özellikle cümlede anlam, sıralama ve paragraflar uzun olduğu için çok vaktini alır ve bi süre sonra bıktırır. Örneğin şuan 4,5 aydan fazla var. Kabaca 140 gün var desek. Günde 30 soru bile çözsen 4000 soru yapar ki bu rakam yorum soruları için çok iyi. Yani yine Türkçe ünitelerini çalıştığında arkadan pekiştirme soruları çözebilirsin. Bunu ekstra olarak, günlük rutin gibi çözebilirsin. Ben de 20 soruda sabitlicem inşallah. Genelde paragraf olsun istiyorum.

Uzmanın seçilmiş soruları bende de var canım çok beğendim. Yedi iklim nasıl acaba, çözdükçe fikirlerini bekliyorum :34:

Oyyy Cumartesi 10 da kalkma fikri nasıl güzel geliyor öyle Ebisscim yaa :52:

Matematikten bi kitap almıştım canım ben yediiklimin, Hiç Bilmeyenler İçin Kolaydan Zora matematik diye. Kesinlikle öyle anlatıldığı gibi bi kitap değil, ihtiyaç bile ondan daha güzel anlatmış ve çözmüş. Ben de uzman kariyerin öğreten soru bankalarından matematiği öneririrm. Eline bi alıp incelesen aradaki farkı anlarsın zaten canım.
Ben şuan anayasasından çalışıyorum bi kaç gündür. Sorunun çözümünde resmen konu tekrarı yapıyor ve akılda kalıcı bir şekilde fikir paylaşıyor. Hani tazminatta böyleydi ya, 1982 anasayasasında da böyle filan gibi.

Zamanım kalırsa yine uzman kariyerden devam etcem inşallah :emir_bebek:

Oooh maşallah :nazar:

Sağol önerilerin için canım, ben de yeni bi yaprak test seti daha almayı düşünüyorum ofis ve yol için.

Bu arada Uzman Kariyerin yaprak testlerini kullanan arkadaşlar var mı acaba?

Kızlar önerileriniz için çok teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla uzmanda hemfikiriz. Bugün bakayım internetten olmazsa. Bir de türkçe ve vatandaşlık için yaprak test almam lazım.

Sevgiyle kalın...

Güneşciiimm bugün aynı şehirdeyiz yani, hoşgeldin Ankara'ya :) Azıcık kafanı dağıtmış olursun, iyi gelir bu yolculuklar umarım. Otobüsle gidiyorsan yolda çalışabilirsin belki. Pazartesi bekliyoruz seni :)

Sayın konu sahibesi elfim,

Tarih 170
Cografya 53

Total 223.

Yıldızlı pekiyi veriyorum kendime 9 saat civarı calıstım. konu+sorular....

Biraz sıkıntılı bir aksam ve gece oldu benim için, ama halloldu sükür...

Ben yatıyorum, Allah rahatlık versin hepinize..

:74::92::126:

Carpecim valla 9 saat bir rekor olmalı. :nazar::nazar: Tebrik ederim canım. Sıkıntılı bir gece olmasının sebebi uzun süreli ders çalışmak mı? Başka bir şey yoktur umarım.

Soru bildirmeyi unuttum,

113 Tarih
67 Coğrafya
18 Matematik :)

Toplam 198

güneşciğim hayırlı yolculklar cnm

kızlar bende dün hedefi tutturdum :D
86 tarih
50 coğrafya
20 türkçe toplam 156 soru çözdüm

eşimin ısrarları üzerine haftasnu vatandaşlığa geçiş yapıcam o vakte kadar 3 gün 2 dersten bol soru çözüp pekiştirmem lazım
şu vatandaşlığı bir türlü sevemedim ama mecbur bana kalsa biraz daha beklerdim ama başıma vura vura çalıştırıo sağolsun:D

Kızlar önerileriniz için çok teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla uzmanda hemfikiriz. Bugün bakayım internetten olmazsa. Bir de türkçe ve vatandaşlık için yaprak test almam lazım.

Güneşciiimm bugün aynı şehirdeyiz yani, hoşgeldin Ankara'ya :) Azıcık kafanı dağıtmış olursun, iyi gelir bu yolculuklar umarım. Otobüsle gidiyorsan yolda çalışabilirsin belki. Pazartesi bekliyoruz seni :)

Carpecim valla 9 saat bir rekor olmalı. :nazar::nazar: Tebrik ederim canım. Sıkıntılı bir gece olmasının sebebi uzun süreli ders çalışmak mı? Başka bir şey yoktur umarım.

Baska bir sey aslında da, halloldu canım...Tesekkür ederim...Rekor degil canım aralarda oyalandıgım da oldu dedigim sıkıntı yüzünden...

Kızlar saat 4'de dersim var bugün benim. Güncellere bakıp, yapamadıgım soruları word haline getiricem...Sonra biraz calısıp cıkıcam. Aksam kuzenle bulusucam, 8-9 gibi evde olurum gibi umuyorum...Arada onu bekliyecegim dershanede o arada da cözerim biraz.

Son düzenleme:
Baska bir sey aslında da, halloldu canım...Tesekkür ederim...Rekor degil canım aralarda oyalandıgım da oldu dedigim sıkıntı yüzünden...

Kızlar saat 4'de dersim var bugün benim. Güncellere bakıp, yapamadıgım soruları word haline getiricem...Sonra biraz calısıp cıkıcam. Aksam kuzenle bulusucam, 8-9 gibi evde olurum gibi umuyorum...Arada onu bekliyecegim dershanede o arada da cözerim biraz.

Aman hallolsun da... Kolay gelsin canım sana..

Back