2014 KPSS B grubu (GK-GY) Lisans Soru Çözme Topiği

En Zorlandığımız Dersler

• Türkçe

OY: 6 6,7%
  • Matematik

OY: 34 37,8%
  • Tarih

OY: 39 43,3%
  • Geometri

OY: 14 15,6%
  • Vatandaşlık

OY: 29 32,2%
  • Coğrafya

OY: 8 8,9%

• Ankete Katılan
    90

Ayrıntılı tekrar olmadan bende de öyle oluyor yalnız degilsin bu konuda...O yüzden bu ayı ay sonuna kadar iyi degerlendirmemiz lazım, sabahladım ben az biraz sıkıntılıydım..İki saat kadar uyuyup devam edecegim.

Günaydınlar, iyi calısmalar kızlar...Aralarda yazarım...

Aynen Carpem artik ders calisamiyorm motivem düştü diyecek luksumuz bilem yok su saatten sonra..buarada sknti bitmez biri biter biri baslar snva kadar calisma odanin dişinda birak o bitmek bilmeyen skntilari yavru iyi calismalar..

Son tekrarlarm için kitap siparişi ve deneme siparişi verdm.bu sene bulduğum bütün parayi KPSS kitaplarına yatrdm hyrlisi bakalm ...

Bıraktım zaten, üzüleceksem bile sınavdan sonraya erteledim ne varsa. Üzüldügüm vakitlerin telafisini yapacagım. Bitmiyor evet, oldugu haliyle bırakmak lazım bazı seyleri, bosa ugrasmısım gibi hissediyorum ama elden gelen bir sey yok artık. Olmusla ölmüse fayda yok.

Ben de su datanın yeni cıkarttıgı güncel kitapcıgını alacagım elimde muratın kitapcıgı, bir arkadasımından aldıgım 250 civarı günceller, güncel topigindekiler bunlara calıstım güncel icin. Aralarda bakiyorum.

Hakkat eldeki tüm parayı kitaplara verdik. Biter hepsi insallah...

Motivasyon kaynagım bi bura. Aralarda gelicem bolca artık. Yoksa dagılıyorum. Haydin derse devam.

Kızlarrrrrr ne yapıyorsunuz dünkü sınav 74 pun felan gelir bu günde sınavım vardı onun cevabına bakmadım daha ama bir sıkıntım var sınavda zaman yetmiyor çıldıracam göremediğim soru kalıyor ne yapacağım bilmiyorum sınav sistemim Türkçe mat tarih coğrafya anayasa tekrar mat dönüyorum ama vakit bitmiş oluyor ne yapa bilirim sistem i değiştirim bilmiyorum yardımcı oluyorumusuz

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

benmde yetmiyor cnm aynı dert bende de var
bol soru çözerek süre yetiştirmeye bak diyeceğim ama türkçe hocam sınıfta bir açıklamada bulundu
artık türkçe soruları minimum 40 dk da çözülüyor dedi.
zaten sözel mantıktan hepsi banko doğru çıkıyor benm. ama tek sorunum süresi
öyle 1 dk da çözülmüyor tablo yapıyorum kontrol ediyorum zira sayısal mantık daha kolay

gerisini sen düşün matta kaç dk olur Allah bilir
ikinci kısmı hızlı çöz ve vakit arttır diyebilirim. ben gk nin 60 sorusunu son yarım saatte çözüyorum düşün yani.
bana yetiyor 60 soruya 30 dk
ama tabi daha denk düşse güzel olurdu.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 1119867

Arkadaşlar cevap b ama gölge boyu enlemle ilgli değil mi? Anlamadım

Yavru gölge boyu uzaması ya da kısaması enlemle ilgili, yani günesin geliş acısı. Aynı anda karsılastırma yapılırken yani. Türkiyede aynı anda kuzeye dogru gidildikce (enlem) gelis acısı daralacagından gölge boyu boyu uzar, güneye indikce ekvatora yakın olacagından (enlem) gölge boyları kısalır. Bununla karıstırdın belki.

CEvaba b demis, cünkü gölge boyunun en kısa oldugu zaman gün içinde her yerde 12.00 yerel saat olarak. Ortak saat-12.00 cevabı verir.

Son düzenleme:

evet karıştırdım gölge boyu denince ilk akla enlem geliyor. Şimdi anladım ama açıklamanız için çok teşekkür ederim :38İ:

evet karıştırdım gölge boyu denince ilk akla enlem geliyor. Şimdi anladım ama açıklamanız için çok teşekkür ederim :38İ:

Rica ederim...

..................................................

Kuzum ben daha yeni yeni basladm deneme çozmeye siralamam su şekilde turk - tarih- cog-any- mat.
Mat i en sona birakiyrm çünkü türkçeden sonra mat a bakarsam mat ta.takilip kaliyorm.sozelleri hizlicana çözüp mat a geçmek benim icn daha avantajli oluyor..

Deneme cozmenin mantigi en iyi bildigin- yapabildgn dersten baslayip devam etmektir.bir de çozerken saat kontrolü yap hangi derse nekadr zaman ayiriyosn mesela sozelleri hizli bitirmeye calis özellikle gk kismini 40 dk da faln bitirirsen kalan 20 dk yi mata eklersn.bir de tarama yöntemini mutlaka kullan butn sorulara hizlica bakmaya calis cozebildgn sorulari hizli bir şekilde çoz cozemedgn de takilp kalma yoksa sorularn hepsine bakamazsn ve çok basit sorulari kacirabilirsin sirf bakamadn diye yapamadan DİE degl iste bu durum snv sonrasi cok koyar..

Mat yüzde kar zarar soru çöz. Türkçe yazim kurallari konu tekrari soru cozm biraz daha türkçeye devam daha sonra tarih karisik soru cozm ve inş vakit kalirsa bir tane de deneme çözmek istyrm..herkese iyi calismalar..

kızlar merhaba.....
nasıl gidiyor çalışmalar...
yarın soru bankalarımı alıp ciddi bir hızlandırma programı yaptım ona uyacağım.....
siz neler yapıyorsunuz?.....
kursa giden arkadaşlar kpss nin kalkacağına dair hocalarınız yada müdürünüz ne diyor.....
2015 kpss olmayacak mı......
bilgisi olan paylaşırsa duacı olacağım.....
çünkü bu sınava geç başladım çalışmaya eğer iyi geçmezse zaman geçirmeden kursa yazılmayı düşünüyorum........

Tabii gel Carpemmm bize bizden başka motive yok:)( nasil bi cümle oldu ya:))

Son düzenleme:

merhaba canım hangi bölümsün
yeni mi başladın çalışmaya?

ben kursa gidiyorum hocaların tam bir bilgisi yok
ama dersaneler kapanacağı muhabbetinde yok yok kapanmaz dediler ama kapanıyo
o yüzden hocalar da pek bir şey bilmiyor

şimdi mi kursa gitmeyi düşünüyorsun canım?

Iyi geceler kuzuları hiç ders çalışmadım misafirlikten yeni geldim uyuma vakti tatlı rüyalar zuzular

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canım daha net bir sey yok...Benim bildigim merkezi atamaları kaldıracaklar b grubu olanlar yani. kendileri sınav yapacak bakanlıklar..Sınav komple kalkar mı kalkmaz mı bilmiyorum. Ösym ile atamaların alakası kalmayacak sonuc olarak. Amac siyasi yani.

Günaydın canlar hepinize... Erken kalkıp biraz baktım ara verdim simdi..Devam edecegim birazdan.

sağol canım.....
hayırlısı bakalım......
umarım güzel bir netice alırız ve 2015e gerek kalmaz....
bende şimdi öğle arasındayım biraz atıştırmalık bişeyler alıp soru çözeceğim......
kolay gelsin herkese.....

canıııııııım çok sağol öncelikle cevap verdiğin için......nisan da başladım çalışmaya.....
öncesinde konu bilgim var ilk girişim değil....
ama çok soru çözmem lazım...bide çalışıyorum 8-20 mesai......
boşluk buldukça soru çözüyorum....
kursa artık gidemem ama bu sınav sonucum iyi olmazsa önümüzdeki yıl için düşünüyorum...
sınav kalkacak söylentilerinden dolayı bu yıl girmeye karar verdim yoksa seneye girecektim...
umarım yüksek puan alır atanırız....ve artık bunları düşünmeye gerek kalmaz........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…