2014 KPSS B grubu (GK-GY) düzenli çalışma ve dertleşme topiği. Buyrun kızlar :)

Günaydın kızlar! Yarın sabah müfettişlik sınavım var ama hiç umudum yok nedense. Sınav değil de sonrasındaki mülakat işi canımı sıkıyor. Torpilin yoksa giremezsin gibi laflar duyuyorum hep. Böyle mi olmak zorunda yani? :KK43: A kadrodan soğuttular beni resmen, 2014te yüksek puan alayım da kimseyle muhatap olmadan atanayım diyorum artık. Bıktım bu torpillilerden. :KK19:

Merhaba kızlar :KK3:
Derslerden alakasız bi sorum olacak merak ettiğim. Çevremde bazı kişiler memurluğa göre özel sektör daha iyi niye onu tercih etmedin diyo. Yani daha çok maaşa bakarak öyle diyolar ama bi yandan zor koşulları fazla.
Acaba önce özel sektörde bikaç sene çalışıp, sonra mı kpss ye hazırlansaydım kafam karıştı. :18:

Derslerden alakasız bi sorum olacak merak ettiğim. Çevremde bazı kişiler memurluğa göre özel sektör daha iyi niye onu tercih etmedin diyo. Yani daha çok maaşa bakarak öyle diyolar ama bi yandan zor koşulları fazla.
Acaba önce özel sektörde bikaç sene çalışıp, sonra mı kpss ye hazırlansaydım kafam karıştı. :18:

canım alanın-branşın ne bilmiyorum ama özelde çalışmanın tek artısı zorluklarını görüp kpss ye daha sıkı yapışman gerektiğini öğütlemesi olurdu diye düşünüyorum.. o zorlukları yaşayınca stresiy,gerginliğiy,senden aldıklarıyla zaten maaşını çok da ağız tadıyla yiyemiyorsun.. en azından sağlık sektörü için durum bu maalesef.

kızlar moralim çok bozuk coğrafyadan ilk 3 konuyu bitirdim güya ama soru çözemiyorum ya hep yanlış ya hep boş :2: tarih vatandaşlı ve türkçeye hiç başlamadım zaten. matematik iyi olduğu için konu çalışmadan soru çözüyorum ama bu genel kültür ne olacak nası toparlayacam ben ya:18: konu çalışırken anladım sanıyorum ama testlerde fıss:KK50: fikirlerinize ihtiyacım var:KK53:

canım alanın-branşın ne bilmiyorum ama özelde çalışmanın tek artısı zorluklarını görüp kpss ye daha sıkı yapışman gerektiğini öğütlemesi olurdu diye düşünüyorum.. o zorlukları yaşayınca stresiy,gerginliğiy,senden aldıklarıyla zaten maaşını çok da ağız tadıyla yiyemiyorsun.. en azından sağlık sektörü için durum bu maalesef.

İşletme son sınıfım bu sene. Çoğu arkadaş okulu bitirmeden iyi yerlerde staj yapıp kendini hazırladı, bizim bölümde de özeli düşünen çok. Ben fikrimi kpss den yana belirledim ama sonradan pişman olur muyum o var :/

Daha çok maaş? Neredeymiş o? Ben kendimden örnek vereyim, bizim mesleğe özel sektörde önerilen maksimum maaş 2000 devlette ilk girişte 2.800. Eskidenmiş o özel sektörün çok çalışmaya karşılık fazla maaş vermesi. Şimdi her açıdan kamu daha avantajlı emin olabilirsin. :KK34:

oooo çok güzel sorular hangi yayınlara ait öğrenebilir miyim? bol bol soru inşallah hepsini çözersin canım. benim oğlum senin de kızın çok zor ama olması lazım bir şekilde ben ona boyama oyun hamuru vs... bir şeyler veriyorum ya da eline meyve veriyorum başına oturduğum zamanda da soru felan çözmeye çalışıyorum. bazen işim varken çizgi film izletmiyorum onun çizgifilm saatinde bende soru çözüyorum. iş yaparken nasıl olsa ilgileniyorum diye böyle bir sistem düşündüm. bir de derse yarım saat felan ara verip onunla oyun oynuyorum.
canım cep kıtap--- fem ın vatandaslık kıtabı
genel kultur donutlu yaprak test---surec akademi
soru bankası matematık ---murat yayınları 2014
kpss genel kultur genel yetenek--data yayınları 2013
kpss genel kultur genel yetenek ---ıhtıyac yayınları(sampıyon soru bankası)2013
kpss genel kultur cek kopart yaprak teset---beyaz kalem2013
kpss genel kultur genel yetenek 6 deneme --- fem akademı 2013
cnm ıns ısıne yarar buarada cok guzel program belırlemıssın ben sımdı anneme geldım ama henuz duzenlı bı ders ortamı olusturamadım evıme gecınce senın gıbı yaparım muhtemel kızımın uyku saatlerınde calısıcam ıns.

kızlar moralim çok bozuk coğrafyadan ilk 3 konuyu bitirdim güya ama soru çözemiyorum ya hep yanlış ya hep boş :2: tarih vatandaşlı ve türkçeye hiç başlamadım zaten. matematik iyi olduğu için konu çalışmadan soru çözüyorum ama bu genel kültür ne olacak nası toparlayacam ben ya:18: konu çalışırken anladım sanıyorum ama testlerde fıss:KK50: fikirlerinize ihtiyacım var:KK53:

Yanlış yaptığın veya boş bıraktığın soruların cevaplarını bir deftere not edip okusan olmaz mı acaba? Çünkü bazen sorularda konu içinde ayrıntı olarak geçen şeyler soruluyor, ben de takılıyorum onlarda. Ama cevaplarını öğrenince bir daha karşıma çıkarsa yapıyorum. Soru çözmenin amacı da bu değil mi zaten? Bence moralin bozulmasın, şimdi yanlış yap ki öğrenesin. Önemli olan o yanlışları sınavda yapmamak. :KK34:

Yanlış yaptığın veya boş bıraktığın soruların cevaplarını bir deftere not edip okusan olmaz mı acaba? Çünkü bazen sorularda konu içinde ayrıntı olarak geçen şeyler soruluyor, ben de takılıyorum onlarda. Ama cevaplarını öğrenince bir daha karşıma çıkarsa yapıyorum. Soru çözmenin amacı da bu değil mi zaten? Bence moralin bozulmasın, şimdi yanlış yap ki öğrenesin. Önemli olan o yanlışları sınavda yapmamak. :KK34:

çok haklısın aslın şimdi yanlış yaparak öğrenicez ki sınavda yapmayalım.. ama ne bileyim mat de takır takır çözüyorum ve çözebildiğimi gördükçe şevk geliyo daha çok çalışıyorum genel kültürde de durum tam tersi çözemedikçe moralim bol,zuluyor,ben yapamayacam heralde diyip pes edesim geliyo,istek kalmıyo vs..:
ama dediğin yöntemi denicem işe yarar inş tşklerrr:KK34:

ben daha bugün soru cozmeye baslayabildim:KK31: bende bos biraktigim ve yanlis yaptigim sorulari deftere yazmayi düşünüyorum:KK31:şu küçük cizgili deftere bayilirim cocukken onlari kullanmak istemezdim, ozenirdim büyük telli defterleri kullanirdim, simdi tam tersi :KK9: ona yanlislarimi yazacagim.. konularida yazarak calisiyorum.. onlari saman kagitlar var ya onlara yaziyorum:KK31:

sanada merhaba canım hoşgeldin :KK3: ayy tarih hocanın iyi olmasına ve dersten hiç sıkılmamana çok sevindim benimde en büyük korkum tarih ve coğrafya gerçi bugün coğrafyadan ilk konuyu bitirdim korktuğum gibi çıkmadı ama tarihten gerçekten korkuyorum :18: inşallah bende dershaneye başladığımda tarih hocam süper olur da hakkından gelirim.. hadi bakalım sanada kolay gelsin bebişinide öp benim için bi zahmet :KK54:

bence hiçbir dersten korkmamalıyız yapan nasıl yapıyor diye düşünebiliriz. ben kendi açımdan böyle düşünmeye çalışıyorum. ben neden yapamayayım konuyu ezberlemek yerine öğrenmeye çalıştığında mesela tarihten soru çözdükçe anladığımı görüyorum. sorulacak soru tiplerini anladıkça diğer soruları çözmek daha da kolay oluyor. bir de üstüne dershane olunca ki hocan inşallah iyi olur iyi olursa seni soru çözümü için nasıl düşünmelisin çok güzle yönlendiriyor. dilerim hepimiz korktuğumuz derslerin üstesinden gelebiliriz. oğlumu da öpt. ablası o da seni öpüyormuş.

canım cep kıtap--- fem ın vatandaslık kıtabı
genel kultur donutlu yaprak test---surec akademi
soru bankası matematık ---murat yayınları 2014
kpss genel kultur genel yetenek--data yayınları 2013
kpss genel kultur genel yetenek ---ıhtıyac yayınları(sampıyon soru bankası)2013
kpss genel kultur cek kopart yaprak teset---beyaz kalem2013
kpss genel kultur genel yetenek 6 deneme --- fem akademı 2013
cnm ıns ısıne yarar buarada cok guzel program belırlemıssın ben sımdı anneme geldım ama henuz duzenlı bı ders ortamı olusturamadım evıme gecınce senın gıbı yaparım muhtemel kızımın uyku saatlerınde calısıcam ıns.

sağol canım çok güzel yayınlar seçmişsin birtek fem hakkında bilgim yok onu da bulup bir yerlerde incelerim. sana da kolay gelsin bir an önce düzeni kurarsın inşallah benim düzende bir gün bir günü tutmuyor ama elimden geleni yapmaya çalışıyorum. oğluma tuvalet eğitimi veriyorum bir türlü alışmadı ondan sonra daha düzenli çalışırım inş.

Çevrenin lafına bakma sen. Özelde kimin maaşı daha iyi ki? Özelde ancak cok tecrübe kazandıktan sonra alacagın maası devlette ilk girişte alıyorsun. Kendine yapacagın en büyük kötülük özelde vakit kaybetmek...Bir halt bilmeyen parası olan adamlara kölelik yapacaksın üç kurusa özel sektörde.Bu böyle iki sene devam edecek minimum. Eğer ortalama bir ögrenciysen bence direk kpss calısmalısın. Derecen yoksa geri kalanlar için koşullar hemen hemen aynıdır özelde.

Kızlar merhaba 2 gündür hiç ders çalışmadım bugün tarih islamiyet öncesi Türk devletleri bitti soru bankası alıcam birazdan datanın çıkmıştır umarım. az soru çözdüm eksik kaldı yani. Bu arada Beyaz kalem modüler 2014 den nefret ettim çok yoruyor beni, sürekli hatalar var farklı kaynaklardan okuyorum ama beyaz kalem hep ters düşüyor sorularda da çok hata var. Almak niyetindeyseniz almayın bence

özel sektör iyi dienler sadece maaşı düşünmüş olabilirler ama her yer iyi bir maaş vermiyor o iyi maaş veren yere kapağı atmakta çok kolay değil ama ben bulurum çok iyi kariyer yapabilirim diyorsan o başka

cnm bozma hemen moralini
hangi konulardan yanlışın varsa tekrar çalış buraya yaz
daha başındayız hemen yapamayabiliriz

bende madenleri bitirdim ama onca şey nasıl kalır akılda ya
tekrar tekrar çalışmak lazım bu konuya sanırım

selammm dün yine bi 60 soru çözebildim çok az biraz halsizdim :26:

ya bu türkçede sözel mantık konusunu ben okuyup geçtim gibi bişi çünkü çok zor geldi diğer kitaplara baktım o konu yok tek ihtiyaç eklemiş sanırım :26: inşallah soru falan çıkmaz ya :KK47::KK47: yeni yeni icatlar çıkarıyolar valla :KK47:

Canım merhaba. Beni de ekler misin? Bende iktisat mezunuyum. Muğlada yaşıyorum
B kpss ye hazırlanıyorum. matematik ve tarihim kötü inşallah düzelecekler... benimde elimde epey kaynak var ve yukarıda tavsiye ettiğinz kaynaların da %90 ı elimde mevcut... Yeni kaynaklar da almak istyorum fakat 2014 yeni basımları çıksın öyle... ve sistemdede biraz değişikl olmuş sanırım soruların bir kısmı ales tarzı olacakmış. İyi mi olacak kötü mü olacak bilemiyorum ve kaç soru o şeklde değişecek tam bi bilgim yok..

Ben matematik çalışıyorum bir süredir... şu an üslü sayılar bitme üzere... Türkçeden de sadece sözcükte anlam konusu bitti... ekimde ihtiyaç akademinin dersanesine başlıyorum inşallah...

Ben de burada paylaşımlar yapıp motive olmak istyroum. eklersenz seviniirm :KK16: herkese başarılar :nazar:

Son düzenleme:
X