2014 KPSS B grubu (GK-GY) düzenli çalışma ve dertleşme topiği. Buyrun kızlar :)

benim de adımı ekler misiniz tabloya :KK17:
daha önce yazmıştım ama bi kaç gündür siteye uğrayamadım
istanbuldayım sosyoloji mezunuyum
2012 kpss ye hazırlanmadan girdim 70 aldım o yüzden bu yıl kendimden umutluyum :KK1:
yeni evliyim çalışmıyorum
inşallah derslere bir çalışmaya başlarsam deli gibi çalışacağım seneye de devlete sırtımı dayayacağım inşallahhh :KK1::KK1::KK1:
inşallah herkes dilediği puanı alır

merhaba ebyarcım, ismini tabloya ekledim.
Benim sevgilim de İstanbul'da memur olduğundan bu konuda aynı durumdayız. Onun tayin durumu var ama tayin isteyebileceği yerler de hep ankara, izmir gibi büyük şehirler. O yüzden el mahkum 90larda puan alacağız. Allah yardımcımız olsun.

benim de adımı ekler misiniz tabloya :KK17:
daha önce yazmıştım ama bi kaç gündür siteye uğrayamadım
istanbuldayım sosyoloji mezunuyum
2012 kpss ye hazırlanmadan girdim 70 aldım o yüzden bu yıl kendimden umutluyum :KK1:
yeni evliyim çalışmıyorum
inşallah derslere bir çalışmaya başlarsam deli gibi çalışacağım seneye de devlete sırtımı dayayacağım inşallahhh :KK1::KK1::KK1:
inşallah herkes dilediği puanı alır

Tekrar hosgeldin :KK16: Benim de yüksek bir not almam lazım...

İlk soru hakkında pek bilgim yok aslında ama uygurlar ötükende kurulduğu için aklıma coğrafi olarak yakın olan çin geldi. Diğerleri hakkında yorum yapamadım.:KK50:

2. soruda ise 1 ve 2 diyorum.
1. ülkenin hanedanının ortak malı sayılması taht kavgalarına sebep olmuştur. Bu da devletin yıkılmasını kolaylaştırır.
2. ise ülkenin bölümlere ayrılarak yönetilmesi merkezi otoritenin sarsılmasına sebep olabileceğinden dolayı yıkılmasına sebep olabilir.
3. kut anlayışı hakan'a bu görevin yaratıcı tarafından verildiğine inanılması, bu devletin yıkılmasına sebep olmaz. Aksine insanların hakana bağlılığını arttırır.
Benim yorumlarım bu şekilde canım. :26:

1. soruyu anladım canım. Talas savasında abbasilerle birlesip cin'e karsı mücadele ettiler, burdan abbasilerle ilişkili olduklarını cıkarabiliriz. Cinle zaten ipek yolu için hep mücadele halindeydiler, birbiriyleriyle ticarette yapıyorlardı. Şimdi baktım İpek yolunun ucu bizansta haritada. Onlarla da ticaret yaptılar yani. C;123

2. soru için ben söyle düşündüm; kut kanda oldugu için tüm hanedan üyeleri hak iddia ediyor devlet idaresinde. Bu yolla düzensiz veraset sistemi oluyor...Bu da cabuk parcalanmaya sebep oluyor. C:12 ama. Bunu bir sorayım ben hocaya. :KK76:

Hayır kut dezavantaj değil, avantaj sayılıyor. Kağana daha çok bağlanıyor halk. Kısacası kut değil de veraset sistemi bozulmasına neden oluyor devletin.

Son düzenleme:
Tekrar hosgeldin :KK16: Benim de yüksek bir not almam lazım...

1. soruyu anladım canım. Talas savasında abbasilerle birlesip cin'e karsı mücadele ettiler, burdan abbasilerle ilişkili olduklarını cıkarabiliriz. Cinle zaten ipek yolu için hep mücadele halindeydiler, birbiriyleriyle ticarette yapıyorlardı. Şimdi baktım İpek yolunun ucu bizansta haritada. Onlarla da ticaret yaptılar yani. C;123

2. soru için ben söyle düşündüm; kut kanda oldugu için tüm hanedan üyeleri hak iddia ediyor devlet idaresinde. Bu yolla düzensiz veraset sistemi oluyor...Bu da cabuk parcalanmaya sebep oluyor. C:12 ama. Bunu bir sorayım ben hocaya. :KK76:

Canim senin soyledigin şey zaten ilk secenekte verilmis olan özellik. Kut anlayışını öyle düsünme. Hakanlik yapan kisiye devleti yönetme yetkisinin Tanrı tarafından verildiğini düsün sadece. Bunu hakan dede'nin videolarında dinlemiştim. Üstüne basa basa soylemisti kut'un devletin yıkılmasına sebep olmadıgını. Ordan aklımda kalmış. Yine de hocana sor istersen.

Dikkat problemi bende de var...Bak misal calısırken on kere oturup kalkarım. Sınavda da okumaya üşendigim sorular oluyor. Ögrencilik hayatımda da aynı sen gibiydim..

Dershanenin buna bir yardımı olmaz, bu bizle ilgili bir durum. Maksimum odaklanma süremizi artırmamız lazım. Şöyle bir yöntem izliyorum simdi, dk'lı calısmaya cabalıyorum. Sigara zamanımı molaya ayarlıyorum ve en en önemlisi bol kitap okumak lazım.:KK14:

Aynı durumdan muzdarip olduğumuz açık :) bi yol bulmam lazım artık yoksa yolun sonuna iki adımım kaldı :KK43:

Dikkat problemi bende de var...Bak misal calısırken on kere oturup kalkarım. Sınavda da okumaya üşendigim sorular oluyor. Ögrencilik hayatımda da aynı sen gibiydim..

Dershanenin buna bir yardımı olmaz, bu bizle ilgili bir durum. Maksimum odaklanma süremizi artırmamız lazım. Şöyle bir yöntem izliyorum simdi, dk'lı calısmaya cabalıyorum. Sigara zamanımı molaya ayarlıyorum ve en en önemlisi bol kitap okumak lazım.:KK14:

Aynı durumdan muzdarip olduğumuz açık :) bi yol bulmam lazım artık yoksa yolun sonuna iki adımım kaldı :KK43:

Bade, pamuk sagolun kızlar :KK16: Bunu sormama gerek kalmadı artık.

Yolun bası daha kırkbes. İnsanlar Ocaktan sonra baslıyor calısmaya...:KK14: Şimdi calısırsan onlara göre epey yol kat etmis olacaksın.

selam kızlar ne güzel çalışıyorsunuz
ben dün arkadaşım evleneceği için onunla ilgilendim ve ne soru çözdüm ne ders çalıştım
bugün 2 günlük çalışacağım arayı açmamak lazım
hepinize kolay gelsin:KK16:

Merhaba kızlaaarrrr :KK3:bende gruba katılmak istiyorum sosyoloji mezunuyum 2012 de aklım başımda olmadığı için hiç hazırlanmadım kpss ye ama bu sene olacak olacak. Adana'da dersaneye yazıldım çalışmaya da başladım bi yandan ales bi yandan kpss calışıyorum.hepimize Allah kolaylık versin :))) memure olalım kurtulalım haha:KK9:

herkese selam kızlar ders çalışmaktayken çok sıkıldım birden size bakmak istedim. yüzde kar zarar faiz problemlerini ve karışım problemlerini bitirdim bitirdim Türkçe den sözcükte anlam bitti coğrafyadan ilk konu olan coğrafi konumu bitirdim. nasılsa dün bir gaza geldim akşama kadar oğluma rağmen ders çalıştım artık böyle olacak zaten dershane başladığı zaman fazlaca vakit ayırmam gerekecek.bende kitap almak istiyorum tavsiyelerinizi alabilirim. bana en önemlisi matematikten açıklamaları iyi olan, iyi bir çözümlü soru bankası önerirseniz sevinirim. sevgiyle kalın.... birde benim ismimi de tabloya ekleyebilir misin pammukşeker :KK70: ismim buket işetme mezunuyum aranıza Ankara dan katılıyorum. [/:KK54:COLOR]

herkese selam kızlar ders çalışmaktayken çok sıkıldım birden size bakmak istedim. yüzde kar zarar faiz problemlerini ve karışım problemlerini bitirdim bitirdim Türkçe den sözcükte anlam bitti coğrafyadan ilk konu olan coğrafi konumu bitirdim. nasılsa dün bir gaza geldim akşama kadar oğluma rağmen ders çalıştım artık böyle olacak zaten dershane başladığı zaman fazlaca vakit ayırmam gerekecek.bende kitap almak istiyorum tavsiyelerinizi alabilirim. bana en önemlisi matematikten açıklamaları iyi olan, iyi bir çözümlü soru bankası önerirseniz sevinirim. sevgiyle kalın.... birde benim ismimi de tabloya ekleyebilir misin pammukşeker :KK70: ismim buket işetme mezunuyum aranıza Ankara dan katılıyorum. [/:KK54:COLOR]

uzman kariyer. öğreten matematik soru bankası. tamamı çözümlü , ben beğendim öneririrm :)

bu arada maşallah sana çok iyi çalışmışsın.

selamlar,

motivasyonu düşük olan tek ben miyim ya :KK43: kitaplar git yaklaşma bize diyor sanki :KK43:

Yalnız degilsin devrim bugün hic calısasım gelmiyor nedense...Zorluyorum su an...Bin kere kalktım masadan.

İhtiyacın modüler setindeki mat iyi canım. Soru bankası seti de var.

Kızlar şevksizligin üstüne bir de asagıda müzik calmaya basladılar. :KK31: Düğün varmıs. İnip oynasam mı sizce, yoksa burada sinirden köpürmeye devam mı etsem? :KK51:

in biraz oyna açılırsın :) yarın da kaldığın yerden devam edersin çalışmaya :)

Bugün Kpss için ne yaptın diye sorsana önce, yarın da baska seyle ugrasıyor olacagım...:KK50: Kahve yaptım, saati de kuruyorum simdi, kulaklıgı da taktım kulagıma mecburen...:KK14: Birkac saat calısayım.

aynen ben de senin gibiyim. Faktöriyel çözdüm 10 tane. hepsi o :)

Son düzenleme:
Çalışkan kızlar herkese iyi akşamlar görüşmeyeli nasılsınız bakalım:KK37:,aşkitomla evlenelim diyye kararlaştırdık:KK54:,evlilik ilk sırada gibi ama kpss ihmal etmem:21:,şimdilik kalmış nasıl yapalım bende şaşırıdm kızlar akıl verin:KK53:

Sakin derim... Bende senin gibi dusunuyordum evlenmek icin can atiyorduk ama simdiki aklim olsa once kpss sonra evlilik. suanda cok mutluyum ama atamam olupda evlensem cokcok mutlu olurdm inan. olurda evlenirsende sansin acik olsun ama iyi dusunun.

Busracim bugun basladim biraz gecmise baktim bide oran oranti bitti zaten cok basitti bu hafta problemleri bitirip mate son versem artik kolay gelsin kizlar

Yarın dersanem başlıyor kızlar. :KK52: :KK52:
Sabah 9.30da ilk ders.Bakalım nasıl geçicek ilk hangi ders var nasıl başlıcak hocalar nasıl anlatıyor çok merak ediyorum :KK76: :KK33:
benimle birlikte yazılan yok galiba kadıköy çözüme yazıldım :KK53:

X