2014 KPSS B grubu (GK-GY) düzenli çalışma ve dertleşme topiği. Buyrun kızlar :)

Yarın dersanem başlıyor kızlar. :KK52: :KK52:
Sabah 9.30da ilk ders.Bakalım nasıl geçicek ilk hangi ders var nasıl başlıcak hocalar nasıl anlatıyor çok merak ediyorum :KK76: :KK33:
benimle birlikte yazılan yok galiba kadıköy çözüme yazıldım :KK53:

Hayırlı olsun :KK16:

Kızlar bir adet mat sorum var.

100!+10<X<100!+100 eşitsizliğini sağlayan x'in kaç degeri asaldır?

Veee ben de bugün itibariyle KPSS çalışmaya başlamış bulunuyorum. :KK8: Bugün tarihten ilk Türk devletleri ve kültür medeniyet konusunu bitirdim. Konuyla ilgili 100 soru çözdüm. Türkçeden 22 soru, matematikten 32 soru ve sözel mantıktan 24 soru çözdüm. Bugünlük bu kadar. :KK76:

Veee ben de bugün itibariyle KPSS çalışmaya başlamış bulunuyorum. :KK8: Bugün tarihten ilk Türk devletleri ve kültür medeniyet konusunu bitirdim. Konuyla ilgili 100 soru çözdüm. Türkçeden 22 soru, matematikten 32 soru ve sözel mantıktan 24 soru çözdüm. Bugünlük bu kadar. :KK76:

Sayısal mantık sözel mantık için kullandıgın bir kitap var mı? Ben sadece cıkmıs ales sorularını cözüyorum simdilik...

Hayırlı olsun :KK16:

Kızlar bir adet mat sorum var.

100!+10<X<100!+100 eşitsizliğini sağlayan x'in kaç degeri asaldır?

Cevap sıfır mı?

Edit:

1<b<101 için 100!+b olarak alalım 100! içinde b çarpan olarak bulunacağı için b ile bölünebilir. b de 1 den büyük olduğu içinde sayı asal olamaz. Sonuç o aralıkta asal sayı bulunmaz. Cevap: 0

Son düzenleme:
Sayısal mantık sözel mantık için kullandıgın bir kitap var mı? Ben sadece cıkmıs ales sorularını cözüyorum simdilik...

Değişen müfredat için hazırlanmış bir sayısal-sözel mantık soru bankası aldım oradan çözüyorum. Ales in mantık soruları KPSSninkilere göre çok kolay geliyor bana. Aleste hiç zorlanmadan şakır şakır çözmüştüm ama bu sene KPSS de mantık soruları daha değişik geldi. Garantiye almak istedim o yüzden.

Cevap sıfır mı?

Edit:

1<b<101 için 100!+b olarak alalım 100! içinde b çarpan olarak bulunacağı için b ile bölünebilir. b de 1 den büyük olduğu içinde sayı asal olamaz. Sonuç o aralıkta asal sayı bulunmaz. Cevap: 0

Cevap 0, evet. Biraz daha acık anlatır mısın?? 101 nerden cıktı örnegin?

Değişen müfredat için hazırlanmış bir sayısal-sözel mantık soru bankası aldım oradan çözüyorum. Ales in mantık soruları KPSSninkilere göre çok kolay geliyor bana. Aleste hiç zorlanmadan şakır şakır çözmüştüm ama bu sene KPSS de mantık soruları daha değişik geldi. Garantiye almak istedim o yüzden.

Sözel mantıkta zorlanmıyorsan aleste tebrik ederim, kitap hangi yayın?

Cevap 0, evet. Biraz daha acık anlatır mısın?? 101 nerden cıktı örnegin?

Sözel mantıkta zorlanmıyorsan aleste tebrik ederim, kitap hangi yayın?

Kitap seç yayıncılığın kitabı. Başka yayınevinde bulamadım sadece mantık soru bankası. Yani sınavda zorlanmamıştım, sınav öncesinde de çıkmış soruları çözmüştüm kolay gelmişti. Ama kpssdekiler zorladı biraz. Ya da bana öyle geldi bilmiyorum. :26:

Kitap seç yayıncılığın kitabı. Başka yayınevinde bulamadım sadece mantık soru bankası. Yani sınavda zorlanmamıştım, sınav öncesinde de çıkmış soruları çözmüştüm kolay gelmişti. Ama kpssdekiler zorladı biraz. Ya da bana öyle geldi bilmiyorum. :26:

Ales'in kpss'deki vitamin sorusuna benzer sorularında zorlanmadıysan, cidden kafa süper senin. :nazar:

Bir bakayım o kitaba..Bu hafta sonu pegem'in 6500 tarih+anayasasını arayacagım zaten.

Ales'in kpss'deki vitamin sorusuna benzer sorularında zorlanmadıysan, cidden kafa süper senin. :nazar:

Bir bakayım o kitaba..Bu hafta sonu pegem'in 6500 tarih+anayasasını arayacagım zaten.

Vitaminli soruyu çözmüştüm evet , zaten 54 netim vardı. :KK31: Beni genel kültür yaktı hep. :KK53: Bu sene de yapabilirim umarım, hiç belli olmuyor sınav psikolojisi. :18:

selamm :KK3::KK3:
2 gündür türkçede dilbilgisine çalışıyodum şükür bitti :KK55::KK55:
çok yavaş ilerleyiroum ve çok huzursuz ediyo bu durum beni ama elimden de birşey gelmiyo :KK50:
çok fenada grip oldum erken bitirdim bugün :KK31:

Vitaminli soruyu çözmüştüm evet , zaten 54 netim vardı. :KK31: Beni genel kültür yaktı hep. :KK53: Bu sene de yapabilirim umarım, hiç belli olmuyor sınav psikolojisi. :18:

Yaparsın sen ürktüm ben senden :KK47: Şaka bir yana zaman ayırdı mı yapılmayacak sey yok...

Cevap sıfır mı?

Edit:

Çözdüm olayı bade, teşekkür.

selamm :KK3::KK3:
2 gündür türkçede dilbilgisine çalışıyodum şükür bitti :KK55::KK55:
çok yavaş ilerleyiroum ve çok huzursuz ediyo bu durum beni ama elimden de birşey gelmiyo :KK50:
çok fenada grip oldum erken bitirdim bugün :KK31:

Geçmiş ola...

Bu arada bana yardımcı olabilicek olan varmı kızlar yaa :KK17::KK17: hala doğru düzgün bi plan program yapıp sistem oturtamadım.
ben gibi hem çalışıp hem kpss hazırlananlar varsa yazalım nasıl çalıştığımızı. :KK31:

7-8 arası akşam eve gelmiş oluyorum
derse başlamam bazen 8 buçuk bazen 9 u buluyor.
ders ders ve konu konu gidiyorum--
türkçeden bi konuyu bitirip en fazla 15-20 soru çözüp diğer konuya geçiyorum
çalışırken not alıyorum tabiki hepsi bitince tekrar yapıcam çünkü.

ama sorun şu bi konu bitirdikten sonra en fazla kaç soru çözmeliyim ?
bu şekilde yanlış yaptığımı düşünüyorum :26:
zaten fazla vakit ayıramıyorum 3-4 saat çalışabiliyorum ancak :KK31:
cevaplarınızı bekliyorum :KK54:

2013de ki kağıt katlama-kesme sorusuna denk geldim az önce soru aslında çok kolay ama insan sınav stresiyle karıştırıyor
Yoksa baya basitmiş boyalı ev sorusuda öyle mesela, şu tren sorusu gibi ...

Bu arada bana yardımcı olabilicek olan varmı kızlar yaa :KK17::KK17: hala doğru düzgün bi plan program yapıp sistem oturtamadım.
ben gibi hem çalışıp hem kpss hazırlananlar varsa yazalım nasıl çalıştığımızı. :KK31:

Kafanı karıstırmak gibi olmasın da, 15-20 soru az canım. 300 kadar çözmek lazım. Bir de konu bitirip az soru çözüp digerine gecince konu unutulur gibi geliyor bana. Bir de belirleyici degil gibi sanki. Yani o teste özgü az yanlısın olmus olabilir, bu yüzden pek cok kaynaktan aynı konuyu cözmek gerekiyor sanki. O zaman nerede eksiksin anlayabiliyorsun. Herkesin yöntemi kendinedir elbet. Benim fikrim bu. :KK6:

2013de ki kağıt katlama-kesme sorusuna denk geldim az önce soru aslında çok kolay ama insan sınav stresiyle karıştırıyor
Yoksa baya basitmiş boyalı ev sorusuda öyle mesela, şu tren sorusu gibi ...

O tipler kolay da, vitamin sorusunda tutuklu kaldım ben...Çözmem yarım saati buluyor benzerlerini. Umarım hızlanırım.

Kızçelerim:KK16: Geçmişe pek bakamadım. Acelem var, çıkmam gerek.
Yarın 8:30'da dershanede ilk dersime gireceğim inşallah.:KK61: Çok heyecanlıyım. Tüm hocaları ve ders anlatımlarını sevebilmeyi umuyorum.
Konularınızı yarın kurstan gelince eklerim.
Bu arada dershane açılana kadar tarihi bitirme hedefim hüsranla sonuçlandı.:KK50: Son 4 ünite kaldı. Onları da haftaya kadar bitiririm inşallah.
Herkese iyi çalışmalar canlarım. Öpüyorum.:KK54:

Kafanı karıstırmak gibi olmasın da, 15-20 soru az canım. 300 kadar çözmek lazım. Bir de konu bitirip az soru çözüp digerine gecince konu unutulur gibi geliyor bana. Bir de belirleyici degil gibi sanki. Yani o teste özgü az yanlısın olmus olabilir, bu yüzden pek cok kaynaktan aynı konuyu cözmek gerekiyor sanki. O zaman nerede eksiksin anlayabiliyorsun. Herkesin yöntemi kendinedir elbet. Benim fikrim bu. :KK6:

.

evet genelde herkez öyle diyo ama günde 3 saat çalışınca ben zaten ilerleyemiyorum diye üzülüyoum ama ben ocağa kadar konuları bitirip sonra 1 ay full tekrar yapıp sonra paso test çözmeyi düşünüyodum :KK31::KK31:
daha yeni son atama da atanan arkadaşım dedi hatta oku geç konuları çok takılma yanlışını doğrunu soru çözerken anlıyosun zaten dedi :KK34:

o kağıt kesme sorusunu daha önce halkbankası sınavında da sormuşlardı. çok benziyodu,hatta belki aynı soru.

3-4 saat şu durumda çok rahat yetebilir.tavsiyem bi ders seçin ve ilk konusundan başlayarak her gün bi konu bitirmeye çalışın.ve üstüne elinizdeki kitaplardan konuyla ilgili ne kadar soru varsa çözün.dersin konuları bittikten sonra yine soru bankaları edinip tekrar soru çözersiniz iyice pekişir.sözel dersler tekrar ister özen ister biz hanımlar nasıl ilgi bekliyorsak derslerde ilgi bekliyor:KK52:
ben 1 gün içinde coğrafya matematik diye gidiyorum.sonra tarih,anayasa,türkçe bu şekilde devam edeceğim inşallah.

3-4 saat şu durumda çok rahat yetebilir.tavsiyem bi ders seçin ve ilk konusundan başlayarak her gün bi konu bitirmeye çalışın.ve üstüne elinizdeki kitaplardan konuyla ilgili ne kadar soru varsa çözün.dersin konuları bittikten sonra yine soru bankaları edinip tekrar soru çözersiniz iyice pekişir.sözel dersler tekrar ister özen ister biz hanımlar nasıl ilgi bekliyorsak derslerde ilgi bekliyor:KK52:
ben 1 gün içinde coğrafya matematik diye gidiyorum.sonra tarih,anayasa,türkçe bu şekilde devam edeceğim inşallah.

günde 1 konu muhakkak bitiriyorum zaten ozaman ben soru sayımı çoğaltıyım ne az ne çok ortası bişiler artık çözebildiğim kadar çözmeye çalışıyım :KK31: nede güzel örnek verdin vallaa hahah sağol canım :KK9::KK9:
1 günde farklı dersede bakamıyorum öylede bi sorunum var denedim ama beyin pert oluyo :KK53: neyse bu seyirde devam bakalım inşallah emeklerimizin karşılığını alırız hepimiz :KK31:

X