2014 KPSS B grubu (GK-GY) düzenli çalışma ve dertleşme topiği. Buyrun kızlar :)

2 haftadan sonra yeşil sahalara döndüm arkadaşlar ders çalışmaya başladım yani
bir an önce konuları bitirip soru çözmek lazım, dediğiniz gibi bu konuda herkes aynı fikirde sanırım. birde şu soru çizelgesi grubunu açsanmı artık güneşçimm....biryandan azar azar başlasak yazmaya en azından fazla soru çözmemizde motive olmamıza yardımcı olur. yanlış mı düşünüyorum ??

tebrikler canım şeytanın bacağını kırdığına, bugün itibariyle bende aynı şeyi yaptım, ders çalışmaya başladım, matematik konu çalışıp soru çözünce çok sorun olmuyor ama ara verince bende az sorun yaşıyorum, sanırım tek çözümü bol soru çözmek olacak.

hoşgeldiniz, kavga etmeniz kötü olmuş, küçük kızınızı herkesede teslim edemezsiniz, neler görüyoruz tv lerde Allah yardımcınız olsun... iş bırakma konusuna gelince ekonomik özgürlüğünüzün elinizde olması açısından önemli bir faktör, ya kpss olumsuz olursa bu kez daha kötü olur sizin için, ama benim çok bildiğim bankacı arkadaşlar oldu çalışırken kpss yi kazanıp farklı pozisyonları oldu, inşallah sizin de herşey istediğiniz gibi olur...

merhabalar, hoşgeldiniz... vatandaşlık başlı başına karışık olduğundan herkesin derdi durumda :) ama ümitsizliğe kapılma, ilk konular biraz terim içeriyor ya genelde her kaynakta karışık gelebilir ama ilerleyen ünitelerde düzene giriyor canım, kolay gelsin

Kızlar son durum 3 puan ve 176 soru 120 coğrafya, 56 mat. :) Evde devam edemeyeceğim. yarın gelinlik bakmaya gidiyorum, hazırlanmam lazım...

elbisss çim hayırlı olsun canım, biraz erken başlamışsın sanki gelinliğe, ama bir an önce karar verip kafan rahat olursa dersler açısından iyi olur sanki kolay gelsin tatlım

ben ders çalışmaya gider arkadaşlar görüşmek üzere, pamukçum ve carpe diem cim bir an önce gelin sizi özledik sonavlarınız da başarılar

Valla benim de gözüm şıklarda önce yokluğu aradı ama göremeyince ve diğer şıklar olmayacağı için geriye bi tek butlan kalıyor canım.

Bende ihtiyaç,murat ve pegemin kitabı var ama vatandaşlığın her hali karışık geliyor bana onun dışında video izlemeye çalışıyorum o zmn biraz daha iyi oturuyor konular.

ben ders çalışmaya gider arkadaşlar görüşmek üzere, pamukçum ve carpe diem cim bir an önce gelin sizi özledik sonavlarınız da başarılar

Kızlar...Ben buralardayım...Güncel topigine yazıyorum ucu kacmasın diye, ama bosladım burayı biraz sanırım, bu arada benim sınavlarım yok, onlar ilk sene halloldu ve analizlerim bitmisti göya, yazdıydım buraya, yani ben bittigini düsündüm, en son problemler cıktı gene, ayrıntıya girip kafanızı sisirmeyecegim ve aralıgın sonunda gelisme yoksa bırakacagımı söylemiştim sanırım, umarım iyi bir karar vermisimdir; tezi bırakıyorum, cünkü sınava 6 ay kaldı, artık oturup onunla ugrasabilecegimi sanmıyorum ve bitirince kimse bana madalya takmayacak, kpss olmaz tezi bitirmis olursam, en fazla tecrübeli oldugum alanda asgari ücretten biraz fazlaya is bulacagım gene. Bu sebepten hadi bırakma degil de sürüncemeye atma diyelim, kpss bittikten sonraya atacagım tezi, o da harcı yatırırsam, (uzatma alınca harc yatırıyorsunuz) suyu cıktı artık cünkü, bende de sevk mevk bitti, cünkü 2,5 sene bitti su an bu tezde. Argo olacak ama icine edeyim demek istiyorum. Gülmeyin burada ciddi bir konu konusuyoruz, benim sinirlerim bozuluyor bu konuya, kafayı yedim...Kimseyle bu konuyu konusasım yok, ailemle de epey bir atıstık bu konuda. Esege binmesi bir ayıp, inmesi iki ayıp mantıgındalar genel olarak, ama ikna ettim gibi, ara ara sinirlenince üste gelme durumları oluyor tabi...

Hoca ile daha konusmadım, ne tepki verir bilmiyorum, acıkcası umrumda da degil, zaten onun da umrunda oldugunu sanmıyorum. Kullanacagı kadar kullandı zaten, işi bitti benle. İşte böyle hayatımızdan calan insanlar olabiliyor. Yüzünü görme istegim geldigi zaman gidip konusacagım bakalım. Su anlık göresim yok :) Benim ne yapacagım belli olmaz, kadından olumlu bir sey görürsem fikrimi degisebilirim de, bilemiyorum, ama umarım degismem.

Böyle...

Size gelsin;

[video=youtube;hoffzOywYWo]http://www.youtube.com/watch?v=hoffzOywYWo[/video]

Daha sık yazacagım...

Bu arada bugün sizlerden görüp aldıgım kitabı paylasayım; 3 liraya aldım dershaneden. Vatandaslık problemimi bu özet gibi kitaptan önce temel olusturarak cözecegim. X yayınlarının sözelde iyi oldugunu duymustum.

Eki Görüntüle 925243

Şevkleneyim diye kalem de aldım, na orada hatta ve hatta, görüs alanım elim oldugu için calısırken bir de yüzük aldım kendime yeni, sevk gelsin amac. Onun fotosunu atmayım, komik olur simdi kpss topiginde İyice manyaklasmıs durumdayım. Şöyle bir bakıyorum da hepimizde var bu, ara dönem bunalımı, sanırım sıkıldık...

Sıkılma, bunalma seytan vesvesesi, bol bol dua edelim...ve birbirimize destek olup bu dönemi atlatalım, kendimizi kurtaracak gene kendimiziz...Ocak ayındayız sıkı sıkı sarılmalıyız iyice...

Öptüm hepinizi...

canım ben de sınava yakın zamanlara iş kalmasın diye şimdiden halletmeye çalışıyorum her şeyi. Zaten erken olsa da bir şey olmaz, geç olmasın da :)

Canım böyle bir kararı almak çok zır, bunalmakta çok haklısın. Senin için en iyisini sen bilirsin. Tezi askıya alıp atandıktan sonra devam edemiyor musun peki?

Canım devam edebilecegimi umuyorum, ama bu dönem harc ödedim ben uzatmalı oldugu için ve acıkcası kızgınım da, cünkü ben iki senenin sonunda tezime baslayabildim, hoca yüzünden, besleme gibi kullanmadan, kendi işimi yaptırmadı ve calısmaya baslayınca da bıraktım mecbur tezi, işten erken ayrılıp tezi bitirecektim ama sonunu göremiyorum su an, ikinci dönem ödeyecegim harcın parasını daha faydalı bir seye vermek isteyebilirim, ne oraya bos harcayarak param var artık, ne de vaktim, ne de bende sevk...

Günaydın kızlar hepinize, erken uyandım bugün...Kahvaltı yapıyorum, derse oturacagım hemen...

Kızlar son durum 3 puan ve 176 soru 120 coğrafya, 56 mat. :) Evde devam edemeyeceğim. yarın gelinlik bakmaya gidiyorum, hazırlanmam lazım...

Ebisssciim, çok sevindim. O da şart tabi hayat sadece Kpss'den ibaret değil. Günün güzel geçer inşallah tatlım, mutluluğun her geçen gün artsın

Hmmmm :44:
Arkadaşım senin durumun da gerçekten zor. Öncelikle nasıl bir karar alırsan al hakkında hayırlı olan olsun. Şimdi şöyle düşünelim bence;

Kızına iyi kötü bir bakıcı bulabilirsin, en olmadı kendi kazandığın para da ona gider. Ekonomik özgürlüğünü yine kaybetmemiş olursun, eşine karşı dik durabilirsin. Ama bu durumda gündüz iş, gece çocuk ve eş olunca kpss süreci senin için verimsiz olur. Bu durumda 2 yıl daha bu şekilde devam etmek zorunda kalabilirsin.

Diğer alternatif de işi bırakırsın. Kayınvalidene tenezzül etmezsin, belki para kazanmazsın ama çocuğuna da kendin bakarsın. O da bu özel zamanlarında annesiyle vakit geçirmiş olur. Belki bir süre yine eşinden harçlık almak zorunda kalabilirsin ama tüm gün evde olacağın için boş kalacak olan tüm vakitlerini harıl harıl çalışarak geçirirsin. Tabi bu durumda kazanmama gibi bir lüksün olmadığı için çok mücadele etmen gerekir. Ama bu eziyetin maximum 6 ay geçer, ondan sonra rahat edersin.

Tabi eşinle olan iletişimin de çok önemli, bu süreçte sana destek olur mu, evdesin zaten diye farklı beklentilere girer mi vs. vs.

Allah yardımcın olsun arkadaşım

Hoşgeldin Elfmetcim,
Evet ben de birkaç gündür bunu düşünüyorum. Pamuk filan da bi gelsin de hep beraber konuşalım.

Canııım, biraz zor bir sürece girmişsin evet. Muhakkak ki çok emek vermişsin bırak tezi vs. demek de çok zor. Ama şunu net söyleyebilirim kimin ne söylediğinin hiç bir önemi yok. İnsanlar ünv. bırakıyor, birkaç yıl sonra tekrar dönüyor. Ne getirir ne götürür kısmını sen çözmüşsün zaten. Sanırım ben de seninle aynı kararı verirdim. 6 ay sonra kpss diye karar vermiş olsan 2 yıl beklemeyecek misin?

Bu arada yüzük ve kitaplar iyi olmuş gerçekten, bende son günlerde bir iki tane cici aldım kendime

Bu arada dün bi yere davetliydim, o yüzdeeeeeen;
Ben bir tembel tenekeyiiim

Cok dogru dedin, 2 yıl beklemek...Üstelik atanmayla birlikte yıl sayısı da artacak...Üstelik 2012 kpss'si de okulla ve gereksiz bir seyle daha ugrastıgım için gitmişti. Dejavu yasamak istemiyorum.

Valla canım aslında yüksek de işe yarıyabiliyor devlette, ama önce devlete girmek lazım...Özelde kalırsam yaptıgım yüksegin bir anlamı yok, akademisyenlik için de kadro acıldıgında basvuru yaptım, ama olmadı. Puanlar cok ucuk bizde, alım da az...O yüzden bizdekiler devlete ya da akademisyenlige yükleniyor, özelde sartlar cok kötü biliyorsun, mezun cok oldugu için maas cok az, o yüzden puanlar her iki kolda da tavan yapıyor. İlk atamalarda atanmak için epey bir yüksek almam lazım, bu da zaman demek, zamanımı da son noktası belli olmayan bir teze harcamaktan sıkıldım artık. Aslında sırtımdan yük kalktı, oraya gitmekten igreniyorum, içimden gidesim gelmiyor. Kötü şeyler yapasım var, kendimi zor tutuyorum.

Kızlar bu arada gecen bir soru sormustum burada tarihten, merak eden bir arkadas vardı cevabı gecmise gidemeyecegim simdi, hocaya sordum;

Kadılar dirlik almıyor imiş, iş basına harc alıyorlarmıs, maasları buradan karsılanıyormus, bu kadılara özel bir durummus. Osmanlıda maas alan bir tek yeniceriler (kapıkulu diyip genelleyebiliriz) degil imiş yani, ilmiyeden kadılar da bu gruba dahil imiş.

senolhocayıı biliyorum canım bikaç kez izledim bende gerçekten çok iyi evet tek sorun hızlı konuşuyo olması onuda başa sarıp sarıp izliyorum zaten sabahtan beri cografya çözüyorum yine böykkk geldiii
ara verdim mata başlıcam birazdan

danışman kendinde böyle bir hak buluyor bazen. Sen onun elemanısın ve istediği her şeyi yapmak zorundasın gibi bir düşünceye kapılmışlar. Sen kararını vermişsin. Bundan sonra hayırlısı olsun senin için canım.

o soruya beraber bakmıştık canım teşekkür ediyorum :) bilmiyordum bunu

Umarım canım....Sagolasın...

o soruya beraber bakmıştık canım teşekkür ediyorum :) bilmiyordum bunu

Ben de yeni ögrendim, nette filan da böyle bir sey yok biraz aramıstım...Ayrıntı bir bilgi, aklımızda yer eder artık... Rica ederim canım.

çok sıkma canını, yüksek lisans tezinden bahsediyorsun değil mi
eğer doğru anladıysam:
ben de mezun olduktan sonra yüksek lisansa başladım iki senede derslerimi verdim 24 kredi ve iki seminer acayip kasıyorlar Hacettepe'de. ardından evlilik ve yurt dışı eğitimim için tezimi askıya aldım. istediğin zaman dönebilirsin teze. elbet geri döndüğünde 3-4 ders almak zorundasın ama zaten alışkınız derslere yani benim için çok sorun değil bir dönem derse gitmekten zevk bile alırım teze yeniden ısınabilmek için yeterli bir süre bence. bir hafta sonra buradaki eğitimim de bitecek ve ankaraya döneceğim altı ay sadece kpss çalışacağım. kpss hallettikten atandıktan sonra tezime dönmeyi düşünüyorum.

önce istediğim bir işte çalışıp ardından eğitimimi sonuna kadar sürdüreceğim yani sağlığım yettiği sürece üniversiteden kopmaya niyetim yok bu işin profesörlüğe kadar yolu var hiç sıkma canını.

sonuçta bir hocayla birebir iletişim halindesin, eğer yıldızlarınız uyuşmadıysa elbet sana işkence gibi gelmiş, çok problem değil, işimizi gücümüzü oturttuktan sonra istediğin kadar devam edersin üniversiteye.

bu arada ben de araştırma görevliliği için çok mücadele verdim ama yaşadıklarıma göre o işler öyle pek de kolay olmuyormuş bu konuda o kadar çok araştırdım o kadar çok iletişim kurdum kafa patlattım ki, şu an bundan eminim, eğer ünide bilimsel bir kariyer sürdürmek istiyorsak izleyeceğimiz yol ilk önce aylık iyi bir gelirin olana kadar kpss çalışıp atanmak sonra yds puanlarını yükseltmek, ardından tezini vermek ve doktorayı bitirip makalelerinle birlikte başvurmak. işte o zaman seni almaktan başka çareleri kalmayacak

teorem yayınlarıın almıştık ben henüz bakamadım ama eşim memnun kalmış göz gezdirmiştim eğlenceli bir anlatımı var

günaydın kızlar dün iş yerinde bütün işleri sallayıp coğrafya çalıştım
coğrafi konumdan baktım ki eksikler var tekrar edeyim dedim
evde de 70 soru çözdüm tarih.
dün için kendime 4 veriyorum

şu soru çizelgesini yapsak iyi olur aslında

carpe cnm güle güle kullan aldıklarını
bazen bende yüzük takıyorum motive amaçlı:)

Günaydın kızlar; dün Vatandaşlık tekrarında yasamayı bitirdim. Ama soru çözemedim, bir de koşuşturmam vardı. Bu akşam da çalışamayacağım Gündğzden telafi etmem lazım...

Ebisssciim, çok sevindim. O da şart tabi hayat sadece Kpss'den ibaret değil. Günün güzel geçer inşallah tatlım, mutluluğun her geçen gün artsın

Güneşçim kusura bakma ben yazdığını görmemişim canım Teşekkür ederim iyi dileklerin için. İnşallah kpss den yüksek puan almış bir gelin olurum. Düğün 30 Ağustos'ta. Düğünden sonra da atanmış bir gelin olurum inşallah :))) Darısı tüm bekarlaraaa

tatlım hakkında hayırlı olsun çok bunalmışşın belli ama acele karar verme derim ben, ama durumun da zor, 2 yıl emek vermişssin bırakmakta zor :S bilemedim yani... AMA SENDEN HİÇBİRŞEY ÖNEMLİ DEĞİL, duruma göre davran, kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle yap ama pişman olacağın bişeyi de yapma derim

doğru diyosun canım, beğenebildinmi model, paylaşabilirsin bizlerle

Elfmetcim bir model vardı kafamda, ama hazır gelinliklerde öyle bir model yok ve ben hazır olanları beğenemedim. Sanırım sıfırdan diktireceğim. İnşallah istediğim gibi dikecek bir yer bulurum. Denediğim modellerin fotoğrafını çektirmediler maalesef ( Ama değişik bir duygu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…