• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 KPSS B grubu (GK-GY) düzenli çalışma ve dertleşme topiği. Buyrun kızlar :)

Canım ama mutlak butlan bir işlemin tamamen geçersiz sayılmasıdır.Ceza ,cebri icra da değil bence tazminat gibi geliyor bana cevap:34:
Tazminat olması için bi tarafın zarara uğraması söz konusu olmalı. İşlemin sonucundan bahsetmemiş kurucu unsur eksik demiş dolayısıyla kurucu unsur eksikse işlem ztn yok sayılır. Butlan da yokluğun alt dalı. Örneğin ülkemizde eşcinseller evlenemez kanun bunu emreder eğer gider de iki eşcinsel evlenirse kanunen bu yoktur,geçersizdir ve hiçbi şekilde de oluru yoktur.

kızlar ballı torpilli olanlar yerleştikçe bize sıra gelir mi bilmem
ay nasıl sinirleniyorum karolu işçilere zam yapıldı dün ben bu kaar kafa patlatıyorum adamlar hiçbirşey yapmaan lise den çıkıp bura geliolar ve dünyanın parasını alıyorlar
başka yere gitseler kimse iş vermez o kadar bilgisizler tecrübesizler
neyse kpss den başka çaremiz yok
dün 50 soru çözdüm bugün biraz daha fazla çözmem lazım
bu arada çağdaş türk tarihi yumuşama dönemine kaar bitti çok şükür
güneş datanın tarih soru bankasını almıştın dimi sadece konu anlatımlı mı aldın
beğendin mi sorularını?bazıları kolay geldi bazısı ise çok detay sorular

Merhaba Zeytincim,
Canım datanın soru bankasını aldım sadece. Çok detaylı ama çok da öğretici. Bence tek eksik soru çözümleri yok. Ben çözümlü kitapları daha faydalı buluyorum. Örneğin İhtiyaçın kitabında anlamadığımda bakıyorum, resmen konuyu tekrar kısaca anlatıyor. Ama data da kesinlikle çözülmeli bence. Dershane hocam çok başarılı bir tarihçi, kendi kitabı bile var. Başka kaynak diye sorduğunuzda kesinlikle Datayı çözmeden sınava girmeyin diyor.

Sorular da kolaydan başlıyor, bir sonraki test daha zorlaşıyor. Önerebilirim canım. Boşluk doldurma, kısa konu özetleri de mevcut.

Bugün herkese çalışma azmi diliyorum o haberden sonra. kimsenin şevki kırılmasın, aksine daha da hırslanalım kızlar. güneşcim ben de kitapları alınca gaza geldim, pek şekerler :) vatandaşlığı ikinci kez çalışmaya başladım. 1982 AY'ye geldim.
Bir de sorum olacak sizlere;

Yargı'nın yaprak testinden;
Yapılan hukuki bir işlemin kurucu unsurlarından bir veya bir kaçının eksikliği neticesinde ortaya çıkan maddi yaptırım türü aşağıdakilerden hangisidir?
A)Ceza
B)Mutlak Butlan
C)Cebri Ceza
D)Tazminat
E)Özel Müsadere

bir de şimdiye kadar 2,5 puan + 20 soru vatandaşlık bildiriyorum :)

Maşallah canım, vatandaşlığı ben daha bir kez bile bitiremedim. Hatta sadece tek üniteyi çalıştım öylece kaldı. Benim de en büyük sıkıntım Vatandaşlık :50:

Arkadaşlar,

Bu özel sektörün Allah cezasını versin (Biraz ağır oldu ama afedersiniz)
Adınız müdür bile olsa gram kıymetiniz yok. İşlerine gelmedi mi resti çekiveriyorlar. Statünüz yüksek olsa dahi her türlü saçma sapan işi yapmak zorunda kalabiliyorsunuz. Bugün günüm gerçekten kötü başladı ve inanın öyle tiksindim ki anlatamam.

Gerekirse uyumayalım, yemeyelim, içmeyelim, giymeyelim, gezmeyelim. Ama muhakkak kpss'yi kazanalım.
İnanın o hale geldim ki, kıyamadığım saçlarımı sırf vaktimi çalıyor diye kısacık kestirdim. Zaten geç yatıyorum 5 dk fazla uyusam kardır diye sabahları makyaj bile yapmıyorum. Kahvaltımı ayaküstü atıştırıyorum. Görüşelim, buluşalım diyen tüm arkadaşlarıma muhakkak bir bahane buluyorum, sırf biraz daha çalışırım vaktim boşa gitmesin diye.

Ütüye vakit ayırmamak için ütü gerektirmeyen kıyafetlerimi yıkayıp yıkayıp giyiyorum. Eskiden her gün farklı giyinirdim şimdi aynı kıyafeti 2 gün giyiyorum.

Kuzularım, ne yapıp edelim, muhakkak hayatımızı kurtaralım.
5 para etmeyen insanların ağız kokusunu çekmeye, ezik egolarını tatmin etmeye devam etmeyelim.

Siz isterseniz doktora yapmış olun, başınızdaki yönetici ilkokulu bile bitirememiş, sadece parası olduğu için size emir veriyor. Ne kadar acı. Siz yıllarca okuyun, tecrübeli olun. Sırf o istedi diye, yanlış olduğunu adınız gibi bildiğiniz, bariz hata olan işleri bile yapmak durumundasınız. Ne yazıkki sesinizi çıkaramıyorsunuz, çıkarsanız da bir süre sonra kimin için uğraşıyorum ki canı cehenneme diyorsunuz ve motivasyonunuz düşük bir şekilde idareten çalışıyorsunuz.

Ne kadar acı...
Bugün işten çıksam nasıl geçinirim. Evim kira, ailemden 600 km uzaktayım. Kardeşimin okul masrafları, babamın ev kredisi ödemesi, bağkuru vs. zaten kendilerine zor yetiyorlar. Ki onlara da dönem dönem destek çıkmak durumundayım. Bugün herşeyi bırakıp gitsem küçücük ilçede zaten imkanlar kısıtlı. Hadi harçlık bile istemeyim, giymeyim, gezmeyim. Ama telefon faturamı da mı babama ödeteyim. Nasıl bir çıkmaz anlatamam.
Özel sektörün Allah belasını versin :50:
(Kaba tabirim için özür dilerim.)

:17:

Bunları yazdım ki, motivasyonunuz biraz daha artsın. Kimimiz öğrenci, kimimiz çalışıyor, kimimiz evde. Bunları özel sektörün tüm eziyetini çekmiş biri olarak yazıyorum ki, başımıza gelecekleri bilin.

Özel sektör tam bir kurtlar sofrası. Kaşığı ağzınıza götürmek için azıcık eğilseniz, arkandaki şah damarınızı patlatmak için atak yapıyor.

Allahııııııım, emeklerimizi boşa çıkarma Yarabbim.

:31:

Arkadaşlar,

Adınız müdür bile olsa gram kıymetiniz yok. İşlerine gelmedi mi resti çekiveriyorlar. Statünüz yüksek olsa dahi her türlü saçma sapan işi yapmak zorunda kalabiliyorsunuz. Bugün günüm gerçekten kötü başladı ve inanın öyle tiksindim ki anlatamam.

Gerekirse uyumayalım, yemeyelim, içmeyelim, giymeyelim, gezmeyelim. Ama muhakkak kpss'yi kazanalım.
İnanın o hale geldim ki, kıyamadığım saçlarımı sırf vaktimi çalıyor diye kısacık kestirdim. Zaten geç yatıyorum 5 dk fazla uyusam kardır diye sabahları makyaj bile yapmıyorum. Kahvaltımı ayaküstü atıştırıyorum. Görüşelim, buluşalım diyen tüm arkadaşlarıma muhakkak bir bahane buluyorum, sırf biraz daha çalışırım vaktim boşa gitmesin diye.

Ütüye vakit ayırmamak için ütü gerektirmeyen kıyafetlerimi yıkayıp yıkayıp giyiyorum. Eskiden her gün farklı giyinirdim şimdi aynı kıyafeti 2 gün giyiyorum.

5 para etmeyen insanların ağız kokusunu çekmeye, ezik egolarını tatmin etmeye devam etmeyelim.

Siz isterseniz doktora yapmış olun, başınızdaki yönetici ilkokulu bile bitirememiş, sadece parası olduğu için size emir veriyor. Ne kadar acı. Siz yıllarca okuyun, tecrübeli olun. Sırf o istedi diye, yanlış olduğunu adınız gibi bildiğiniz, bariz hata olan işleri bile yapmak durumundasınız. Ne yazıkki sesinizi çıkaramıyorsunuz, çıkarsanız da bir süre sonra kimin için uğraşıyorum ki canı cehenneme diyorsunuz ve motivasyonunuz düşük bir şekilde idareten çalışıyorsunuz.

Ne kadar acı...
Bugün işten çıksam nasıl geçinirim. Evim kira, ailemden 600 km uzaktayım. Kardeşimin okul masrafları, babamın ev kredisi ödemesi, bağkuru vs. zaten kendilerine zor yetiyorlar. Ki onlara da dönem dönem destek çıkmak durumundayım. Bugün herşeyi bırakıp gitsem küçücük ilçede zaten imkanlar kısıtlı. Hadi harçlık bile istemeyim, giymeyim, gezmeyim. Ama telefon faturamı da mı babama ödeteyim. Nasıl bir çıkmaz anlatamam.

Bunları yazdım ki, motivasyonunuz biraz daha artsın. Kimimiz öğrenci, kimimiz çalışıyor, kimimiz evde. Bunları özel sektörün tüm eziyetini çekmiş biri olarak yazıyorum ki, başımıza gelecekleri bilin.

Özel sektör tam bir kurtlar sofrası. Kaşığı ağzınıza götürmek için azıcık eğilseniz, arkandaki şah damarınızı patlatmak için atak yapıyor.

Çok haklısın valla ne kadar da doğru yazmışsın lisede özel sektörde staj yaptım hep sadece bi kerede iş hayatım oldu o da özel sektör ve yemin ederim çalışmaktan tiksindim sırf o iş yüzünden kpssye hazırlanmaya karar verdim.Bide başkasının emri altında çalışmak çok ağrıma gidiyor inan çok zor.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Arkadaşlar,

Ne kadar acı...

çok etkilendim yazından, bu ekimde memur olamazsam diğer ekime kadar özelde çalışırım diyordum ama hiç öyle böyle olsa demeyip kesin bu ekimde atanıyorum diyorum.

sabret diyebiliyorum sadece, sınavı kazanınca en güzel yerlerde olacaksın, saçma sapan işlerle uğraşmak zorunda kalmayacaksın, maaşın kat kat artacak ve en önemlisi sanırım; iyi şartlarda, anlayışlı, seviyeli insanlarla çalışırken aldığın tatminle inanılmaz mutlu olacaksın :41:

çok haklısın daha fazla çalışmak zorundayız :41:

Son düzenleme:
dün için kendime pekiyi veriyorum ama yıldızlısından değil :1: 5 saati geçtim ama istediğim saati dolduramadım :20:

Son düzenleme:
gunaydın
nasılsınız
bugun yıne kursum var
kurs cıkısı orada kalıp arkadaslarla soru cozuyoruz
evde cozemıyorum bazen orada calısmak daha ıyı oluyor
bırde hocalar da yanında gıt hemen sor
bu gun soru hedefım 150
konular bıtsın hedefımı yukseltecegım ıns
:4::4:

günaydın kızlar
güneşciğim datayı almıştım cnm ben de 7 testini çözdüm soruları beğendim ama kolayları da var aralarda şaşırtmalı olanlarda

o kadar haklısın ki şu yazdıklarında
kamuda çalışıyorum ama özel şirket ayarında (taşeronum ve memurlara yapılan muamele ile işçilere yapılan muamele apayrı)
kimseyi kınamak küçük görmek için söylemiyorum ama ilkokul lise mezunlarına daha fazla iş veriyorlar sırf torpilli diye daha fazla değer veriliyor.
defalarca konuştum benim vasıflarıma uygun değil dedim anlamıyorlar.
sabır sabır.....patronlar egolarını tatmin ediyorlar
2 ayım kaldı sonrası memurluk olur inşallah da özelde daha fazla sürünmeyiz artık.

bende konuları iyice bitireyim hedefim her gün en az 150 soru hasret
ama şuanda hergün uygulayamıyorum bunu
ancak konuları bitirmekle meşgulum
vatanaşlığı iyice salladım
birkaç hafta sonra da matematiğe yüklenicem bari anladığım yapabiliğim konulara odaklanayım

pamukşekeri hiç görmüyorum gelmiyor mu
merak ettim

Çok haklısın valla ne kadar da doğru yazmışsın lisede özel sektörde staj yaptım hep sadece bi kerede iş hayatım oldu o da özel sektör ve yemin ederim çalışmaktan tiksindim sırf o iş yüzünden kpssye hazırlanmaya karar verdim.Bide başkasının emri altında çalışmak çok ağrıma gidiyor inan çok zor.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Amiiiiiin inşallah arkadaşım, gerçekten çok çok zor. İnsanlar hep kurt olmuş, ayakta kalabilmeniz için sizin daha da yırtıcı bir kurt olmanız gerekiyor. Sürekli bir güç savaşı, sürekli bir mücadele. İnsanın ömründen ömür gidiyor.

çok etkilendim yazından, bu ekimde memur olamazsam diğer ekime kadar özelde çalışırım diyordum ama hiç öyle böyle olsa demeyip kesin bu ekimde atanıyorum diyorum.

sabret diyebiliyorum sadece, sınavı kazanınca en güzel yerlerde olacaksın, saçma sapan işlerle uğraşmak zorunda kalmayacaksın, maaşın kat kat artacak ve en önemlisi sanırım; iyi şartlarda, anlayışlı, seviyeli insanlarla çalışırken aldığın tatminle inanılmaz mutlu olacaksın :41:

çok haklısın daha fazla çalışmak zorundayız :41:

Amiiin inşallah Kaizencim, Allahım yardımcımız olsun. Kesinlikle özel sektörü hiç alternatif olarak düşünmeyin, şartları çok ağır. Siz ödün verdikçe daha çok istiyorlar, çok çalışsın, çok üretsin, çok para istemesin, karın tokluğunu gelsin gitsin istiyorlar. Kiii ben Türkeyinin en büyük parekende zincirlerinden birinde çalışıyorum, yani kurumsal diyecebileceğimiz bir şirket. Burda bile böyleyse siz düşünün artık. Herşeyi resmi gösterip, bizim ruhumuz bile duymadan sigortadan vergi kaçırdıkları bile oldu. Yani emekliliğimizden bile çaldılar. :53:

Ben kararlıyım kuzum, bu kurtların sofrasında yem olmayacağım. Hadi çalışmaya :8:

dün için kendime pekiyi veriyorum ama yıldızlısından değil :1: 5 saati geçtim ama istediğim saati dolduramadım :20:

Ooooo maşallah canım :nazar: hiç öyle deme, gayet de iyi çalışmışsın. Bu gün de aynı performansı bekliyorum :34:

gunaydın
nasılsınız
bugun yıne kursum var
kurs cıkısı orada kalıp arkadaslarla soru cozuyoruz
evde cozemıyorum bazen orada calısmak daha ıyı oluyor
bırde hocalar da yanında gıt hemen sor
bu gun soru hedefım 150
konular bıtsın hedefımı yukseltecegım ıns
:4::4:

Günaydın Canım,
Hadi Allah kolaylık versin :34:

:55:

O zamaaaan ben de dünün raporunu vereyim.
Dün için kendime 5 puan veriyorum arkadaşlar :12: Dün o hırsla bir güzel çalıştım, tarihten bir konu bitirdim ve ardından 150 soru çözdüm.
Yıldızlı pekiyi yapamadım çünki 1-2 saat yine dışarı çıkmak zorunda kaldım, komşumu doktora götürdüm :31:

Gelince de saat 2'ye kadar çalıştım yattım.
Bugün ofiste fırsat bulursam pc'den vatandaşlık çalışmaya niyetliyim, eve gidince de tarihe devam.
Hepinizi :38:, başarılaaaar :16:

günaydın kızlar
güneşciğim datayı almıştım cnm ben de 7 testini çözdüm soruları beğendim ama kolayları da var aralarda şaşırtmalı olanlarda

kamuda çalışıyorum ama özel şirket ayarında (taşeronum ve memurlara yapılan muamele ile işçilere yapılan muamele apayrı)
kimseyi kınamak küçük görmek için söylemiyorum ama ilkokul lise mezunlarına daha fazla iş veriyorlar sırf torpilli diye daha fazla değer veriliyor.
2 ayım kaldı sonrası memurluk olur inşallah da özelde daha fazla sürünmeyiz artık.

birkaç hafta sonra da matematiğe yüklenicem bari anladığım yapabiliğim konulara odaklanayım

merak ettim

Zeytinciiiim Allahım yardım etsin. Evet senin durumunda kötü, sürekli gözünün önünde iki kesim de. İki ay daha sık dişini de inşallah ondan sonra memur olarak başlarsın iş hayatına :16: Ben de matematikte aynı şeyi düşünüyorum. Problemlere filan yükleneyim diyorum. Üslü sayılar, köklü sayılar, mutlak değer vs. çok karışık geliyor bana :50:

Ben de tam
Pamukla Carpe Dieme seslenecektim canım. Onların şimdi final haftası sanırım, o yüzden gelemiyorlar.

Allah yardımcıları olsun inşallah.

günaydın kızlar

merak ettim

Zeytinciiiim Allahım yardım etsin. Evet senin durumunda kötü, sürekli gözünün önünde iki kesim de. İki ay daha sık dişini de inşallah ondan sonra memur olarak başlarsın iş hayatına :16: Ben de matematikte aynı şeyi düşünüyorum. Problemlere filan yükleneyim diyorum. Üslü sayılar, köklü sayılar, mutlak değer vs. çok karışık geliyor bana :50:

Ben de tam
Pamukla Carpe Dieme seslenecektim canım. Onların şimdi final haftası sanırım, o yüzden gelemiyorlar.

Allah yardımcıları olsun inşallah.

mrblar herkese
evde olunca ben hiç giremez oldum nete falan :27:
bikaç gün sallamıştım ruhsal problemlerim yüzünden ama dün şeytnın bacağını kırıp soru çözdüm
bikaç gün coğrafyadan soru öçözümüne devam daha sonra matematiğe bakıcam tek başına yapabilirmiyim bilmiyorum iş. bildiklerimide unutmamışımdırr :27:

mrblar herkese
evde olunca ben hiç giremez oldum nete falan :27:
bikaç gün sallamıştım ruhsal problemlerim yüzünden ama dün şeytnın bacağını kırıp soru çözdüm
bikaç gün coğrafyadan soru öçözümüne devam daha sonra matematiğe bakıcam tek başına yapabilirmiyim bilmiyorum iş. bildiklerimide unutmamışımdırr :27:

Merhaba Panteracım,
Canım Şenol Hocayı izleyebilirsin netten matematik için. Sanki yanında anlatıyor, çok açık ve güzel bir anlatımı var. Tarayıcına Şenol Hoca yaz, kendi sitesi çıkar. Unuttukların varsa ordan toparlarsın :34:

Cevabın mutlak butlan olması lazım canım :44:

Canım ama mutlak butlan bir işlemin tamamen geçersiz sayılmasıdır.Ceza ,cebri icra da değil bence tazminat gibi geliyor bana cevap:34:

Kızlar sorunun cevabı mutlak butlan. ama benim aklıma takılan bir yer var. X yayınlarının vatandaşlık notlarında mutlak butlan için kanunda öngörülen kurucu unsurun olup, emredici unsurun olmaması demiş. Yokluk için ise kurucu unsurun olmaması demiş. Benim aklımı bu karıştırdı. O zaman yokluk olmaz mı sorunun cevabı??

Merhaba Zeytincim,
Canım datanın soru bankasını aldım sadece. Çok detaylı ama çok da öğretici. Bence tek eksik soru çözümleri yok. Ben çözümlü kitapları daha faydalı buluyorum. Örneğin İhtiyaçın kitabında anlamadığımda bakıyorum, resmen konuyu tekrar kısaca anlatıyor. Ama data da kesinlikle çözülmeli bence. Dershane hocam çok başarılı bir tarihçi, kendi kitabı bile var. Başka kaynak diye sorduğunuzda kesinlikle Datayı çözmeden sınava girmeyin diyor.

Sorular da kolaydan başlıyor, bir sonraki test daha zorlaşıyor. Önerebilirim canım. Boşluk doldurma, kısa konu özetleri de mevcut.

Maşallah canım, vatandaşlığı ben daha bir kez bile bitiremedim. Hatta sadece tek üniteyi çalıştım öylece kaldı. Benim de en büyük sıkıntım Vatandaşlık :50:

Arkadaşlar,

Ne kadar acı...

Güneşciiimm, ne kadar doğru söylediklerin. Ben departmanım dışında kalan o kadar çok iş yapmak zorunda kalıyorum ki ister istemez. Ne resmi tatil var ne fazla mesai ücreti var... İnsanın sabrının sınırları zorlanıyor. Şimdi işten çıksam evlilik hazırlıkları için bir sürü borcum var, onlar nolacak?
En iyisi çalışmak çalışmak çalışmak...

Ben bugünün raporunu veriyim. Dün akşam hiç çalışamadım, bugün akşam da işlerim olacak, yine çalışamayacağım büyük ihtimalle. Bugün için raporum; 2,5 puan ve 120 coğrafya sorusu.

Kızlar son durum 3 puan ve 176 soru 120 coğrafya, 56 mat. :) Evde devam edemeyeceğim. yarın gelinlik bakmaya gidiyorum, hazırlanmam lazım...

selam hanımlar tesadüf gördüm topiğinizi ben de derdimi paylaşayım istedim ,
7 yıldır özel bir bankada çalışıyorum düzenli ve kurumsal olmasına rağmen çalışma saatleri , istanbuldan nefret etmem ve küçük bir şehirde yaşamak isteğim nedeniyle kpss furyasına ben de uzun zamandır katılmış bulunuyorum.
Üstüne 15 aylık kızım var ve kayınvalidem bakıyor.Evi şehir dışında olduğu için sıfr kızıma bakabilmek için bizimle kalıyor.Neyazıkki aynı evde kesinlikle olmuyor ve en sonunda bir yerde patlak verdi ve tartıştık şimdi de bakıcı derdine düştüm bakıcılar da çok paralar istiyorlar (1200-1500 tl),kreş için de çok küçük :(
Şeytan sürekli istifa et diye dürtüyor ama annem kesinlikle istifa etme ekonomik özgürlüğünden vargeçme diyor ya bu sınav olmazsa evde oturup eşimin karşısında ezileceğim yine iş arama derdine düşeceğim.
neyapacağımı şaşırmış durumdayım :((

merhabalar :)

bende sizler gibi kpss 2014e hazırlanıyorum lisanstan gireceğim.. ihtiyaçın konu anlatımlı setiyle hazırlanıyorum memnunum sadece vatandaşlık kitabı karışık geldi okuduğumu anlayamıyorum.. vatandaşlık için önerebileceğiniz başka yayınlar neler? hem basit olmayan hemde karışık olmayan bir kitap istiyorum... cevap verirseniz sevinirim.. hepimize iyi çalışmalar :34:

Back