• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 KPSS B grubu (GK-GY) düzenli çalışma ve dertleşme topiği. Buyrun kızlar :)

merhaba kizlar:3:

Dün icin kendime 3 puan veriyorum, esimin basi agrimasaydi onu da veremeyecektim :27: dün aksama kadar disardaydim mecbur bi isim vardi.. aksam yemekten sonra esim uyudu.. bende o sayede ders calistim can sıkıntısından:31:

Busra:3:
Tarih
-20.yy osmanli ve 1.dunya savasi
-milli mucadeleye hazırlık
-1.tbmm dönemi

Cografya--cografi konum

Vatandaslik--temel hukuk kavramlari

Bunlar bitti simdilik canim, tablomuza eklermisin :54:

gunaydın kızlar
allah zıhın acıklıgı versın ıns
dualarımı tum kpss ıcın ter dokenlere yapıyorum
benımde bır sorum olacaktı

cısımlerın golge boyu yıl ıcerısınde gunes ısınlarının dusme acısına baglı olarak degısım gosterır

1)21 hazıran ıle 21 aralık
2)21 mart ıle 23 eyluk
3)23 eylul ıle 21 aralık
4)21 aralık ıle 21 hazıran

buna gore ankarada yukarıdakı tarıh aralıklarında hangılerınde cısımlerın golge boyunun
sureklı kısaldıgı gozlenır?

a)yalnız 1 b)yalnız 4 c)1 ve 3 d) 2 ve 3 e)2 ve 4

Yalnız 4, çünkü 21 Aralık'tan 21 Hazirana kadar güneş ışınlarının düşme açısı dike yaklaşmaya başlar. bu yüzden de gölge boyu kısalır. Açı büyüdükçe gölge boyu kısalır.

Aramıza hoşgeldin arkadaşım. Tarih konusunda ben de öyleydim, sanırım üstüne ısrarla gittikçe oluyor. Her gün Tarih çalışıyorum artık, diğer derslere biraz daha az zaman harcıyorum. Nefret ederdim, sevmeye bile başladım :53:

Ooooh maşallah canım, 350 ye yaklaşmışsın. Tebrik ediyorum kuzum. Bugün de güzel bir puan bekliyoruz inşallah.

Gerçi ben dün uyumuş kalmışım, dün sadece 2 puan aldım, sözümü tutamadım. Kendime çok kızdım :47::31:

Ben de ne yazıkki Kaizencim :31:

Güzel öneriler gelirse ben de bekliyorum :1:

Ben kendi adıma memnun kalacağını düşünüyorum Kaizencim. Detaylı konu anlatımlı olarak da İhtiyaç kullanıyorum ben, gayet memnunum. Pegem filan da var ama İhtiyaç daha keyifli ve anlaşılır geliyor. Bi tek ihtiyaçın Türkçesini sevmedim.

Günaydın Hasretttcim,
Amiiin inşallah Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Güneş ışınları kuzey yarım küreye 21 Haziranda gelebileceği en dik açı ile gelir. O tarihe kadar ışınların açısı sürekli büyür, o tarihten sonra yine düşmeye başlar. Işın ne kadar dik gelirse gölge boyu o kadar kısa olur, ne kadar eğik gelirse gölge boyu o kadar uzun olur. Bu durumda;

1) 21 Haziran 21 Aralık tarihleri arası; ışınların geliş açısı düzenli olarak düşeceğinden gölge boyu uzar.
2) 21 Mart 23 Eylül arası; Bu tarihler ekinokstur. (Bu tarihlerde güneş ışınları ekvatora dik geldiğinden dünyanın her yerinde gece gündüz eşit olur, ama bunun bizimle doğrudan ilişkisi yok :1: dipnot olsun diye yazdım.)
Bu tarihleri şöyle düşünebilirsin canım, 21 Aralıkta en kısa ışınlarımızı aldığımızdan 21 Hazirana kadar sürekli artış olacak. Bu durumda gölge boyu sürekli kısalacak. Ama Hazirandan 23 Eylüle kadar ışınların geliş açısı tekrar kısalmaya başlayacağından gölge boyu yine uzar.
3) 23 Eylül 21 Aralık tarihleri arasında; Eylül ayı haziran ayından sonra olduğu için zaten bu tarihe kadar ışınlar sürekli düşerek gelmiş olacak. (Yani gölge boyu uzar halde) Yine aynı doğrultuda Aralık ayına kadar sürekli ışınların geliş açısı düşecek ve gölge boyu en uzun günler yaşanacak.

4) 21 Aralık ile 21 Haziran arası; 21 aralıkta güney yarım küre güneş ışınlarını dik ve dike yakın alır. Bundan sonra kısalmaya başlar. O tarihten sonra kuzey yarım kürede ışınların geliş açısı sürekli artar ve bu durumda gölge boyu sürekli kısalır.

Yani cevap; Yalnız 4 :34:

Anlatırken kafam karıştı yafu :1: Yanlış bir yer varsa düzeltin arkadaşlar.
Güneşciiimm:20:
Bugün senden güzel bir performans bekliyorum artık. Ben bugün biraz yoğunum maalesef. Şu saate kadar kitap açmadım. Bakalım bundan sonra çalışabilecek miyim?

merhaba kizlar:3:

Dün icin kendime 3 puan veriyorum, esimin basi agrimasaydi onu da veremeyecektim :27: dün aksama kadar disardaydim mecbur bi isim vardi.. aksam yemekten sonra esim uyudu.. bende o sayede ders calistim can sıkıntısından:31:

Busra:3:
Tarih
-20.yy osmanli ve 1.dunya savasi
-milli mucadeleye hazırlık
-1.tbmm dönemi

Cografya--cografi konum

Vatandaslik--temel hukuk kavramlari

Bunlar bitti simdilik canim, tablomuza eklermisin :54:

İlkaycım eniştenin başı iyi ki ağrımış diyeceğiz nerdeyse :)) Allah şifa versin, bugün eşin çalışıyorsa senden de iyi bir performans bekliyorum.

Yalnız 4, çünkü 21 Aralık'tan 21 Hazirana kadar güneş ışınlarının düşme açısı dike yaklaşmaya başlar. bu yüzden de gölge boyu kısalır. Açı büyüdükçe gölge boyu kısalır.

Bugün senden güzel bir performans bekliyorum artık. Ben bugün biraz yoğunum maalesef. Şu saate kadar kitap açmadım. Bakalım bundan sonra çalışabilecek miyim?

Damam canım, inşallah yıldızlı pekiyi getircem bugün :17::17:

İlkaycım eniştenin başı iyi ki ağrımış diyeceğiz nerdeyse :)) Allah şifa versin, bugün eşin çalışıyorsa senden de iyi bir performans bekliyorum.

iyi ki diyebiliriz canim:1: duymasin kocam :18:
Bugün de cani isterse 4 e kadar falan çalışır ama istemezse erkenden gelir eve:23: dün aksam 7den sabah 9a kadar uyudu:30: dinlenmistir heralde calissin biraz :27:

Aramıza hoşgeldin arkadaşım. Tarih konusunda ben de öyleydim, sanırım üstüne ısrarla gittikçe oluyor. Her gün Tarih çalışıyorum artık, diğer derslere biraz daha az zaman harcıyorum. Nefret ederdim, sevmeye bile başladım :53:

Ooooh maşallah canım, 350 ye yaklaşmışsın. Tebrik ediyorum kuzum. Bugün de güzel bir puan bekliyoruz inşallah.

Gerçi ben dün uyumuş kalmışım, dün sadece 2 puan aldım, sözümü tutamadım. Kendime çok kızdım :47::31:

Ben kendi adıma memnun kalacağını düşünüyorum Kaizencim. Detaylı konu anlatımlı olarak da İhtiyaç kullanıyorum ben, gayet memnunum. Pegem filan da var ama İhtiyaç daha keyifli ve anlaşılır geliyor. Bi tek ihtiyaçın Türkçesini sevmedim.

Günaydın Hasretttcim,
Amiiin inşallah Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Güneş ışınları kuzey yarım küreye 21 Haziranda gelebileceği en dik açı ile gelir. O tarihe kadar ışınların açısı sürekli büyür, o tarihten sonra yine düşmeye başlar. Işın ne kadar dik gelirse gölge boyu o kadar kısa olur, ne kadar eğik gelirse gölge boyu o kadar uzun olur. Bu durumda;

1) 21 Haziran 21 Aralık tarihleri arası; ışınların geliş açısı düzenli olarak düşeceğinden gölge boyu uzar.
2) 21 Mart 23 Eylül arası; Bu tarihler ekinokstur. (Bu tarihlerde güneş ışınları ekvatora dik geldiğinden dünyanın her yerinde gece gündüz eşit olur, ama bunun bizimle doğrudan ilişkisi yok :1: dipnot olsun diye yazdım.)
Bu tarihleri şöyle düşünebilirsin canım, 21 Aralıkta en kısa ışınlarımızı aldığımızdan 21 Hazirana kadar sürekli artış olacak. Bu durumda gölge boyu sürekli kısalacak. Ama Hazirandan 23 Eylüle kadar ışınların geliş açısı tekrar kısalmaya başlayacağından gölge boyu yine uzar.
3) 23 Eylül 21 Aralık tarihleri arasında; Eylül ayı haziran ayından sonra olduğu için zaten bu tarihe kadar ışınlar sürekli düşerek gelmiş olacak. (Yani gölge boyu uzar halde) Yine aynı doğrultuda Aralık ayına kadar sürekli ışınların geliş açısı düşecek ve gölge boyu en uzun günler yaşanacak.

4) 21 Aralık ile 21 Haziran arası; 21 aralıkta güney yarım küre güneş ışınlarını dik ve dike yakın alır. Bundan sonra kısalmaya başlar. O tarihten sonra kuzey yarım kürede ışınların geliş açısı sürekli artar ve bu durumda gölge boyu sürekli kısalır.

hosbulduk canım
bende hıcbırzaman sevmezdım tarıhı halada sevmıyorum
bende hergun calısmaya basladım bakalım basarılı olabılecekmıyım bılmıyorum :18:
canım soruma kafa yordugun ıcınde ayrıca tsk ederım
benım normalde cografyam cok ıyıdır
hayalım hep cografya ogretmenı olmaktı pffff:24::24::24:
ama cevabı sızın gbı bende yanlıs buldum
cevap c ımıs:18::18::18:

saol canım cevabın ıcın ama cevap c ımıs
bende anlamadım hala nasıl c ama
acaba soruda mı var bır problem

Mrb arkadaşlar herkese kolay gelsin. Ben de evde kendi çapımda oğlum izin verdiği müddetçe çalışıyorum işte. Yalnız olmadığımı bilmek güzelll :3::3:
Bir arkadaş coğrafyadan bi soru sormuş ama sanırım cevabı hatalı yalnız 4 olmalı doğru cevap.

Arkadaşlaaaaaar,
Alın size yeni bir motivasyon kaynağı daha ;

Bundan 12 yıl önce IMF'ye olan borçlar sebebiyle memurların servis hakkı alınmıştı. (Bazı özel kurumlar hariç)
Fakaaaaat; bu hak artık tüm memurlara tekrar verildi. Yani işimize giderken devletin tahsis ettiği servislerimize binicez gidiceeeeeez.

:55::55::122::8::10::12::6::7:

iyi ki diyebiliriz canim:1: duymasin kocam :18:
Bugün de cani isterse 4 e kadar falan çalışır ama istemezse erkenden gelir eve:23: dün aksam 7den sabah 9a kadar uyudu:30: dinlenmistir heralde calissin biraz :27:

hosbulduk canım
bende hıcbırzaman sevmezdım tarıhı halada sevmıyorum
bende hergun calısmaya basladım bakalım basarılı olabılecekmıyım bılmıyorum :18:
canım soruma kafa yordugun ıcınde ayrıca tsk ederım
benım normalde cografyam cok ıyıdır
hayalım hep cografya ogretmenı olmaktı pffff:24::24::24:
ama cevabı sızın gbı bende yanlıs buldum
cevap c ımıs:18::18::18:

saol canım cevabın ıcın ama cevap c ımıs
bende anlamadım hala nasıl c ama
acaba soruda mı var bır problem

Hadi yaaa:44::44: Soru hatalı olabilir mi acaba? Dersaneye giden arkadaşlar bize bu:44:konuda ardımcı olabilirler mi? Hocalarına bir gösterseler olur mu?

Mrb arkadaşlar herkese kolay gelsin. Ben de evde kendi çapımda oğlum izin verdiği müddetçe çalışıyorum işte. Yalnız olmadığımı bilmek güzelll :3::3:
Bir arkadaş coğrafyadan bi soru sormuş ama sanırım cevabı hatalı yalnız 4 olmalı doğru cevap.
Hoş geldin, Allah kolaylık versin, emeklerinin karşılığını alırsın umarım.

Hadi yaaa:44::44: Soru hatalı olabilir mi acaba? Dersaneye giden arkadaşlar bize bu:44:konuda ardımcı olabilirler mi? Hocalarına bir gösterseler olur mu?

Hoş geldin, Allah kolaylık versin, emeklerinin karşılığını alırsın umarım.

ben gıdıyorum canım dersaneye
salı sorarım artık hocaya
sızede soylerım:34:

daha 2 saat ders calısabıldım
5te kocıs gelecek hıc calısamayacagım
daha yemekte yapmadım :26::26::26:
yarın zaten calısamam
ızınlı dıye bekar arkadaslar cok sanslılar

daha 2 saat ders calısabıldım
5te kocıs gelecek hıc calısamayacagım
daha yemekte yapmadım :26::26::26:
yarın zaten calısamam
ızınlı dıye bekar arkadaslar cok sanslılar

bence de bekarlar sansli:31: bende aksamlari genelde calisamiyorum.. cok nadir olarak esim mac izlerken bende yaninda özetlerimi okuyorum, mac dikkatimi cekmedigi icin dikkatimi derse verebiliyorum.. bazen aksam arkadaslarini eve cagirsa da play station oynasalar diye gözünün icine bakiyorum :60: ancak o saye de calisma odasina gidip calisabilirim çünkü:1: o evdeyken "eee disari cikalim, bi cay mi koysan, meyve mi yesek biraz acikmaya basadim" falan filan:30:

bence de bekarlar sansli:31: bende aksamlari genelde calisamiyorum.. cok nadir olarak esim mac izlerken bende yaninda özetlerimi okuyorum, mac dikkatimi cekmedigi icin dikkatimi derse verebiliyorum.. bazen aksam arkadaslarini eve cagirsa da play station oynasalar diye gözünün icine bakiyorum :60: ancak o saye de calisma odasina gidip calisabilirim çünkü:1: o evdeyken "eee disari cikalim, bi cay mi koysan, meyve mi yesek biraz acikmaya basadim" falan filan:30:

kocısımı gordum sankı:1::1::1:
benımkısıde oyle canım boıde ben yenı evlıyım onuda ıhmal etmek ıstemıyorum dogrusu
ancak o mac ızlerkene felan test cozuyorum ıste

hanımlar ben de evliyim, ders çalışacağım zaman söylüyorum odaya kapatıyorum kendimi, össye çalışırkenki günlerinizi hatırlayın, anne babamıza çalışmaya başlıyorum diyip odaya girerdik, bu da aynı, hiçbir fark yok.

sadece kısa bir süreliğine katlanacak, şehir dışına atanıp bebeğini bırakıp çalışmaya giden dolu evli kadın var, eşlerinizi şimdiden alıştırın derim, şehir dışına atanırsak bir sonraki atamamıza kadar meyvelerini çaylarını kendileri alacaklar, kendi yemeklerini kendileri yapacaklar, hatta evde minik varsa miniğe de kendisi bakacak :34:

Kizlarr yardim :'( kpss ye gk gy den hazırlanıyor m ama dersanenin verdigi konu anlatimli kitap cok ustunkoru geldi ve hatalar var :'( ders ders hangi konu anlatimli onerirsiniz

Günaydın Hasretttcim,

çok teşekkür ederim :16: bende 2012 ihtiyaç konu anlatım seti var, x yayıncılık alıyorum, sence 2014 ihtiyacı da alayım mı

Back