Aramıza hoşgeldin arkadaşım. Tarih konusunda ben de öyleydim, sanırım üstüne ısrarla gittikçe oluyor. Her gün Tarih çalışıyorum artık, diğer derslere biraz daha az zaman harcıyorum. Nefret ederdim, sevmeye bile başladım
Ooooh maşallah canım, 350 ye yaklaşmışsın. Tebrik ediyorum kuzum. Bugün de güzel bir puan bekliyoruz inşallah.
Gerçi ben dün uyumuş kalmışım, dün sadece 2 puan aldım, sözümü tutamadım. Kendime çok kızdım
Ben de ne yazıkki Kaizencim
Güzel öneriler gelirse ben de bekliyorum
Ben kendi adıma memnun kalacağını düşünüyorum Kaizencim. Detaylı konu anlatımlı olarak da İhtiyaç kullanıyorum ben, gayet memnunum. Pegem filan da var ama İhtiyaç daha keyifli ve anlaşılır geliyor. Bi tek ihtiyaçın Türkçesini sevmedim.
Günaydın Hasretttcim,
Amiiin inşallah Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Güneş ışınları kuzey yarım küreye 21 Haziranda gelebileceği en dik açı ile gelir. O tarihe kadar ışınların açısı sürekli büyür, o tarihten sonra yine düşmeye başlar. Işın ne kadar dik gelirse gölge boyu o kadar kısa olur, ne kadar eğik gelirse gölge boyu o kadar uzun olur. Bu durumda;
1) 21 Haziran 21 Aralık tarihleri arası; ışınların geliş açısı düzenli olarak düşeceğinden gölge boyu uzar.
2) 21 Mart 23 Eylül arası; Bu tarihler ekinokstur. (Bu tarihlerde güneş ışınları ekvatora dik geldiğinden dünyanın her yerinde gece gündüz eşit olur, ama bunun bizimle doğrudan ilişkisi yok
dipnot olsun diye yazdım.)
Bu tarihleri şöyle düşünebilirsin canım, 21 Aralıkta en kısa ışınlarımızı aldığımızdan 21 Hazirana kadar sürekli artış olacak. Bu durumda gölge boyu sürekli kısalacak. Ama Hazirandan 23 Eylüle kadar ışınların geliş açısı tekrar kısalmaya başlayacağından gölge boyu yine uzar.
3) 23 Eylül 21 Aralık tarihleri arasında; Eylül ayı haziran ayından sonra olduğu için zaten bu tarihe kadar ışınlar sürekli düşerek gelmiş olacak. (Yani gölge boyu uzar halde) Yine aynı doğrultuda Aralık ayına kadar sürekli ışınların geliş açısı düşecek ve gölge boyu en uzun günler yaşanacak.
4) 21 Aralık ile 21 Haziran arası; 21 aralıkta güney yarım küre güneş ışınlarını dik ve dike yakın alır. Bundan sonra kısalmaya başlar. O tarihten sonra kuzey yarım kürede ışınların geliş açısı sürekli artar ve bu durumda gölge boyu sürekli kısalır.
Yani cevap; Yalnız 4
Anlatırken kafam karıştı yafu
Yanlış bir yer varsa düzeltin arkadaşlar.