• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 KPSS B grubu (GK-GY) düzenli çalışma ve dertleşme topiği. Buyrun kızlar :)

Eki Görüntüle 916893 Eki Görüntüle 916894 Eki Görüntüle 916895 Eki Görüntüle 916896

Arkadaşlar bunlar x yayıncılığın coğrafya kitabından.

Eki Görüntüle 916898 Eki Görüntüle 916901 Eki Görüntüle 916904 Eki Görüntüle 916906
Bunlar da tarih, yazılar pek okunuyor mu bilmiyorum ama içerik itibariyle böyle.
Ben gereksiz bilgiye yer vermeyip, kısa kısa notlar halinde olduğu için çok beğeniyorum.

günaydın kızlar

evet kitabın içeriği gzel bende beğendim bir ay sonra artık sipariş edebilirim bu ay ki hakkım doldu
bu birkaç gün çalışmadım iyide oldu aslında dinlendim
bugün soru çözerek başlıyorum öpüyorum kızlar iyi çalışmalar

kızlar kendime tam tamına 5 veriyorum bugün. 3 puanlık iş yerinde çalışmıştım, 2 puanlık da evde çalıştım. 150den fazla da soru çözdüm. Darısı bugüne inşallah...

Ben çook çok beğendim notlarını canım. Büşralar filan bahsederdi hep, bi fırsat olmamıştı. Böyle uyumadan önce filan alıyorum elime uykum gelene kadar bir ünite tekrar ediyorum çok rahat. Keyifli de, sıkmıyor.

Bir de araştırma içinde olan arkadaşlar için yazayım,
Türkçe ve Coğrafya için Uzman Kaynağın seçilmiş sorular isimli kitaplarını aldım. Ki uzman kariyer en son aklıma gelecek yayındı :1:
Coğrafyasına hiç bakmadım ama Türkçeyi kesinlikle tavsiye ederim.

Benim Türkçem iyi, o yüzden çelişkili sorular olduğunda hemen yakalarım. Bunlar ösym nin birçok sınavından seçilmiş sorular. Vakit çok olmayınca da iyi olduğum bir dersten birkaç kitap bitirmek mantıksız geldi. Çıkmış soruları çözmeden de girilmez derler ya :1:
Bu kitabı çok beğendim, hem kpss formatına yakın sorular seçilmiş hem de sıkıcı olmamış.

O zaman bir sonraki hedef x yayıncılık :)uzman kariyere çok şüpheyle bakıyordum ben, olmazsa ona da bir bakarım.

bende de var x yayıncılık :31: akşamları eşim maç izlerken bende yanında en az bi ünite tekrarı yapıyorum :31: gün içinde çalışmadıysam hiç olmazsa oradan bi ünite açıp tekrar yapıyorum iyi oluyor :16:

ben dün için kendime puan veremiyorum :ssz: bugün içinse, akşam bi motivasyon sağlayabilirsem 3-5 bişeyler vereceğim inşallah :27:

Süper yöntem :)) Ben de akşam dizi özetleri bitene kadar soru çözüyorum, ama şu dizilerden vazgeçmem lazım sanırım. Zaman yetmiyor canım ya...
Hadi motive edelim seni o zaman. Bankamatiğin önünde olduğunu ve maaşını çektiğini düşün canım :)

Hihihihiii senin yöntem de çok iyiymiş İlkaycım :)
Ben de 4-5 vercem inşallah akşam için. :31:

Sen hangi kitapları aldın Zeytincim. Sevdiğin önerebileceğin kitaplar var mı, gerçi daha gelmedi dimi :1:
Seversen önerilerini bekliyorum.

Bu arada sizinle yazışırken nette bulamaz mıyım bu kitabı diye bakınıyordum, bulduuuuuuuuuuum :)
Şu anda iniyor :)
Eldeki kitap gibi olmaz ama arada çaktırmadan ekrandan tekrar yaparım ofiste diye düşündüm. Kaliteli bi PDF'se sizinle de paylaşırım seve seve :16:

Güneşcim kitap güzelse bana da gönderir misin? Ya da nerden yüklediğini söylersen ben ordan bakmaya çalışırım.

Eki Görüntüle 916893 Eki Görüntüle 916894 Eki Görüntüle 916895 Eki Görüntüle 916896

Eki Görüntüle 916898 Eki Görüntüle 916901 Eki Görüntüle 916904 Eki Görüntüle 916906
Bunlar da tarih, yazılar pek okunuyor mu bilmiyorum ama içerik itibariyle böyle.
Ben gereksiz bilgiye yer vermeyip, kısa kısa notlar halinde olduğu için çok beğeniyorum.

Tarih Hakan Dede videolarının slaytlarının aynısı :) ama güzel notlar benziyor, galiba tutamıycam kendimi ve alıcam :)

Güneşcim şu x yayınciligi bende duydum özet notlar mi onlar canım.Benım dersane hocaminda kendi kaynağı var fasikül haline getirmiş çok güzel anlatımı ama farklı bi kaynak daha olabilir diye düşünüyorum da. Tarihte hakan dedeyle tarihi hallettim sayılır güzel gidiyor yani bir de dersanedeki hocanin notları da hoşuma gitti şimdi ordan tekrar ediyorum x yayınciligi da merak ettim çok övmüssünüz :-)
Resim filan ekleseniz iç taraflarından :-) şu nette yazınca çıkan kitap dimi kızlar. Bir de matematik coğrafya gibi derslerin var onların hakkında ne düşünüyorsunuz.

Nazcım merhaba, nasıl oldun iyi misin biraz daha. Canım ben yetişene kadar sağolsun Puffit eklemiş resimleri. Bende şuan sadece tarih var ama coğrafyasını da düşünüyorum. Mat ve geometriyi incelemedim canım, yanlış yönlendirmek istemem.
Hmm bu arada evet bu kaynak bizzat Hakan Dede tarafından hazırlanmış, sonrasında üzerinde revizeler yapılmış. Kendi facebook adresinde bi yorumda yazmıştı.

Teşekkürler Puffitcim,

kızlar kendime tam tamına 5 veriyorum bugün. 3 puanlık iş yerinde çalışmıştım, 2 puanlık da evde çalıştım. 150den fazla da soru çözdüm. Darısı bugüne inşallah...
O zaman bir sonraki hedef x yayıncılık :)uzman kariyere çok şüpheyle bakıyordum ben, olmazsa ona da bir bakarım.
Güneşcim kitap güzelse bana da gönderir misin? Ya da nerden yüklediğini söylersen ben ordan bakmaya çalışırım.
Tarih Hakan Dede videolarının slaytlarının aynısı :) ama güzel notlar benziyor, galiba tutamıycam kendimi ve alıcam :)

Maşallah Ebissscim :nazar:
Bugün de 5 puan bekliyorum en az :15:

Bu arada ben uzman kaynak yazmışım, okurken farkettim :1: Ben beğendim canım Uzman Kariyeri, tavsiye ederim. Ama içimde hep bi yediiklim var. İnşalah ondan da alcam :1:

Tatlım o linki çok beğenmedim, dün başka bir yerden daha buldum ama indirmeye vaktim olmadı. Bi de ona bakayım, orijinal pdf şeklinde olduğunda çalışması da güzel oluyor. Diğeri renkli tarama ile yapılmış, sevmedim :50: Diğerini bugün indiriyim, en iyi olabilecek hangisi ise onu atarım olur mu :34:

Zeytincim bu arada dünki kaynak çok iyi bir görüntüye sahip değilmiş, vaktini aldım kuzucum, afedersin :17:

:16:

Canlarııııım,
Ben de dünün raporunu vereyim artık :)
İlk defa 5 puan veriyorum kendime :15: Çok mutlu oldum. Ofiste çalışamayorum, evde de ancak bu kadar oldu :1:
Bu akşam da inşallah en az 4 puanlık çalışcam.
Hepinizi öpüyorum, iyi çalışmalar :16:

Nazcım merhaba, nasıl oldun iyi misin biraz daha. Canım ben yetişene kadar sağolsun Puffit eklemiş resimleri. Bende şuan sadece tarih var ama coğrafyasını da düşünüyorum. Mat ve geometriyi incelemedim canım, yanlış yönlendirmek istemem.
Hmm bu arada evet bu kaynak bizzat Hakan Dede tarafından hazırlanmış, sonrasında üzerinde revizeler yapılmış. Kendi facebook adresinde bi yorumda yazmıştı.

Teşekkürler Puffitcim,

Maşallah Ebissscim :nazar:
Bugün de 5 puan bekliyorum en az :15:

Bu arada ben uzman kaynak yazmışım, okurken farkettim :1: Ben beğendim canım Uzman Kariyeri, tavsiye ederim. Ama içimde hep bi yediiklim var. İnşalah ondan da alcam :1:

Tatlım o linki çok beğenmedim, dün başka bir yerden daha buldum ama indirmeye vaktim olmadı. Bi de ona bakayım, orijinal pdf şeklinde olduğunda çalışması da güzel oluyor. Diğeri renkli tarama ile yapılmış, sevmedim :50: Diğerini bugün indiriyim, en iyi olabilecek hangisi ise onu atarım olur mu :34:

Zeytincim bu arada dünki kaynak çok iyi bir görüntüye sahip değilmiş, vaktini aldım kuzucum, afedersin :17:

Güneşcim senin görüşlerini referans alarak internetten sipariş verdim, x yayıncılık vatandaşlık, coğrafya, geometri ders notları; tarih, matematik, coğrafya yaprak test ve uzman kariyer Türkçe. Pegem'in sayfasından hepsini kargo dahil 32 liraya aldım.

Ben yediiklimin kalın bir yaprak test kitabı var, ondan çözüyrum ve beğeniyorum. Tavsiye ederim. Ama çözümlü ya da konu anlatımlısını hiç almadım.

Bu arada sabahtan şu saate kadar 3 puan veriyorum kendime. 170 soru çözdüm. Bakalım evde neler yapıcam? :)

Kızlar iki adet sorum var;

1. Hangisi kadıların özelliklerinden degil?
a. kazaskere baglı calısırlar
b. karar verme konusunda bagımsızdırlar
c. maasları dirlik vergisiyle karsılanır
d. mülki idare amiridir
e. kararları divan tarafında bozulabilir

2. Osmanlı'da 17. yy da hangilerinde düzenleme yapıldı?
-egitim
-maliye
-yönetim

Tesekkür simdiden, ellerinizden öper sorularım.

Not: Bugünkü puanım yıldızlı beş :>

<3

canım ilk soru için cvp C diye biliyorum ben çünkü kadılar devletten maaş almıyorlar baktıkları davalardan aldıkları harçlarla geçimlerini sağlıyorlar.

ikinci soruda hepsi olabilir eğitim alanında medreselerden pozitif bilimler kaldırılmış, yönetimde ekber ve erşet sistemi getirilmiş maliyede de çeşitli ıslahatlar yapılmaya çalışılmış diye biliyorum ben tabi kesin bişi diyemicem.

Son düzenleme:
güneşciğim işyerinde işimi görür valla süper oldu benim için diyebilirim

O zaman çok sevindim Zeytincim, güle güle kulan :) Ben de ofiste baktım bugün biraz.

Hatta kendime söz verdim her gün işlerimi ayarlıycam, en az 1 saat ofiste çalışcam inşallah.

Güneşcim senin görüşlerini referans alarak internetten sipariş verdim, x yayıncılık vatandaşlık, coğrafya, geometri ders notları; tarih, matematik, coğrafya yaprak test ve uzman kariyer Türkçe. Pegem'in sayfasından hepsini kargo dahil 32 liraya aldım.

Ben yediiklimin kalın bir yaprak test kitabı var, ondan çözüyrum ve beğeniyorum. Tavsiye ederim. Ama çözümlü ya da konu anlatımlısını hiç almadım.

Bu arada sabahtan şu saate kadar 3 puan veriyorum kendime. 170 soru çözdüm. Bakalım evde neler yapıcam? :)

Aaaaa çok iyi almışsın Ebisscim, çok sevindim. Fiyat gerçekten çok iyi, ben uzman kariyerin tek kitabını 17 liraya aldım kitapçıdan. Piyasasını araştırmamıştım, elimde inceleyince hoşuma gitti. Benim Uzman Kariyer Seçilmiş sorular canım, seninkisi hangisi?

Mahcup ettin beni teşekkür ederim :17: Umarım sen de severek çalışırsın :16:
X yayıncılığın vatandaşlık ve coğrafyasını beğenirsen ben de senin referansınla alayım :1:
Sendeki yediiklimin fotosu filan varsa paylaşabilirsen sevinirim Ebissscim.

170 soru muu :nazar: Maşallah kuzuuum, Allah nazarlardan saklasın. O zaman bu akşamı çok rahat 350 soru ile kapatacaksın :15:

Canım valla hiç iyi değilim.Hala annemdeyim gece bir titreme vurdu ölüyorum galiba dedim.Öksürük mide bulantısı baş ağrısı hepsi mevcut bende.Salgınmış bu aralar dikkat edin kızlar valla.Ben ayakta zor duruyorum.Hiç ders çalışamadım zaten yarın da dersahane gidemeyeceğim galiba yolda fenalaşmaktan korkuyorum.

Evet puffit ekledi sağolsun inceledim biraz da güzel geldi.Hakan Dedenin videolarındaki notlara benzettim ki onlarmış onayladınız (: Hemde arkadaş coğrafyadan da memnunum demiş.Geometriyide merak etmedim değil aslında (:

türkiyeye dönünce konu anlatımı seti alacaktım
x yayıncılık özet gibi sanırım. x yayıncılığı alıyorum tavsiyeniz üzerine
bir de uzun uzun anlatan tam bir konu anlatımı seti alacağım ama hangisini alsam acaba

Kızlar dün için yıldızlı pekiyiyi hakettim galiba, 324 soru çözdüm :) Türkçe hiç çalışmıyordum, soru çözdüm, çalışmasam da olur sanırım. Türkçe'de iyiyim çünkü, genelde hiç yanlışım çıkmadı testlerde. Coğrafyayla barıştık galiba :1: Dün iklim ve nüfustan sorular çözdüm, orda da bir iki yanlış çıkıyor arada. Matematik zaten sevdiğim ders. Ama boş bıraktıklarım oluyor. Fotoğrafını çekip koysam yardımcı olur musunuz?

O zaman çok sevindim Zeytincim, güle güle kulan :) Ben de ofiste baktım bugün biraz.

Hatta kendime söz verdim her gün işlerimi ayarlıycam, en az 1 saat ofiste çalışcam inşallah.

Aaaaa çok iyi almışsın Ebisscim, çok sevindim. Fiyat gerçekten çok iyi, ben uzman kariyerin tek kitabını 17 liraya aldım kitapçıdan. Piyasasını araştırmamıştım, elimde inceleyince hoşuma gitti. Benim Uzman Kariyer Seçilmiş sorular canım, seninkisi hangisi?

Mahcup ettin beni teşekkür ederim :17: Umarım sen de severek çalışırsın :16:
X yayıncılığın vatandaşlık ve coğrafyasını beğenirsen ben de senin referansınla alayım :1:
Sendeki yediiklimin fotosu filan varsa paylaşabilirsen sevinirim Ebissscim.

170 soru muu :nazar: Maşallah kuzuuum, Allah nazarlardan saklasın. O zaman bu akşamı çok rahat 350 soru ile kapatacaksın :15:

Merakla bekliyorum kitaplarımı güneşcim. Bir de dün motive etsin beni diye renkli kalemler aldım. Altını çize çize, notlar ala ala çalışırım artık :)
Ben işyerindeyim şimdi, eve dönünce fotoğrafını çekip koyarım muhakkak. Yediiklim konu anlatımı değil ama, sadece soru var, yaprak test şeklinde.

Canım valla hiç iyi değilim.Hala annemdeyim gece bir titreme vurdu ölüyorum galiba dedim.Öksürük mide bulantısı baş ağrısı hepsi mevcut bende.Salgınmış bu aralar dikkat edin kızlar valla.Ben ayakta zor duruyorum.Hiç ders çalışamadım zaten yarın da dersahane gidemeyeceğim galiba yolda fenalaşmaktan korkuyorum.

Evet puffit ekledi sağolsun inceledim biraz da güzel geldi.Hakan Dedenin videolarındaki notlara benzettim ki onlarmış onayladınız (: Hemde arkadaş coğrafyadan da memnunum demiş.Geometriyide merak etmedim değil aslında (:

Çoook geçmiş olsun :( Geçen sene ben de öyle mahvolmuştum. Uzun sürüyor maalesef, beslenmene dikkat etmeni ve bol bol dinlenmeni tavsiye ederim.
Ben kitap geldikten sonra fotoğrafşarı paylaşırım, değerlendiririz hep birlikte.

gunaydın kızlar
allah zıhın acıklıgı versın ıns
dualarımı tum kpss ıcın ter dokenlere yapıyorum
benımde bır sorum olacaktı

cısımlerın golge boyu yıl ıcerısınde gunes ısınlarının dusme acısına baglı olarak degısım gosterır

1)21 hazıran ıle 21 aralık
2)21 mart ıle 23 eyluk
3)23 eylul ıle 21 aralık
4)21 aralık ıle 21 hazıran

buna gore ankarada yukarıdakı tarıh aralıklarında hangılerınde cısımlerın golge boyunun
sureklı kısaldıgı gozlenır?

a)yalnız 1 b)yalnız 4 c)1 ve 3 d) 2 ve 3 e)2 ve 4

tamam canım cok saol
bende ozamansa hergun kendıme not vereyım
kızlar tek sıkıntım tarıh benım nasıl yapcam onu bılmıyorum ya:18::18::18:

Aramıza hoşgeldin arkadaşım. Tarih konusunda ben de öyleydim, sanırım üstüne ısrarla gittikçe oluyor. Her gün Tarih çalışıyorum artık, diğer derslere biraz daha az zaman harcıyorum. Nefret ederdim, sevmeye bile başladım :53:

Kızlar dün için yıldızlı pekiyiyi hakettim galiba, 324 soru çözdüm :) Türkçe hiç çalışmıyordum, soru çözdüm, çalışmasam da olur sanırım. Türkçe'de iyiyim çünkü, genelde hiç yanlışım çıkmadı testlerde. Coğrafyayla barıştık galiba :1: Dün iklim ve nüfustan sorular çözdüm, orda da bir iki yanlış çıkıyor arada. Matematik zaten sevdiğim ders. Ama boş bıraktıklarım oluyor. Fotoğrafını çekip koysam yardımcı olur musunuz?

Merakla bekliyorum kitaplarımı güneşcim. Bir de dün motive etsin beni diye renkli kalemler aldım. Altını çize çize, notlar ala ala çalışırım artık :)
Ben işyerindeyim şimdi, eve dönünce fotoğrafını çekip koyarım muhakkak. Yediiklim konu anlatımı değil ama, sadece soru var, yaprak test şeklinde.
Çoook geçmiş olsun :( Geçen sene ben de öyle mahvolmuştum. Uzun sürüyor maalesef, beslenmene dikkat etmeni ve bol bol dinlenmeni tavsiye ederim.
Ben kitap geldikten sonra fotoğrafşarı paylaşırım, değerlendiririz hep birlikte.

Ooooh maşallah canım, 350 ye yaklaşmışsın. Tebrik ediyorum kuzum. Bugün de güzel bir puan bekliyoruz inşallah.

Gerçi ben dün uyumuş kalmışım, dün sadece 2 puan aldım, sözümü tutamadım. Kendime çok kızdım :47::31:

dün 2 puancık aldım bugün ne olacak bakalım :41:
Ben de ne yazıkki Kaizencim :31:

kızlar anayasa çalışmak için taktik geliştireniniz var mı nasıl çalışıyosunuz
Güzel öneriler gelirse ben de bekliyorum :1:

türkiyeye dönünce konu anlatımı seti alacaktım
x yayıncılık özet gibi sanırım. x yayıncılığı alıyorum tavsiyeniz üzerine
bir de uzun uzun anlatan tam bir konu anlatımı seti alacağım ama hangisini alsam acaba
Ben kendi adıma memnun kalacağını düşünüyorum Kaizencim. Detaylı konu anlatımlı olarak da İhtiyaç kullanıyorum ben, gayet memnunum. Pegem filan da var ama İhtiyaç daha keyifli ve anlaşılır geliyor. Bi tek ihtiyaçın Türkçesini sevmedim.

gunaydın kızlar
allah zıhın acıklıgı versın ıns
dualarımı tum kpss ıcın ter dokenlere yapıyorum
benımde bır sorum olacaktı

cısımlerın golge boyu yıl ıcerısınde gunes ısınlarının dusme acısına baglı olarak degısım gosterır

1)21 hazıran ıle 21 aralık
2)21 mart ıle 23 eyluk
3)23 eylul ıle 21 aralık
4)21 aralık ıle 21 hazıran

buna gore ankarada yukarıdakı tarıh aralıklarında hangılerınde cısımlerın golge boyunun
sureklı kısaldıgı gozlenır?

a)yalnız 1 b)yalnız 4 c)1 ve 3 d) 2 ve 3 e)2 ve 4

Günaydın Hasretttcim,
Amiiin inşallah Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Güneş ışınları kuzey yarım küreye 21 Haziranda gelebileceği en dik açı ile gelir. O tarihe kadar ışınların açısı sürekli büyür, o tarihten sonra yine düşmeye başlar. Işın ne kadar dik gelirse gölge boyu o kadar kısa olur, ne kadar eğik gelirse gölge boyu o kadar uzun olur. Bu durumda;

1) 21 Haziran 21 Aralık tarihleri arası; ışınların geliş açısı düzenli olarak düşeceğinden gölge boyu uzar.
2) 21 Mart 23 Eylül arası; Bu tarihler ekinokstur. (Bu tarihlerde güneş ışınları ekvatora dik geldiğinden dünyanın her yerinde gece gündüz eşit olur, ama bunun bizimle doğrudan ilişkisi yok :1: dipnot olsun diye yazdım.)
Bu tarihleri şöyle düşünebilirsin canım, 21 Aralıkta en kısa ışınlarımızı aldığımızdan 21 Hazirana kadar sürekli artış olacak. Bu durumda gölge boyu sürekli kısalacak. Ama Hazirandan 23 Eylüle kadar ışınların geliş açısı tekrar kısalmaya başlayacağından gölge boyu yine uzar.
3) 23 Eylül 21 Aralık tarihleri arasında; Eylül ayı haziran ayından sonra olduğu için zaten bu tarihe kadar ışınlar sürekli düşerek gelmiş olacak. (Yani gölge boyu uzar halde) Yine aynı doğrultuda Aralık ayına kadar sürekli ışınların geliş açısı düşecek ve gölge boyu en uzun günler yaşanacak.

4) 21 Aralık ile 21 Haziran arası; 21 aralıkta güney yarım küre güneş ışınlarını dik ve dike yakın alır. Bundan sonra kısalmaya başlar. O tarihten sonra kuzey yarım kürede ışınların geliş açısı sürekli artar ve bu durumda gölge boyu sürekli kısalır.

Yani cevap; Yalnız 4 :34:

Anlatırken kafam karıştı yafu :1: Yanlış bir yer varsa düzeltin arkadaşlar.

Dün için sadece 2 puan veriyorum kendime, çok üzgünüm :31:

Bahanelerim var ama, bahaneler bahane değil artık :37:
Cezalıyım, bugün yıldızlı pekiyi almam lazım.

Hepizine Rabbim yardımcı olsun canlarım, öpüyorum hepinizi.

:12:

Back