2014 KPSS B grubu (GK-GY) düzenli çalışma ve dertleşme topiği. Buyrun kızlar :)

merhaba arkadaslar
topiği maalesef ki yeni kesfettim benide aranıza alırsanız cok sewinirim:) tek basıma beceremeyeciğim bu işi:) bir türlü sistemli bi biçimde calısmayı beceremiyorum çünkü. bu arada işletme mezunuyum, ewliym ve 15 aylık bi oglum oglum var. daha dogru düzgün baslayamadım calışmalara nerden nasıl baslamalıyım. haftalık bi calısma programı felan mı hazırlamalıyım kendime.yardımcı olursanız cok cok sewinirim.
şimdiden tskkürler:)

Merhabalar canlarıııımmmm
Ben geldim. Topiğimize yeni arkadaşlarımız gelmiş, hoşgelmiş
Bu arada dersler bize özlü sözler yazdırır olmuş.
"Matematik beni matlaştırıyor",
"Mutlak değer çıkmazlarındayım",
"Mutlak değer Umarım değer"
Çok tatlısınız
Bir tane de benden gelsin madem:
"Tarihin tozlu sayfalarında kaybolmak üzereyim."
Tarihi sevmeye başladığımı düşünmüştüm ama yanılmışım. O beni sevmedikçe, emeklerimin karşılığını vermedikçe ben de onu sevmeyeceğim Kim ne eser yazmış, hangi padişah ne icraat yapmış, hangi savaşta ne olmuş. vs vs bunlar çok zorluyor beni ve benim balık hafızamı.

Bir yandan da hafta içleri yoğun olmama rağmen dershaneyle paralel gitmeye çalışıyorum. En azından sözellerde bunu yapmam gerek yoksa ipin ucunu yakalayamam.

Dershaneye giden kuzular size bir sorum olacak; Dershanede derslerde hangi konulardasınız? Bizim geriden gittiğimize dair şüphelerim var da ondan şey ettim.:26:
Biz: matematikte basit eşitsizliklerdeyiz
türkçe: paragraf
vatandaşlık: yargı
coğrafya: 2. ünitenin ovalar kısmındayız
tarih: osm. devl. kültür ve uygarlık.
daha geometri görmeye başlamadık. Vatandaşlık ocak'a kadar bitecek, ondan sonra işlemeye başlayacağız sanırım.

Ben yine çok konuştum. Hemen geçmişe gidip alıntılar yapayım
Hepinizi çok seviyor ve de öpüyoruumm.

Senin ingilizcen baya iyiymiş kuzum ya. Ben daha yds'den 35lerde sürünüyorum.
İngilizceni nasıl geliştirdin canım? Kursa falan gittin mi? Neler tavsiye edersin bu ingilizce özürlü arkadaşına?

Hoşgeldin çatlak_kemmikcimm
Meraba kızlar benim gibi haftaiçi işte çalışıp haftasonu dersaneye gidip boş vakitlerinde ders çalışan var mı destek istiyorum :18:
Ben varıım beenn.:13: Zaman zaman bu durumdan çok bunalıyorum, 24 saati kendime yetiremiyorum ama hem topikteki dostlarım hem de dershane sayesinde ipin ucunu bırakmamaya çalışıyorum. İkimiz de aynı durumdayız anlaşılan, gel birbirimize destek olalım.
hoşbulduk..

vatandaşlık mat geo çok büyüyor gözümde :18:
sizde durumlar nasıl?
Benim de aksine tarih ve coğrafyada sorunlarım var canım. güçlerimi birleştirsek ortaya harikalar çıkarabiliriz.
Merhaba canım hoşgeldin. Oh tarih, bitirmişsiniz ne güzel. Şimdi geriye bol bol soru çözüp tekrar etmek kalıyor. Tarihte sıkıntısı olan çok arkadaş var ve hepimizin yarasına hakan dede az da olsa ilaç oluyor sanırım. ben de birazdan dinleyeceğim kendisini. Bu süreçte tarihle kafayı bozmazsam iyidir. Ama elimizden gelenin en iyisini yaparak halledeceğiz inşallah canım.
Pınarcım canım benim, çok yordun sen kendini gerçekten. Bitirmeyle kpss arasında gidip gelmekten ve en önemlisi stresten beynin bayağı yorulmuş olmalı. Bence de hocanın dediği gibi biraz ara ver tatlım, arada kendini çok yormamak kaydıyla biraz biraz bakarsın.
Amiiin canım
Ah ah keşke dediğin gibi güzel gitse çalışmalarım tatlım. Tarih ve coğrafya hala yerlerde. Coğrafyayı çok seviyorum aslında. Üzerinde biraz durursam olacak gibi ama tarihin üzerinde çok fazla durmama rağmen aşırı ezber gerektiren kısımlar(savaşlar, eserler gibi) olmuyor malesef. Yine de umudu kesmemek lazım. vakit kaybı oluyor diye not çıkarmıyordum. Artık son çare not çıkarmak olacak sanırım.
Ben yine de sana çalıştığım kaynağı söyleyeyim, bu durumumda onun bir suçu yok çünkü
İhtiyaçtan çalışıp x yayıncılığın ders notlarından tekrar ediyorum canım. Aslında bunu çok düzenli yapabilsem daha iyi verim alacağım ama her zaman vakit ayıramıyorum malesef. Bir de hakan dede'yi dinliyorum canım. Bunların hepsini düzenli yaptıktan sonra yapılmayacak bir ders değil aslında ama dediğim gibi bir sistem ve düzenli çalışma gerektiriyor ve bende eksik olan da bu sanırım tatlım. İnşallah sen üstesinden gelebilirsin

Merhaba canım hoşgeldin aramıza
Haftalık ders programı hazırlamak eğer programlara uyan biriysen ve düzenli bir hayatın varsa çok verimli olur canım. En azından kendine bir saat ver. "Günde şu kadar saatimi derse ayıracağım" de ve ayır. Emin ol bir zamandan sonra alışkanlık haline geliyor ve çalışmayınca vicdan rahat etmemeye başlıyor. Her gün az da olsa bakmaya çalış. Klasik olacak belki ama çok çalışmaktansa düzenli ve devamlı çalışmanın daha verimli olduğunu düşünüyorum.
Şimdiden iyi çalışmalar dilerim canım

busra kuzummm hoşgeldin girdin mi bugün denemeye:26: ben girdim ama cografya vatandaslik cooook kötüydü:18:

ilkayımm kuzumm, giremedim çünkü dün gece hiç uyuyamadım, neden bilmiyorum yatakta döndüm durdum. Ve dershanede son derse geldiğimde resmen uyuyakaldım derste. Sınav da ders bitiminden 2 saat sonraydı. O kafayla girmek istemedim tatlım. Yarın kardeşimle planımız vardı ama onu ekip yarın gireceğim veya en olmadı pazartesi akşam gireceğim.
Ay zor muyduu coğ. ve vatandaşlıkk.:26:
Türkçesi ve tarihi nasıldı kuzum? Bizim girdiğimiz tarama sınavlarında türkçe ve tarih hep zor oluyor da.
İnşallah güzel sonuçlar alırız, ama alamasak da önemli değil canım daha bu ilk sınavımız önümüzde eksiklerimizi tamamlayabilmemiz için uzun bir yol var daha

Bu arada güneş'imm kuzum, şu hakan dede videolarını unuttuğumu sanıyorsan yanılıyorsun ama şöyle bir şey oldu ki; akıllı kardeşim bana sormadan masaüstü bilgisayarı windows8'e yükseltmiş ve içindeki tüüm bilgiler uçup gitmiş. Şimdi sadece telefonuma mp3e çevirerek attıklarım kalmış canım. Onları bilgisayara atarak wetransfer demiştin sanırım. oradan atabilirim eğer mp3 halleri de olur dersen.
Video indirmeyi denedim tekrardan ama yapamadım, internet download manager'i deneme süreniz dolduğu için indiremezsiniz diyor.

Ben de ortada videosuz kaldım yani kuzum. Elinde hakan dede videoları olan varsa paylaşabilir mi acaba bizimle canımlarım?:26:

aaa tüh uyuyamamak kötü oluyor:26: cogu zaman ben uyuyamam gece ve esim yanimda bi güzel uyuyunca sinir olurum

Ya belki kolaydi ama ben daha hic cografya ve vatandaslik bakmadim:44: belkide calismadigimdan bana oyle geldi.. yanimda oturan kizda matematik zordu dedi.. banada matematik kolay geldi :44: tarihte fena degil ama ben tarihte hep dogru bildigimi sanip isaretleyiveriyorum türkçe kolaydi

iyiymiş o zaman tatlım, coğrafya ve vatandaşlığa çalışmadığın için iyi geçmemesi normal. Diğerleri iyiyse sorun yok.
Benim de hiç boş bırakma huyum yok canım. Bilmesem bile işaretleyiveriyorum, boş bırakırsam boşa gidecek gibi geliyor niyeyse. Bu huyumdan vazgeçmem lazım. Yaptığım yanlışlar doğruları da silip götürüyor çünkü.
Ben de gireyim de cevap anahtarlarını verince yapamadığımız soruları birbirimize sorarız canım.

bizde
türkçe dilbilgisinden başladık devam edıyoruz hala
mat: obeb okek
tarih: osmanlı yükseliş
coğrafya: yer şekilleri
anayasa: bu hafta başladı ilk konu
geo henüz başlamadı

bizde de durumlar bu

eveeet bilemediklerimizi birlikte yapalim burda ben tarihte bos birakmiyorim ama cografya ve vatandaslikta birakiyorum
cografya calismaya baslasam iyi olacak

Büşracım dershanede nerede olduğumuzu sormuşsun. Ben muraa gidiyorum. Matematik ve tarihle gidiyoruz biz. Matematikten mutlak deger bitti geçen hafta. Tarihten de osmanlı komple bitti. Bu hafta osmanlı genel tekrarı yapılacak. Haftaya trablusgarp ile devam edeceğiz. Vatandaşlık coğrafya türkçe geometri başlamadı. Derslerimiz bittikçe başlayacak

Mrb bende murattayım bizde tarıh ve matla basladık tarıh bıttı ama mattanda bu hafta problemlere gecıcez. Hangı ıldekı murattasınız acaba denemelerınz basladımı sızın ?

bizde de yavaş gidiyor gibi geldi bana
türkçe: paragraf
matematik: basit eşitsizlik
tarih: osmanlı devletinde 17. yy
vatandaşlık: temel hukuk kavramları
coğrafya: yeryüzü şekillerini işledik şimdi coğrafi konumu işliyoruz
geometri ise daha görmedik

Son düzenleme:
Mrb bende murattayım bizde tarıh ve matla basladık tarıh bıttı ama mattanda bu hafta problemlere gecıcez. Hangı ıldekı murattasınız acaba denemelerınz basladımı sızın ?
Bursa görükle şubesindeki son başlayan gruplayım ben :) siz bizden önce başlamışsınız. Sen hangisindesin? Denemeler başlamadı martta başlayacakmış :/

merhaba kızlar bizim dershanede tarih kurtuluş savaşında türkçe bitti matematik yeni başladı temel kavramlar bitti. diğer dersler yok henüz

nasılsınız kızlar ben tarihle kafayı yemek üzereyim konu tarama sınavında da tarih kötü... ve ben inat ettim iyi gelecek diye tekrar tekrar çalışıyorum bakalım ne olacak bu dersi halletmeden bana rahat yok Türkçe iyi matamatik fena değil. bu ara yeni konu çalışamadım sadece tarih çalışıyorum yazarak çalışıyorum en iyisi bu gibi geliyor birde böyle deneyeceğim.

Tarih hepimizin ortak sorunu sanırım :) ben datadan çalışıp hakan dededen veya murattan tekrar ediyorum. Sonra uzman, murat, yediiklim, hakan dede gibi elime hangi kaynak geçerse çözüyorum. Ama hala yanlışım çıkıyor mu? Evet maalesef çıkıyor Rabbim kolay kavrama gücü ve bol ezber yeteneği versin inşallah şu derslerimiz için :)

Bu arada kızlar habertürk ile cumartesi lisans, pazar önlisans deneme sınavları veriliyor ücretsiz olarak. Denemeler yargı yayınevinden. Ben zaten kupon topladığım için ikisini de almış oldum. Sizlerin de haberi olsun söyleyeyim dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…