2014 ikiz anneleri

iyi dileklerin için sağol canım okudum tabii eşim hakikaten okuyacakmısın dedi evet dedim ve okudum Eylül ve Aksuya sevindim senin ilgilendiğin diğer topik içinde bilgilerimi vereceğim inşaALLAH kuzuları sağsalim kucağıma aldığımda paylaşacağım
 
gözün aydın canım ALLAH C.C analı babalı büyütsün inşaALLAH sütünede bereket gelir
 
tekrar gözün aydın olsun ikiz annesi olmak çok zor ama çok güzeldir eminim inşaALLAH diğer bebeğinde en kısa zamanda kendini toprlar evinize gelir
 
merhabalar hamisler....bu hafta itibariyla doktorumuz calisamaz raporu werdi banaewdeyim we uzun zamandan sonra ewde olmak cok sikici oysa bn iki-uc hafta daha calisabilecegime inaniyordmneyse saglik olsun...buarada oglum onden giderkn bu hafta hic kilo almams gibi canm ona da cok sikildi.neler yemeliyim sizce?
 
tekrar gözün aydın olsun ikiz annesi olmak çok zor ama çok güzeldir eminim inşaALLAH diğer bebeğinde en kısa zamanda kendini toprlar evinize gelir
sağol canım inşallah.Darısı başına, rabbim sağsalim kycağına almayı nasip etsin bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamazsın inşallah :)
 
canım bence dinlen bebekler daha iyi beslenir.... okuduğum kadarı ile kaşar peyniri,ceviz,muz ve özellikle protein ağırlıklı beslenmenin kilo aldırdığını anladım ben henüz yapamıyorum çünkü iştahsızlık var inşaALLAH senin haftalarını görmek banada nasip olur
 
Arkadaşlar,33+0 itibarıyla minnoşlarımın kiloları 1950-2000gr lar.Sizce haftasına uygun mu kiloları?Sanırım artık haftada 100 er gr alıyor.İyi beslenmeme rağmen ben biraz az buld2 -3 hafta sonra doğsalar bir sorun yaşamayız değil mi?
Kendinize ve bebişlerinize iyi bakın.Sağlıkla kalın...
 
kalbimdesin dedigin gibi protrin agirlikli beslnmk gerek ama canm hic bisi istemiyo anlamadim niyesanki hsmis olan bn degilim neyse saglikli dogsunlar da onmli olan o :)
canım yaaaa şu herşeyi yiyebilen hamilelere çok özeniyorum et,tavuk,balık ağzıma süremiyorum bazen aclıktan midem bulanıyor inşaALLAH geçici bir durumdur....amin canım kiloları ve haftaları çok güzel olsun küveze girmesinler
 
walla otuz haftalik hamileyim hala tika basa yiyip icen ole aman aman cani bisiler isteyen bi hamiss olamafim.kocam agzima tikiyo resmen yoksa kndi basima yiyecegim falan yok ins saglikla dogarlar da kilolari onmli deil.Rabbim buyuk...
 

3 hafta sonra dogsalar 2250-2300 olacaklar insallah.bence ikiz bebek icin masallah cok iyi.benim kuzenim ve arkadasim tek oldugu halde 2500-2600 doguruyordu.seninkiler bir de ikiz bence cok iyi.saglikla kucagina alirsin insallah.bu haftaya kadar genel olarak neler yaptin ne yedin ne ictin.haftasi iyi gigiyor kilolari iyi gidiyor masallah bana da fikir olur.
 

ikizler için çok normal bu kilolar canını sıkma bence. zaten her halükarda prematüre geçeceğinden bu bebekler bir süre de küvezde kalıp orada beslenecekler. yani rahat ol.
 
Masallah sana darisi basima insallah
 
ikizler için çok normal bu kilolar canını sıkma bence. zaten her halükarda prematüre geçeceğinden bu bebekler bir süre de küvezde kalıp orada beslenecekler. yani rahat ol.

Günaydın devrim,
Teşekkür ederim ilginden dolayı.Artık son haftalarda olunca biraz fazla yatay vaziyette olmak isitiyorsun,ondan cevaplayamadım yazdıklarını.
Evet beslenme tabiki çok önemli.Bir kere ,ilk üç ayda kilo almamak ve alınırsa da 1-2 kilo almak gerek.İLk üç ayda hareketlere de dikkat etmek gerek biliyorsun,düşük tehlikesi için.
İkinci üç ayda da fazla kilo almamak gerek,alınırsa da yine 1-3 kilo arasında en fazla almak gerek.Ve yine ikiz bebek taşıdığımız için kendini fazla yormamak ,hareketlerin yine sınırlı olması gerek.Çünkü rahim açılabiliyor.Hatta bunun için dr ye rahim uzunluğunu sormak öğrenmek gerek.
Son ayda kilo alımı bebeğe çok yarıyor.Özlellikle 8 ve 9. aylarda tabi sağlıklı olmak üzere ye yiyebilidiğin kadar ki bebeklerin kiloları artsın.Ve mutlaka enerjik bile olsan aldatıcı çünkü,yatarak geçirmeni tavsiye ederim,Hatta sol tarafına yat ki kan akımı olsun ve 2-2,5 lt su mutlaka içmelisin.
Beslenme tabiki protein ve vitamin ağırlıklı olmalı.somon,et,süt,yoğurt,yumurta,sebze yemekleri,meyve,tam buğday ekmeği gibi besinlerle beslenmelisin.Tabiki arada kaçamakların olacaktır:)
HAreketlerine dikkat et,ne kadar kalırlarasa karnımızda o kadar sağlıklı olurlar ve küveze girmezler canımcım,Tabii Allah 'ın dediği oluyor.İnşallah herşey gönlümüz gelişir diyorum.Allah tamamına erdirsin seninkinide bizimkinide,Sevgiyle,sağlıkla kal...Sormak istediğin birşey olursa sor lütfen bilidiğimi yazarım....
 
 

Cok sagol canim verdigin bilgiler icin.insan en iyi ne yaparim diye cabaliyor.Allahim insallah bebegini saglikla kucagina almani nasip eder.Allah yardimcimiz olsun.
 
  • merhaba arkadaşlar 14.10.2014 tarihinde 26 haftalık ikiz bebeklerime doğum yaptım.... bebeklerim küvezdeler direniyor savaşıyorlar.... bebeklerimden biri 4.evre beyin kanaması var... diğeri kalp ameliyatı oldu... ve bir sürü sıkıntıları var.... Allahım bize bağışlar iinşallah bebeklerimizi.... umarım bütün bebişlerimize allah şifa verir ve ailelerine kavuşturur....
 

Canim Allahim acil sifalar versin yardimcin olsun.bebeklerin icin sabirli ol guclu ol umutlu ol.onlar hissederler.ne oldu 26.haftada dogum yaptin?insallah bir an once bebeklerinle birlikte hastaneden cikarsin.
 
merhaba,
13. hafta biterken ilk kez bir lekelenme yaşadım. koyu renkte , kahverengi yarın sabah doktoruma gideceğim. bu aşamada neden olur ki fikri olan var mı?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…