2014 ikiz anneleri

:KK17:

Ben daha yeni başladım canım.lansinohun kremini aldım
Iyi o zaman bende bekliyim biraz ne acelesi var dimi:)
herkese hayırlı akşamlar,Allahın selamı ve şifası üzerimize olsun.hakkınızı helal edin çok sık yazamıyorum çünkü hala hastanedeyım.çok zor hareket ediyorum çok fazla ödemim oldu.doktor bekliyeceksin diyor acil birşey olursa doktorlarımız burada diyor.37 bitene kadar bekliyeceksin diyor,bebekler için sabretmen lazım diyor.odamdan pek dışarıya çıkmıyorum herkesin dogum hikayelerini dinlemekten bana fenalık geldi.dün tansiyonum yükseldi çok korktum.uyku düzenim kalmadı rabbime havele ettim,bebekler içinde benim içinde hayırlısı neyse o olsun.ya sabır ...
Canım cok yıprandın ama sabret yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin ins bebislerin saglıklı sıhhatli doğsunlar o zaman unutursun bi günleri..

aysecim cok sevindim ben acaba dogum yaptı mı diye dusunuyodum sen doğumdan bahsedince..

kuzey cim yaa benim face vardı bi ara hiç kullanmadım kullanmayı da bilmiyorum esim de takintili biraz o hususlara zorlamıyorum... bende diyecektim ki acaba vatsapp tan mı konuşsak ama tabi herkesin var mı bilmiyorum.. Bide tabi herkes numara vermek istemeyebilir..
 
Bende lansinosh aldım bugün kullanmaya başladım... Çok erken kullanma dedi bana doktorum, kuzenim eczacı oda maksimum 1 ay önce başla dedi ...
 
Canım bişi sorcam.kremi sürdükten sonra göğüslerini açıkta bırakıyomusun:)yani ben sürüp sütyenimi kapatıyorum geri

yok cnm bende sürdüm kapattım hatta ben sütyen takamayıp darlandığımdan acaba temiz iki bez parçasımı koysam oraya dedim ... normal atletlerim olmuyor hergün atlette değiştiremiyorum haliyle ... pamuklu iki bez koyabiliriz aslında daha hijyenik olsun diye ...
 
yok cnm bende sürdüm kapattım hatta ben sütyen takamayıp darlandığımdan acaba temiz iki bez parçasımı koysam oraya dedim ... normal atletlerim olmuyor hergün atlette değiştiremiyorum haliyle ... pamuklu iki bez koyabiliriz aslında daha hijyenik olsun diye ...

Anladım canım.aynen benim atletlerde olmuyo göbekleri açık giyiyoum çoğunu:))sütyen ölçüm hala aynı ya.hiç darlanmıyorum:)Büyümedi benimkiler:KK66:
 
Anladım canım.aynen benim atletlerde olmuyo göbekleri açık giyiyoum çoğunu:))sütyen ölçüm hala aynı ya.hiç darlanmıyorum:)Büyümedi benimkiler:KK66:

yok yook benimkide hiç büyümedi hatta küçüldü bile... süt olmuyacakmı ki diye üzülüyorum ama herkes doğumdan sonra büyür diyor... beni darlandıran kaşıntı kopçasından falan huylanıyorum :KK70:

Açık göbeğe çözüm olarak hamile kilotu aldım birini çıkarıp yıkayıp öbürünü giyiyorum ... çok alsam doğumdan sonra olmuyacak hiçbiri bliiyorum ondan birini kurutup birini giyerek kendime bir düzen kurdum :))
 
herkese hayırlı akşamlar,Allahın selamı ve şifası üzerimize olsun.hakkınızı helal edin çok sık yazamıyorum çünkü hala hastanedeyım.çok zor hareket ediyorum çok fazla ödemim oldu.doktor bekliyeceksin diyor acil birşey olursa doktorlarımız burada diyor.37 bitene kadar bekliyeceksin diyor,bebekler için sabretmen lazım diyor.odamdan pek dışarıya çıkmıyorum herkesin dogum hikayelerini dinlemekten bana fenalık geldi.dün tansiyonum yükseldi çok korktum.uyku düzenim kalmadı rabbime havele ettim,bebekler içinde benim içinde hayırlısı neyse o olsun.ya sabır ...

Canım allah yardımcın olsun biraz daha sık dişini doktorlar en iyisini bilir dursunlar durabildikleri kadar inşallah doktorların dedigi gibi 37 görürsün sag salim hakkında hayırlısı olsun
 
Canım arkadaşım. Başın sağ olsun. Ben de geçen pazartesi doğum yaptım. Bugün ikizlerimin tekini cigerparem kuzumu kaybettik. Gerçekten tarifsiz bir acı. Allah sabır versin
:KK14::KK14: offf canım yaaa :KK14: hiç beklemiyordum, haftaları iyiydi, gerçi birisinde gelişiminde gerilik var demiştin :KK43:( Rabbim sabır versin, şefaatcin olsun ömrünü diğer oğluna versin. Diğer bebişin için güçlü olman gerekiyor :KK43: onun kilosu nasıl? Küvezde mi İnşallah biran önce evinize çıkarsınız. Allah'a emanet olun..
Merhaba arkadaşlar,
Ben bugünlerde pek iyi değilim..
Önce ctesi günü trafik kazası,sonra pazar günü eşimle tartıştık..Çok kötüyüm,yavrularıma bunlarla zarar veriyoruz diye:KK43::KK43::KK43:
Kaç gündür ağlamaktan kimbilir ne kadar strese soktum onları,bu yüzden çok pişmanım,sakinleşmek istiyorum ama hamilelik psikolojisi herhalde,bugünlerde hassaslaştım..

aslında tartışma da değil yaşadığımız,ben çok hassaslaşıp bazı şeyleri kafama taktım,onun sormasını didiklemesini bekliyorum,o da bizim için ordan oraya koştururken bazı şeyleri farketmiyor,işte birşeyler oldu büyüttüm büyüttüm içimde,resmen dert ettim,ağla ağla içim çıktı..sonra çok korktum ben evlatlarıma zarar verdim,birşeyler olacak diye..

Daha birkaç gün önce dr gitmiş olmasam koşup gideceğim ama adam da illallah edecek benden,kendi kendine kurup duruyorsun diye..kızlar üzerimizde nazar mı var bilmiyorum topikçe pek iyi değiliz bu aralar,dua edelim birbirimize sık sık ne olur.Allah'ım sen koru kuzularımızı:KK43::KK43:

Dünden beri netimizde sıkıntı var,bugün geldi,geçmişi okudum,yazmaya çalışacağım birazdan..

Şifayı iyice kaptım bu arada,grip oldum,boğazım çok kötü,gözler burun..fenayım yani..sabhtan beri,süt,portakal suyu,ıhlamur..İnşaallah faydasını görürüm,öksürürken ve hapşırırken çok canım yanıyor(göbeğim özellikle)birkaç gündür Uykudan böbrek ve göbek ağrısıyla uyanıyorum.Birşey soracağım hani hamilelikten önce gaz sancısı çektiğimizde kasıklara doğru bir ağrı bir batma hissi olur y,2 gündür kasıklarımda o ağrıdan var,ara ara geliyor,ama her yere yayılan birşey değil,sol tarafta küçük bir yerde,doğumla ilgili birşey değildir demi kızlar?Bilgisi olan yazabilir mi lütfen..
Canım benim birikmiş sende birşeyler ister istemez gerginiz, patlaması eşinde olmuş, biraz rahatlamışındır ama... Allah korusun ağlamaktan birşey olmaz kuzularimiza yoksa kimse doğuramazdı herhalde. Gripsin yeni bitmişti gerçi raporun ama alamıyor musun? En önemlisi dinlenmek...
Kızlar bu haftalarda sinemaya gitmpek rahatsız eder mi acaba bebislerimi?
Ben tabi senden baya erken haftalardayim ama her hafta sinemadayız. Çok severiz sinemayı onlar da alışsınlar :KK1: seslere tepki vermeleri normal tabi ani seslere özellikle ama birşey olmaz herhalde.
Çokmuş kız seninkiler.ben sabah tiroid için bi hap alıyorum aç karnına,öğlen demir,akşamda coraspin...yatmadan öncede bi demir daha.bilemedim seninkileri.birer saat arayla alsan normal olur heralde tatlım ya.[/QUOpTE]
Canım decavit almıyor musun? Yada kaçıncı haftada kesitin? Bu arada TSH yüksekliği mi var sende ne için ilaç kullanıyorsun?
Kızlar dermo market nokta com (siteyi sansürlemesin diye yazıyla tek tek yazdım:) sitesinden 3 x 150 ml mustela krem ve lansinoh göğüs ucu krem aldım.. Mustelanin 1 tanesi eczanelerde 79 ₺ ben 3 tanesini 159 ₺ aldım ve bir sürü numune hediye göndermişler bebek sac ve vücut duş jeli bebek alt temizleme jeli kuru ciltler için krem falan..birde küçük paket temizlempe mendili hediye..bana baya iyi geldi paylaşayım dedim..bu arada tanıdıgım eczacı var ona sordum ben satmıyorum ama en iyisi mustela dedi bana satan eczaneleri falan söyledi..hem en saf hemde en iyi dedi..kendi satmadigi halde tavsiye edince icime sindi.haberiniz olpsun:)
Bu arada 100 lirayi geçince kargo parası da yok :)
Çok sağol Canim böyle paylaşımları çok işe yarıyor :KK16: ben lieracla parmers kullaniyorum, bir ay sonra mustelada alıp günde 3 kez sürsem zararı olur mu acaba bebişlere. Hoş üşeniyor insan şimdi bile sabah akşam süreyim diyorum çoğu zaman bir oluyor...
Ya kizlar bişey sorcam benim aklimda hep bu soru var benim gibi agda yapanlara sorum tek gebelkte gun belli oluyor ona gore hareket ediyoruz ama simdi aniden bi durum olsa Allah korusin ne yapariz kizlar hele ben elima jilet almamis biri olarak dusunemiyorum kendimi boyle düşünceleri olan var mi kizlar

3 güne bi jiletle hallediyorum canım:KK17:
Ben ağdayı doktoruma sordum hijyen bir yere yaptırabilirsin dedi. Önce jilet yaptım ama baş edilecek gibi değil ağda çok rahat bide zaten hamilelikte sanki daha geç çıkıyor tüyler. Artık bir yere gidip aldiricam ama hijyen olayi nasil olacak bilmiyorum. Sonuçta farklı spatula kullansalar da ayni ağdaya girmiş oluyor, bizde enfeksiyona açığız. Kendi ağda mı götürmeyi düşünüyorum kabul ederlerse ocakta ısıtsın benim yaptığım gibi:KK17:
kızlar slm.idrar kültürüymüş yapılan negatif dedi vajinada sarı köpüklü akıntı var dedi neo-penotran fitil ve flagyl hap verdi...biraz korkuttu bebeklere bulaşabilir veya erken doğuma sebep olur dedi bu durumu yasayan varmı sadece sabahları sarı akıntım oluo kokusuz
Bir süredir akıntım benim de sarı ama köpüklü değil:18: doktor geçen alttan baktığında çok yok akıntı dedi herhalde sorun olsa görürdü. Senden de vajen kültürü alsalardı? Kaşıntın var mı canım?

canım ben birçok yere baktım bulamadım,hepsiburada'da buldum,henüz almadım ama gözüme kestirdim galiba bunu alacağım.burdan link atmak yasak mı bilmiyorum,sana özelden link atayım,ama malzemeleri nasıl oluyor bunların hiç bilmiyorum.doğum yapan bir ark. ım söylemişti,iç çamaşırıyla uğraşma çabuk kirleniyor,kullan at al rahat edersin demişti.galiba o e-bebek'ten aldığını söylemişti ama ben orda bulamadım.
Aaa süper bilgi iyi oldu paylaştığın Allah razı olsun. Erken benim için ama not aldım :KK34:
işe yarıyor elbette ama yine de herşey taktir-i ilahi canım. benim de eşim lösemi hastası. ilik nakli oldu 3 yıl önce. şimdi iyi çok şükür. Rabbim kimselere yaşatmasın. babanın da mekanı cennet olsun inşallah.


maşallah canım. ne güzel kavuşmuşsun kuzularına. darısı hepimize inşallah.



canım Rabbim sabrınızı versin inşallah. her zaman dualarımızdasın sen ve meleklerin. inşallah normal yollarla tekrar anne olursun canım.

iyiyiz çok şükür canım. böbrek ağrılarım coştu yine 2 gündür. onun için giremedim.
bu hafta kontrol var diye dün beden temizliği yapayım dedim. şekilden şekle girdim. her yanım tutuldu :KK37::KK37:
sonuç muhteşem ama ne kadar yorulmuşum anlatamam. hala bacaklarım sızlıyor :KK50:
bi yandan sir ağda bi yandan epilatör halim içler acısıydı ya da çok komikti :KK52::KK52:

ya kızlar bu arada sol kolum ara ara uyuşuyordu. bu gün nerdeyse hiç geçmedi uyuşukluğu. bir de sol göğüs ucum çok kaşınıyor ve sarımsı bir sıvı geliyor. sizde de oluyor mu yada fikri olan var mı acaba :KK17::KK17:
Ayy canım kusura bakma biliyorum eşini üzmemişimdir umarım seni :KK43:( çok sağol benim babamın yaşı 65 üstüydü o yüzden nakil yapılamıyordu, yoksa ilik nakli ile Allah'ın izniyle birlikte uzun sağlıklı ömrünüz olur... Sen ne düşünüyorsunkan bankası ile ilgili? Belli bir seneye kadar kullanılıyormuş diye duydum. Allah korusun böyle bir hastalık olsa mutlaka işe yarıyor muymuş. Ben daha çok başkalarının kullanımı için kalıyor diye duydum. Gerçi sırf bunun için bile yaptırmalı ama malum maddi sebepler :KK43:
Valla 3-4 haftaya bi agdaya devam ediyorum ben doguma yakın da oyle yapıcam ins yapabilirsem dogum tüylerin çıkma zamanına gelirse makinenin jiletiyle geçerim üstünden bi kereden bisi olmaz zaten belki de gerek kalmaz..önemli olan bakımsız olmamak acil bi durum için geçerli degil tabi bu düşünce ama agdaya devam edicem artık dogum hangi haline denk gelirse:)
canım kendin mi alıyorsun kaldırıyor musun? Yukarda da yazdım eğer aldırıyorsan hijyeni nasıl sağliyorsun, sonra birşey falan sürüyor musun? Antiseptik iyi falan diye duymuştum. Şimdi alsakta ilerleyen haftalarda kendimiz çok zor hem asıl kendim alırken yorulup kasıyorum.

Ya kızlar iyice aklım karıştı cuma günü kendi dr.um oglusumu 600 gr ölçtü bugün rapor yeniletmek için ünv. Hastanesine gittim dopplere soktu lar yine olcumlerinde oğlum 480 gr çıktı iki cihaz arasında bu kadar fark çıkması normal mi? Yanlış ölçüm yapmış olabilirler mi? Kafam karisti yaa...
Canım bence sürekli gittiğin doktor aradaki farkı daha iyi bilir, inşallah öyledir de büyüyo annesi oğluşun maşallah :KK16:
herkese hayırlı akşamlar,Allahın selamı ve şifası üzerimize olsun.hakkınızı helal edin çok sık yazamıyorum çünkü hala hastanedeyım.çok zor hareket ediyorum çok fazla ödemim oldu.doktor bekliyeceksin diyor acil birşey olursa doktorlarımız burada diyor.37 bitene kadar bekliyeceksin diyor,bebekler için sabretmen lazım diyor.odamdan pek dışarıya çıkmıyorum herkesin dogum hikayelerini dinlemekten bana fenalık geldi.dün tansiyonum yükseldi çok korktum.uyku düzenim kalmadı rabbime havele ettim,bebekler içinde benim içinde hayırlısı neyse o olsun.ya sabır ...

Canim arkadasim çok zor tabi ama şükür haftan güzel maşallah. İnşallah sabrının mükafatını hiç kuveze girmeden kucağında hastaneden çıkmakla alacaksin :KK16:
 
Sabahtan numuneye gittim TSH için. CANSUcum çok sağol Canim sayende, kızlar aklınızda olsun tüm hastaneler mi böyle bilmiyorum ama hamileyseniz randevusuz en önden alıyorlar :KK16: ultrason çekildi küçük bir nodül çıktı boynumda ama şükür önemsizmiş sadece aylık büyüyüp büyümediğini takip edecekler. Bir sürü kanda aldılar birisi 10 gün sonra çıktigi için hepsini birden göstericem. İnşallah sonuçlar iyi çıkar. Öyle olursa ikiz gebeliğe bağlı düştüğü için sadece takip edilecek kendiliğinden yükselecekmiş....
Sonra kadin doğumcuma gittim. O görmeden ben daha endokrine gittim ona kalsa direk gebelikten. Buarada 1 aylik heyet raporu verdi artık dinlen dedi :KK16:

Kızlaar biraz kafam karıştı aranızda CMV testi yaptiran var mi? CMV ıgg pozitif çıkmış ama ıgm bakılmamış tabi tedirgin oldum bakılsın istiyorum. Doktor da sen kaşınıyon gibi bir laf etti kafama göre test yaptırıyom diye:KK17: yaptırmasam huzursuz olucam yaptırsam birşey çiksada tedavisi yok... Eşim de kızdı sürekli nette araştırıp kendime birşey buluyor muşum :KK50: haklı da galiba ama elimde değil topigi sizleri okuyunca görüyorum çoğunuz benim gibi belki daha fazla. Öyle yatarak geçirmiyorum geziyoruz sürekli, mutluyum da şükür, maşallah diyim:nazar: ama huzursuzluk çok özellikle topikteki son yaşananlardan dolayı:KK14:Eşim nerdeyse neti yasaklıycak bense paylaşımlarimizin çok da faydasi olduğunu düşünüyorum...

Birde nete girmek için ya tel elimde ya laptop, ister istemez radyasyon aliyoruz muhtemelen bebişler de:26: sizde bu konuda huzursuz musunuz? Ne gibi önlemler alıyorsunuz?

Çok uzattım ama giremedim ya tüm gün birikti sorular :KK1:
 
:KK14::KK14: offf canım yaaa :KK14: hiç beklemiyordum, haftaları iyiydi, gerçi birisinde gelişiminde gerilik var demiştin :KK43:( Rabbim sabır versin, şefaatcin olsun ömrünü diğer oğluna versin. Diğer bebişin için güçlü olman gerekiyor :KK43: onun kilosu nasıl? Küvezde mi İnşallah biran önce evinize çıkarsınız. Allah'a emanet olun..

Canım benim birikmiş sende birşeyler ister istemez gerginiz, patlaması eşinde olmuş, biraz rahatlamışındır ama... Allah korusun ağlamaktan birşey olmaz kuzularimiza yoksa kimse doğuramazdı herhalde. Gripsin yeni bitmişti gerçi raporun ama alamıyor musun? En önemlisi dinlenmek...

Ben tabi senden baya erken haftalardayim ama her hafta sinemadayız. Çok severiz sinemayı onlar da alışsınlar :KK1: seslere tepki vermeleri normal tabi ani seslere özellikle ama birşey olmaz herhalde.
Çokmuş kız seninkiler.ben sabah tiroid için bi hap alıyorum aç karnına,öğlen demir,akşamda coraspin...yatmadan öncede bi demir daha.bilemedim seninkileri.birer saat arayla alsan normal olur heralde tatlım ya.[/QUOpTE]
Canım decavit almıyor musun? Yada kaçıncı haftada kesitin? Bu arada TSH yüksekliği mi var sende ne için ilaç kullanıyorsun?

Çok sağol Canim böyle paylaşımları çok işe yarıyor :KK16: ben lieracla parmers kullaniyorum, bir ay sonra mustelada alıp günde 3 kez sürsem zararı olur mu acaba bebişlere. Hoş üşeniyor insan şimdi bile sabah akşam süreyim diyorum çoğu zaman bir oluyor...



Ben ağdayı doktoruma sordum hijyen bir yere yaptırabilirsin dedi. Önce jilet yaptım ama baş edilecek gibi değil ağda çok rahat bide zaten hamilelikte sanki daha geç çıkıyor tüyler. Artık bir yere gidip aldiricam ama hijyen olayi nasil olacak bilmiyorum. Sonuçta farklı spatula kullansalar da ayni ağdaya girmiş oluyor, bizde enfeksiyona açığız. Kendi ağda mı götürmeyi düşünüyorum kabul ederlerse ocakta ısıtsın benim yaptığım gibi:KK17:

Bir süredir akıntım benim de sarı ama köpüklü değil:18: doktor geçen alttan baktığında çok yok akıntı dedi herhalde sorun olsa görürdü. Senden de vajen kültürü alsalardı? Kaşıntın var mı canım?


Aaa süper bilgi iyi oldu paylaştığın Allah razı olsun. Erken benim için ama not aldım :KK34:



Ayy canım kusura bakma biliyorum eşini üzmemişimdir umarım seni :KK43:( çok sağol benim babamın yaşı 65 üstüydü o yüzden nakil yapılamıyordu, yoksa ilik nakli ile Allah'ın izniyle birlikte uzun sağlıklı ömrünüz olur... Sen ne düşünüyorsunkan bankası ile ilgili? Belli bir seneye kadar kullanılıyormuş diye duydum. Allah korusun böyle bir hastalık olsa mutlaka işe yarıyor muymuş. Ben daha çok başkalarının kullanımı için kalıyor diye duydum. Gerçi sırf bunun için bile yaptırmalı ama malum maddi sebepler :KK43:
canım kendin mi alıyorsun kaldırıyor musun? Yukarda da yazdım eğer aldırıyorsan hijyeni nasıl sağliyorsun, sonra birşey falan sürüyor musun? Antiseptik iyi falan diye duymuştum. Şimdi alsakta ilerleyen haftalarda kendimiz çok zor hem asıl kendim alırken yorulup kasıyorum.


Canım bence sürekli gittiğin doktor aradaki farkı daha iyi bilir, inşallah öyledir de büyüyo annesi oğluşun maşallah :KK16:


Canim arkadasim çok zor tabi ama şükür haftan güzel maşallah. İnşallah sabrının mükafatını hiç kuveze girmeden kucağında hastaneden çıkmakla alacaksin :KK16:
Eutrox kullanıyorum ben canım tiroid için...ömür boyu kullanacağım bi ilaç bu...vitamin kullanmıyorum ben canım sadece demirim var günde 2 tane.yediğim meyvenin hesabı yok ama:)inş gerekli vitamini alıyodur kuzucuklar:)ağda ewet canım çok iyi olur gebelikte ama ben daha önce bi kaç kere mantar olmuştum yine olurum diye korktum gitmedim ağdaya.ewde az bucuk hallediyorum yapabildiğim kadar
 
başın sağolsun arkadaşım..çok acı ve zor ama ne mutlu rabbimden gelene şükredene...
diğer bebeğin sağlıklı uzun ömürlü olur inşallah.

kızlar sizi korkutmak için yazmıyorum ama hiçbir ağrıyı hafife almayın...ben gece 10 da uyuduğumda sadece göbek deliğimin sağ tarafı ve hafif popo ağrım vardı.gece 1 gibi hafif kanamam oldu biz yine herzamanki kanamalardan sandık ve hatta eşim dra gitmek istemedi.nolur nolmaz diye acile gittik.dr usg den baktı sorun yok dedi.usgye girdim 40 civarı sancım ve 1 cmlikk açıklığımı öğrendim.hiç korkma durdururuz sancıları dedi.hemen tokoloz ve nidilat verdiler..ciğer geliştirici yaptılar ama ben 4 te normal doğum yaptm.ve öğrendimki bir kadın hastane de 8 haftadır 4 cmlik açıklıkla bekliyormuş.yani bu rabbimin takdiri tıp biryere kadar.
neler var neler..çok acı deneyimler yaşadım ve inanıyorum ki rabbim bizlerin meleklerini seçti.bizi sevdiği için.
inanın 10 yaş büyüdüm.küvez yolu beklemek sadece 1 kere yavrularmın gözlerini görebilmek çok zordu.hamdolsun bu kadarını bile verene...

rabbim sizleri evladınızla sınamasın.kendinize dikkat edin.ve çok çok hamdedin şekerler:)
ben bugün yine mersin e dönüyorum.ev bana iyi gelmiyor.işe başlayana kadar anacığımın yanında kalıcam.allah acılarımızı mükafata çevirsin inşallah.

görüşmek üzere.
hepiniz allaha emanet olun.yeniden yavrularıma kavuşana kadar kabul ederseniz sizinleyim ve sizin minişleriniz için dua edip onları bekliycem.öpüldünüz:KK54:
 
başın sağolsun arkadaşım..çok acı ve zor ama ne mutlu rabbimden gelene şükredene...
diğer bebeğin sağlıklı uzun ömürlü olur inşallah.

kızlar sizi korkutmak için yazmıyorum ama hiçbir ağrıyı hafife almayın...ben gece 10 da uyuduğumda sadece göbek deliğimin sağ tarafı ve hafif popo ağrım vardı.gece 1 gibi hafif kanamam oldu biz yine herzamanki kanamalardan sandık ve hatta eşim dra gitmek istemedi.nolur nolmaz diye acile gittik.dr usg den baktı sorun yok dedi.usgye girdim 40 civarı sancım ve 1 cmlikk açıklığımı öğrendim.hiç korkma durdururuz sancıları dedi.hemen tokoloz ve nidilat verdiler..ciğer geliştirici yaptılar ama ben 4 te normal doğum yaptm.ve öğrendimki bir kadın hastane de 8 haftadır 4 cmlik açıklıkla bekliyormuş.yani bu rabbimin takdiri tıp biryere kadar.
neler var neler..çok acı deneyimler yaşadım ve inanıyorum ki rabbim bizlerin meleklerini seçti.bizi sevdiği için.
inanın 10 yaş büyüdüm.küvez yolu beklemek sadece 1 kere yavrularmın gözlerini görebilmek çok zordu.hamdolsun bu kadarını bile verene...

rabbim sizleri evladınızla sınamasın.kendinize dikkat edin.ve çok çok hamdedin şekerler:)
ben bugün yine mersin e dönüyorum.ev bana iyi gelmiyor.işe başlayana kadar anacığımın yanında kalıcam.allah acılarımızı mükafata çevirsin inşallah.

görüşmek üzere.
hepiniz allaha emanet olun.yeniden yavrularıma kavuşana kadar kabul ederseniz sizinleyim ve sizin minişleriniz için dua edip onları bekliycem.öpüldünüz:KK54:
Sen topiğimizin en sağlam annesisin okudun dimi yazdıklarımızı.ewet canım verende allah alanda allah.git tabi canım annenin yanına,gez toz,yeni bebeklerini daha sağlam karşıla inş:)biz zaten seni bırakmayızki,kabul ederseniz demiş bide:KK20:seni bırakan kim:)
 
Kızlar nerdesiniz gelin sohbet edelim biraz.doktoruyla doğum şeklini konuşan yokmu yahu benden başka.başka kimler spinal sezeryan olcak
ben genel istemediğimi ama korkak ve cesaretsiz olduğumu ameliyat sırasında ayılıp bayılırsam bu sizin için sorun olmazsa belden aşağı uyuşsun dedim.hiç bişey olmaz epidural yapıcaz dedi.
Benim doktorda direk spinal dedi canım başka secenek sunmadı:)ben uyuşmadan kesecekler diye korkuyorum:KK43:
korkma benim bi arkadaşımdan duyduğum kadarı ile iğneden sonra ayak topugundan kontrol ediyorlarmış senin hissedip hissetmediğini sorup ona göre başlıyorlarmış.için rahat olsun iğneye güvenip cart diye kesmezler :)
Erkekler paylarına düşeni yapıp geri çekilmekten başka ne işe yararki.hangisinde azıcık vicdan merhamet var merak ediyorum.akşam kavga ettik.apartmanımız aile apartmanı sesini yükseltmesin diye ağlayarak yalvardım karnım burnumda halimle.insan acır birini o halde gördüğü zaman.sabahta hiçbişey söylemeden cekti gitti..hiçbişey beklememek lazım kimseden hayatta.bide insanı annesi gibi kimse sevemiyomuş bunu anladım
ayyy hepsimi aynı ODUN dur yahuu hangi ormandan geldiler bende çok kızıyorum bizimkine.bazen huylanıyorum taş kalpli sen hiçbirimizi düşünmüyorsun diye.inş bebişler olunca yardımcı ve destek olurlar.
Bende sizler icin dua ediyorum.rabbim size yasatmasin.dogum sebebeim enfeksiyonmus.kendinize cok dikkat edin.bebeklerim adanadaydi.mersine defnettik.ailemin yanindayim.dualarinizi kalbimde hissediyorum.her gunumuze hamdolsun.
canım ya inşallah tez zamanda toparlanırsın ve Rabbim hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasib eder.dualarımızdasın...
Kızlar ya iki gundur gece 3,5 da kalkıyorum sabaha dogru uyuyorum halbuki uykusuzluktan gözlerim yanıyo ama niye boyle oluyo anlamadım resmen esime sürekli iyice kenara gidermisin diye diye atacam yakında koca yataktan zavallım ucunda yatıyo yatağın uyuyamadikca yatağa sığmıyorum sanki..bide bebekler sürekli hareket halinde acaba ben uyumayinca onlar da mı uyaniyo ki bilemedim..bi garip oldu uykularım..
canım normal bizde öyleyiz koca yatakta yanlız yatsam yine aynı şey.bi uyurken de mi nazımızı çekmicekler :) ben diyorum yatağı 4 e böl 3ü benim gerisi senin adalet bu konuşma diyorum.susuyo yazık...:KK1:birde bebişler sen rahat yere uzanınca daha çok hareket eder.oda rahatlıyor cünkü.
Ben ayagimi esimin ustune atınca cok rahat ediyorum ama oda diyor çok ağır :-)) hamileligimin basindan beri kilo veriyorum alsam ne olurdu acaba 54kilo biseyim adam bana agir diyor
ayaklar kalp seviyesinin üzerinde olunca kalbe düzenli kan pompalıyor vucut o yüzden rahat ediyorsun.
Merhaba arkadaşlarım. Nazar mi takdiri ilahi mi bilemedim. Sabah tuhaf bir kasilmayla doktora gittim. NST girdik. Doktorum şok oldu, kızım sen doguruyosun. 5 dk da bir düzenli sancin var dedi. Bendeki suratı düşünün artık. Seni birakamayiz böyle giderse dogurursun dedi. Düşünün ki daha şeker yüklemesi yapılmadı. Ciğer gelistirici olmadım. Sok oldum resmen. Neyse, Doktorum beni Zekai Tahir Burak doğum hastanesine yönlendirdi. Apar topar geldik. Aynen sancılar devam. Çok şükür ki serviks kapalı... Hemen ciğer Gelistirici yapıldı. Serum, iğne, fitil derken sancılar azaldı. Şimdi yatıyorum hastanede, durumumuz henüz belli değil. Yarın belli olur herşey inşaallah... Sabah bi şok önce ağladım sonra dedim ki kızım kimin için ağlıyorsun, onların sahibi sen değilsin, Yüce mevlam. Hiç ummadigin anda sana iki tane can nasib etti, kendine gel. Veren de alan da o. Yaşatacak olan yine o. Kendime geldim anlayacağınız. Kendi kendimin psikologu oldum;-) Her neyse, diyeceğim o ki. Kendinizi strese sıkıntıya sokmayın boş yere canlar. Ben ki ilk denemem de hamile kaldım hem de ikiz, ne bir tedavi ne bir sıkıntı, Rabbimin takdiri işte. Hamilelik belirtisi olarak bile en ufak kanamam olmadı. Hastane ye sadece rutin kontrollerime oglanları görmeye gittim güle oynaya. Ama bakın şimdi 24+3 te 620 ve 650 gramcik ogullarimla erken doğum riskiyle hastanedeyim. Neymiş, bütün tedbirlerimizi alıyoruz, bol bol dua ediyoruz ama unutmuyoruz ki Rabbim ne derse o olur. Şimdi de bizim tek duamiz hayırlı bir şekilde önce 28 haftayı görmek. Dualarinizi bekliyorum bol bol... Eğer yarın yatış verirse doktorlar kısa kısa da olsa sizi haberdar etmeye çalışırım durumumuz dan. Telefondan girdiğim için bu destani yazmak 45 dk mi aldı. :-D Hepiniz yüce Rabbime emanet olun... Önce DUA sonra TEVEKKÜL...
canım kalbini ferah tut.erken doğum tehlikesiyle mücadele edenler 33ü geçtiler.Rabbim bağışladıysa herşey boş inşallah vakti zamanında sağlıkla gelir yavruların.
Bugun gece uyanmadım cok sükür namaza uyandım her zamanki gibi ve gece niye erken uyandığımı çözdüm..esim havalar soğudu diye kombiyi oyle bi acmış ki masallah ben sıcaktan uyuyamamisim resmen cunku ben kalkıp su icince tuvalete gidince bi daha uyuyamıyorum e sıcak olunca 3,5 ta su icmeye uyaniyodum bi daha uyku yok..bugun 6 da uyandım cunku dün gece farkedince kombiyi kısmistim :) eşimde ben ne bileyim sen hasta olma diye actım hava cok soguk diyo.benim icimde iki minik petek var yanıyo haberi yok:).. 2 gun uykusuz gezdim Leyla Leyla resmen ya:)
sorma canım yaa bizdede aynı durum.eşim soğuk ortamda çalışıyor eve gelince saatlerce ısınamıyor halbuki ev en düşük 26 derece gösteriyor.ben bildiğin yaz günü gibi terliyorum.benim kısma imkanım yok merkezi doğalgaz kombi aşağıda oda sıcaklığı ayarlı ısıyı bulunca kapanıyor ama 2 haftadır da hep -6.7 lerde olunca kombi hiç kapanmadan çalıştı.artık en son kızdım dedim sıcak suyla yıkanmak bile tehlikeliyken bana resmen sauna ortamı sunuyorsun korkuyorum doğum yapmaktan dedim.petegi kapalı olan odanın kapısını açtı içerinin ısısı dengelendi.
Kızlar çıktık doktordan allahıma şükür açılma yok rahimde,suları iyi,1900 kiloları aynı ikiside,biri baş aşağı duruyo...kpntroller sıklaştı haftaya cumartesi yine kontrol var.bizden bu kadar
:nazar:aman maşallah maşallah Rabbim küveze girmeden doğurup ertesi gün evimize sağlıklı yavrularımızı getirmek nasib etsin.benimde kontroller yılbasından sonra 2 haftaya düşecek.:nazar:
Kızlar günde kaç ceviz yiyosunuz?bebişler için kaaç tane yeterli
hiç aksatmadan günlük 3-4 adet yiyorum kan şekerini dengeliyor ve bebişlerin beyin gelişimi içn oldukça önemli.
kızlar bu gün Hamile Okulum vardı. anestezi uzmanı,diyetisyen hekim ve kordon kanı saklama firma yetkilisi bilgiler verdi.
diyetisyen hekim şunlar üzerinde durdu
-haftalık en az 450 gr balık (buğulama, fırın ya da ızgara. asla kızartma değil) (ben ancak 2 haftada bir yiyorum)
-günlük en fazla 3 ince belli bardak çay (sırf kahvaltıda 3 bardak içiyorum, artı gün içinde de içiyorum,azaltmaya çalışacam :KK37:)
-günlük en fazla 2 fincan türk kahvesi (binde bir içiyorum)
-günlük 4 tane ceviz (düzdenli olmasa da yemeye çalışıyorum)
-süt, yoğurt her gün tüketilmeli (malesef ben yapamıyorum)
-hamilelikte bitki çayı olarak sadece yeşil çay ve ıhlamur olabilir dedi (en fazla 2 fincan)
-doğum sonrası süt arttırmak için en az 3 lt su, protein ağırlıklı beslenme, rezene çayı (hem de gaz gideriyormuş) önerdi

bebeklerinizin kordon kanını Allah korusun ilerde yaşanabilecek bi hastalık durumunda kullanılmak üzere saklatmak isterseniz Akdeniz ve Ege Üniversitelerinde saklanıyormuş. ilk başta 2700 TL veriliyor. minimum 18 yıl saklanıyor ve senelik de 200 TL saklama kirası veriliyormuş. eğer saklatmak istiyorsanız siz doğuma girince görevli kişi geliyor, bebeğin kordonu kesilir kesilmez, plesenta anneden ayrılmadan kordon kanı alınıp, gerekli tahlil ve işlemler yapıldıktan sonra bu hastanelerde saklanıyormuş.
ne güzel canım bilgileri bizlerle paylaşıyorsun.Allah razı olsun.bu kordon kanı devlet güvencesinde olan kurum tarafından mı ayarlanıyor.cünkü özel bi firmaysa paraları toplayıp ilerde battı çıktı muhabbeti olursa ne kordon kanını buluruz nede paramızı.güvenli bişeymi merak ettiğim o oldu.
Merhaba kızlar,
biz bugün trafik kazası geçirdik:KK43:
sınavım var demiştim ya,kayınpederim beni sınava götürüyordu,trafik çok yoğun diye ara sokaklara daldık,orda trafik buraya gir şuraya gir derken sağımızdan bir araç hızla geçirdi arabaya,yani tam benim oturduğum yere:KK43::KK43:O kadar şaşırdm,şok oldum ki,sadece kuzularımı düşündüm,korktum,karnımı tutup bekledim,her an bir kanama-akıntı olacak diye korkuyla bekledim,ağlama krizine girdim..Rabbime sonsuz şükürler olsun ki birşey olmadı,sadece sık aralıklarla birkaç kasılma yaşadım,bir süre hareket etmediler,aklım çıkacaktı..sonradan hareketlenmeye başladılar çok şükür,dr gitmedim ama durumu anlattım magenezyumu arttır dedi sadece,şimdi bir anormallik yok,arada hareket ediyorlar çok şükür ama ara ara aklıma da geliyor birşey olmuş mudur diye.bana birşey olmadı,sadece koluma hafif darbe aldım,emniyet kemerim takılıydı,savrulurken tuttu beni,Dualarınıza talibiz yavrularımla,ne olur eksik etmeyin..sizler de kendinize çok dikkat edin,bol bol sadaka vermek lazım,Rabbim duaların yüzü suyu hürmetine korudu bizi.

Ağlamaktan ve uykusuzluktan gözümü zor açıyorum.Hepinize hayırlı akşamlar,Allah'a emanet olun..
Geçmiş olsun canım Rabbim senide evlatlarınıda korumuş.şokun etkisiyle ağlaman çok normal.
Herkese iyi pazarlar
ben ve kızlarım iyiyiz çok şükür kızlarım hala kuvezde her gün süt götürüyorum ve görüyorum şuan için çok şükür solunum sıkıntıları yok ama sarılık olmuşlar daha biberonla beslenmeye geçmediler dua edin inşallah bende yavaş yavaş toparlandım çok şükür
:nazar:maşallah canım ne güzel inşallah sarılıkta geçer canım çoğu bebiş sarılık ile mutlaka hastaneye gidiyor.ki bizim bebişlerimiz daha narin.Rabbim en kısa zamanda sağlıkla ikisinide evine getirmek nasib etsin canım.:nazar:
kızlar tabiki sizi unutmadım ama çok yoğun ve acı günler geçiriyorum ama rabbime herşey için şükürler olsun...birdaha verir inşallah.dua edin canım arkadaşlarım..bende sizlerin duacısıyım rabbime hergün sizler için dua ediyorum.her topiğe geldiğimde kötü bişey okuycam diye ödüm kopuyor...eylül cüm çok geçmiş olsun.
oğullarım 930-980 gr doğdular.haftalarına göre tek bebekten iyi dedi drlar.akciğer yetmezliği yaşamadılar ama beyin kanaması ile kalpleri durdu yavrılarımın.şimdi aynı mezarda birlikte yatıyolar.anne ve babaları için dua ediyor kuzularım.babalarına çok benziyolardı onların yerine babalarını seviyorum şimdi...
doğumum normal oldu.çok zordu ama dayanılmayacak kadar değil.doğumuma giren tüm dr ve ebeler allahın gönderdi meleklerdi sanki.hepsi çok iyi insanlardı.allah onlardan razı olsun.
umudumu kaybetmedim ve rabbime şükrediyorum.annelik çok yüce bir duygu kızlar.iyi ki kadın doğmuşuz.
hepiniz allaha emanet olun.tüp bebek druma da gittim.o bile ağladı:KK43:

doğum yapan hekeze sağlık ve mutluluk diliyorum.hepinizi çooook seviyorum.
allaha emanet olun canlarım.

bu arada aksı cum;dualara devam ediyorum.yazarım arada.
:KK14::KK14:canım Rabbim sana bol bol sabır versin biraz toparlanınca mucizelerini göndersin inşallah hep aklımda ve dualarımdasın inşallah bu günlerde geçicek...
Canım arkadaşım. Başın sağ olsun. Ben de geçen pazartesi doğum yaptım. Bugün ikizlerimin tekini cigerparem kuzumu kaybettik. Gerçekten tarifsiz bir acı. Allah sabır versin
:KK14:orkidemm senden bu haberi hiç beklemiyorduk.nedeni Rabbimden sorgusu olmaz ama çok şaşırdım başınız sağ olsun Rabbim geride kalan yavruna sağlıklı uzun ömürler versin.bol bol sabır diliyorum Rabbim yar ve yardımcın olsun.en kısa zamanda diğer yavrunla evine döndüğün haberlerini duymak üzere.
Merhaba arkadaşlar,
Ben bugünlerde pek iyi değilim..
Önce ctesi günü trafik kazası,sonra pazar günü eşimle tartıştık..Çok kötüyüm,yavrularıma bunlarla zarar veriyoruz diye:KK43::KK43::KK43:
Kaç gündür ağlamaktan kimbilir ne kadar strese soktum onları,bu yüzden çok pişmanım,sakinleşmek istiyorum ama hamilelik psikolojisi herhalde,bugünlerde hassaslaştım..

aslında tartışma da değil yaşadığımız,ben çok hassaslaşıp bazı şeyleri kafama taktım,onun sormasını didiklemesini bekliyorum,o da bizim için ordan oraya koştururken bazı şeyleri farketmiyor,işte birşeyler oldu büyüttüm büyüttüm içimde,resmen dert ettim,ağla ağla içim çıktı..sonra çok korktum ben evlatlarıma zarar verdim,birşeyler olacak diye..

Daha birkaç gün önce dr gitmiş olmasam koşup gideceğim ama adam da illallah edecek benden,kendi kendine kurup duruyorsun diye..kızlar üzerimizde nazar mı var bilmiyorum topikçe pek iyi değiliz bu aralar,dua edelim birbirimize sık sık ne olur.Allah'ım sen koru kuzularımızı:KK43::KK43:

Dünden beri netimizde sıkıntı var,bugün geldi,geçmişi okudum,yazmaya çalışacağım birazdan..

Şifayı iyice kaptım bu arada,grip oldum,boğazım çok kötü,gözler burun..fenayım yani..sabhtan beri,süt,portakal suyu,ıhlamur..İnşaallah faydasını görürüm,öksürürken ve hapşırırken çok canım yanıyor(göbeğim özellikle)birkaç gündür Uykudan böbrek ve göbek ağrısıyla uyanıyorum.Birşey soracağım hani hamilelikten önce gaz sancısı çektiğimizde kasıklara doğru bir ağrı bir batma hissi olur ya,2 gündür kasıklarımda o ağrıdan var,ara ara geliyor,ama her yere yayılan birşey değil,sol tarafta küçük bir yerde,doğumla ilgili birşey değildir demi kızlar?Bilgisi olan yazabilir mi lütfen..
ayy canım ya erkeklerden zerre kadar iyilik beklememek lazım yoksa hep biz üzülüyoruz.bildiğin odunlar işte.bende kızıyorum insan hadi karını düşünmezsin bari onun taşıdığı evlatların için biraz düşünceli ol.:KK47:bu arada şifayı kapmışsın geçmiş olsun aynı bende 3 haftadır sürünüyorum.ilaç olmayınca doğal şeylerle bu kadar sürdü 1 hafta sonrası vucut direncim yerine geldi ama öksürük hapsuruk burun akıntısı hala var.yapıştı resmen kurtulamıyorum.evden çıkmadan ev sıcak diye soyuna soyuna üşüttüm oda eşimin yüzünden kaloriferin derecesini düşür dedikçe düşürmedi.gıcık iştee...
o ağrılar aynı posizyonda yatınca bi tarafa dondüğümde bendede oluyor.çocuklar aynı durumda yatarken biz dönünce onlarında hareketi ağrı veriyor sanırım.

Ya kizlar bişey sorcam benim aklimda hep bu soru var benim gibi agda yapanlara sorum tek gebelkte gun belli oluyor ona gore hareket ediyoruz ama simdi aniden bi durum olsa Allah korusin ne yapariz kizlar hele ben elima jilet almamis biri olarak dusunemiyorum kendimi boyle düşünceleri olan var mi kizlar
bende hiç jilet kullanmadım canım inşallah mecbur da kalmayız.ama tüyler çok geç çıkıyor ben 2 hafta önce ağda yaptırdım daha ortada nokta kadar bişey çıkmadı.böyle düşünülürse biraz çıkınca yine giderim en azından 2 hafta tertemiz o vakitte doğum olursa sorun olmaz.ama benim duyduğum kadarıyla ameliyat öncesi hemşireler bu konuda yardımcı oluyor.Allah göstermesin ama acil bir durumda kınamazlar sanırım.zaten hormonlar yavaşladığı için öyle yoğun kıl görüntüsü olmuyordur.tabi ben kendi açımdan düşünüyorm çünkü ömrümde jilet kullanmadım.jiletin güçlendirdiğini biliyorum.
herkese hayırlı akşamlar,Allahın selamı ve şifası üzerimize olsun.hakkınızı helal edin çok sık yazamıyorum çünkü hala hastanedeyım.çok zor hareket ediyorum çok fazla ödemim oldu.doktor bekliyeceksin diyor acil birşey olursa doktorlarımız burada diyor.37 bitene kadar bekliyeceksin diyor,bebekler için sabretmen lazım diyor.odamdan pek dışarıya çıkmıyorum herkesin dogum hikayelerini dinlemekten bana fenalık geldi.dün tansiyonum yükseldi çok korktum.uyku düzenim kalmadı rabbime havele ettim,bebekler içinde benim içinde hayırlısı neyse o olsun.ya sabır ...
ne demek canım hakkımız varsa helal olsun.insan ses soluk çıkmayınca korkuyor.sizledr iyi olun Rabbim hayırlısıyla vakti zamanında sağlıkla evlatlarını kucağına almayı nasib etsin.hastanede çok sıkıntılar çektin ama haftana bakılırsa inşallah doğumdan sonra hemen evinize gidiceksiniz ve kurtulucaksın hastaneden inşallah bol bol sabır diliyorum.dualarımız sen ve bebeklerinle.Allaha emanetsiniz..

başın sağolsun arkadaşım..çok acı ve zor ama ne mutlu rabbimden gelene şükredene...
diğer bebeğin sağlıklı uzun ömürlü olur inşallah.

kızlar sizi korkutmak için yazmıyorum ama hiçbir ağrıyı hafife almayın...ben gece 10 da uyuduğumda sadece göbek deliğimin sağ tarafı ve hafif popo ağrım vardı.gece 1 gibi hafif kanamam oldu biz yine herzamanki kanamalardan sandık ve hatta eşim dra gitmek istemedi.nolur nolmaz diye acile gittik.dr usg den baktı sorun yok dedi.usgye girdim 40 civarı sancım ve 1 cmlikk açıklığımı öğrendim.hiç korkma durdururuz sancıları dedi.hemen tokoloz ve nidilat verdiler..ciğer geliştirici yaptılar ama ben 4 te normal doğum yaptm.ve öğrendimki bir kadın hastane de 8 haftadır 4 cmlik açıklıkla bekliyormuş.yani bu rabbimin takdiri tıp biryere kadar.
neler var neler..çok acı deneyimler yaşadım ve inanıyorum ki rabbim bizlerin meleklerini seçti.bizi sevdiği için.
inanın 10 yaş büyüdüm.küvez yolu beklemek sadece 1 kere yavrularmın gözlerini görebilmek çok zordu.hamdolsun bu kadarını bile verene...

rabbim sizleri evladınızla sınamasın.kendinize dikkat edin.ve çok çok hamdedin şekerler:)
ben bugün yine mersin e dönüyorum.ev bana iyi gelmiyor.işe başlayana kadar anacığımın yanında kalıcam.allah acılarımızı mükafata çevirsin inşallah.

görüşmek üzere.
hepiniz allaha emanet olun.yeniden yavrularıma kavuşana kadar kabul ederseniz sizinleyim ve sizin minişleriniz için dua edip onları bekliycem.öpüldünüz:KK54:
canım ya gerçekten çok zor günler geçirdin.Allahım inşallah bu sükunetini mükafatlandırır.dileğim inşallah tüp yollarında yorulmadan sağlıklı bir hamilelik..kendine dikkat et canım Allaha emanetsin en kısa zamanda en güzel haberlerini duymak üzere aklımızda ve dualarımızdasın..kabul etmek ne kelime sen hep bizimlesin çünkü inşallah tez zamanda yine ikiz annesi olucaksın ..:KK71:


günaydın hanımlar.Hayırlı günler hayırlı haberler inşallah.aylardır pc açmamıştım.arada tlfndan girip bikaç şey yazabiliyordum.zaten 3 haftadır grip süründürdü beni.halada tam atlatmış sayılmam hatta bazen sabah uyanınca yeniden başlayan bir boğaz ağrısı öksürük oluyor.evden çıkmadığım halde hiçkimseyle temasım olmadığı halde kendi kendime buldum şifayı.ilk hafta annem baktı sonra biraz ayaklandım birde annem hastane işi çıktı pataloji için parça aldılar yarın çıkıcak sonucu inşallah kötü huylu bişey değildir.Rabbim yavrularım için acısın bizede kötü huylu olursa ameliyatı çok ağır olucak ve bana da tek yardım edecek kişi annem.kv ile aynı binadayız ama şu halimle zerre faydasını görmedim çocuklarım oluncada bi faydası olacağını sanmıyorum.sadece anneme muhtacım aklınıza gelirsem dualarınızda bize de yer verin.annemin sonucu iyi çıksın.4-5 gündür bu durumla sıkıntılıyım.herşekilde ameliyat olucak ama ameliyatın ağır yada hafif geçmesi sonuca bağlı.anneme bakamamak zaten içimi parçalıyor.bide o halde o gelip bana bakıyor evimi çekip çeviriyor Allahım ondan razı olsun..
28.ci hafta dr kontrolümüzde de çok şükür herşey yolundaydı bebişler 950 şer gr olmuşlardı rahimde kapalı 4cm çok iyi dedi.tek kızdığı yine kilo problemi.1 ayda 5 kg almışsın dedi verdi veriştirdi.diyetisyene git dedi verdiği listenin dışına çıkma dedi.gitmedim tabi sadece ekmeği azalttım sabah 2 dilim akşam 1 dilim ekmek.hamurişi börek çörek pasta hiçbişey yemiyorum ama uykuda hiçbir sorunum yokken mide gurultusu açlıkla uyuyamıyorum.ekmeksiz yediğim herşey 1 saat sonra hazmedip midem bomboş kalıyor.10 günde 1 kilo aldım o halde bile.işte bizden haberler böyle...
 
ben genel istemediğimi ama korkak ve cesaretsiz olduğumu ameliyat sırasında ayılıp bayılırsam bu sizin için sorun olmazsa belden aşağı uyuşsun dedim.hiç bişey olmaz epidural yapıcaz dedi.

korkma benim bi arkadaşımdan duyduğum kadarı ile iğneden sonra ayak topugundan kontrol ediyorlarmış senin hissedip hissetmediğini sorup ona göre başlıyorlarmış.için rahat olsun iğneye güvenip cart diye kesmezler :)

ayyy hepsimi aynı ODUN dur yahuu hangi ormandan geldiler bende çok kızıyorum bizimkine.bazen huylanıyorum taş kalpli sen hiçbirimizi düşünmüyorsun diye.inş bebişler olunca yardımcı ve destek olurlar.

canım ya inşallah tez zamanda toparlanırsın ve Rabbim hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasib eder.dualarımızdasın...

canım normal bizde öyleyiz koca yatakta yanlız yatsam yine aynı şey.bi uyurken de mi nazımızı çekmicekler :) ben diyorum yatağı 4 e böl 3ü benim gerisi senin adalet bu konuşma diyorum.susuyo yazık...:KK1:birde bebişler sen rahat yere uzanınca daha çok hareket eder.oda rahatlıyor cünkü.

ayaklar kalp seviyesinin üzerinde olunca kalbe düzenli kan pompalıyor vucut o yüzden rahat ediyorsun.

canım kalbini ferah tut.erken doğum tehlikesiyle mücadele edenler 33ü geçtiler.Rabbim bağışladıysa herşey boş inşallah vakti zamanında sağlıkla gelir yavruların.

sorma canım yaa bizdede aynı durum.eşim soğuk ortamda çalışıyor eve gelince saatlerce ısınamıyor halbuki ev en düşük 26 derece gösteriyor.ben bildiğin yaz günü gibi terliyorum.benim kısma imkanım yok merkezi doğalgaz kombi aşağıda oda sıcaklığı ayarlı ısıyı bulunca kapanıyor ama 2 haftadır da hep -6.7 lerde olunca kombi hiç kapanmadan çalıştı.artık en son kızdım dedim sıcak suyla yıkanmak bile tehlikeliyken bana resmen sauna ortamı sunuyorsun korkuyorum doğum yapmaktan dedim.petegi kapalı olan odanın kapısını açtı içerinin ısısı dengelendi.

:nazar:aman maşallah maşallah Rabbim küveze girmeden doğurup ertesi gün evimize sağlıklı yavrularımızı getirmek nasib etsin.benimde kontroller yılbasından sonra 2 haftaya düşecek.:nazar:

hiç aksatmadan günlük 3-4 adet yiyorum kan şekerini dengeliyor ve bebişlerin beyin gelişimi içn oldukça önemli.

ne güzel canım bilgileri bizlerle paylaşıyorsun.Allah razı olsun.bu kordon kanı devlet güvencesinde olan kurum tarafından mı ayarlanıyor.cünkü özel bi firmaysa paraları toplayıp ilerde battı çıktı muhabbeti olursa ne kordon kanını buluruz nede paramızı.güvenli bişeymi merak ettiğim o oldu.

Geçmiş olsun canım Rabbim senide evlatlarınıda korumuş.şokun etkisiyle ağlaman çok normal.

:nazar:maşallah canım ne güzel inşallah sarılıkta geçer canım çoğu bebiş sarılık ile mutlaka hastaneye gidiyor.ki bizim bebişlerimiz daha narin.Rabbim en kısa zamanda sağlıkla ikisinide evine getirmek nasib etsin canım.:nazar:

:KK14::KK14:canım Rabbim sana bol bol sabır versin biraz toparlanınca mucizelerini göndersin inşallah hep aklımda ve dualarımdasın inşallah bu günlerde geçicek...

:KK14:orkidemm senden bu haberi hiç beklemiyorduk.nedeni Rabbimden sorgusu olmaz ama çok şaşırdım başınız sağ olsun Rabbim geride kalan yavruna sağlıklı uzun ömürler versin.bol bol sabır diliyorum Rabbim yar ve yardımcın olsun.en kısa zamanda diğer yavrunla evine döndüğün haberlerini duymak üzere.

ayy canım ya erkeklerden zerre kadar iyilik beklememek lazım yoksa hep biz üzülüyoruz.bildiğin odunlar işte.bende kızıyorum insan hadi karını düşünmezsin bari onun taşıdığı evlatların için biraz düşünceli ol.:KK47:bu arada şifayı kapmışsın geçmiş olsun aynı bende 3 haftadır sürünüyorum.ilaç olmayınca doğal şeylerle bu kadar sürdü 1 hafta sonrası vucut direncim yerine geldi ama öksürük hapsuruk burun akıntısı hala var.yapıştı resmen kurtulamıyorum.evden çıkmadan ev sıcak diye soyuna soyuna üşüttüm oda eşimin yüzünden kaloriferin derecesini düşür dedikçe düşürmedi.gıcık iştee...
o ağrılar aynı posizyonda yatınca bi tarafa dondüğümde bendede oluyor.çocuklar aynı durumda yatarken biz dönünce onlarında hareketi ağrı veriyor sanırım.


bende hiç jilet kullanmadım canım inşallah mecbur da kalmayız.ama tüyler çok geç çıkıyor ben 2 hafta önce ağda yaptırdım daha ortada nokta kadar bişey çıkmadı.böyle düşünülürse biraz çıkınca yine giderim en azından 2 hafta tertemiz o vakitte doğum olursa sorun olmaz.ama benim duyduğum kadarıyla ameliyat öncesi hemşireler bu konuda yardımcı oluyor.Allah göstermesin ama acil bir durumda kınamazlar sanırım.zaten hormonlar yavaşladığı için öyle yoğun kıl görüntüsü olmuyordur.tabi ben kendi açımdan düşünüyorm çünkü ömrümde jilet kullanmadım.jiletin güçlendirdiğini biliyorum.

ne demek canım hakkımız varsa helal olsun.insan ses soluk çıkmayınca korkuyor.sizledr iyi olun Rabbim hayırlısıyla vakti zamanında sağlıkla evlatlarını kucağına almayı nasib etsin.hastanede çok sıkıntılar çektin ama haftana bakılırsa inşallah doğumdan sonra hemen evinize gidiceksiniz ve kurtulucaksın hastaneden inşallah bol bol sabır diliyorum.dualarımız sen ve bebeklerinle.Allaha emanetsiniz..


canım ya gerçekten çok zor günler geçirdin.Allahım inşallah bu sükunetini mükafatlandırır.dileğim inşallah tüp yollarında yorulmadan sağlıklı bir hamilelik..kendine dikkat et canım Allaha emanetsin en kısa zamanda en güzel haberlerini duymak üzere aklımızda ve dualarımızdasın..kabul etmek ne kelime sen hep bizimlesin çünkü inşallah tez zamanda yine ikiz annesi olucaksın ..:KK71:


günaydın hanımlar.Hayırlı günler hayırlı haberler inşallah.aylardır pc açmamıştım.arada tlfndan girip bikaç şey yazabiliyordum.zaten 3 haftadır grip süründürdü beni.halada tam atlatmış sayılmam hatta bazen sabah uyanınca yeniden başlayan bir boğaz ağrısı öksürük oluyor.evden çıkmadığım halde hiçkimseyle temasım olmadığı halde kendi kendime buldum şifayı.ilk hafta annem baktı sonra biraz ayaklandım birde annem hastane işi çıktı pataloji için parça aldılar yarın çıkıcak sonucu inşallah kötü huylu bişey değildir.Rabbim yavrularım için acısın bizede kötü huylu olursa ameliyatı çok ağır olucak ve bana da tek yardım edecek kişi annem.kv ile aynı binadayız ama şu halimle zerre faydasını görmedim çocuklarım oluncada bi faydası olacağını sanmıyorum.sadece anneme muhtacım aklınıza gelirsem dualarınızda bize de yer verin.annemin sonucu iyi çıksın.4-5 gündür bu durumla sıkıntılıyım.herşekilde ameliyat olucak ama ameliyatın ağır yada hafif geçmesi sonuca bağlı.anneme bakamamak zaten içimi parçalıyor.bide o halde o gelip bana bakıyor evimi çekip çeviriyor Allahım ondan razı olsun..
28.ci hafta dr kontrolümüzde de çok şükür herşey yolundaydı bebişler 950 şer gr olmuşlardı rahimde kapalı 4cm çok iyi dedi.tek kızdığı yine kilo problemi.1 ayda 5 kg almışsın dedi verdi veriştirdi.diyetisyene git dedi verdiği listenin dışına çıkma dedi.gitmedim tabi sadece ekmeği azalttım sabah 2 dilim akşam 1 dilim ekmek.hamurişi börek çörek pasta hiçbişey yemiyorum ama uykuda hiçbir sorunum yokken mide gurultusu açlıkla uyuyamıyorum.ekmeksiz yediğim herşey 1 saat sonra hazmedip midem bomboş kalıyor.10 günde 1 kilo aldım o halde bile.işte bizden haberler böyle...
Anneler olmasa halimiz nolurdu.iki elleri kandada olsa bi şekilde yardımları dokunuyo yine.inş sonuçları temiz çıkar allah şifasını verir canım.dua et sende hamilesin kabul olur,bizde ederiz kendimiz için ettiğimiz dualara anneciğinide katarız.
 
Hadi ya hobbit çıktı ya ona gitmek istiyorum inşallah rahatsız olmaz bizim minnoslar:))

Ya ben ayaklarimi birleştirdigim zaman ağrım oluyor o yüzden yan yana uzatamiyorum ille acmam lazim:))

Benimde kafamda bu konuda soru işaretleri var inşallah temiz donemimize denk gelir de rahat ederiz zaten sezaryen olursa planlı olacağı için sorun olmaz hakkımızda hayirlisi:)


Ay bende de var o çizgi olusacakmis daha da kalinlasabilirmis çirkin duruyor ama bakalım inşallah doğumdan sonra rahat ederiz:KK34:

Asbelove'cım, o tüylenme bende de oluyor ama çizgim yok benim aslında haftam da 28+4. çizgi olması veya olmaması bişey demek mi acaba? artık herşeyden huylanıyorum da...
 
herkese hayırlı akşamlar,Allahın selamı ve şifası üzerimize olsun.hakkınızı helal edin çok sık yazamıyorum çünkü hala hastanedeyım.çok zor hareket ediyorum çok fazla ödemim oldu.doktor bekliyeceksin diyor acil birşey olursa doktorlarımız burada diyor.37 bitene kadar bekliyeceksin diyor,bebekler için sabretmen lazım diyor.odamdan pek dışarıya çıkmıyorum herkesin dogum hikayelerini dinlemekten bana fenalık geldi.dün tansiyonum yükseldi çok korktum.uyku düzenim kalmadı rabbime havele ettim,bebekler içinde benim içinde hayırlısı neyse o olsun.ya sabır ...

Ayyy bin şükür bak 35 leri görmüşsün, 37 ye de ne kaldı canım şurda? dayan, az daha gayret sonra mis kokulu kuzularını alır, eve gidersin. tansiyonunu da inşallah kontrol altına alırlar canım. hastanedesin, hep gözlem altındasın Allah'ın izniyle bişeycik olmaz. kendine çok dikkat et. Miaşallah sana ve kuzularına. :nazar::nazar:
 
başka yolu yok ki :)))

Canım benim de 2 gündür böbreklerim gece uykudan uyandırıyor,inlemelerime eşim de uyanıyor,dr bana bol c vitamini al,bol portakal suyu iç demişti,yalnız sormadım dr.a,böbrekler vücudun emdiği c vitamininden mi faydalanıp büyümesi yavaşlayacak yoksa idrarda fazla c vitaminini atarken mi iyi gelecek? vücuttn yararlanıyorsa yandık,zaten fazla emilmiyor ki c vitiamini.ben bugün portakal suyuna başladım canım,iyi gelirse yazarım,sen de iç hatta sonuçta zararsız birşey.

benim de bu aralar bi temizlik yapmam lazım ama yattığım yerde bile belim ağrıyor,hiç gözüm kesmiyor ya..
Göğüslerimde de ara ara kaşıntı oluyor,ucunda minicik beyaz birşey hep oluyor ama aktığını görmedim daha,ama doğuma yakın olurmuş diye okumuştum..İkiz anne adayları olarak doğumlarımıza çok kalmadı aslında.Herşeyin hayırlısı..


Canım ben ultrasonlarda tam hatırlamıyorum ama yaklaşık 200 gr kadar yanılma payı olduğunu okumuştum,yani bazen fazla bazen eksik ölçebilirler,sen kendi dr güven,Rabbine sığın,sıkma canını..sonuçta kilo dışında problemi var,şöyle kötü böyle kötü gibi bir laf etmediyse o dr. sorun edip kendini de bebeklerini de üzme ki güzel kilo alsınlar.Ben de farklı dr. gidince haftaları hep değişik değişik çıkıyor.

Eylül, vücut temizliği mi ev temizliği mi bahsettiğin, kaçırdım ben onu da ev temizliği falan sakın!!! saçmalama bak boşversene, benim evimi afedersin pislik götürüyo şu an, eşim yapıyodu bi kaç aydır, bu hafta sonu da yapayım dedi, kıyamadım. yaptırmadım. banane, pislik gtürsün, umurumda değil şu an. çocuklarımız sağ salim gelsin de, ev de kirli oluversin. lütfen kızlar, ev temizliğine falan kalkışmayın. benim temizlik yaptığım bi hafta doktor çok kızmıştı hemen proluton vurdur demişti.
 
X