2014 ikiz anneleri


Evet canım aslında masum,birşey yapmadı:) Ama ben beni düşünsün istiyorum:) Kazadan sonra o arabaya binmem dedim,dün dışarda işlerim vardı,duraktan işimin olduğu yere sonra durağa sonra indiğim duraktan eve derken yürümekten şiddetli bel ve kasık-kalça ağrım oldu,dedim tamam artık bebeklere zarar vermişimdir Allah korusun,bizim niye arabamız yok hala diye yolda ağlamaya başladım iyi mi..Sonra eşimi aradım,babasının aracını o kullanırsa binerim diye,ben eve geldim dedi! Ben zır zır tabi,bizi düşünmüyor sevmiyor diye eve zor geldim..Biliyorum seviyor,düşünüyor,bizim için korkuyor da Allah razı olsun,ama şöyle bir huyu var,yardıma muhtaç birileri varsa hep yardım etmek istiyor,görevimiz diyor,hem sadaka yerine de geçiyor çok şükür ama ben araba alalım diyince de bekle bekle..Ben de klasik kadın tepkisi işte başkalarını bizden daha çok seviyor diye(kazanın şokunu da atamadım tabi) ağlamaktan içim çıktı..

Sedef sen benden öncesin,bebklerin hareketleri garipleşti,sanki dün birbirlerini tekmeliyorlar itiyorlar gibi geldi,benim stresim onları agresfi mi yaptı yoksa normal mi bu,yerleri daralmaya başladığı için mi?

2-3 gündür de uykum hep bölünüyor,göbek ağrısı,bel ağrısı,böbrek ağrısı,şimdi kasık batması..dönerken özellikle acıyor..Normal mi bunlar,sende de oluyor mu?

Bi de süt pompası almışsın hayırlı olsun,hangi marka ve ne kadara aldın yazar mısın,ben daha alamadım..


Evet canım birike birike böyle oldu zaten,aylarca beni bekletmesi sanki bizi sevmiyor gibi düşünmeme sebep oluyor ama biliyorum ne kadar değer verdiğini,işte fıtrat olarak farklılar bizden,ben birini üzgün görsem didikler anlarım derdini ama erkekler bizim herşeyi net şekilde bize sorulmadan anlatmamızı bekledikleri için gözümüzde anlayışsız oluyorlar.seni de ağlattığım için özür dilerim,bak şimdi daha çok üzüldüm ne olur ağlama canım(

Kesinlikle nazara geldiğimize inanıyorum,işyerinde hep bir bebek muhabbeti,bana aynı soruları defalarca sormalar filan..haftayı söyleyince oo süper kurtuldular demeler..neyin garantisi var ki,flufem ve orkide'nin acılarını görmedik mi burda,bu korkuları yaşamayan bilemezmiş gerçekten..iyiyim demeye korkar oldum,okula nasıl geliyorsun diye soranlara yürümüyorum artık rahatım kayınpeder bırakıyor dedim diye bir de ordan mı nazara geldik bilemiyorum,ağzımı bantlayıp kimseyle konuşmadan da olmaz ki,artık konu benden ve bebeklerimden açıldığında farkettirmeden araya başka şeyler sokmaya,muhabbeti derinleştirmemeye çalışıyorum korkumdan(


haklısın canım,birkaç gün sonra dayanamayıp gideceğim zaten,ağrılarım da artmaya ve beni daha çok korkutmaya başladı zaten..Resmen her yeni hafta yeni belirtiler getiriyor,Rabbime şükür kaldırılmayacak sıkıntı vermesin hiçbirimize..


Sağol canım bana kalsa daha uzatırım belki ama kuzularım için kötü yaptığımı düşünerek kendimi durduruyorum.
 
Bayanpanik:))rahat ol bebekleride kasma.yerleri küçülüyo artık daha fazla hissrtmen normal o haftalarda.yer bile değiştiriyolardır belki.içerisi karışık artık alış:)bende mesela artık daha az hissediyorum.kımıldayacak yerleri kalmadı kocaman oldulariç organların yerleri kayarmış hamilelikte:)öyle duymuştum.böbrek ağrın ondandır belki.tuvaletin gelince sıkma hemen git bitene kadarda bekle...karnımın altları ağrıyo benimde alışacaz artık canım.hele belim kalçam azıcık ayakta kalınca öyle ağrıyoki,abartmıyorum oturdupum yerde hareket edemiyorum ağrıdan.pompayı lansinoh aldım canım.gittigidiyordan 145 liraya aldım.eşimde denedimçekişi gzl can acıtmaz yani.
 
Çok geçmiş olsun. Allah korumuş sizi. Ama hiç korkma, şimdiye çıkardı kokusu birşey olsa idi. Onlar şu anda ennnnn güvenlikli bölgedeler.
Eşlerimiz içinde zor bu durumlar. Sonuçta onlarında hayatı temelden değişecek, hatta onlar daha da zorlanacaklar. Biz 9 ay gibi bir hazırlık kampına alınıyoruz onlar direkt hooooooooop bebekleri kucaklarında görecekler onların hormonları da hazırlık yapamıyor, hatta daha da zorluyor onları tabi bu durumları bizi üzmeleri, bizim için şartları zorlaştırmalarını da kabul edeceğiz demek değil. ama napacağız mecbuuurrrrrr öyle ya da böyle bu süreç yaşanacak.
Hepimizin yaşadığı kaybetme korkusu ve hormonal değişiklikler bizi bizden uzaklaştırıyor. Hele ki aldığımız şu son üzücü haberler yok mu... İçimiz yanıyor:18:
Sen dua et, rahatlamaya çalış... Başka ne diyebiliriz ki?????
 
Canım arkadaşım. Başın sağ olsun. Ben de geçen pazartesi doğum yaptım. Bugün ikizlerimin tekini cigerparem kuzumu kaybettik. Gerçekten tarifsiz bir acı. Allah sabır versin

Allah sabır versin. Diğer minnoşa uzunnnnn ömürler versin. Geride kalan için güçlü durmaktan başka çare yok. Dualarımız sen ve küçük bebiş için.
 

evet bugünlerde lakabım bu olabilir,arkadaşlarımızdan aldığımız üzücü haberler de tetikliyor tabi,onların yerine koyup düşünmeye çalışıyorum,bir de dediğim gibi çevremden aldığım bazı sinir bozucu tepkiiler de var,büyüdüler artık niye korkuyorsun demeye getirmeler filan.Geçen sordum mesela dr.a akciğerlerinin geliştiğini nerden anlarız,nasıl rahatlarız diye,anlayamayız dedi,sadece haftasına göre yorum yapıyoruz ama emin olamayız..e adam da haklı,sadece ultrasonla görüp yorumlamaya çalışıyorlar.
koltukta yarı uzanır vaziyetteyken bile hareket ettiğimde ağrım olmaya başladı,ilerde daha da artacak demek.bunca ay durdum durdum,şu bel bantlarına gerek yok dedim,geçen hafta netten aldım,bekle ki gelsin,hala tedarik sürecindeymiş,gelene kadar izne ayrılırım Allah bilir.

Tuvaletimi hiç tutmamaya çalışıyorum canım,ağrım sadece sağda iken sola sıçradı şimdi,dr portakal suyu iç demişti,ona başladım önceden sadece yiyordum.organ büyümeleri normal ama tabi tehlikeli boyuta varabiliyor bazı durumlarda.


Pompayı da eşin üzerinde denedin demen,Allah seni napmasın,acıdı mı canı?fiyatı da iyiymiş canım,ikili mi tekli mi bu? Ben de bi ara medela bakıcam arkadaşlar önermişti ya insan gibi çekiyor diye



Canım Allah razı olsun,hiçkimseye yaşatmasın inşaallah.
Yazdıklarında çok haklısın,biz hissediyoruz hormonal değişim olmasa bile hareketlerini hissetmek bile bizi hazırlıyordur,ama onlar dediğin gibi hemen olayın içinde bulacaklar kendilerini nasipse.Fıtrat farklılığı da etkili tabi,erkek-kadın farklı birbirinden,bunu bilmemize rağmen hassaslaştığımız için bazı şeylere üzülmekten geri tutamıyoruz kendimizi.
Tek sığınağımız Rabbimiz ve dualarımız,başka yolumuz yok,Allah dualarımızı geri çevirmesin,yavrucuklarımızı bağışlasın.
Sen izne ayrıldın mı canım?

Kızlar doğum çantalarınız hazır mı ya da bebiş hazırlıkları..benim hala eksiklerim var,bazı şeyler de netten gelmiyor ki bir türlü!!

ha bu arada geçenlerde bir siteden sabahlık-gecelik aldım demiştim ya Mrbeyaz sormuştu sanırım,geldiler,eh işte fena değiller,bende gecelik ve sabahlık alışkanlığı olmadığından kısa süreli kullanımıma yeter de artar diye düşünüyorum.sabahlık polar ve uzun,gecelik de lohusa geceliği ve diz altı,göğüs kısmı düğmeli,fena değiller.ama sanırım 1 geceliğe daha ihtiyaç var,kengo yazmıştı herhalde,bu arada cevap yazamadım kengo'cum ARbbim kuzularını sana bağışlasın,sağ salim doğmalarına çok sevindim,darısı başımıza inşaallah..
 

Denedim valla acımadığını söyledi:)omzumda denedim sonra şiddetli değil çekimi normal yani bebeklerde o kadar cekebilir heralde:)çift başlıklı canım.iki göğsü aynı anda sağabilirim..2013 ikiz anneleri topiğinde nerdeyse herkes bunu kullanıyo ve memnunlar.inş bol bol sütümüz olur ikisinede yeter..benim çantam hazır artık canım.kızlar cantanıza biberonda koyun nolur nolmaz.amcamın eşi doğum yptı bebeğe anne sütüyle beraber ek gıda mamada verdirmiş doktoru sarılık olmasın diye vermişler.belki bizede laZım olur
 
Yok canım ben hala çalışıyorum. Haftasonu doktora gittik, durum iyi dedi. Çalışmanda şimdilik sorun yok, ama sen nasıl istersen dedi. Tabi bugün bir doğum haberi aldım bir tanıdıktan, doktora gitmiş doktor 1 hafta var demiş, ama 6 saat sonra doğum yapmışşşş :18: hemde tek gebelik. kafam karıştı iyice. sürekli kendimi dinliyorum böyle olunca tabiiii:26: hele haftasonu daha da kötü geçiyor, işe gelince oyalanıyorum. evde olunca hem kendimi daha çok yoruyorum hemde stres yapıyorum.bıyık ve sakal olayı yani

çanta konusuna gelince. evet yaaaa, bu akşam hazırlamayı düşünüyoruz eşimle. ama pekte emin değilim nasıl yapsak ki bilemiyorum :26:
 

Canımmmm ya bilgisayar bozuldu ben her zamanki gibi geriden takip ediyorum sizi ya evde zaten giremiyorum fırsat olmuyo, iş yeri bilgisayarı da bozulunca ancak girebildim. neler olmuş sana böyle!!!! Kıyamam Allah korumuş var ya. sadaka mı verirsin, şükür namazları mı kılarsın bilmem ya, bi şeyler yapman lazım. miniklerin hareketliyse korkma. bin şükür yaaa offf şok oldum. Rabbim hepimizi ve de minişlerimizi korusun kızlar. çok geçmiş olsun canım sana.
 

hayırlı olsun canım..ben o topiğe pek bakmadığımdan haberim yoktu,ama alexandria mıydı bir başka ark. mıydı lansinoh için insan gibi çekmiyor demişti diye hatırlıyorum.2li ve bu fiyata,süper valla,ben de bakayım daha fazla gecikmeden..Biberonu söylediğin iyi oldu canım,benim de aklıma geldi bir ara ama bir yerde okumuştum,ya ne unutkn oldum herşeyi unutmaya başladım,anne adayı prematüre doğum yapıyor ve bebişere sütü damlalıkla mı ne veriyorlar bebek o kadar minik ki..e bizim bebişler de 37den önce gelecek büyük ihtimal ve otomatikman prematüre kabul edilecek,kiloları,gelişimleri iyi olur inşaallah da küvezde kalmadan gelirler koynumuza hayırlısıyla.

Nerdesiniz kızlar korkar olduk artık bi ses verin iyiyiz deyin.gelin arada özlüyoruz

ya evet ben de sana soracaktım hastanedeki ark.larla görüşüyor musun diye?
ayşe_23 vardı haftası bizden ileriydi,doğum yaptı mı acaba? durudenizderya,azmirah,birdileksin ve sanırım belgüzar hastanedeydi,yanlış yazdıysam ve unuttuklarım varsa affola..ve durumu iyi giden alexandria,canım sen de ses ver lütfen,inşaallah hiçbirinizde kötü birşey yoktur,bizi merakta bırakmayın lütfen.


Maşallah canımHaftanı herkese söyleme aman,nazar değer Allah korusun,çalış tabi iznini aktarırsın,ben de çok istiyorum,inşaallah nasip olur,ama tetikte ol ne olur ne olmaz,hiçbirşeyi yabana atmamak lazım artık 30ları geçtikten sonra,baksana arkadaşlar da yazıyor basit bir ağrıdan şüpheyle dr gidiyorlar kasılma çıkıyor,doğum tehlikesi çıkıyor,hayırlı haberlerini alırız inşaallah.

Çanta için de tüm malzemeler aklımda değil malesef ama nette aratırsan bulursun,benim aldıklarım bi gelse başlayacağım da..
hastane çıkışı,bez,portbebe,yanına almak istersen süt sağma makinası,bez,biberon,göğüs ucu kremi,2 gecelik,sabahlık,hasta bezi veya uzun gece pedi,kullan at iç çamaşırları,emzirme atleti,bol atlet(çok terleniyormuş),kişisel bakım malzemeleri,her bebişe 1 çift battaniye..şimdilik bunlar geldi canım aklıma,hem anne hem bebişe karışık yazdım.ya bu arada doğum yapan ark.lar daha iyi bilir,hasta bezi gerekli mi? Çok kanama olur alın diyen de var,gece pedi yeterli diyen de..bi de bazı hastaneler süt sağma mak. veriyormuş herhalde lazım olunca,ama yanına almak isteyen alır,daha hijyenik olur.
 

Canım, biz burda şimdilik değil, ebedi bi dostluk kurduk hep beraber. dertlerimzi endişelerimizi, sevinçlerimizi acılarımızı paylaştık. emin ol burdaki herkes seninle bir ağladı. hepimiz dua ettik senin için, daha da ediyoruz inan ki. sen güçlü bi kadınsın. ben seni öyle görüyorum. Allah kaldıramayacağımız yükler vermesin. sen bunun üstesinden de gelirsin, hele de Rabbim kucağını tekrar doldurduğunda, mutluluktan uçarsın. hep öyle diyorlar, bebeğin geliverdiğinde acısı hafifler, geçer diyolar. bin şükür unutmak diye bişey var. unutmasak yaşayamazdık... biz seni çok seviyoruz. Allah'a emanet ol.
 
Canım arkadaşım. Başın sağ olsun. Ben de geçen pazartesi doğum yaptım. Bugün ikizlerimin tekini cigerparem kuzumu kaybettik. Gerçekten tarifsiz bir acı. Allah sabır versin

Ben doğru mu okudum? Allah'ım neler oluyor kızlar? Orkide canım Rabbim sabırlar versin. Rabbim diğer evladını, kuzunu sana bağışlasın. Allah'ım çok kötü oldum. canım başın sağolsun. İnanamıyorum. nolur dua et, moralini yüksek tut. diğer evladın için, sütün kesilmesin diye güçlü ol. Rabbim onun kardeşini de verir. Sen yeter ki iyi ol. Annesin sen artık, güçlüsün. Canım...Ne diyeyim, senin için dua ediyoruz, daha da edicez... Rabbim sabrını versin.
 
Ya kizlar bişey sorcam benim aklimda hep bu soru var benim gibi agda yapanlara sorum tek gebelkte gun belli oluyor ona gore hareket ediyoruz ama simdi aniden bi durum olsa Allah korusin ne yapariz kizlar hele ben elima jilet almamis biri olarak dusunemiyorum kendimi boyle düşünceleri olan var mi kizlar
 
Ewet ya ayşe de yok kaç gündür aklımdan çıktı kusura bakmasın okursa

Hoşgeldin canım iyisin şükür.aklıma birsürü şey geldi sen ne zamandır yazmayınca.
 

Eylül, ben de çok sarsıldım burda aldığım haberlere. Aynı sen gibi biz de eşimle tartıştık bugün hem de saçma sapan bişey yüzünden. Anlamıyorlar bizi, bizim ne kadar hasssas olduğumuzu. ve maalesef psikolojmiz de sayıf yani napalım? hamilelik böyle bişey. nazardan da oluyor biliyo msun, benimd eiş yerimde herkesler böyle gıpta ile bakıyor. doğal olarak nazarlara da geliyoruz. sıkma canını sen, onlar biraz anlayışlı olacak, biz biraz sakin olmaya çalışcaz, bu süreci birbirimize destek olarak aşıcaz inşallah. eşimiz bizi kızdırırsa kızdırsın, biz birbirimiz için varız. sen gribini geçirmeye bak canım benim. bizden önemli bişey yok şu anda...
 

Kuzum senin koca hakikaten masum :) yapma adama boşuna...
 

3 güne bi jiletle hallediyorum canım
 
Nerdesiniz kızlar korkar olduk artık bi ses verin iyiyiz deyin.gelin arada özlüyoruz

Canım ALlah razı olsun Bilgisayar bozuldu, bilgi işleme vermek zorunda kaldım ondan yoktum bi kaç gündür. ben yokken baya bi şey olmuş. çok üzüldüm Orkide'ye. iyice de korkmaya başladım. Rabbim kimselerin kucağını boş bırakmasın. ALlah herkese evlatlar nasip etsin, bize de sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin. Canım sen iyisin inşallah? Okudum geçmişi, bi sorun yok heralde di mi?
 

valla canım ben de aynı şeyleri düşünüyordum,hala da ara ara aklımı kurcalıyor ama bu gidişle boş vereceğim,zaten göbüş yüzünden eğilirken canım yanmaya başladı,hatta dün pantolonumu giyerken eşime dedim aşağıyı göremiyorum diye:)salacağım gidecek,o olacak.hem dr.lar neler neler görüyorlardır diye düşünerek kendimi avutmaya çalışıyorum.eskiden göbeğim tüylenmeye başladı diye kontrollerde açmaya utanırdım şimdi hiç sallamıyorum valla,napalım elimizden geldiği kadar.kuaföre gitmeye de çekiniyorum,mikrop kaparsak diye ya da bacak arkalarını alırken yüzüstü yatmamızı isteyecek diye..sen de rahat ol.bu arada sen doğum yapmana rağmen ben de yapmamama rağmen tersiymiş gibi konuşmamız da garip oldu ama idare et:)


Nerdesin sen,kaç gündür aklımdasın kötü birşey mi oldu Allah korusun diye!! Kızdım bakyapma bir daha böyle,iyi misiniz kuzucuklarla?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…