....2014 GK & GY - KPSS Çalışma Günlüğüm - Katılacak Arkadaşları Bekliyorum....

cnm ben rasyonel sayılarda çarpmadayım ama çarpmaları anlamadım

tatlım basit aslında çözdükçe anlarsın..buradan nasıl anlatayım bilemedim ama..mesela 2 tane kesirli sayıyı yan yana koyarak çarp..

1+1. 5-1 = 4. 9 =36 = 6
3 2 3 2 6

nurada 1'i paydayla çarpıp payla topladım. diğerini de öyle yaptım..sonra çıkan sonuçları yanyana koyup çarptım ve en sade halini yazdım.

Son düzenleme:

kesirli yazamadığım için böyle yapamyım dedim ama olmadı:) alttaki sayılar altı çizili sayıların altında sırayla:)

kesirli yazamadığım için böyle yapamyım dedim ama olmadı:) alttaki sayılar altı çizili sayıların altında sırayla:)

Cnm çok teşekkürederm birazdan bende ki örneklerden bi tanesini yapmaya çalışayım bakalım olucak mı??:44:

Cnm ya bi türlü beceremedim Toplama çıkarma güzeldi ama çarpmada vasatlaştım Bana işlem sırasını anlatsan cnm hani önce hangisini hangisiyle ne yapıyoruz vs... zahmet olmycaksa...

tabi işlem sırasını biliyorum önce çarpma bölme sonra toplama çıkarmada ama hani neyle neyi çarpıoz napıoz anlamadım ya cnmmmm

Son düzenleme:
kpps çıkmış sorulardan en azından artık 1 soru çözebiliyorum

Ne güzel cnm net çıkarmaya başlamışsın artık arkası gelir inşallah 1. kitabı bitrsem bende eylüle kadar 5 net yaparım belki sınavda... 50 günüm kaldı:26: anlamadğm konu olunca 2 gün mat kitabını açmıyorum

canım çözdüm birazdan göndericem..her zaman işlem önceliğini unutma..ilk soruda çarpma var önce onu yap bulduğun sonuçla 2'nin altında gizli 1(kısa yolu var onu çözdüğüm soruda yazdım anlarsın) varmış gibi düşün paydaları eşitleyerek çıkarma işlemini yap

canım atamadım bir türlü telimde sorun var, akşam mutlaka yollayacağım:26:

cnm bende öyle paydada bişey olmayınca gizli 1 varmış gibi yazıyorum oraya.. önce çarpma sonra toplama yapılır bunuda biliyorum ama neyle neyi çarpcam onu bilmiom hani paydaları eşit değilse eşitleyip eşitledğim paydaylamı çarpıom yoksa eşitleme yapmadan direk mi çarpıom... onu anlamadım cnm tmmm tatlım anlat bekliyorum

hayır canım çarpmada ve bölmede eşitleme yapılmaz..ilk soruya göre cevap vereyim payları yanyana koyarak çarpıosun paydaları da öyle..ilk soru da mesela 8 X 7 paylar
7 X 4 paydalar..yani 56/28 çıkıyor..budan sonra 2'nin altına gizli bir varmış gibi eşitleyerek çıkarma işlemiyle devam edeceksin

Cnm çok teşekkürederm anladım

Cnm çok sağol üşenmeden anlattın matematk öğretmeye bile başladın bak darısı başıma....

ne demek canım benim paylaşa paylaşa gaza getiricez birbirmizi aynen öyle 1 hafta öncesine kadar oflayıp puflyordum sana soruyordum, imkansız değilmiş:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…